Ne kadar doğru tespitler yapmışssınız bravo! Sanki bu yazıyı kendim yazmışım gibi hissettim
Şu an bir işte çalışmıyorum ve neredeyse her pazartesi anneme belediye veterinerliğinden randevu almasını hatırlatıyorum kedi kısırlaştırma için. 1 senede 20 kedi kısırlaştırdık daha da çok var kısırlaşacak kedi çevremizde, yakalayabildiklerimizin hepsini götüreceğiz inşallah. 1 senede en basit hesabımla 75-80 yavru kediyi ezilmekten, iltihaplı gözlerle dolaşıp kör olmaktan ve aç kalıp soğuklarda üşümekten kurtardık gözüyle bakıyorum bu olaya. Kendi kedilerimiz hariç sürekli balkona tedavi etmek amaçlı kedi geliyor, şu an 10 kedi var evde:) veterinere götürdüklerimizi saymıyorum bile. Hayvanların kurtuluşunun tek yolu kısırlaştırmak. Sayıyı sabit tutup olanları iyi besleyebilmek daha iyi. İşin mama tedavi parasında hiçbir zaman olmadık ama derdine çare bulamayıp elimizde can veren kediler, arabaların yollarda ezdiği gömmek için aldığımız kediler insanı derinden sarsıyor
O yüzden kısırlaştırma karşıtlığı yapmamak gerek 'soyları tükeniyor' bahanesinin altına sığınıp
Sokaktaki kedi köpekler bir ömür yeter bence hepsi kısırlaşsa dahi. Ayrıca bu bilgilendirici yazı için çok teşekkürler:128: