Kazen Wanted!

kazen ipuçlarını biraz daha belirgin versen de bizlerde fikir yürütebilsek.öyle 2 kare fotoyla olmuyor malesef.bekliyoruz sağlam ipuçlarını....

kazen beyyyy yamaç paraşütü yaptığınıuz yada yapanları fotoğrafladığınıuz yer babadağ oluyoooo
buda başka bir açıdan babadağa bakışşş

al bakalım bunları cevaplada bulalım madem
1:şu anda bulunduğun yer hangi enlem ve boylamlarda
2:bölgenin bitki örtüsü
3:iklimi
4:bölgenin meşhur şeyleri-tatlicadiarzu-

ya sen zaten fotoyu koyuyosun kazen ben şimdi nerdeyim diyorsun ama o fotoyu koyduğun yerden uzaklaşıyorsun nerden bilelim ama ya :umursamaz:

babadağıda bende düşünmüştüm

babadağ dimi kazennnnnnnnn

Son düzenleme:
şuan yunanistanda olmalısın

yada şöyle sorayım

istikamet ne yöne

doğu

batı

kuzey

güney

nerden çıktında 500 km var :jeyyar:

deniz aşırımı

karayolumu hep gittiğn yol

yemeklerinden az haber veriyorsun lütfen azıcık meşhur yemek fotosu cokacimcoook

hani derler ya yediğin içtiğin senin olsun gördüklerinden haber ver

bence yemek çok önemli bilgileri biraz aktarırsan eşimi o yöne ikna etmem kolay olacak :jeyyar:

hele hele tatlıları en önemlisi:roflol:

Evet foto doğru uygarlık ve doğru yere ait.

Patara

Antalya il sınırları Kaş ilçesi Kalkan beldesi yakınlarındaki antik kent.

Patara bir Likya kentidir ve Likya Birliğinin başkentliğini yapmıştır. Likya birliğinin üç oy hakkına sahip altı kentinden biri ve belki de en önemlisidir. Likya birliği toplantıları kentte bulunan birliğin meclis binasında yapılmaktaydı.

Hititçe'de Patar, Likya dilinde Pttara olarak anılan kentin M.Ö. 8. yüzyılda var olduğu yapılan kazılar sonucu ele geçen somut verilerle kesinleşmiştir ve İskender'in kuşattığı kentler arasında yer aldığı bilinir. Patara, Roma döneminde de çok önemli bir kent olmuş ve Likya-Pamphilya eyaletlerinin başkentliğini yapmıştır. Patara limanı, hububat deposu ve sevki açısından önem taşımıştır, bu nedenle doğu Akdenizde bulunan 3 hububat deposundan biri (Granarium) Patara'da bulunmaktadır. Bizans döneminde de gelişmesini sürdüren kent, hıristiyanlarca da önemli sayılmış. Noel Baba olarak bilinen Saint Nicholas'ın da Pataralı olduğu söylenir.

400 metre genişliğinde ve 1600 metre derinliğindeki Patara limanının kumla dolmaya başlaması ve teknelerin yanaşmakta güçlük çekmeleri, Patara’nın giderek önemini yitirmesine neden olur. Rüzgarın savurduğu kumlar zamanla limanı doldurur ve kenti büyük ölçüde örtüyor. Bugün kentte görülebilecek kalıntıların bir bölümünün kumlar altında olduğu dikkati çekecektir. Ancak son yıllarda yapılan arkeolojik kazılarla kent, üzerini örten kumlardan arınmaya başlamıştır.

Gelemiş köyünden 2 km sonra yol kenarında Patara'daki kalıntıların en görkemlilerinden Roma Zafer Takı görülür (Metius Modestus). Zafer takı, M.S. 1. yüzyıl sonlarında yaptırılmıştır. Tepeye doğru görülebilecek kalıntılar arasında Bizans bazilikası ve kutsal alanlar bulunmaktadır. Tiyatro tepenin yamacındadır. Tiyatronun yaslandığı tepede büyük bir sarnıç ile bir anıt mezar bulunmaktadır. Eski liman şimdi sulak alan durumunda.

al bakalım bunları cevaplada bulalım madem
1:şu anda bulunduğun yer hangi enlem ve boylamlarda
2:bölgenin bitki örtüsü
3:iklimi
4:bölgenin meşhur şeyleri-tatlicadiarzu-

Bugün son günüm dönmeye karar verdim poyraz 5-7 şiddetinde esiyor ve tekne çok sallanmaya başladı. Dümeni eve kırdım. Siz bu satırları okuduğunuzda çanakkale boğazından geçmiş olacağım. Bu arada kimse denizde olabileceğimi söylemedi. Sadece gezmek amacı ile karaya çıktım. Bu satırları yazarken bile sallanıyorum.

ya sen zaten fotoyu koyuyosun kazen ben şimdi nerdeyim diyorsun ama o fotoyu koyduğun yerden uzaklaşıyorsun nerden bilelim ama ya :umursamaz:

Evet işte ama bunu belirttim.

off nasil tadilasi bir histir, o vakitte orda süzülmek

Çok keyifli, hele o yükselikte makinanızın bataryası yoksa : ) Bu arada yerden 500 metre yükseklikte neresi olursa olsun atlarım bunun için ölüdenize gitmeye gerek yok : )

Çok güzel ama çok geç gelen sorular. Dün kabak çiçeği dolması ve közde kalamar yedim. Livar torik, uskumru dolu.

ama ben bugün döndüm

ve gördüm soru sor dediğini

sorup rahatsız etmeden rotanı kendimce çizmeye çalışmıştım

teknede olduğun söylendi ayrıca hatta eylülde bitecekmiş tekneciğin

afiyet olsun yediklerinin fotolarını koycanmı gerçi çoğunu biliyoruz ama yediğine inanalım aç gezmiş olduğuna değilsengözlerimebaksanab

sallanarak yazmak nasıl bir duyguCADIARZU

teknedeymiş bak ben biliodumda başkası tahmin etsin die söylemiodum

KıMSE BıLEMEDıMı TATıLı KıM ALDI KAZEN EVıNEMı DÖNDÜ kafamçokkarıştı

dün bu saatlerde çanakkale boğazını geciodu o saatten sonra haber alınamadı zemuszemus

Evim güzel evim....

5000 civarında cevap verilmesi gereken mail beni bekliyor...

Evim güzel evim....

5000 civarında cevap verilmesi gereken mail beni bekliyor...

bahçesi olan küçük evindenmi

yoksa kk evindenmi söz ettin

neyse sonuçta ikiside evin hoş geldin sefalar getirdin

gelirken ev sahibi olarak ne getirdin

bak hoşgeldine geldim hediyemi almadan bir yere kıpırdamam (mümkünse gri olmasın rengimlmaz:)

5000:1shok: ALLAH kolaylık versin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…