- 28 Mart 2020
- 21.293
- 64.546
-
- Konu Sahibi feruzecerci
Biz de fiyatlarin artmasindan dolayi royal canine geçtik ama icerik olarak taze et barindirmiyor. Hatta et olup olmadigi bile belli degil. Kurutulmuş kumes hayvanlari türevi yaziyor. Gaga bacak ibik kemik gibi seyler de var icinde hepsi un halde. Nd markasinda taze et bulunuyor. Royal Yaşli kedi mamalarinin içeriği nedir?17 yaşındaki kedime Royal Canin harici hiç mama vermedim. Tek geçerim.
Biz de fiyatlarin artmasindan dolayi royal canine geçtikama icerik olarak taze et barindirmiyor. Hattaet olup olmadigi bile belli degil. Kurutulmuş kumes hayvanlari türevi yaziyor. Gaga bacak ibik kemik gibi seyler de var icinde hepsi un halde. Nd markasinda taze et bulunuyor. Royal Yaşli kedi mamalarinin içeriği nedir?
Mecburiyetten royal canin aliyoruz. Artik kendim mama yapmaya basladim yavruma. Ham protein alsin istedim. Bir sure bunu yedircem.Evet evet mamanın kokusu bile ağır ND nin.
Mecburiyetten royal canin aliyoruz. Artik kendim mama yapmaya basladim yavruma. Ham protein alsin istedim. Bir sure bunu yedircem.
Tavuk gogsunu az bir suda haşladım. Minik bir patates, minik bir havuç, minik bir elma ekledim hepsi haşlandi. Icinden biraz suyunu aldim. Baktim guzel bir su kaldi besleyici. Ziyan olmasin dedim. onunla da tavuk göğsü yumurta elma kabuğu ile yaptim. Blendirdan gecirdim. Soğuyunca tepsiye yagli kagit serdim. Porsiyonladim dizdim. Oylece dondurdum. Tamamen dolunca da kilitli buzdolabı poşetlerine koydum. Geceden bir kasenin icine buzlu halde cikarip buzdolabi kismina koyuyorum. O yavas yavas eriyor. Erimediyse de firini 40 dereceye ayarliyorum orada eritiyorum. Bayilarak yiyor.Mamayı nasıl yapıyorsunuz acaba?
Ben felicia veriyordum hata yapmışım hep.
Bulabilsem bildircinla yapmak isterim. Doğalarında av olarak avladiklari bir hayvan sonuçta.Mamayı nasıl yapıyorsunuz acaba?
Tavuk gogsunu az bir suda haşladım. Minik bir patates, minik bir havuç, minik bir elma ekledim hepsi haşlandi. Icinden biraz suyunu aldim. Baktim guzel bir su kaldi besleyici. Ziyan olmasin dedim. onunla da tavuk göğsü yumurta elma kabuğu ile yaptim. Blendirdan gecirdim. Soğuyunca tepsiye yagli kagit serdim. Porsiyonladim dizdim. Oylece dondurdum. Tamamen dolunca da kilitli buzdolabı poşetlerine koydum. Geceden bir kasenin icine buzlu halde cikarip buzdolabi kismina koyuyorum. O yavas yavas eriyor. Erimediyse de firini 40 dereceye ayarliyorum orada eritiyorum. Bayilarak yiyor.
Bulabilsem bildircinla yapmak isterim. Doğalarında av olarak avladiklari bir hayvan sonuçta.
Rica ederim. Pirinc falan koyuyorlar aslinda ama hiç gerek yok. Aslinda patatese de gerek yok ama kediler yiyorlar patatesi. Internette videolar var. Kedinizin zevkine gore değiştirin. Kullandiginiz vitamin varsa soğuduktan sonra ekleyin. Ben nar da ekleyecektim ama kalmamisti. Siz deneyebilirsiniz. Yagsiz kiyma taze balık ile de olur ama balığı günlük hazirlayin.Ben bunu deneyebilirim vitaminli epey.
Hem arada değişiklik olur. Teşekkür ederim.
Kedilerimize afiyet olsun. Anne kolunu kes yicem dese kesecek kıvamdayım. Kedi anneleri biraz sıyırmış oluyorŞuan ki maması bıldırcınlı, sizin yaptığınız şekilde bıldırınla yapılırsa efsane olur.
Rica ederim. Pirinc falan koyuyorlar aslinda ama hiç gerek yok. Aslinda patatese de gerek yok ama kediler yiyorlar patatesi. Internette videolar var. Kedinizin zevkine gore değiştirin. Kullandiginiz vitamin varsa soğuduktan sonra ekleyin. Ben nar da ekleyecektim ama kalmamisti. Siz deneyebilirsiniz. Yagsiz kiyma taze balık ile de olur ama balığı günlük hazirlayin.
Kedilerimize afiyet olsun. Anne kolunu kes yicem dese kesecek kıvamdayım. Kedi anneleri biraz sıyırmış oluyor
Kabak, balkabağı, maydanoz gibi sebzeler de eklenebiliyor. Siz yine arastirmadan eklemeyin. Bu arada evde mayalanan kefire de bayılıyorlar ve cok faydali. Veterinerimiz verin demisti.Aminosol veriyoruz suyuna ya da ıslak mamasına katıpta. Ben kesin denerim bu tarifi.
Kol kesme konusunda ise, daha iyi bir şekilde açıklanamazdı diyorum.
Kabak, balkabağı, maydanoz gibi sebzeler de eklenebiliyor. Siz yine arastirmadan eklemeyin. Bu arada evde mayalanan kefire de bayılıyorlar ve cok faydali. Veterinerimiz verin demisti.
Evet onu diyordum. O zaman yapma onu. Tavul göğüse devam. 6 parça tavuk göğsü ve o minik sebzelerle 35 porsiyon taze etli yaş mama cikiyor. Ödül mamasi gibi yapabilirsin. Agzinda yara falan cikarsa kuru mama zarar veriyor o zamanlar verebilirsin. Hiç hastalanmasin hep keyif mamasi olsun. Löp löp et olsun minnoşunaBu canlı olupta bizim mayalayıp ayran gibi içtiğimiz dimi.
Bizimki süt ürünleri tüketemiyor.
Evet onu diyordum. O zaman yapma onu. Tavul göğüse devam. 6 parça tavuk göğsü ve o minik sebzelerle 35 porsiyon taze etli yaş mama cikiyor. Ödül mamasi gibi yapabilirsin. Agzinda yara falan cikarsa kuru mama zarar veriyor o zamanlar verebilirsin. Hiç hastalanmasin hep keyif mamasi olsun. Löp löp et olsun minnoşuna
Paylasmak beni de mutlu etti. Hicbir mamada bu denli protein oldugunu sanmiyorum. Yine de veterinere danışmak lazim.Aaah hepimizin yavrularına inşallah.
Öyle güzel şeyler öğrendim ki sizden valla çok iyi oldu hem farklı şeyler yemiş olacak hem de vitaminli.Gerçekten ne iyi oldu mesajınızı gördüğüm.
Paylasmak beni de mutlu etti. Hicbir mamada bu denli protein oldugunu sanmiyorum. Yine de veterinere danışmak lazim.
Burada kedi anneleriyle karsilasinca
böyle oluyorum
Benim kedim bonocibo yiyordu bir gün mama bitti üşendim siparişe felicia aldım kedime 2. Gün çise çıkamadı 3 gün uğraştı derken vete götürdüm mama kaynaklı dedi 2 ay oldu yeni toparladı yavrum şimdi üriner mama kullanıyorum güzel bir mamaya geçiş yapicam.N&D nin içinde protein fazla dediler yine sıkıntı yapar ama matisse iyi dediler aynı sıkıntıyı yaşamış arkadaşım bakalımMamayı nasıl yapıyorsunuz acaba?
Bence matisse den devam et arkadaşım.Onceden nerden alıyordun mamayı bilmiyorum ama cabukmama diye bir yer var ankarada onu buldum bütün mamalar var bir ara sor istersen ankara ici aynı gün telnet var ama başka şehire bilmiyorumMerhaba hayvansever arkadaşlarım... Normalde matisse kısırlaştırılmış kedi maması kullanıyorum. Çok memnunuz bu mamadan. Hem tüy dökme sorunu kalmadı hem tuvaletleri düzenli ve sağlıklı durumdalar. Ancak şuan sürekli alışveriş yaptığım sitede kısırlaştırılmış stoğu bitmiş. Kedilerimden biri kısırlaştırılmış diğeri henüz kısırlaştırılmamış olduğundan biz hep kısırlaştırılmış veriyoruz. Matisse normal kediler için olandan mı almalıyım (indoor ama kısırlaştırılmış değil ) Yoksa yine aynı fiyat aralığında olan Royal canin Kısırlaştırılmış mı, yoksa Bozita mı ? Fiyat olarak hepsi hemen hemen aynı hatta royal canin daha uygun yanındaki kampanya ile. Royal canin daha önce sadece ıslak mama kullandım çok da aman aman bir mama değil her ne kadar çok fazla satış oranına sahip olsa da içerik açısından bozita ve matisse kadar iyi değil. Matisse Farmina ürünü, N&D nin bir alt segmenti, gönül n&d almak istiyor ancak 10 kg bayağı pahalı. Her neyse Bozita mı Royal Canin mi Yoksa Matisse mi, tavsiyelerinize ihtiyacım var. Teşekkür ederim.
Not: Bozitayı yeni keşfettim başka sitelerde yorumları iyi, içeriği de kaliteliye benziyor. İsveç ürünü.