• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaza yaptım

Led_BiR_Vele_DisTiri

Amaaaan Zırt !
Pro Üye
Anneler Kulübü
30 Aralık 2009
23.190
91.234
1.123
Çok pis bir ruh hali içindeyim, sabah iş arkadaşımı yoldan alıp iş yerine gidecektim, çocugumu okula bıraktım ve devam ediyordum derken kaza yaptım :KK43:
Bir şey olmadı bana ama cesaretim çok kırıldı.
Dar yolda (mahalle arası ) sıkıştırdı beni elemanın biri, üzerime üzerime geldi ve mecburen artık sağ taraftaki park halinde duran arabaya tosladım. benim lastik direksiyonu çevirdigim için onun tampon kısmına geldi benim ön tampon ve arabanın sag üst kaputunda hafif çizikler oldu
Arabanın camına numaramı yazdım bıraktım, görünürde onun arabasında bir şey yoktu.
Bense az bir müddet daha yol aldıktan sonra lastikte sorun oldugunu anladım.
Arkadası bekledigi yerden aldım ama lastikte sorun var sürekli sağa dogru bir çekme oluyor arabada dedim
Ben indim o bindi ve evet lastikte sorun bariz belliydi.
Lastikte aks diyorlar sanırım o degişti ve 2 saat sonra çıktık işe geldik beraber.
Kızlar gerçekten çok kötü hissediyorum suan kendimi.
Bu işi kavrayamıyor muyum, aptal mıyım neden böyleyim bilmiyorum.
Bu arada araba manuel eşim ısrarla bu arabada kullanmanı ve öğrenmeni istiyorum dedigi için manuel araba aldı.
Ama ben aşırı strese kapılıyorum.
Hata bende de vardı dar yolda işin ne senin APTAAAAAL dedim kendime.
Of deminden beri gözlerim doluyor.
Şu manuel arabayı ve özellikle İstanbul'da yaşayan hatunlar bana bir anlatın nasıl başarıyorsunuz ?

Çok kolay aslında. Sadece biraz pratik yapman gerekiyor. 20 senedir araba kullanıyorum. Hatalar olur ilk başta. Sonrasında zaten otomatiğe bağlıyorsun. Herşeyin başı moralini bozmamakta ve pratik yapmakta. Sakın pes etme. Böyle ufak tefek kazalar olur ilk başta. Bozma moralini sakın

Doktorcum geçmiş olsun.
Gayet iyi idare etmişsin bence, üzülme.
Bence eşin haklı, biraz daha bu arabayla devam etmen sonrası için iyi olur.
Sagol canım ama inan çok berbat bir hissiyata kapıldım
Bu lanet olası arabanın ben debriyaj ve gaz mevzusunu iyi yaptıgım halde ertesi günü başlıyorum stop etmeye
Ya anlamıyorum yapamadıgım nedir.
Niye bu kadar beceriksiz bir salagım ben.
İlk kazamı yaptım.
Eşim iyisin desede ben olmadıgımı biliyorum
Burası İstanbul
Sagdan soldan araba çıkıyor

Çok kolay aslında. Sadece biraz pratik yapman gerekiyor. 20 senedir araba kullanıyorum. Hatalar olur ilk başta. Sonrasında zaten otomatiğe bağlıyorsun. Herşeyin başı moralini bozmamakta ve pratik yapmakta. Sakın pes etme. Böyle ufak tefek kazalar olur ilk başta. Bozma moralini sakın
Size imrendim inanın.
Ya aşırı ve gereksiz bir heyecan stres kaplıyor tek başıma olunca.
Eşim yanımdayken tamam onun yönlendirmesi ile kullanıyorum evet
Hatta uzun yollarda gayet iyi oldugumu söyledi ama işte bu dur kalk, ara mahalleler offff diyorum
Vitesle alakalı sorunum yok
Sorunum gaz, depriyaj veeeee STOP !

Canm 30 yıllık şoförlerde kaza yapıyo olur böyle şeyler geçmiş olsun şükürki hafif bişey.ama istanbulda gerçekten otomatik daha kolay oluyor
Ah çok dedim eşime.
Tek dedigi şey araba bunda öğrebilir.
Öğren onu da alacagım diyor.
Açıkçası bunda öğrenmeden otomatik kullandıgım arabayı kullanmaktan saymıyormuş.

Çok uzun süre manuel kullandım.
Sonra otomatiğe geçtim
1 yıl sonra, geçen ay biri arkamdan çarpıp kaçtı. Çok travmatikti benim için. Üstelik adam bilinmesine rağmen ifadesi bile alınmadı. Kimse sormadı bile niye kaçtın diye.
Arkamdan heran biri çarpacak korkusuyla onun üstüne iki kaza daha yaptım. Hemde bir ay içinde.

Bi ayda mahvettim yani arabayı.

İlk başta üzülüyordum ama ne dertler var ne hastalıklar var. Annem babam kardeşim sağ sağlıklı ben sağlıklıyım. Olan arabaya olsun. Gerekirse pert olsun.

Böyle düşün

Sagol canım ama inan çok berbat bir hissiyata kapıldım
Bu lanet olası arabanın ben debriyaj ve gaz mevzusunu iyi yaptıgım halde ertesi günü başlıyorum stop etmeye
Ya anlamıyorum yapamadıgım nedir.
Niye bu kadar beceriksiz bir salagım ben.
İlk kazamı yaptım.
Eşim iyisin desede ben olmadıgımı biliyorum
Burası İstanbul
Sagdan soldan araba çıkıyor

Salak mı, hiç olmadı.
Kimse anasının karnında öğrenmiyor değil mi bu işleri.
Hem nazar boncuğu olsun derler böyle zamanlarda, üzülmemelisin, bak bir arkadaşın yazdığı gibi kafana takıp daha fazla panik olman olası.

O degılde kadınların şu " beni sıkıştırıyor" olayını ben çözemedim daha. Üstüme üstüme geldi nedir yani üstünüzden gececek hali yoktu ne dıye baska arabaya bindiriyorsunuz ki. Neyse geçmiş olsun.
Ek: Suremıyorsanız, surmeyın veya otomatık alın herkes becerecek dıye bısey. Sızın gıbı ınsanlardan dolayı park ederken gelip bırı vurur kesın dıye guvenlı yer arıyorum.

Çok uzun süre manuel kullandım.
Sonra otomatiğe geçtim
1 yıl sonra, geçen ay biri arkamdan çarpıp kaçtı. Çok travmatikti benim için. Üstelik adam bilinmesine rağmen ifadesi bile alınmadı. Kimse sormadı bile niye kaçtın diye.
Arkamdan heran biri çarpacak korkusuyla onun üstüne iki kaza daha yaptım. Hemde bir ay içinde.

Bi ayda mahvettim yani arabayı.

İlk başta üzülüyordum ama ne dertler var ne hastalıklar var. Annem babam kardeşim sağ sağlıklı ben sağlıklıyım. Olan arabaya olsun. Gerekirse pert olsun.

Böyle düşün
Derdim arabadan ziyade kullanmaktaki basiretsizliğim
Çok canım sıkılıyor bu duruma

O degılde kadınların şu " beni sıkıştırıyor" olayını ben çözemedim daha. Üstüme üstüme geldi nedir yani üstünüzden gececek hali yoktu ne dıye baska arabaya bindiriyorsunuz ki. Neyse geçmiş olsun.
Keyfimden !
Anlasılmayan nedir
Tek yönlü ara yoldan bildiginiz üzerime dogru gelen bir araba
Daracık yol ne yapmamı bekliyorsunuz kafa kafaya girelim mi ?
Tövbe ya :)

Ek: Suremıyorsanız, surmeyın veya otomatık alın herkes becerecek dıye bısey. Sızın gıbı ınsanlardan dolayı park ederken gelip bırı vurur kesın dıye guvenlı yer arıyorum.
ekinize cevab
Banane bacım arayın bulun.
Ya da paralı otoparka bırakın.

Artık devlet bile isteyene sadece otomatik vites araçlar için ehliyet verirken eşinizin hala manuel ısrarı mantıksız. Kumandalı tv varken ayağa kalkıp kanalı değiştirmek kadar mantıksız :işsiz:

Bende öyleydim ilk başta merak etme. Hatta 6 ay arabayı kullanmamıştım ilk aldığımızda. Sonra ufak tefek kazalar yapa yapa öğrendim. Sonrası zaten çorap söküğü gibi geliyor. Cesaretin kırılmasın sakın. Hayatımda hiç otomatik vites arabam olmadı. Artık öyle bir hale geldimki vites olayı otomatiğe bağlandı benim için. Sadece heyecan yapma ve bol bol pratik yap. Pes etme,devam et

Back
X