Cins kedilere düsman degiliz ki, hic bir hayvana düsman degiliz. Ayrica cins hayvan alarak onlarin üretimine katkida bulunmus oluyoruz, biz aldikca bunun ticaretini yapanlar daha cok kedi dogurtuyor olan yine hayvanlara oluyor. Ben cok gördüm pet shoplarda gözleri capak icine, tüyleri dökülmüs ve pis kokulu camdan kafesler icinde yasayan Iran, Van, Ankara kedileri. Eger biz o hayvani alirsak ertesi gün onun yerini baska bir hayvan dolduruyor.Onun yerine bence sokaktan yavru bi kedicik bulup sahiplenmek daha iyi. Hem sandiginiz gibi hayvanlar sokaga tam olarak uyum saglayamiyorlar. Dogan yavrularin en az yarisi ölüyor, cünkü sokaklar onlarin dogal ortami degil. Düsmanlari her yerdeler (insanlar, arabalar, dogal ortamlarinda bulunmayan hastaliklar). Ve bunlar onlari sadece
öldürmüyor, sakat da birakiyor. Aslinda sokaklar onlar icin korkunc. Ayrica hayvan satin alanlarin cogu senin kadar masum düsünmüyor ki, cins hayvanlar onlarin icin birer süs, gösteris araci, cocuklarina aldigi bir hediye. Tabi hepsi icin gecerli degil bu dediklerim.
Dogru güzelim sen de haklisin aslinda. Diyorum ya keske digerleri de bizim gibi düsünebilse...Ve keske cins kediler de satilmasa, belli sartlar karsiliginda sahiplendirilse.evet bu konuda haklısın ama önceki yorumun biraz yanlıştı. Fikrini söyleyebilirsin çokta doğru söylüyorsun katılıyorum ama yargılamak doğru deil bence. yani seninde dediğin gibi herkes için aynı şey geçerli değil.
nette güzel bi yazı okumuştum aklıma geldi şimdi: bi köpek onu sahiplenene bakar ve şöyle düşünür: beni besliyo seviyo hastalandığımda iyi bakıyo beni gezdiriyo sahibim bi tanrı! kedi ise onu sahiplenene bakar ve şöyle düşünür: beni besliyo seviyo hastalandığımda bana iyi bakıyo bana sarılıyo benimle oynuyo galiba ben bir tanrıyım!kedinin cinsi her ne olursa olsun kedilerin hepsinde bi asalet vardır. yinede önceki dediğim gibi: tekir en asilidir!
hayır hepten yanlışsınız...bu sadece gülümsemek için anlatılan bir hikayeydi.kedigiller,yanlız avlayan hayvanlardır,tekildirler(kaplan,leopar,puma,vaşak vs)kedinin ataları da bunlardır,bu yüzden kedide minnet etme ya da birini efendi sayma huyu yoktur.öyle bir duyguyu tanımıyo o.kediye göre avlaması gerektiği akşam yemeğini sevdiği başka biri önüne koyuyor sadece...köpeklerin ataları ise kurttur.kurtlar da bildiğiniz gibi sürü ile yaşarlar ve bir tane liderleri vardır.sürüyle avlarlar ve lider belirler kim ne kadar yer diye.bu yüzden köpek sadık bir hayvandır çünkü sahibini lider olarak görür,onun sözünü dinler.asıl fark budur ikisinin arasında...hayvanlar tanrıyı bilmezler bu insanlara has birşeydir,bu yüzden allah bize akıl fikir vermiş ve bu özellikten onları mahrum etmiş...uçmayın lütfen.Kedi kendini tanrı sanmaz, sadece nimetin sahibinden değil de tanrıdan geldiğini bilir, o yüzden bu kadar asillerdir.
hayır hepten yanlışsınız...bu sadece gülümsemek için anlatılan bir hikayeydi.kedigiller,yanlız avlayan hayvanlardır,tekildirler(kaplan,leopar,puma,vaşak vs)kedinin ataları da bunlardır,bu yüzden kedide minnet etme ya da birini efendi sayma huyu yoktur.öyle bir duyguyu tanımıyo o.kediye göre avlaması gerektiği akşam yemeğini sevdiği başka biri önüne koyuyor sadece...köpeklerin ataları ise kurttur.kurtlar da bildiğiniz gibi sürü ile yaşarlar ve bir tane liderleri vardır.sürüyle avlarlar ve lider belirler kim ne kadar yer diye.bu yüzden köpek sadık bir hayvandır çünkü sahibini lider olarak görür,onun sözünü dinler.asıl fark budur ikisinin arasında...hayvanlar tanrıyı bilmezler bu insanlara has birşeydir,bu yüzden allah bize akıl fikir vermiş ve bu özellikten onları mahrum etmiş...uçmayın lütfen.
Biz de kapımızın önünde açlıktan ağlayan kediyi görünce dayanamadık aldık....
Şimdi kızım 7 aydır bizimle ve çok mutlu ...biz onu oda bizi çok seviyor...
Bide cins kedi alıp sıkılıp onlarıda sokağa bırakanlar var ki deli oluyorum...
Kızımızı bulduktan bir hafta sonrada cins kedi bulduk sokağa bırakılmış...
Sorduk sahibine kaçmış dedi oralı olmadı...Onada bir ev bulup verdik.
Oda yeni yuvasında mutlu...
Sokaktan bir kediyi alıp ona bir yuva sağlamak bence satın almaktan çok daha iyi
o kadar sevgiye sıcacık bir yuvaya bir kap yemeğe hasret bir dolu hayvan varken...
teşekkür ederim kızlar ama ben iran ya da çinçila cinsi kedi istiyorumdediğiniz gibi sokak kedileri de çok önemli ama daha önce baktım öyle kedilere, şimdi iran vs cinsi bir kediyi sahiplenmek bakımını üstlenmek istiyorum. bildiğiniz, yavrusunu verebilecek biri varsa yardımcı olursanız sevinirim. ücretli de olabilir.... bu arada meg sana da özel olarak teşekkür ederim yeni gördüm özel msjını, o siteleri hatim ettim hala da bakıyorum