• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Keçi Sütüne Geçiş

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

esrasebahattin

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Şubat 2010
190
0
96
Kocaeli
acil yardım kızlar ikiz bebeklerim var ve aptamil 2 kullanıyoruz. keçi sütü vermek istiyorum.mamadan geçiş nasıl olmalı.sulandırıp mı vermeliyim? aptamilin ekonomik paketi iki bebeğe 1 hafta bile yetmiyor.keçi sütü duymuştum inek sütü vermeyin diolar.şurda 3 ayımız kaldı günde 1 veya 2 defa keçi sütü versem diyorum yaşından önce keçi sütü veren varsa yazsın ltf geçiş nasıl oldu ne zaman kaçıncı ayda verdiniz :37: :37:

inek sütü verme keçi sütünü bilmiyorum
doktorunuza danışın derim
bebelac devam sütüde alabilirsiniz
fiyatı aptamile göre baya uygun

acil yardım kızlar ikiz bebeklerim var ve aptamil 2 kullanıyoruz. keçi sütü vermek istiyorum.mamadan geçiş nasıl olmalı.sulandırıp mı vermeliyim? aptamilin ekonomik paketi iki bebeğe 1 hafta bile yetmiyor.keçi sütü duymuştum inek sütü vermeyin diolar.şurda 3 ayımız kaldı günde 1 veya 2 defa keçi sütü versem diyorum yaşından önce keçi sütü veren varsa yazsın ltf geçiş nasıl oldu ne zaman kaçıncı ayda verdiniz :37: :37:

canım selam benımde uçuzlerım var gercekten zor mama bez yetmıyo.....ama bı yas oncesı dırek sut vermek olmaz dedı drum ben tum muhallebı ve yogurtlarını kecı sutuyle yaptım hala yapıyorum ama ben yaslarına kadar bebelac kullandım yaslarından sonra aptamıl junyır kullandım ekonomık paket ıyı oluyo benımkıler zaten yaslarından sonra gunduz ıçmedıle r gece ıctıler sımdı artık drum sute gec dedı alıştırmaya calısıyorum ....

canım selam benımde uçuzlerım var gercekten zor mama bez yetmıyo.....ama bı yas oncesı dırek sut vermek olmaz dedı drum ben tum muhallebı ve yogurtlarını kecı sutuyle yaptım hala yapıyorum ama ben yaslarına kadar bebelac kullandım yaslarından sonra aptamıl junyır kullandım ekonomık paket ıyı oluyo benımkıler zaten yaslarından sonra gunduz ıçmedıle r gece ıctıler sımdı artık drum sute gec dedı alıştırmaya calısıyorum ....

bebelac ne kadar 900 gr mı var mı fiatı aptamilden ucuz heralde

inek sütü verme keçi sütünü bilmiyorum
doktorunuza danışın derim
bebelac devam sütüde alabilirsiniz
fiyatı aptamile göre baya uygun

kocaelinde yaşıoduk orda dr umuz vardı ama şimdi istanbula taşındık doğru düzgün bi dr da bulamadık :emir_bebek: :emir_bebek: bebelac ne kadar ?900 gr aptamil bize 1 hafta bile yetmio 180 ml yapıorum

bebelac daha ucuz aptamılden tam fıyatını bılemıcem ama ben bı eczaneden toplu halde alıyorum mesela altı kutu buyuk ekonomık paket nasılsa bı sey olmuyo ve ıcılıyo atıyorum dolaba .....buyuk kutu on yedı on sekız fılan toplu halde alınca onıkıye onuce gelıyo daha ıyı yanı ..bezlerıde öle yapıyorum prımanın alıyorum on paket buyuk uç ay rahatlıkla yetıyo ...buyuk marketlerdede bazen ındırım gunlerı oluyo

keci sutu anne sutune besin degerli acisindan en yakin sut.dr lar tavsiye ediyorlar.bende gecmeye calisiyorum.once biraz keci sutu biraz formula verdim simdi bir biberon keci sutu vermeye calisiyorum.once ishal yapti o gecti simdi kabiz yapiyor bunuda atlatinca alisicaz normale donucez umuyoruz ve keci sutunden devam edicez.ama ben arada formul sut veriyorum cunku benimki yemek yemiyor.formul sutte vitamin demir katkisi var ondan birakmiyoruz simdilik

kızlar keçi sütü kansızlıkta yapıyomuş uzun kullanınca ona göre.benim drum 3gün ver sonra bi süre ara ver demişti.hergün vermeyin yani...

aslinda butun formula olmayan ustlerde o sorun var yani inek sutu de yapiyor kansizlil.formula sutler icindeki vitamin mineral demir katkilari sayesinde yapmiyor oyle bir durum ama cocuk kac yasina kadar formula icecekki sonucta o sutlerde islemden gecmis tozlar halinde satiliyor bir inek sutunun yada keci sutunun tazeliginde degiller.

dmekki keçi sütündeki kansızlık yapma oranı daha fazla canım.özellikle söylkedi çünkü drum.benim oğlumda kansızlık sorunu olduğu için inek sütünüde 300cc den fazlası yapar demişti.en iyisi fazla bunlara kulak asmamak.biraz içimizden geldiği gib, davranmak...

yani birsuru kaynak okuyoruz yada her doktorun kendine gore bir gorusu var haklisin aslinda biraz da insan kendine gore belirlemesi lazim.ben simdi keci veriyorum mesela alissin istiyorum biraz normal sutlere ama benim kizim oyle yemeyi cok seven bir cocuk degil dolayisiyla demiri etten yada diger gidalardan alma orani cok dusuk.ben formul sutu vermeyi cok istemiyorum ama sirf demir eksigi olusmasin diye veriyorum.belki biraz buyuyup istahi yerine geldiginde tamamen inek ya da keci sutune gecerim

kızlar birisi bana yardımcı olabilirmi benim 25 aylık kızım, 14 aydan sonra anne sütünü bıraktı ve geceleri biberonla besleniyor bu zamana kadar aptamil kullandım ama dru artık normal süte gecebilir dedi 1 haftadır kutu sütten veriyorum gece iki kez içiyor 210 ml fakat kabız yaptı yaparken cok zorlanıyor resmen su gibi terler cıkarıyor cok üzülüyorum sulandırarark verdim yine aynı yatarken mutlaka süt içmek istiyor keçi sütümü versem bilemedim zaten kansız ne yapacağımı sasırdım.. yardım lütfeen

bana sağlık ocağında ebe sütü balla veya şekerle ve ılık içersersen bağırsaklarını çalıştırır dedi soğuk şekersiz süt kabız yapar dedi bilginize

Merhabalar, benim oğlum şu an 23 aylık. ben 3 ay önce başladım keçi sütüne. Dr. 18 aylıkken keçi sütü anne sütüne en yakın süt demişti. etrafta bulabileceğim bir yer yoktu bu nedenle mama vermeye devam etmek zorunda kaldım. daha önce çalıştığım yerde olan biri bebeğine keçi sütü vermeye daha dişleri çıkmaya yeni başladığında başlamıştı. çok rahat ettik gelişimi diş çıksarması çok iyi olduğunu söylemişti. ama o çatalcadan bir çiftlikten alıyodu. ben şimdi marketlerde paketlerde satılan sütlerden alıyorum. içine ballı irmikli muhallebilerden katıyorum öyle veriyorum. biraz kokuyo kokusunu alsın diye.

Back