- 1 Ocak 2017
- 1.918
- 3.263
-
- Konu Sahibi feruzecerci
Benim kısır olan kedim erkek. Diğer henüz kısırlaştırılmayan kedimiz dişi. Veteriner daha zamanı var demişti kısırlaştırma için. Şuan 7 aylık oldu gerçi ama kızgınlık belirtisi yok.Dediginiz mamalari kedime almadim hiç ama eger kedileriniz dişiyse illa kisir mama yemek zorunda degiller. Normal tahilsiz mama verebilirsiniz.
Benim kedim dişi ve kisir ama normal mama kullaniyor.
Siz hangi mamayı veriyorsunuz ?Dediginiz mamalari kedime almadim hiç ama eger kedileriniz dişiyse illa kisir mama yemek zorunda degiller. Normal tahilsiz mama verebilirsiniz.
Benim kedim dişi ve kisir ama normal mama kullaniyor.
Siz hangi mamayı veriyorsunuz ?
n&d fiyat olarak beni aşıyor maalesef. 10 kilo alıyorum 2 ay anca gidiyor.N&D tahilsiz mamalardan geyikli, kuzulu, balikli şeklinde dönüşümlü veriyorum.
Farmina N&D Team Breeder diye beyaz mavi ambalajlı bir mama var bu mama da aynı firmanın ama nasıldır acaba?N&D tahilsiz mamalardan geyikli, kuzulu, balikli şeklinde dönüşümlü veriyorum.
n&d fiyat olarak beni aşıyor maalesef. 10 kilo alıyorum 2 ay anca gidiyor.
Biz sokağımızdakilere de aynı mamadan veriyoruz :)Kedinin biri 5 kilo nasil yer ki aydamama paketinin arkasindaki ölçeklere göre verseniz?
Bizimki ayda taş catlasin 2-2,5 kilo yesin en fazla 5 bucuk kilo kedi.
Farmina N&D Team Breeder diye beyaz mavi ambalajlı bir mama var bu mama da aynı firmanın ama nasıldır acaba?
Kedilerimden biri en son ölçtüğümüzde 7 kiloydu şimdi 8 olmuştur ama boyu da uzun kedimizin, öyle sağlıksız bir şişko değil :)Kedinin biri 5 kilo nasil yer ki aydamama paketinin arkasindaki ölçeklere göre verseniz?
Bizimki ayda taş catlasin 2-2,5 kilo yesin en fazla 5 bucuk kilo kedi.
Biz sokağımızdakilere de aynı mamadan veriyoruz :)
Onu da düşündük de ne bileyim ayrımcalık yapmak gibi geldi evdekiler ne yiyosa bahçemize gelenler de aynısından yesin dedik.Biz sokaktakiler için bonacibo aliyoruz 30 kilo aylik. Cok seviyorlar.
Onu da düşündük de ne bileyim ayrımcalık yapmak gibi geldi evdekiler ne yiyosa bahçemize gelenler de aynısından yesin dedik.
Dışarıdakilerle birlikte yaklaşık 7 kedi bakıyoruz bunlardan 2si bizim, dışarıda da fix her gün gelen 2 kedimiz var, diğer 3ü düzensiz geliyorlar :) Ama fix gelen kediler komşunun kedileri (Yan bina) bahçede bakıyor ve ev yemeği veriyor hayvanlara. Onlar da bizim eve gelip bizden mama istiyorlar :)) Galiba Bozita geyikli tahılsız kısırlaştırılmış mama alacağım ya yorumlar iyi, içerik güzel, menşei ülke güvenilir... Ancak dediğinizi de düşüneceğim, evimiz bahçeli sadece bahçemize ve sokağımıza gelenlere veriyoruz, biraz uygun bir mama olursa bahçeye değil de dışarıya bir beslenme noktası yapabiliriz.Evdeki 2 kedi + disardaki kedilerle 10 kilo 2 ayda bitiyorsa disarda en fazla 2-3 kedi vardir sanirim.
3-5 kediyi pahali mamayla beslemek yerine ortalama bir mamayla aylik 30 kilo besleme yapmak daha mantikli geliyor bana. Sonucta bir suru kedi disarda cöp, bozuk seyler yiyor.
Bonacibo kotu mama degil cogu insan evdeki kedisine kullaniyor. Ortalama yani oyle hepten ot pusur degil.
Maşallah ömrü daha da uzun olsun, içerik olarak bozita bana royal caninden daha doyurucu geldi o yüzden bozita sipariş ettim. Bir deneyelim umarım memnun kalırız...17 yaşındaki kedime Royal Canin harici hiç mama vermedim. Tek geçerim.
Merhaba benim erkek kedimde kısır kedi,üriner rahatsızlık oldu vet omur boyu üriner mama yiyecek dedi advance üriner. Ama 1,5 kilosu 160 lira alamam ben hep. Güzel bir mamaya geçiş yapicam. Matisse önerdiler.rilk basta uriner mama ile matisse karistirip vermeyi dusunuyorum ama korkuyorum da tekrar sıkıntı olursa diye.Siz yazmışsınız idrar yapmaya da yardımcı diye sizin matisse mama ile bilginiz var mı iyibir mama mi .N&D ile arasında kaldım n&d protein yüksek.alma dediler matisse al dediler banaMerhaba hayvansever arkadaşlarım... Normalde matisse kısırlaştırılmış kedi maması kullanıyorum. Çok memnunuz bu mamadan. Hem tüy dökme sorunu kalmadı hem tuvaletleri düzenli ve sağlıklı durumdalar. Ancak şuan sürekli alışveriş yaptığım sitede kısırlaştırılmış stoğu bitmiş. Kedilerimden biri kısırlaştırılmış diğeri henüz kısırlaştırılmamış olduğundan biz hep kısırlaştırılmış veriyoruz. Matisse normal kediler için olandan mı almalıyım (indoor ama kısırlaştırılmış değil ) Yoksa yine aynı fiyat aralığında olan Royal canin Kısırlaştırılmış mı, yoksa Bozita mı ? Fiyat olarak hepsi hemen hemen aynı hatta royal canin daha uygun yanındaki kampanya ile. Royal canin daha önce sadece ıslak mama kullandım çok da aman aman bir mama değil her ne kadar çok fazla satış oranına sahip olsa da içerik açısından bozita ve matisse kadar iyi değil. Matisse Farmina ürünü, N&D nin bir alt segmenti, gönül n&d almak istiyor ancak 10 kg bayağı pahalı. Her neyse Bozita mı Royal Canin mi Yoksa Matisse mi, tavsiyelerinize ihtiyacım var. Teşekkür ederim.
Not: Bozitayı yeni keşfettim başka sitelerde yorumları iyi, içeriği de kaliteliye benziyor. İsveç ürünü.