E
EU2
Ziyaretçi
-
- Konu Sahibi EU2
canım sorma vala benimki cok kıskandı kedicigi bugun baya belli etti dun belki yarın gider yada ruya sandı ama oyle olmadını bugun anladı ... kustu sanırım bana sadece babaya ve abiye ilgi veriyo benm yuzume bakmıyoŞimdi ıkısınıde aynı sevın yanı pekınesler aşırı kıskanctırlar zaten :) Bence cozum yolu olarak yanyana tutup kesınlıkle gozetım altında tutun sevın ıkısını bırden pekınesler zaten zararsızdır ama kedıler zararlıdır kolay gelsın :)
alışacaklarına eminim:)
ikisi de çok şirin maşallah.
köpeğinize ödül falan verekbarışabilirsiniz. bizim rott da minyatür pincheri kıskandı bize tripler yapıyordu. sürekli rottu severek ve extra yiyeceklerle düzelttik arayı...
kolay gelsin iki hayvan beslemek her zaman 1 taneden daha güzel. çünkü onların arasında ki iletişimi oyunu izlemek çok keyifli:)
Öncelikle para ile pet shop vb bir yerden almak yerine sokaktan hayvan aldığınız için sizi kutlarım. İkinci olarak naçizane bazı bilgiler paylaşmak istiyorum. Köpeğinize her hangi bir hastalık bulaşmaması için kedinizi veteriner hekim kontrolünden geçirin ilk bir kaç ay yoğun şekilde aşıları olacak. Özellikle iç dış parazit acil olarak ilgilenilmeli. Köpeğinizin sağlığı açısından da önemli kedinizin aşıları. Ayrıca tırnaklarını kestiğinizi söylemişsiniz kedilerin tırnak yapıları gereği çok dipten kesilmemeli eminim oldukça dikkatli kesmişsinizdir. Ancak yavru kedilerin tırnakları özellikle ince yapılı ve zarar vermeye daha da müsait oluyor. Özel makaslarından alıp kullanırsanız ya da veterinere kestirirseniz daha sağlıklı olur sizin açınızdan. Nedenine gelince normal tırnak makasıyla kesildiğinde kedilerin tırnakları kat kat açılma kabuk değiştirme vs yaptığından kısaltmış olduğunuz tırnak pütürlenip daha tehlikeli hale gelebilir. Son olarak çiş hususunda amonyak ihtiva eden çamaşır suyu vb bir temizleyici madde ile kum kabını önceden yıkarsanız ya da kuma değil küçük tuvalet vb yere alıştırmaya çalışıyorsanız bir iki damla oraya dökerseniz size yardımcı olacaktır. Kediler amonyak kokusunu kendi idrarları ile kolayca ayıramadıklarından çiş gibi algılayacaktır az miktarını. Tabii bu temizlik maddelerini evin diğer taraflarında bir süre için kullanmayın ki; hayvancık "oley her yere çiş yapabiliyoruz her yer işaretlenmiş" diye düşünmesin hehe