- Konu Sahibi veganvegan
arkadaşlar oturduğumuz ilçedeki belediye veterinerleri bedavaya kedi kısırlaştırıyor. en azından çalışmayanlar boş vakitlerimizi böyle değerlendirelim. ben arkadaşlarımla birçok kedi kısırlaştırdım. sokakta, bahçede baktığım kediler üremesin diye.
düşünün 1 kedi hamile kaldığında en az 5 tane doğurcak. o 5 yavrudan kaçı dişi olursa yine okadar hamile kedi olucak bu hep böyle devam edicek.
şimdi kedi kısırlaştırmanın iyi yönlerini yazıyorum;
-mamadan tasarruf edilcek ne kadar çok kedi olursa okadar mama demek.
-kedilerin aç kalması ve soğukta üşümesini engellemiş olacaksınız.
-bazı anneler yavrularını terk eder süt içirmez bazı baba kediler de doğan yavruları yer anne kedi kendisiyle ilgilensin diye. bunu engellemiş olacaksınız.
-mahallede ve apartmandaki insanlarla kediler yüzünden daha az tartışıcaksınız.
-köpeğiniz varsa kedilere saldırıyorsa bahçede rahat rahat dolaştırabileceksiniz.
-hamileyken doğururken acı çekmesini engellemiş olacaksınız(senede 4-5 kez doğuruyolar)
-meme tümörü, yumurtalık ve rahim kanseri olma şansı azalacak. erkeklerde prostat ve testis kanseri önlenmiş olacak.
-Daha sağlıklı ve uzun ömürlü olmalarına yardımcı olacaktır. ( kısırlaştırmanın köpeklerde 1-3; kedilerde 3-5 yıl kadar ömürlerini uzattığı kaydedilmiştir!)
şimdi kedi kısırlaştırmamanın kötü yönlerini yazıyorum;
-yanı başınızda kör ve gözleri iltahaplı kedi dolacak. acı çekicekler.
-araba çarpacak, biri tekmelicek siz üzüleceksiniz.
-hastalanıcak veterinere gidip masraf yapacaksınız.
-köpeğiniz saldırıcak rahat edemiceksiniz.
-apartmandakiler sizi suçlayacak. sen mama verdiğin için buraya geliyolar yoksa gelmezler diyecekler.
kedi kısırlaştırmak için kedi kabı gerekli fiyatı 20 tl.
düşünün 1 kedi hamile kaldığında en az 5 tane doğurcak. o 5 yavrudan kaçı dişi olursa yine okadar hamile kedi olucak bu hep böyle devam edicek.
şimdi kedi kısırlaştırmanın iyi yönlerini yazıyorum;
-mamadan tasarruf edilcek ne kadar çok kedi olursa okadar mama demek.
-kedilerin aç kalması ve soğukta üşümesini engellemiş olacaksınız.
-bazı anneler yavrularını terk eder süt içirmez bazı baba kediler de doğan yavruları yer anne kedi kendisiyle ilgilensin diye. bunu engellemiş olacaksınız.
-mahallede ve apartmandaki insanlarla kediler yüzünden daha az tartışıcaksınız.
-köpeğiniz varsa kedilere saldırıyorsa bahçede rahat rahat dolaştırabileceksiniz.
-hamileyken doğururken acı çekmesini engellemiş olacaksınız(senede 4-5 kez doğuruyolar)
-meme tümörü, yumurtalık ve rahim kanseri olma şansı azalacak. erkeklerde prostat ve testis kanseri önlenmiş olacak.
-Daha sağlıklı ve uzun ömürlü olmalarına yardımcı olacaktır. ( kısırlaştırmanın köpeklerde 1-3; kedilerde 3-5 yıl kadar ömürlerini uzattığı kaydedilmiştir!)
şimdi kedi kısırlaştırmamanın kötü yönlerini yazıyorum;
-yanı başınızda kör ve gözleri iltahaplı kedi dolacak. acı çekicekler.
-araba çarpacak, biri tekmelicek siz üzüleceksiniz.
-hastalanıcak veterinere gidip masraf yapacaksınız.
-köpeğiniz saldırıcak rahat edemiceksiniz.
-apartmandakiler sizi suçlayacak. sen mama verdiğin için buraya geliyolar yoksa gelmezler diyecekler.
kedi kısırlaştırmak için kedi kabı gerekli fiyatı 20 tl.