Kaza ile gelen bebek

Arkadaslar,

ABD deyim, bir kizim var 25 aylik. Esim isten kovuldu, benim maasim kesildi. Esim 4 ay sonra gecici, dusuk ucretli bir is buldu. Su an ucu ucuna geciniyoruz sukur. Benim doktora derslerim cok kotu, hani nerdeyse atilabilirim. Esimle aramiz da zaten iyi degil. Kizima zor bakiyoruz zaten, ama ikinciye hamile oldugumu ogrendim. Tamamen kaza, hic istemiyorduk. Isyan etmiyorum, Allah saglikla kucagima almayi nasip etsin, biliyorum bircok insan hamile kalmak icin ugrasiyor, ben de en az uc cocugum olsun istiyordum zaten ama o kadar ani ve o kadar zamansiz oldu ki, sindiremedim, alisamadim, cok saskinim, soktayim hatta uzgunum bayanlar.

Ne olur bana bir akil ve moral verin, ne yapacagim ben Allah in gurbet ellerinde, dar gelirle hem de doktoranin en zor zamanlarinda? Ilkine bakamiyoruz ki biz ikisini birden ne yapacagiz :'(
İlkinden kalan eşyalar filan Yok mu ikinci çocuk bu açıdan biraz daha şanalı oluyor diye düşünüyorum .. inşallah kısa zamanda herşey yoluna girer ama ben olsam aldırmazdım öyle bişey düşünme bence. Şimdi zor zamanlar olabilir fakat yarın çocukların kendilerine destek olacaklar... ben de dar gelirli bir ailede büyüdüm tek çocuğum keşke şuan bi yaslanacak kardeşim olsaydı diyorum babam öldü bi annem kaldı. Evlenmiş olsam da kendi ailesi başka insanın.

2. Ya orda iş bulurum ya türkiyeye dönerim ya da daha ucuz bir eyalete taşınırım . NYde parasız, işsiz ,çocuklu yapamazsınız imkanı yok.

Ha evet ya neden başka bir eyalete taşınmıyorsun konu sahibi madem dönmek istemiyorsun?

Daha ekonomik, daha az metropolitan bir yere

Eşinizle aranizi duzeltirseniz bence parasiziz zorlaniyoruz ama seviyoruz diyip dayanabilirsiniz diye dusunuyorum.. Ve Turkiyeye yerleşmeyi de dusunebilirsiniz amerikada doktora yapip Turkiyede is bulamayan yoktur sanirim yurtdisinda okumak bizde üst düzey bir şey

Bize rizkiyla geldi ikisi de.
Hamile kaldim. Esim supermarketlerde gece gunduz calisirken egitimine uygun kariyerli bi is buldu.
Ikinci hamileligimde de onceki isinin 1.5 kati maas ve daha az saat daha fazla kariyer getiren bi ise yukseldi

Umarim sizde de oyle olur. Olmazsa da turkiyeye donun artik. Tabi doktora birakmanin cezasi falan yoksa.

Bu arada ben de zaman zaman bosanma hayali kuruyorum ama cinsellik de devam ediyor. Buna laf edenler herkesi kendi evliligi uzerinden kendi karakteri uzerinden yorumlamasa olmaz.
Bu kadar konu acildigina gore oluyor demek ki bu is. Sasirilan ne?

Ha tabi siz bu kadar sorunlu durumdayken duzgun korunmadiysaniz sizde de suc var.
Benim aklim cikiyor hamile kalirim diye. Ona gore de tedbir aliyorum.

Doktorayı geçip iş bulun zaten derslerim çok kötü demişsiniz. Masterla kralından iş bulunur.

Ben gerçekten sizi anlayamıyorum.

Adamı sürekli horluyorsunuz burda ben güzelim o tipsiz beni kandırdı sevmeyerek evlendim vs

Mutsuzsunuz boşanmak istiyorsunuz

İlk çocuk bir şekilde olmuş ona da eyvallah

Beğenmediği sürekli aşağıladığı, görmeye tahammül edemediği biriyle insan nasıl cinsellik yaşar bunu aklım almıyor????

Sizin yerinizde olsam

1. Her durumda bu çocuğu dünyaya getirmem

2. Ya orda iş bulurum ya türkiyeye dönerim ya da daha ucuz bir eyalete taşınırım . NYde parasız, işsiz ,çocuklu yapamazsınız imkanı yok.

Konuda cok eksik tuhaf seyler yok mu?
Ben turkiyede ancak 2 yilliga denk sayilan (fransada lisans olarak 3 yillik bolumdu) diplomamla sirf yurtdisinda okudum diye is bulurken amerikadan donup master diplomasiyla bence burda sahane yasam kurulur.
Konu sahibi bence magdur olmayi seviyor

Arkadaslar,

ABD deyim, bir kizim var 25 aylik. Esim isten kovuldu, benim maasim kesildi. Esim 4 ay sonra gecici, dusuk ucretli bir is buldu. Su an ucu ucuna geciniyoruz sukur. Benim doktora derslerim cok kotu, hani nerdeyse atilabilirim. Esimle aramiz da zaten iyi degil. Kizima zor bakiyoruz zaten, ama ikinciye hamile oldugumu ogrendim. Tamamen kaza, hic istemiyorduk. Isyan etmiyorum, Allah saglikla kucagima almayi nasip etsin, biliyorum bircok insan hamile kalmak icin ugrasiyor, ben de en az uc cocugum olsun istiyordum zaten ama o kadar ani ve o kadar zamansiz oldu ki, sindiremedim, alisamadim, cok saskinim, soktayim hatta uzgunum bayanlar.

Ne olur bana bir akil ve moral verin, ne yapacagim ben Allah in gurbet ellerinde, dar gelirle hem de doktoranin en zor zamanlarinda? Ilkine bakamiyoruz ki biz ikisini birden ne yapacagiz :'(

hayati ne acida yasamak istediginiz ile alakali tercihleriniz. biz de esimin gorevi geregi yurt disindayiz, esim universitede profesor. onceligimiz her zaman cok iyi bir muhitte oturmak oldu cocuk acisindan. derken bir hamilelik yasadim, yapayalniz gecen surec son derece travmatikti. sorumluluklar asiri agir geldi. simdi bebegim 11 aylik ve kalp ilaci kullaniyorum. stres kalp dengemi bozdu.

ya doktoradan ya da bebekten vazgececeksiniz; yahut anneniz sizin yaniniza tasinacak.

Konuda cok eksik tuhaf seyler yok mu?
Ben turkiyede ancak 2 yilliga denk sayilan (fransada lisans olarak 3 yillik bolumdu) diplomamla sirf yurtdisinda okudum diye is bulurken amerikadan donup master diplomasiyla bence burda sahane yasam kurulur.
Konu sahibi bence magdur olmayi seviyor

Şöyle diyeyim orda birazcık kendi alanında çalışsa memlekette işin kralını bulur. Benim Almanya'da mühendislik deneyimim var, 1 yıl önce Ankara'dan bana gelen iş tekliflerinin en düşük maaşı 6500-7000 tl stili rakamlardı. Orda 6 ay iş deneyimi yapsa bile türkiyede kral maaşlı iş bulur. Yurtdışı iş deneyimine bütün işverenler atlıyor. Ben memlekete dönersem 10 000 tl + ev kirasından aşağı çalışmam, bu parayı verenler çıkıyor cherry uçuyorsun demeyin :)

Cinselliğinize bir şey demicem, hadi ihtiyaç olarak aranız bozukken de olsa sekse düşkünseniz ihtiyacına düşebilirsiniz de kaza ile bebek nasıl geliyor?

Prezervatif mi sorunluydu? Doğum kontrol hapı kullandınız işe mi yaramadı? Geri çekilme ile mi oldu? Hiçbir şey yapmadan mı kaza diyorsunuz yoksa? Birinci çocuğa zaten sıkıntılı şekilde bakıyorsanız ikincisinin kazası bence olmamalı ve bunu şansa bırakmamalıydınız.

İki eş arası bozukken cinsellik paylaşıyorsa, bu iki eşin de sorumluluğu, hanımefendiye madem kocanla aran kötü, ne diye hala? diye sormak da bana düşmez.
Çocuğunuzu doğurmak istiyorsanız, tek tavsiyem ilk çocuğunuza verdiğiniz Amerikan vatandaşlığı şansını ikincisinden esirgemeyin, eşit şartlara sahip olsunlar.

:KK9::KK9::KK9:
Noktasından virgülüne kadar katılıyorum.

Arkadaslar,

Allah bi bebek verdiyse bereketiyle gelir koruma ve unutma. Allah bu zor günlerinizi gördü de belki çocuk verip ev bereketlenecek ve aranız düzelecek. Herşeyin daha güzel olmayacağını nerden biliyorsun. Bence bu çocuk sizin için çokk hayırlı. Allah bağışlasın inşallah cnm

Şöyle diyeyim orda birazcık kendi alanında çalışsa memlekette işin kralını bulur. Benim Almanya'da mühendislik deneyimim var, 1 yıl önce Ankara'dan bana gelen iş tekliflerinin en düşük maaşı 6500-7000 tl stili rakamlardı. Orda 6 ay iş deneyimi yapsa bile türkiyede kral maaşlı iş bulur. Yurtdışı iş deneyimine bütün işverenler atlıyor. Ben memlekete dönersem 10 000 tl + ev kirasından aşağı çalışmam, bu parayı verenler çıkıyor cherry uçuyorsun demeyin :)

Benim hic is deneyimim yok. Okul bitti 3 hafta sonra turkiyeye geldim. Denkligimde sorunlar cikti. Beslenme ve diyetetik mezunuyum diplomasiz mumkunu yok ise giremezdim. Denkligi almaya calisirken baska bir ise girdim. Simdi denkligimi sagladim sifir deneyime ragmen gayet guzel rakamlar oneriyorlar. Simdiki isime alistigim ve onu cok daha acik oldugu icin, suana kadar da baya yukseldigim icin kabul etmedim o ayri. Konu sahibi yanlis noktalara takiliyor. Bu kadar zorlu bir yasamdansa kolayliklar cok yakininda.

Benim hic is deneyimim yok. Okul bitti 3 hafta sonra turkiyeye geldim. Denkligimde sorunlar cikti. Beslenme ve diyetetik mezunuyum diplomasiz mumkunu yok ise giremezdim. Denkligi almaya calisirken baska bir ise girdim. Simdi denkligimi sagladim sifir deneyime ragmen gayet guzel rakamlar oneriyorlar. Simdiki isime alistigim ve onu cok daha acik oldugu icin, suana kadar da baya yukseldigim icin kabul etmedim o ayri. Konu sahibi yanlis noktalara takiliyor. Bu kadar zorlu bir yasamdansa kolayliklar cok yakininda.

Aynen katılıyorum
İnsan nerde ekmek varsa oraya gitmeli
Gittiğin yerde sürünmenin bir alemi yok

• Canım ben çözüm odaklı bir insanım, bir de en nihayetinde mutlu olmak için yaşarım. Ona göre cevaplıyorum. :) Ben bulunduğum şartlar beni maddi olarak tatmin etmese, edebilecek şartları oluşturmak için kendimi parçalardım. 2. İş mi olur, başka iş bakmak mı olur, daha gücümün yeteceği bölgelerde yaşamak mı olur, tahsilimi ilerletip maddi olarak kazanabileceğim bölümlere yönelmek mi olur... Artık ne yapabiliyorsam. Ama hiç bir yerde sürünerek yaşamam. Benim yapıma ters o. Bak Abd'de 50 tane eyalet var. 500 dolar kirası olan evler de var, aynı boyutta olup 3 bin dolara kiralık evler de var. Eyaletine, bölgene göre değişir. Konu sahibi işsiz güçsüz, newyorka yerleşir, bir de orada doktora yaparsa tabii ki sürünür. Bu işler çok para gerektirir çünkü. NY pahalı bir eyalet sayılır. Bunun sonunun kötü olacağını bilmek için kahin olmaya gerek yokmuş. Eşi işten dün mü çıkarılmış? Çıkarıldıysa başka işe girseydi. Çocuklarına zor bakıyorlarsa konu sahibi de girseydi çalışsaydı bir yerde. Dediğim gibi, çalışana iş çok burada.
Amerika kapitalist bir ülke, her şey parayla. Bahsettiğin Amerikalı doğru söylemiş. Onun dediklerini ben de kendi adıma söyleyebilirim bir bakıma. Burada işsiz güçsüz oturamazsın, kaybolur gidersin. Her şey para. Sağlık ve eğitimi zaten ateş pahası. Herkes çalışır burada. Çoluk çocuk 16sında başlar çalışmaya. Üst yaş sınırı yok, bahsettiğim gibi millet 80li yaşlarında bile çalışıyor. Konu sahibi en baştan çok sakat iş yapmış.
Mantıklı düşünüyorsun ki,bence de doğrusu bu.Memlekete dönmek zaten bir seçenek,son da olsa.Ama elden gelen herşeyi yaptığından emin olmalı insan.Mehmet Akifin dediği gibi

"Karşında ziya yoksa,sağından ya solundan,
Tek bir ışık olsun buluver,kalma yolundan"

X