Kedi tüyü sorunu

sabirli ol

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Ekim 2016
349
447
103
Merhaba arkadaşlar,Çok tatlı bir kedimiz var 2 ay önce sahiplendik.Cinsi British short Air.1 yaşında ama çok iri bir kedi.
Sorunumuz çok fazla tüy döküyor,her gün temizlik yapmak zorunda kalıyorum
Bu sorunu yaşayan kedi sahipleri varsa ne yapmam gerekiyor,tüy dökülmemesi için her hangi bir aşı var mı?
Yardımcı olursanız sevinirim Teşekkürler...

Merhaba arkadaşlar,Çok tatlı bir kedimiz var 2 ay önce sahiplendik.Cinsi British short Air.1 yaşında ama çok iri bir kedi.
Bu sorunu yaşayan kedi sahipleri varsa ne yapmam gerekiyor,tüy dökülmemesi için her hangi bir aşı var mı?
Sormayın bizdede var o sorun:((benimde bir bilgim yok malesef buraya yazarlarsa bende öğrenicem.

Kedi sahiplenmek tüyünü de sahiplenmek demektir. Hayır çözümü yok, hayvanların doğalı bu, tüyünü dökecek yenisini çıkartacak. Siz bi de baharda görün 😂

Azaltmanın yolları var tabi ki ama bitirmenin yok. Tüy sağlığı için mama çok önemli. Kötü mama yerse çok tüy döker. Ev yemeği, salam sosis vs asla yememeli. Yaş mama çok yerse yine çok tüy döker.

Mevsim geçişlerinde vitamin kullanabilirsiniz. Tamamen bitirmese de etkili oluyor.

Taramak da tüyleri toplamak için iyi bir yöntem. Bizim her gün bir taranma seansımız var.

Ve lütfen sakın, asla traş ettirmeyin tüy döküyor diye. Hem sağlıkları hem psikolojileri bozuluyor. Kediler çok hassas hayvanlar.

Kesin bir çözümü yok malesef.
Tüy toplayıcı rulo kullaniyorum ben hergün düzenli tarayin mutlaka.
Maması kaliteli olmalı.
Evi hergün süpürüyorum.

Kediler belli bir miktar tüyü sürekli döker ancak aşırı döküyorsa :
Mevsim geçişinde olabilir
Kısır değilse kızgınlıktan strese girmiş olabilir
Ev değişikliğinden stres yapmış olabilir
Yediği mama iyi gelmiyor olabilir
Kan değerleri dengeli olmayabilir
Bazı kediler fazla dokunulunca da strese girerler her kedi teması sevmez

Sağlık kontrolleri yapıldıysa, her gün düzenli tarama ve kaliteli bir mama yedirmek işinizi kolaylaştırır ancak kedinin tüy dökmesi sıfırlanmaz

ciddi anlamda tüy döküyorsa mamasından kaynaklıdır. iyi bir marka mamaya geçin ayrıca her gün düzenli olarak kedinizi tarayın, ek vitaminlerde iyi gelir.

Normalde kedinin tüyü olur da, bu forumda konu açacak kadar sorun büyükse mama kaynaklı derim. Kalitesiz mamada çok tüy döküyorlar.

Bir de yere bir örtü serip günlük tarama seansı yspın, kaliteli kısa kediler için olan taraklarla çok tüy toplarsınız. Ödül verin sevin oyun gibi tarayın. Tüyler tek yerde olur hemen atarsınız.

Zaten tüyü kısa alıştırırsanız taranmayı sevecektir uzun tüylü kediler gibi keçeleşme problemi yok.

Kıyafetlerdeki tek tük tüyler için rollerlar var.

Aynı cins kedim var henüz 4 aylık. Furminatör tarak aldım haftada 2 3 onunla tarıyorum. Maltlar var onlardan veriyorum ayrıca vitamin kullanıyoruz ayına uygun olacak şekilde. Birde her mama her hayvana iyi gelmiyor, mamanızı da üst segment alamasanız bile orta segmentin kaliteli mamalarından kullanın derim. İçten destek tamsa tek çözüm taramak bolca.

Tavuklu,balıklı etli değişik değişik alıyorum
Tavuklu daha az vereyim o zaman
Her gün tarıyorum ama nafile üstümüz başımız her yerimiz tüy.
Aboooo değişik değişik alınmaaaaz 😂 Bir mama seçin ve sorun olmazsa en az 6 ay aynı mamadan devam edin. Kedilerin maması öyle değiştirilmez. Değiştirirken bile bir haftalık geçiş süreci vardır karıştırarak verilir.

Kedi sahiplenmek tüyünü de sahiplenmek demektir. Hayır çözümü yok, hayvanların doğalı bu, tüyünü dökecek yenisini çıkartacak. Siz bi de baharda görün 😂
Azaltmanın yolları var tabi ki ama bitirmenin yok. Tüy sağlığı için mama çok önemli. Kötü mama yerse çok tüy döker. Ev yemeği, salam sosis vs asla yememeli. Yaş mama çok yerse yine çok tüy döker.
Mevsim geçişlerinde vitamin kullanabilirsiniz. Tamamen bitirmese de etkili oluyor.
Taramak da tüyleri toplamak için iyi bir yöntem. Bizim her gün bir taranma seansımız var.
Ve lütfen sakın, asla traş ettirmeyin tüy döküyor diye. Hem sağlıkları hem psikolojileri bozuluyor. Kediler çok hassas hayvanlar.
Tabiki her şekilde kabul ettim belki bir çözümü vardır diye sordum
Kaliteli mama derken piyasada satılan mamalardan alıyorum proline diye bi marka fiyatı orta kalitede tavsiye edeceğiniz başka marka varsa yazarsanız sevinirim.
Yaş mamayı çok seviyor haftada 2 defa veriyorum

Kediler belli bir miktar tüyü sürekli döker ancak aşırı döküyorsa :
Mevsim geçişinde olabilir
Kısır değilse kızgınlıktan strese girmiş olabilir
Ev değişikliğinden stres yapmış olabilir
Yediği mama iyi gelmiyor olabilir
Kan değerleri dengeli olmayabilir
Bazı kediler fazla dokunulunca da strese girerler her kedi teması sevmez

Sağlık kontrolleri yapıldıysa, her gün düzenli tarama ve kaliteli bir mama yedirmek işinizi kolaylaştırır ancak kedinin tüy dökmesi sıfırlanmaz
Evet kısır değil henüz. teması da hiç sevmiyor
Kucağımıza alıp sevmek istediğimizde ayaklarıyla itiyor

Aboooo değişik değişik alınmaaaaz 😂 Bir mama seçin ve sorun olmazsa en az 6 ay aynı mamadan devam edin. Kedilerin maması öyle değiştirilmez. Değiştirirken bile bir haftalık geçiş süreci vardır karıştırarak verilir.
Öyle mi
Ay daha önce kedi beslemediğim için bilmiyorum😅tmm teşekkürler

Kaliteli mama derken piyasada satılan mamalardan alıyorum proline diye bi marka fiyatı orta kalitede tavsiye edeceğiniz başka marka varsa yazarsanız sevinirim.
Hiç duyup kullandığım bir mama değil proline. O yüzden kalitesi hakkında yorum yapamam.

Mama tavsiye edemem, kedinize iyi gelen mamayı siz bulacaksınız deneyerek. Çünkü piyasada milyon çeşit mama var hangi seçenek hem bütçenize uygun olur hem kedinize iyi gelir bilemeyiz.

Yaş mamada paketin tamamını vermeyin. Benim oğlan bir tatlı kaşığı yiyor mesela 2 günde bir.

Proplan, Royal Canin, Hilss yada ND kullanın orta segment olan mamalar bunlar. En kalitelisi protein oranı açısından ve az tahıl içerdiğinden ND diyebilirim, 2. sırada Proplan var ben ilk Royal Canin Bristish short hair cinsine uygun olanla başladım fiyatlar çok artınca 10 kg lık proplan aldım şimdi ikisini karıştırıp veriyorum mamadan mamaya geçerken bu şekilde bir hafta 10 gün kadar azar azar karıştırıp verin ishal vs olmaması için.
Üst segmentin fiyatları çok yüksek ne yazıkki ;(
Yaş mamayı ayda bir verseniz ödül niyetine yeterli dişlerde tartar yapıyor. Onun yerine ızgara balık yada tavuk pişirisneiz sıfır baharat olacak şekilde tadımlık verebilirsiniz saf protein ve kediler seviyor ama tabiki arada sırada ve bol bol taze suyu bulunsun.
Birde ekstra vitamin maltlarından da kullanın muhakkak. Aşıları ne durumda eksik aşısı varsa yaptırın muhakkak.

Back
X