• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Keçi sütünden yoğurt mayalayan varmı??

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

esmasalim

...
Kayıtlı Üye
27 Ağustos 2009
132
0
96
41
Isparta
arkadaşlar ben kızımın yoğurdunu devam maması ile yapıyorum. ama çok sulu oluyor. bazen acaba tam mayalanmadı mı ki diye endişelendiğim de oluyor.
keçi sütü anne sütüne en yakın sütmüş ya, acaba ondan yoğurt mayalanıyormu? deneyen kullanan varmı acaba???

canım bende denedim güzel oluyor gerçi benim bebişim yoğurt yemiyor diye yapmayı bırktım ama tavsiye ederim

ben de kızıma evde yapıyorum yoğurdu. günlük sütten. keçi sütünden de denemek istiyorum. mayalamak için mecbur inek sütünden yapılmış yoğurt kullanıcam değil mi? her seferinde hazır yoğurt mu kullanıyorsunuz maya olarak?

ben bu sabah yaptım keçi sütünden yoğurt. şuan sıcakta bekliyor. hazır güneşte varken camın arkasına koydum. polara da sardım sıcacık, bekliyorum olmasını. yalnız ben markette keçi sütünü yalnızca yarım yağlı olarak bulabildim. siz tam yağlı olanını mı kullanıyorsunuz? ben maya olarak mecbur normal yoğurt kullandım. bakalım nasıl olacak..

benim dr inek sütünden mayala dedi . keçi sütü olayını ticari amaçla kullandıklarını tamamen reklam oldugunu söyledi. evde günlük mayala yesin dedi

benim oğlumun inek sütüne alerjisi var keçi sütünden yoğurt mayalıycam maya olarak ne kullanıyorsunuz ben daha önce hiç yoğurt mayalamadım nasıl yaptığınızıda anlatırmısınız.

Ben 11 aydır hergün keçi sütünden yoğurt mayalıyorum hep onu yedirdim maya olarak mecburen normal yoğurt kullanıyorum tabiki sonra yapdığım yoğurdu kullanıyordum bir kaç gün sonra ama tutmamaya başlıyor yine normal yoğurdu maya yapıyordum ilk başlarda hep öyle yapdım ama artık maya olarak hep normal yoğurt kullanıyorum

bende ilk zamanlar keçi sütüyle mayalıyodum sulu oluyo bebeğim çok sevmedi tadını onun için hazır veriyorum artık

merhabalar. keçi sütünden yoğurt mayaladım harika oluyor.hatta artık eşim ve bede bu yoğurttan yiyoruz. hatta kefir bile yaptım keçi sütünden çok güzel tavsiye ederim.ama bebeğimin ek gıdalara alışması için biraz zaman gerekiyor sanırım:(

annemde kızıma yaklaşık 6 aydır keçi sütünden mayalıyor yoğurdumuzu.çok lezzetli bir yoğurt oluyor.inek sütünden mayalanının aksine ekşimsi buruk tadı yok.şekerli gibi.kızım çok severek yiyor.hatta bayılıyor diğer yoğurtlara oranla.annem 1 litrelik pastörize kay markasının sütünü alıyor onun tamamını 3-4 küçük kavanoz halinde mayalıyor 5 gün kadar kullanıyoruz.maya olarak ilk önce sütaşın tam yağlı yoğurdunu kullandı şimdi kalan son yoğurttan mayalık alıyor ve böyle böyle maya şeklinde devam ediyor.yarım yağlı sütten tahminimce tutmaz yoğurt.annemin öğrendiği bir yöntem var öylelikle kaşığa gelen çok güzel bir kıvamı var.mayalanan yoğurt kavanozlarını sıcakta sarılı bekletirken hafifçene aralık bırakıyor kapakları.hatta açık bile sayılır kapaklar.6-7 saat sonunda battaniyeyi açınca ben kapatıyorum sıkıca.önce kendi kendine soğuyor kavanozlar sonrasında buzdolabına koyuyorum.tavsiye ederim.eğer ki yok ben illaki inek sütünden mayalıcam derseniz de pastörize değilde çeşitli markaların günlük sütlerini kullanın.bu sütler çok az işlem görmüş kısa ömürlü sütler oldukları için mayalanması tam oluyor.paketli pastörize sütler ise ısıl işlemi çok görmüş sütler oldukları için maya tutmuyor.yengem danone de kalite sağlama müdürüydü ondan aldığım bilgilerdir..

Back