• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayserili esnaftan imitasyon pastırma çözümü

okypete

Nirvana
Kayıtlı Üye
28 Mart 2008
84.873
40.691
698
http://www.hurriyet.com.tr/esnaftan-imitasyon-pastirma-cozumu-40025735
Kayseri’de vitrinlere konulan ve asılan plastik ve tahtadan yapılma imitasyon pastırma ve sucuklar gerçeğini aratmıyor. Esnafın, orijinal ürünün vitrinde zarar görmemesi için başlattığı bu uygulamada bazıları imitasyonları gerçek sanıp, ”Bana bundan ver” diye istekte bulunuyor.

Kentte pastırma ve sucuk işi yapan esnaf, yeni bir uygulamayı hayata geçirdi. Bundan önce vitrinlere tanıtım için koydukları ürünlerin, zarar gördüğünü belirten esnaf, bu sorunun çözümü için taklit sucuk ve pastırmaları vitrinlerinde sergilemeye başladı.

'TEŞHİR ÜRÜNLER ZAYİİ OLMASIN’

Kentte 18 yıldır aileden 3’üncü kuşak olarak pastırma, sucuk işiyle uğraşan İbrahim Küçükgöncü, daha önce vitrinlere koyduklar teşhir ürünlerin zarar gördüğünü anlattı. İbrahim Küçükgöncü, "Bundan önce vitrinlerimize gerçek ürünleri koyuyorduk. Ancak, aşırı güneş toz, toprak gibi nedenlerden dolayı bu ürünlerimiz zarar görüyordu. Teşhir ürünleri vitrinde zayii olmasın, bozulma olmasın diye bu şekilde sisteme geçtik. Bundan sonrada vitrinde imitasyon ürünleri bu şekilde kullanacağız" dedi.

566ab0bcc03c0e70b4fc2066

FARKLILIĞI GÖZE ÇARPIYOR

Bazı müşterilerin vitrinde asılı duran imitasyon pastırma ve sucuğu gerçek sandığını da belirten Küçükgöncü, hatta bazı müşterilerinin gerçeği ile ayırt edemediği için imitasyon ürünlerden istediklerini anlattı. Küçükgöncü, "Vitrine koyduğumuz, dükkan önüne astığımız tahta ve plastikten yapılma imitasyonları gerçek sananlar çok oluyor. Ürünün farklılığı göze çarpıyor. ‘Bize neden böyle sucuk vermiyorsun’ diyen de oluyor. Bazı müşterilerimiz ayırt etmekte zorlanıyor. Böyle esprili olaylarda zaman zaman yaşıyoruz" dedi.

Hani derler ya Kayserili şeytanı suya götürür susuz getirir. Onun şöyle bir hikayesi varmış.

Şeytanla Kayserili iddiaya girmişler. Kayserili demiş ki: ben seni suya götürür, susuz getiririm.

Şeytan: Ben şeytanım yapamazsın demiş.

Kayserili iddiaya girmeyi teklif etmiş.

Velhasıl yola çıkmışlar.

Kayserili demiş ki: iyi ama bizim iddia sonucunu nasıl ispatlayacağız, bir şahit lazım. Geri dönelim bir şahit alıp gelelim.

Şeytana mantıklı gelmiş ve geri dönmüşler.

Kayserili demiş ki: yaaa ben sana dememiş miydim ben seni suya götürür susuz getiririm diye.

Pastırma da sucukta kokmaz hatta biz çoğu kişiye iğrenç gelebilir ama çiğ yeriz. Pastırma değildir o tezgah altıdır kız:KK53::KK70:
Nasıl kokmuyor. Harıl harıl hem de..
Çemen bile..
Yani yiyip insan içine çıkılmaz.
WC de idrarın kokar.

Nasıl kokmuyor. Harıl harıl hem de..
Çemen bile..
Yani yiyip insan içine çıkılmaz.
WC de idrarın kokar.
Onlarda katkı malzemesi vardır kesinlikle. Yoksa Kayseride otobüse bile binilmezdi :KK70: benim kaygana aklınca laf sokacak sucuk yaptım eşşek eti onlar ben yemem dedi bende yok biz eşşek etinden olanları dışarı ihraç ediyoruz kayseride yemiyoruz bunlar bizim tezgah altı sucukları dedim eşim isterken tezgah altı olsun diye ister hala.:KK53:

Back