Kayseri

Biraz da kişilik yapısı ile alakası var bu ezilme olayının. Kurbanlık koyun gibi melül melül bakan tipleri kusura bakmayın da ülkemiz insanı her yerde ham yapar zaten. Kendine güvenen tuttuğunu koparan tiplere bir şey olmaz.
Yani evet, dengesizler her yerde bunları tutup Paris'in göbeğine yerleştirsen yine aynı olacakları için şehirle alakası yok. Yerlilerden bahsedilmiş de burası göç alıyor arkadaşlar, bir o kadar da dışarıdan insan var. Ben de yerli değilim yani.
Hastanede çalışacaksa, kamuda galiba tıp fakültesine falan düşer herhalde. Talas tarafında da ev bulursa, ulaşım yönünden kurtarır. Hem şehre de uzak olmaz. Yani çok da pahalı bir şehir değil aslında diye düşünüyorum ama...

Rahatsız eden filan diyince korktum gelip kapımı çalacaklar hadi çık dişarı filan:)))şaka tabi.istanbulda kartal cevizlide yaşıyorum gerçekten görmeniz lazım insanlar sanki 1980 lerde yaşıyor suç oranıda çok yüksek.diyeceksiniz niye oturuyorsun o halde hastaneye yürüme mesafesi zaten kiracıyım yol trafik olayına girmek istemiyorum.en uygunu ben uçaga atlıyım gezeyim şu kayseriyi.kayseriyi begenmezsem bursa var aklımda b planı

İyi fikir, gelin görün yani. Biz ne kadar anlatsak da eksik olur. Bir de bana göre katlanılır olan bir yer size zindan gibi gelebilir. Bu nedenle kendiniz gözlemlerseniz iyi olur bence de.

Hanımlar şehirler ve insanları hakkında kötüleyici şeyler yazmayın, burada her şehirden kültürden kadınız, istemeden kırabilirsiniz okuyanları.

TRENDY1234 ,
İstanbul'da yaşayan insan o Boğaz havasını almak ister, ucuz, önyargısız, deniz ve güneşin olduğu bir yer olsun diyorsanız ve seçme şansınız varsa Ege derim, yalnız yaşayacak bir kadın olarak her bakımdan rahat edersiniz, akşam rahatça tek başına çıkabilirsiniz kimse dışarı çıktınız diye yadırgamaz, ulaşım deseniz rahat, İstanbul'da 2 saatte ilçeden ilçeye geçerken Ege'de 2 saatte başka bir Ege iline gidip gezebilirsiniz, şöyle düşünün, İzmir-Aydın arası 2 saat, İzmir-Marmaris arası bile taş çatlasın 4-5 saat, İzmir'den Bodrum'a 3 saatte falan gidersiniz.

Ege'de her yer sizin.

Ben de Kayserili'yim.
Hanımlar dul kadın sayısı inanın orada da çok arttı.
Artık kimse kimseyi takmıyor çatır çatır boşanıyor.
Gidin Güneydoğu ilçelerine .Aile Mahkemelerinde araştırın.Boşanma oranları oralarda da çok yüksek.
Yaşantı şekliniz eğer özgür kadın tarzında olacaksa yani ben bugün erkek arkadaşımla yeri gelir sahilde iki bira da içerim kim ne karışır derseniz Karşıyaka tam size göre .En çok dul barındıran ilçe Karşıyaka'dır.Kadınların en özgür olduğu ve en modern ilçedir Türkiye genelinde.Yaşantı şekliniz daha sade ise Kayseri de size uyar ama gelir seviyesi düşük muhitlerde dedikodu çok olur.Abiniz evinize geldiğinde bile sevgili zannedip yakıştırma yaparlarsa moraliniz bozulur.Kayseri'nin daha elit yerlerinde oturabilirsiniz.
Dedikodu olayı her yerde var.Karşıyakada bile.Tek farkı Karşıyakada duymazsınız söylenenleri.Kayseri gibi yerlerde direk yüzünüze söylerler.
Aileye yakın olmak da çok önemli.Yarın bir gün çocuğunuzla ilgili bir durum olursa ya da siz Sivas'a gitmek zorunda kalırsanız aradaki kmler eziyet olabilir.
İyi düşünün.

Gelismis sehirler olmalarina burada laf edecek biri oldugunu sanmiyorum, kimse o konuda bir sey demedi. Yalniz bu saydiginiz sehirlerde bosanmis bir kadinin tek basina rahatca yasayabilecegini soylemek bayagi saf olmayi gerektirir.
Hiç gitmediği görmediği bir şehri sadece onyargilariyla hareket ederek kötülemek de bayağı ileri zekalı olmayı gerektirir.
Üst katimda kızıyla birlikte yaşayan boşanmış bir kadın yaşıyordu gayette rahatti. hiç kimsenin kadinin kapısına dayandığını görmedim kadının da hiç şikayet ettiğini görmedim.

Merak etmeyin iç Anadolu şehirlerinde boşanmış kadınlara kimse uzaylı yaratıklar gibi bakmıyor ya da boşanmış kadın avına çıkan kimseler değiller. Yaşamadan görmeden bilmeden sadece çok zekice tahminlerinizle yorum yapipta insanların kafasini bulandirmayin lütfen.

Konu sahibi yüksek lisans düşünüyorsanız üniversiteye en yakın Talas var 600- 700 arası gayet rahat ev bulursunuz gayette rahat bir yerdir sıkıntı yaşamazsınız. Merkezdeki hastaneleri düşünüyorsanız çalışmak için oralarda da kiralar aynı fiyat sayılır fakat evler daha eskidir yeni evler çok pahalı. ulaşım açısından Kayseri'nin hiçbir yerinde sıkıntı olmaz köylere bile belediye otobüsü gidiyor:) şahsen ben olsam Talası tercih ederim kafeler restoranlar arkadaşlarınla oturabileceğin akşam çıkıp dolasabilecegin rahat bir yer yani.

Cok uzgunum gercekten, bilmiyordum. Turkiye gormeyeli Danimarka olmus demek, ben hataliyim.

Arkadaşlar boşanmış insanlara dul denilmiyor öncelikle bunu size hatırlatayım kocam ölmedi boşandım ben.bu ortaçag kafasındaki insanlar lütfen konumdan çıkıp gitsin çünkü onların benim dünyamda yeri yok ben 2017 yılında yaşıyorum.siz köy kahvesindeki kıro erkeklerin bayan versiyonusunuz.sizin fikirlerinize önem vermiyorum.

Siz bu ayrıntıya çok takılıyorsanız lütfen Kayseri'ye gitmeyin.
Ben de kro bir kadın olarak ve şehirde yaşayan bir kro olarak dul diyorum ve konunuzdan çıkıyorum.

Dul diyen kim? Burada benim gordugum herkes yardimci olmaya calisiyor.

Valla ben de istanbuldan Kayseri'ye taşındım ne yalan söyleyim daha rahatım. Bu arada boşanma oranlarına bakacak olursanız Kayseri ilk üç içinde yer alıyor. Burda boşanma konusuyla ilgili bir sıkıntı olacağını sanmıyorum. Öyle küçük bi şehir de değil hani nezih bi semt uygun kiralar zaten. Çalışan işinde gücünde bi bayansınız. Endişe etmeyin derim ben

Siz benim için iyi bir örneksiniz o zaman.kaç yıldır kayseridesiniz? Pişman olmadınız sanırım istanbuldan sonra

Siz benim için iyi bir örneksiniz o zaman.kaç yıldır kayseridesiniz? Pişman olmadınız sanırım istanbuldan sonra
Yok pişman olmadım tabi. İstanbul'u bazen çok özlüyorum sonra orda geçirdiğim o kötü günler aklıma geliyor İnan gidip şükür namazı kıl diyorum kendime. Çok özlersem de gidip bikaç gün kalıp dönerim. 1,5 yıldır kayserideyim. Ya Kayseri öyle küçük bi şehir değil. Her tür insan var. Ben melikgazide oturuyorum şimdiye kadar hiç sorun yaşamadım. Tamam ben boşanmadım ama çevremse o kadar çok ki boşanan. Bı zaten gayet doğal bi durum. Evlenmek nasıl doğalda boşanmak da doğal. Mesela benim kapı konuşumun ikinci evliliği. Kadın şükrediyor ya iyi ki Zamanında boşanmışım yeni bi hayatimın var diye. Aslen Kayseriliyim saha önce yaşamamış olsam da burda. Bizim köyün yarısı nerden baksan eşiyle anlaşamamış boşanmış yeni hayat kurmuş kesin. Valla kimsenin de rahatsız ettiği YÖK. Neresi burası Teksas mı Allah aşkına.

Hiç düşünmeyin buraya gelmek istiyorsanız gelin. Ben de çok ürktüm başta Ankara, istanbuldan sonra napacam diye. Boş gere korkmuşum. Ya bana iyi geldi kafamı dinlendirdi. Senin de ihtiyacın var buna belli ki.

Hiç düşünmeyin buraya gelmek istiyorsanız gelin. Ben de çok ürktüm başta Ankara, istanbuldan sonra napacam diye. Boş gere korkmuşum. Ya bana iyi geldi kafamı dinlendirdi. Senin de ihtiyacın var buna belli ki.
Evet canım herşeyi burda bırakıp yeni bir hayat kurmak istiyorum.memur oldugum için gelirim her yerde aynı burda en kötü ev 300 milyar orda fiyatlar daha uygun peşinatım var orda kolayca evde alabilirim burda 1 milyara çok eski dökülen bir evde oturuyorum.ailemde sivasta zaten haftasonu bile giderim onlar gelir 2 saatlik yol. Burdaki arkadaşlar sen orda yapamazsın filan diyor kafam karışıyor.

Kimseye aldırma dememeden bilemezsin üstelik pişman olmazsın biz de bırdan ev aldık kocaman ev 150 bin şaka gibi üsteşin sıfır. Yasam ve geçim daha kolay burda. Benim eşim fuzulev de çalışıyor mesela şehir dışındaki müşterileri şehir içinden daha dazla. Yatırımlık yer. Rahat edersin alırsın da evini aylık en fazla bin ödersin bitti gitti. Sen hiç dert etme benxe

Kayseri Yemekleri hakkında bilgi almak isteyenler için güzel bir kaynak oluşturdum kızlar..
Umarım beğenirsiniz.

KAYSERİ YEMEKLERİ
Kayseri Yemekleri 5000 yıllık bir mirasın eseri. Tarih boyunca pek çok uygarlığa ev sahipliği yapan Kayseri, Anadolu’nun dört bir yanını birbirine bağlayan önemli bir noktada yer alıyor. Kayseri her ne kadar mantı ve pastırma ile anılan bir şehir olsa da, dünya’nın en eski yerleşim yerlerinden biri olması sebebiyle çok zengin bir mutfak ve yemek kültürüne sahiptir.

Kayseri mutfağı, genel olarak et ve hamur işler ile ön plana çıkar. Kayseri’nin ismiyle anılan en meşhur yemeği hiç şüphesiz mantıdır. Daha sonra Kayseri pastırması ve Kayseri sucuğu gelmektedir. Sırf mantının bile onlarca çeşidini bulabileceğiniz Kayseri sofralarına oturunca, yöre insanının damak tadına ne kadar düşkün olduğunu görebilirsiniz. Yüzlerce çeşit yöresel Kayseri yemeğinin tamamını yazma şansımız olmadığı için, geleneksel Türk mutfağının mihenk taşlarından birini oluşturan Kayseri mutfağı hakkında daha çok günümüze kadar ulaşmış, artık kent yiyecek kültürünün vazgeçilmezi olmuş ve evlerde yaygın olarak yapılan Kayseri yemeklerine yer vereceğiz. Isınma turu tamam, şimdi ufak ufak mutfağa geçip Kayseri yemekleri ile tempoyu yükseltelim. :)

Kaynak:

Son düzenleyen: Moderatör:
Talasta yaşarsanız kimse sizin kim olduğunu bile bilmez. Zaten sabah işe gidersiniz akşam dönersiniz kimseyi tanımaya da tanınmaya da fırsatınız olmaz. Sivasa yakın olduğu için istediğiniz anda ailenizi görüp kafanızı dağıtabilir sonra kendi düzeninize dönebilirsiniz.

Gezilebilecek çok fazla bir yeri olmasa bile Eski Talas bile yetiyor benim için gözünüzü korkutmasınlar o kadar da kötü değil yeni hayatınızda mutluluklar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…