Kedi tüyü sorunu

Allah korusun kuzuyu
Kardeşim sahipleneli 11 ay oldu, dişi, 8.ayda üriner sistem mamaya ve böbrek tedavisine geçtiler ki dişilerde tüm türlerde böbrek sorunu aslında çok nadirdir, kum döküyor ara ara garibim. Hal böyle olunca araştırma gereği duymuştum bir kaç ay önce ,çünkü bu ve benzeri türde kedi bakmadım hiç. Her bir cinsin artısı ve eksisi mutlaka var, kardeşim küçük çocuğu olduğu için hırçın olmayan bir tür seçmek istedi, hayvan cidden sakin fazlasıyla tepkisiz çok üzülmüştüm aldığında ısırma, tırmalama hiç bir tepkisi yok gözlerime inanamadım, elden ele kucaktan kucağa dolaşıyor evde hiç sesi çıkmıyor o tepkisiz haline daha da kahroldum. Sokaklar kedi dolu, hepsi birbirinden güzel onlara şans verilsin tek dileğim, bu hayvanlarda çoğaltılıp satılmasın artık vallahi yüreğim dayanmıyor, ırkı çok sağlıklı olsa da hayvanın ticari meta olmasına asla gönlüm razı gelmeyecek

Valla ben illa cins kedi olsun istemedim denk geldi çocuklar çok istedi sahiplendik
Ayrıca çok sakin hiç bi yere zarar vermez çok sevimli bir kedi iyi ki almışım
Sahiplendim dediğinize göre klasik senaryo, pet diye alan biri pat diye bıraktı.
Çok fazla cins hayvan var internette 'ona bebek gibi bakacak aile ariyoruz' diye ücretsiz sahiplendirilen. Çünkü insanlar oyuncak gibi alıyorlar 'ay çok tatli' diye. Koltukları tirmalayip evdeki derilere zarar verince,evde iki kişi hapsurunca, masrafları artınca ya da biraz büyüyüp bebek sevimliligi gidince 'aile olacak birini' ariyorlar. Benim ilk kedimi de böyle bir ilanda bulmustuk. Cins diye satın alıp İki sene koynunda uyuttugu kediyi bir saniyede başından attı insanlar. Daha da ne aradılar ne sordular (üstelik biz aklibasinda insanlar değildik, geliri olmayan iki üniversite öğrencisiydik. Yani bakamayip sokağa bırakma ihtimalimiz vs çok yüksekti ama merak bile etmediler).
Çok üzücü cidden...
Kedinizi eğer sahiplendiyseniz, işin içine para girmediyse yani ticaretini yapmadiysaniz evet, iyi ki sahiplenmissiniz. Çünkü genetik olarak problemli olan cins kediler, hiç sokak görmemiş ev kedileri sokakta yapamaz, kısa sürede ölürdü

Hayvan ticareti ayrı mesele, hepimiz karşıyız.

Sizin pisicik doğuştan hasta olabilir mi acaba? Benim oğlan agresif değildir öyle tırmalayayım ısırayım huyu yok ama oynarken istemeden de olsa zarar veriyor elimize kolumuza. Onu da bana yapmaz, sadece eşime. Mümkün değil kucağa gelmez. Bir ben alır sıkıştırırım arada onda da nefret ettiğini belli eder kafasını çevirir, başkasına asla gitmez. Evde ne koltuk kaldı ne perde. Çeşit çeşit tırmalama tahtası aldım, eve kütük bile getirdim ı ıh. Tekirlerde bu kadar zorlanmadım ben tırmalama konusunda. Ki düzenli olarak tırnak keserim. İstediği bişey anında yapılmazsa ya bıktırana kadar bağırır ya kızdığımız şeyleri yapar. Britishin de yaramazı bana denk geldi

Biz sadece kısırlaştırırken sorun yaşadık. Tek testis içerde kaldı inmedi. Büyük bir operasyon geçirmek zorunda kaldı. Sonrasında da alerji oldu dikiş yerleri yumurta kadar şişti falan. Onun dışında çok şükür sağlıklı.

Bizimki uzun süre aynı mamayı yediği zaman nedendir çözemedik kusmaya başlıyor. O yüzden 6-8 ayda bir değiştiriyoruz. Mama değişince sorun kalmıyor. Yine değiştirme zamanı geldi muhtemelen, şimdilik kusma falan yok ama gerekirse hızlıca değiştireyim diye arayıştayım.

İnstagramda portibon hesabını takip edin lütfen. Orada Ramazan çekil ve Müjgan dediğimiz iki basit aletle baya rahatladı herkes. Kedi köpek ve bebekli ailelere o hesabı takip etmek şart diye düşünüyorum

Bu arada geçen sefer de çok sorulmuştu. Biz tüy sorununu vetoskin vitaminle %90 çözdük. Genelde mevsim geçişlerinde kullanıyorum. Fiyatına bakmayın çok uzun süre gidiyor ve cidden etkisini bikaç gün içinde görüyorsunuz. İyi mama, bol su, vitamin takviyesiyle sizin de tüysüz bir eviniz olabilir

Yani kedi tüylü bir hayvan ve kedi sahiplenip tüyünün dökülmemesini istemek bana garip geliyor
Benim de üç kedim var bu arada ve her gün tarıyorum. Suzionline gibi kaynaklardan yararlanabilirsiniz.

Biofeline takviye, sık tarama, orijen six fish mama.

Ha bir de furminatör tarak candır. Ancak bir kedicinin evi asla, tüysüz olmaz. Wizard tüy toplayıcı da alabilirsiniz. Ben dyson v10 animal baslikla koltukta tüy olayını bitirdim.

Robot süpürge
Tüy toplayan rulo
Kaliteli mama
Düzenli tarama
Kısırlaştırma
Bunlarla azalır belki
Katılıyorum
Kedili eve robot süpürge şart ben çok rahat ettim.
Somonlu mamalarla en yüksek performansı yakaladım ben n&d kullandım. Öncesinde proplan somonlu kullanıyordum ondan da memnundum.
Ama robot süpürge kesinlikle şart.

Benim de 7 aylık British Shorthair bir kızım var. Kedi sahiplerinin olmazsa olmaz derdi bu tüy ama yapacak bir şey yok. Bu canlıların doğası böyle.

Tavuklu mama vermeyin. Evden yemek hiç vermeyin. O yaladığı tüyü midesinden atması için malt kullanmayı unutmayın. Bir de en az iki tane tüy toplayıcı bulundurun biri evinizde biri arabanızda

Benimde 2 kedim var haddinden fazla döktükleri için damla aldim ve 2 aydır düzenli kullanıyorum gözle görünür düzelme var ve masalarında bakın oda etkili

Merhaba, benim de 3 kedim var. Doğal olarak evi normalden sık temizleme alışkanlığı oluştu ama vitaminlerin çok faydasını gördüm tüy dökme konusunda. multivitamin, bağırsak sindirim destekleyici ve malt kullanıyorum. Veterinerin dediğine göre mamalarını değiştirmek de tüy dökülmesine sebep olabiliyor. Sağlıklı bir mama seçip sorun çıkmadığı sürece başka markaya geçmemek daha iyi.

kediler tüy döken hayvanlar, bunu degistiremeyiz ama onlem alabiliriz az dökülmesi icin. her gun taramak gerekiyor ve kaliteli mama kullanmak gerekiyor. kedili evin zaten her gün fix supurulmesi gerekiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…