Kedi sahipleri yardim disi kedim kizginliga girdi

Melo, senin kız kaç aylık canım? Daha önce kızgınlığa girdi mi yoksa bu ilk mi? Ona göre neler yapacağını söyleyeceğim.Birde ırkı nedir?

Melo, senin kız kaç aylık canım? Daha önce kızgınlığa girdi mi yoksa bu ilk mi? Ona göre neler yapacağını söyleyeceğim.Birde ırkı nedir?
Benim tahminim 9 aylik ilk defa kizginliga girdi tekir kedi yavruyken sokaktan aldik 6 aydir bizimle

Belediyenin kisirlastirma işlemine pek guvenmeyin. Oralardaki şartlar rezalet malesef Legenlerde kisirlastirma yapılan hayvanlar falan gördüm birinde o yüzden. kisirlastirmadan o hali gecmiycektir bizimki de kisirlastirinca duruldu ortalığı yikiyodu. Veriyosaniz eğer evde kendi yediginiz vs et süt gibi besinler vermeyin daha beter oluyolar Sadece mama.
Zaten sartlarini gormeden kizimi asla teslim etmem ben onu ne zor sartlarda buyuttun

Benim tahminim 9 aylik ilk defa kizginliga girdi tekir kedi yavruyken sokaktan aldik 6 aydir bizimle
Yaşı tamamdır.

İki seçeneğin var, civardaki bir klinikte kızgınlık baskılayıcı iğne yaptırabilirsin yalnız bir defa yaptırırsan bir zararı olmayacaktır.İğne ortalama 3 ay etki gösterir. 1 ay sonra kısırlaştırabilirsin.

Diğer seçenek ise kulak çubuğunu vazeline bulayıp kukusunu dışarıdan bu vazelinli çubuk ile hafif hafif uyaracaksın lakin muhtemelen yarım/ bir saat susmasını sağlayacaktır...

Sorun şu ki; bazı dişiler diğerleri gibi belirli dönemlerde kızışmaktan ziyade düzenli kızgınlığa geçiyor. Şöyle ki 10 günlük kızgınlık döneminin akabinde 4 gün sonra yeniden kızışıyor haliyle kısırlaştırabilmek için gerekli olan kan seviyesi ve rahim toparlanmasına ulaşılamıyor. Bu tür dişilerde kızgınlık baskılayıcı iğne kullanmak şart oluyor.

Bu yüzden bence ilk kızgınlığını vazelinli çubuk ile atlat ve gözlemle, eğer 20 günden önce yeniden kızgınlığa girerse iğne yapmak gerekecek.Eğer böyle bir durum oluşmazsa şahane, normal kısırlaştırma prosedürü uygulanabilir.

Yaşı tamamdır.

İki seçeneğin var, civardaki bir klinikte kızgınlık baskılayıcı iğne yaptırabilirsin yalnız bir defa yaptırırsan bir zararı olmayacaktır.İğne ortalama 3 ay etki gösterir. 1 ay sonra kısırlaştırabilirsin.

Diğer seçenek ise kulak çubuğunu vazeline bulayıp kukusunu dışarıdan bu vazelinli çubuk ile hafif hafif uyaracaksın lakin muhtemelen yarım/ bir saat susmasını sağlayacaktır...

Sorun şu ki; bazı dişiler diğerleri gibi belirli dönemlerde kızışmaktan ziyade düzenli kızgınlığa geçiyor. Şöyle ki 10 günlük kızgınlık döneminin akabinde 4 gün sonra yeniden kızışıyor haliyle kısırlaştırabilmek için gerekli olan kan seviyesi ve rahim toparlanmasına ulaşılamıyor. Bu tür dişilerde kızgınlık baskılayıcı iğne kullanmak şart oluyor.

Bu yüzden bence ilk kızgınlığını vazelinli çubuk ile atlat ve gözlemle, eğer 20 günden önce yeniden kızgınlığa girerse iğne yapmak gerekecek.Eğer böyle bir durum oluşmazsa şahane, normal kısırlaştırma prosedürü uygulanabilir.
Cok tesekkur ederim vazelinle deniycen yavrum garip haller icinde kendide anlamiyor surekli kasiliyor benim hoplayan ziplayan isiran minigim simdi kur yapiyor

Cok tesekkur ederim vazelinle deniycen yavrum garip haller icinde kendide anlamiyor surekli kasiliyor benim hoplayan ziplayan isiran minigim simdi kur yapiyor

Hormonların gelgitinden uzaktı şimdiye kadar, şimdi yeni bir şeyle tanıştı ve haliyle tüm hücreleri soyunu devam ettirmesini emrediyor.Kısırlaştırdıktan bir süre sonra eski neşeli kızına kavuşacaksın korkma...

Dediğim biçimdede takip et, bakalım ufaklık ne durumda olacak...

Hormonların gelgitinden uzaktı şimdiye kadar, şimdi yeni bir şeyle tanıştı ve haliyle tüm hücreleri soyunu devam ettirmesini emrediyor.Kısırlaştırdıktan bir süre sonra eski neşeli kızına kavuşacaksın korkma...

Dediğim biçimdede takip et, bakalım ufaklık ne durumda olacak...
Simdi mis gibi uyuyor yavrucum bakalim gozlemliycem insallah cabuk gecer

Nerden baksan 1 ay tekrar kizginliga girermi ki yavrum nasil bagiriyor erkek kediler apartmanin kapisinda toplasmis tecavuzcu coskun gibi
şu dönemde kızgınlığa sık sık girecektir çünkü mevsim normlarından dolayı 1 hafta geçmeden tekrarlıyor. hayvanların doğası bozuldu. Kısırlaştırman lazım, işinin ehli bir veteriner ise şu an kızgınlıkta olsa dahi ameliyat yapabilir ve ameliyatı yandan değil normal yaptırmanı öneririm.

1.5 yasında benım kedımde daha kızgınlığa felen gırmedı yaw :KK53: kızlara bakmıyor oğlum suphelenıyorum artık :KK48::rolleyes:

Kizlar kedim kizginliga girdi cok bagiriyor kisirlastirmak icin belediye veteriner hekiminden randevu alicaz ama simdilik ne yapabiliriz apartmandan sikayet gelsin istemiyorum birde kac gun surecek bu halleri surekli poposu yerde geziyor
Kediniz bu süreci doğal bir şekilde atlatmalı. Kesinlikle bir ilaç vermemelisiniz, hiçbir veteriner önermiyor. İkinci olarak; belediyenin veterinerlerini kesinlikle tercih etmeyin derim. Benim bir kedimi maddi durumumuz yokken mecbur belediyede kısırlaştırmıştık, işlemden sonra çok hastalandı ve kaybettik ne yazıkki. Yaklaşık 1-1.5 hafta sonra kızgınlıktan çıkar ve yeniden girmesi 1-2 ayı alır, maddi durumunuz yoksa bu süreç size biriktirmek için zaman kazandırır. İyi bir veterinerde 100-200 tl arası bir fiyata kısırlaştırabilirsiniz. Ben öğrenci halimle kedimi 200 tl verip kısırlaştırdım geçen hafta. Hiçbir sorun olmadı, gayet iyi durumu. Ve işlemden sonra veterineriniz yaptığı dikişe fazlasıyla güveniyor olsa da bir kedi boyunluğunu mutlaka kullanın.

X