Kedi tüyü sorunu

Markasını bilmiyorum açık alıyorum kuzulu ben kedişimi sokaktan buldum 3 günlük falandı anası bırakmış😡 daha öncede kedi bakmadığım için eve yakın bi pet Shop ne ver dediyse onunla besledim hep önce kedi sütü ay ay maması değişti bazıları hiç iyi gelmedi tüyü çok döktü ama 3 aydır düzene girdi en son kuzulu veriyorum demişti
Açık mamanın markasini öğrenin. Petshop onerileri her zaman en iyisi demek degil. Onlarin da anlasmali oldugu markalar var. Hem acik mama ne kadar suredir açık, uygun muhafaza edilmiş mi, taze mi bunlar cok onemli. Kuzulu dedikleri mama kuzu proteini de olabilir yalnizca. Et olmayabilir yani. Kapali pakette belki daha uygun fiyata satilir internette. Bunlari sorun öğrenin bence.

Ne tür hastalıkları oluyor ben araştırdım göremedim böyle bi şey
Sadece göz akıntısı var her gün siliyorum damla da kullanıyorum ama geçmiyor
Acaba genetik hastalıklardan biri de bu olabilir mi
Üriner sistemleri genetik olarak sıkıntılı ve kalp problemleri de yaşayabiliyorlar, bu türün kökeni İran, iran kedilerinin genetik özelliklerini taşıyorlar maalesef. Konuyla ilgili benimde bilgim yoktu, kardeşim sahiplenince öğrendim, sizede bir link bırakayım detaylıca anlatılmış

Bu bilgiyi iki veterinerden teyit ettim maalesef çaprazlama yoluyla üretilen bir iran ırkı
Yani hem egzotic shorthhair, hem british, hem scottish fold beslemis biri olarak saglik sorunlari hepsinde ayni degil bence, egzotik kedim bobrekten 3 yasinda gitti, scottish kedim asiri obezlikten zor yürüyor, bunda genetik eklem rahatsizliklarinin da buyuk payi var bence, ama british kedim tam bir topac ve saglik abidesiydi, 15 seneden fazla yasadi. Hayvanlar ınsanlar gibi, hepimizin aileden tasidigi turlu turlu genetik hastaligi var, benim tecrubem en kirilgan olani iran ve egzoticler. Scottishlerin gerizekali olduguna kesinlikle katilmiyorum, mama istiyosa onune bos tabagi iter, buzdolabinin kapisina oturur aglar, sinirlenirse adami tokat manyagi yapar🤣 british lerin irandan turetildigine inanasim gelmiyo benim o yuzden, Iran ve turevleri hafiften zeka özürlü olabilir çünkü . Ama belgelerle gelmissin bisey diyemiyorum hxbxbx

Yani hem egzotic shorthhair, hem british, hem scottish fold beslemis biri olarak saglik sorunlari hepsinde ayni degil bence, egzotik kedim bobrekten 3 yasinda gitti, scottish kedim asiri obezlikten zor yürüyor, bunda genetik eklem rahatsizliklarinin da buyuk payi var bence, ama british kedim tam bir topac ve saglik abidesiydi, 15 seneden fazla yasadi. Hayvanlar ınsanlar gibi, hepimizin aileden tasidigi turlu turlu genetik hastaligi var, benim tecrubem en kirilgan olani iran ve egzoticler. Scottishlerin gerizekali olduguna kesinlikle katilmiyorum, mama istiyosa onune bos tabagi iter, buzdolabinin kapisina oturur aglar, sinirlenirse adami tokat manyagi yapar🤣 british lerin irandan turetildigine inanasim gelmiyo benim o yuzden, Iran ve turevleri hafiften zeka özürlü olabilir çünkü . Ama belgelerle gelmissin bisey diyemiyorum hxbxbx
Aslında dikkat çekmek istediğim şey cins kedi ayrımı ve hayvan satışı, çok çok sağlıklı bile olsalar hayvan üretimi beni üzen bir konu. Sokağımda hali hazırda üç tane erkek british var, biri yaz sonu diğer ikisi de kış ortasında aniden ortaya çıktılar, muhtemel olarak kızgınlıkta koku bıraktıkları için atıldılar, erkek ve büyümüş oldukları için sahiplendiremedim, kimse istemedi, barınakta da bir sürü var, geçtiğimiz ay bir scottish elimde öldü, oy ben bu konuda çok yazarım🙈 kimseyi darlamayayım şimdi, özetle üretilmesinler, satılmasınlar tek üzüntüm bu

Mamalar hakkında çok bilgim yok ama o markadan çok daha ucuzladı var bu yüzden orta kalite dedim
Daha iyilerini araştırayım ozaman

Kalitesine fiyata gore karar verilmez ki içeriklerini okuyun. Googleda biraz bakarsaniz iyi bir mamanin iceriginde neler olur neler olmaz yaziyor çok basit şekilde.
İlk kedi olunca tecrubesizlikler oluyor ben de hatalar yapmiştim bilmediklerimi sonradan ogrendim ama en önce araştirilacak şey. :) Sadece tuy dokmek degil baska saglik sorunlarina da davetiye cikartiyor kotu mamalar.

Açık mamanın markasini öğrenin. Petshop onerileri her zaman en iyisi demek degil. Onlarin da anlasmali oldugu markalar var. Hem acik mama ne kadar suredir açık, uygun muhafaza edilmiş mi, taze mi bunlar cok onemli. Kuzulu dedikleri mama kuzu proteini de olabilir yalnizca. Et olmayabilir yani. Kapali pakette belki daha uygun fiyata satilir internette. Bunlari sorun öğrenin bence.

Ben veteriner hekimin verdigi ilaci, yaptigi igneyi ve dozunu son kullanma tarihine kadar gozumle gorup ilaclarin markasini arastiriyorum. İnsanlar verdigi mamanin markasini bilmiyor. Cocuk dogursam düşünmekten kafamda saç kalmazmiş demek ki benim. 😂😂

Aslında dikkat çekmek istediğim şey cins kedi ayrımı ve hayvan satışı, çok çok sağlıklı bile olsalar hayvan üretimi beni üzen bir konu. Sokağımda hali hazırda üç tane erkek british var, biri yaz sonu diğer ikisi de kış ortasında aniden ortaya çıktılar, muhtemel olarak kızgınlıkta koku bıraktıkları için atıldılar, erkek ve büyümüş oldukları için sahiplendiremedim, kimse istemedi, barınakta da bir sürü var, geçtiğimiz ay bir scottish elimde öldü, oy ben bu konuda çok yazarım🙈 kimseyi darlamayayım şimdi, özetle üretilmesinler, satılmasınlar tek üzüntüm bu
O kadar haklisin ki, ama tek caresi üretimlerinin yasaklanmasi, almamak lazim, piyasa yaratmamak lazim.

Merhaba arkadaşlar,Çok tatlı bir kedimiz var 2 ay önce sahiplendik.Cinsi British short Air.1 yaşında ama çok iri bir kedi.
Sorunumuz çok fazla tüy döküyor,her gün temizlik yapmak zorunda kalıyorum
Bu sorunu yaşayan kedi sahipleri varsa ne yapmam gerekiyor,tüy dökülmemesi için her hangi bir aşı var mı?
Yardımcı olursanız sevinirim Teşekkürler...
Mamadan olabilir

Sırf farkli diye genetik hastalikli hayvanları cins diye alan insanlara uyuz oluyorum.
Daha da uyuz olduğum ben hayvanseverim diye 'sen bilirsin British shorthair istiyorum ama kulakları da kıvrık olsun istiyorum,nereden alınır' diye soran arkadaşlarım.
O kulağının kıvrık olması zaten akraba çiftleştirmesine dayalı kıkırdak anormalisi.
Zaten her kedi tatlı, hepsi şirin. Hastalıklı olacağını, acı çekeceğini bile bile bu düzene ayak uydurmak, satın almak, üretimine destek olmaak ne iğrenç bir şey. Asla anlamadım, asla da hak veremeyeceğim.
İnsanlar almazlarsa bir süre sonra onlar da bu düzenin parçası olmazlar, kendileri gibi anormalisi olan akrabalarıyla değil daha sağlam , daha 'normal' hayvanlarla ciftlesip birkaç nesile sapasağlam olurlar.
Varsın kulağı kıvrık, burnu basık olmasın. Sağlıklı olması en önemlisi değil mi????

Sırf farkli diye genetik hastalikli hayvanları cins diye alan insanlara uyuz oluyorum.
Daha da uyuz olduğum ben hayvanseverim diye 'sen bilirsin British shorthair istiyorum ama kulakları da kıvrık olsun istiyorum,nereden alınır' diye soran arkadaşlarım.
O kulağının kıvrık olması zaten akraba çiftleştirmesine dayalı kıkırdak anormalisi.
Zaten her kedi tatlı, hepsi şirin. Hastalıklı olacağını, acı çekeceğini bile bile bu düzene ayak uydurmak, satın almak, üretimine destek olmaak ne iğrenç bir şey. Asla anlamadım, asla da hak veremeyeceğim.
İnsanlar almazlarsa bir süre sonra onlar da bu düzenin parçası olmazlar, kendileri gibi anormalisi olan akrabalarıyla değil daha sağlam , daha 'normal' hayvanlarla ciftlesip birkaç nesile sapasağlam olurlar.
Varsın kulağı kıvrık, burnu basık olmasın. Sağlıklı olması en önemlisi değil mi????
Valla ben illa cins kedi olsun istemedim denk geldi çocuklar çok istedi sahiplendik
Ayrıca çok sakin hiç bi yere zarar vermez çok sevimli bir kedi iyi ki almışım

Üriner sistemleri genetik olarak sıkıntılı ve kalp problemleri de yaşayabiliyorlar, bu türün kökeni İran, iran kedilerinin genetik özelliklerini taşıyorlar maalesef. Konuyla ilgili benimde bilgim yoktu, kardeşim sahiplenince öğrendim, sizede bir link bırakayım detaylıca anlatılmış
Bu makaleye göre benimki british değil muhtemelen saydığı özelliklerle alakası yok çünkü. Biz de birçok veterinerle görüştük ilk sahiplendiğimizde, ben de tedirgindim çünkü sağlık sorunları olabilir diye. Gayet sağlıklı, güçlü, uzun yaşayan bir tür olduğunu söylediler.

Soyu ordan geliyordur burdan geliyordur bilmem ama yatkın oldukları iki hastalık var, biri troid biri de sanırım anemiydi. Senede bir bunlara baktırıyoruz sadece onun dışında aşırı harektli, oyuncu, sağlıklı bir oğlan çocuğu.

Cinslerin her biri hakkında net bilgim yok aslinda. Ben tekirciyim.😁 sokakta yardima muhtaç kedileri kurtarma taraftarıyım.

Parasız da verilse cinslerin çoğaltılmasını doğru bulmuyorum. Tabi istisnalar var. Sokağa atilan cinsler, kliniğe terkedilen cinsler... onlar da kurtarilmali.

Ama bilgisiz insanlar tarafindan "bir kez anneliği tatsın" diyerek çoğaltılıp bakamayınca çevreye hediye edilmesini doğru bulmuyorum.

Bu bilinç zamanla oluşuyor tabi. Kedi sahiplenirken her şeyi a'dan z'ye bilmiyorduk.

Belki sahiplenmeyi düşünen üyeler vardir, onlara bir yol göstermiş olurum.

Yuva bekleyen binlerce kedi var. Kedi sahiplendirme sayfalari, bunlari bireysel olarak yapan sorumluluk duyan insanlar var. Bileklik, cüzdan, çanta yapıp satışıyla sokak kedisi tedavi ettiriyorlar. Onlara yardimci olmak, evimize sokaktan kurtarılmış bir kedi almak vicdani huzurların en büyüğü.
Ben de tekirciyim. Sahip olduğum ilk cins kedi bu oğlan. Ama cins ayırt etmiyoruz sonuçta. Hepsi kedi, hepsine kucağımız açık.

Evde bir, dışarda 11, işyerinde 1, şimdi bi de iki yavru kedi bakıyoruz. Köpeklere hiç girmeyeyim 😂😂😂

Merhaba arkadaşlar,Çok tatlı bir kedimiz var 2 ay önce sahiplendik.Cinsi British short Air.1 yaşında ama çok iri bir kedi.
Sorunumuz çok fazla tüy döküyor,her gün temizlik yapmak zorunda kalıyorum
Bu sorunu yaşayan kedi sahipleri varsa ne yapmam gerekiyor,tüy dökülmemesi için her hangi bir aşı var mı?
Yardımcı olursanız sevinirim Teşekkürler...
Çözümü yok,biz insanların nasıl saçı,kılı dökülüyorsa onların da tüyü dökülüyor.

Ben veteriner hekimin verdigi ilaci, yaptigi igneyi ve dozunu son kullanma tarihine kadar gozumle gorup ilaclarin markasini arastiriyorum. İnsanlar verdigi mamanin markasini bilmiyor. Cocuk dogursam düşünmekten kafamda saç kalmazmiş demek ki benim. 😂😂
Al benden de o kadar. İki gün kabız oldu diye evdeki tek konumuz kedi mokuydu 😂😂 çok şükür dün gördük kakayı.

Hazır bir sürü kedici varken sorayım, mycat mama kullanan var mı aranızda? Tamamen tahılsızmış, kullananlar pek memnun ama içerik araştırması yapmadım daha.

Şu anda bir sarı tekirim var,dünyanın en cins kedisine değişmem onu.O kadar akıllı bir kedi ki her Allah'ın günü biraz daha hayran oluyorum ama cins kedilerden Maine Coon'lara bayılıyorum.Hayvan ticaretine de sonuna kadar karşıyım.Bir heves uğruna alınıp sokaklara atılıyor zavallı hayvanlar.

Ben de tekirciyim. Sahip olduğum ilk cins kedi bu oğlan. Ama cins ayırt etmiyoruz sonuçta. Hepsi kedi, hepsine kucağımız açık.

Evde bir, dışarda 11, işyerinde 1, şimdi bi de iki yavru kedi bakıyoruz. Köpeklere hiç girmeyeyim 😂😂😂
Köpekler evde mi? Ben de cok istiyorum ama evde bakmaya cesaret edemiyorum. Kedi kadar kolay degiller.

Al benden de o kadar. İki gün kabız oldu diye evdeki tek konumuz kedi mokuydu 😂😂 çok şükür dün gördük kakayı.

Hazır bir sürü kedici varken sorayım, mycat mama kullanan var mı aranızda? Tamamen tahılsızmış, kullananlar pek memnun ama içerik araştırması yapmadım daha.

Ben hizlica bir baktim da iceriginde hiç et yazmiyor daha ilk maddede xx proteini yaziyor doğru baktiysam çok açmadi beni. 🙄

Kedim 7 yaşinda. Sahiplendiğimizde sadece 1 paket proplan yedirmiştim ondan sonra N&D ye geçmiştim yani 7 yildir N&D kullaniyoruz. Daha once az tahilli kullaniyordum 4-5 senedir de N&D tahilsiz serisini veriyorum. İceriginde olmasa iyi olur dedigim bir kaç şey var ama memnunum. Hem bizimkine iyi geldi, hem tadini seviyor.

Back
X