• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayseri

Kayseri olmaz...

En azından boşanmış olmanın olağanüstü bir durum olmadığını düşünecek birkaç arkadaş edinebileceğiniz bir şehir olmalı...

Küçük bir şehir olursa da tavsiyem, boşanmış olduğunuzu sadece samimi olduklarınıza söyleyin. Ne pislikler çıkıyor zayıf anlarınızda şaşarsınız. Kimsenin bilmesi gerekmiyor emin olun...

Mis gibi Ege varken Kayseri pek tercih edilebilir değil bence de. Deniz kenarı öncelikli olurdu benim için. Ama eğer maddi durum düşünüp yine de Ege olsun derseniz afyon iyi bir seçenek olabilir. Hayat ucuz şehir sevimli . Onceligim İzmir olurdu her zaman tabii, Ege'nin diğer şehirleri sonrasında gelirdi

Mis gibi Ege varken Kayseri pek tercih edilebilir değil bence de. Deniz kenarı öncelikli olurdu benim için. Ama eğer maddi durum düşünüp yine de Ege olsun derseniz afyon iyi bir seçenek olabilir. Hayat ucuz şehir sevimli . Onceligim İzmir olurdu her zaman tabii, Ege'nin diğer şehirleri sonrasında gelirdi

Afyon mu sevimli :D
Yapmayin Allah askina
Ha Afyon ha Kayseri ;)

Antalya çok temiz turistik olduğu için çok güzel ben olsam orayı seçerdim.

Şu şehir insanı kavgacı, bu şehir insanı yobaz ya da dedikoducu ve kendini beğenmiş vs. diye sınıflandırmayı ve önyargılı olmayı hiç sevmiyorum. Ama madem seçme hakkınız var otobüsle en uzak yer ha 7, 8 saat ha 3,4 saat ne farkı var. Her türlü uzak oluyorsunuz bari çevresi güzel bir şehir seçin.

Ne kadar önyargılı insanlar var bir şehrin tamamını nasıl bu şekilde yargılıyorsunuz?? Sivas'ta da yaşadım Kayseri'de de abartıldığı gibi yobaz cahil insanların olduğu kötü bir yer değil. Üstelik oldukça gelişmiş modern bir şehir. Tabii ki İstanbul ile kıyaslanamaz ama her türlü imkan var ulaşım eğitim hastane gezilecek yerler.. haa denizi yok evet ama suda yaşamıyoruz değil mi bu kadar önemli olmasa gerek. İnsanlarını da bu kadar asagilamayin saçma sapan yorum yazanlar var .Sivas a göre Kayseri daha iyi diyebilirim. Boşanmış bir kadının da gayet rahat yaşayabileceği bir yer kimsenin kimseye bir zararını görmedim yıllarca. Nereye giderseniz gidin dengesiz kendini bilmez insanlar çıkacaktır karşınıza bu durumu koca bir şehrin insanlarına mal etmek ne kadar absürt..

Hakkınızda hayırlısı olsun, bir İstanbullu olarak İstanbul'da geçinmekten kolay olduğunu düşünüyorum.
Kendi ayaklarınızın üstünde duran sağlam bir kadınsınız anladığım kadarıyla. Böyle insanları tebrik ediyorum ya. Helal olsun. Bence siz her alanda kolayca başarılı olabilirsiniz. :KK9:
Çok teşekkür ederim canım hayatta her zaman için tek başıma kendime yetebilmek güçlü olmak istedim ve bunu başardım.başarılı olamadıgım tek konu dogru adamı seçmek.bunun cezasını çekiyorum vardır bunda da bir hayır

Afyon mu?eski eşimin ailesi halen orda yaşıyor.afyon kayseriden daha az gelişmiş bana göre

Ne kadar önyargılı insanlar var bir şehrin tamamını nasıl bu şekilde yargılıyorsunuz?? Sivas'ta da yaşadım Kayseri'de de abartıldığı gibi yobaz cahil insanların olduğu kötü bir yer değil. Üstelik oldukça gelişmiş modern bir şehir. Tabii ki İstanbul ile kıyaslanamaz ama her türlü imkan var ulaşım eğitim hastane gezilecek yerler.. haa denizi yok evet ama suda yaşamıyoruz değil mi bu kadar önemli olmasa gerek. İnsanlarını da bu kadar asagilamayin saçma sapan yorum yazanlar var .Sivas a göre Kayseri daha iyi diyebilirim. Boşanmış bir kadının da gayet rahat yaşayabileceği bir yer kimsenin kimseye bir zararını görmedim yıllarca. Nereye giderseniz gidin dengesiz kendini bilmez insanlar çıkacaktır karşınıza bu durumu koca bir şehrin insanlarına mal etmek ne kadar absürt..
Gelismis sehirler olmalarina burada laf edecek biri oldugunu sanmiyorum, kimse o konuda bir sey demedi. Yalniz bu saydiginiz sehirlerde bosanmis bir kadinin tek basina rahatca yasayabilecegini soylemek bayagi saf olmayi gerektirir.

Ben bir kayseri gelini olarak size anlatmaya calisiyim 6 sene oturdum şimdi adanadayim kayseri sakin ve güzel bir şehir ama dedikoducu ve menfaatci insanlardır kimseyle muhatap olmazsanız hiç bi sıkıntıniz olmaz kiralar her kesime hitap eder uygun yerlerde var ama nezih semtler isterseniz biraz pahalı ama adana yi çok seviyorum ben kayseri mi adana mi deseler kesinlikle adana derim ama sivasa yakın tek gelişmiş şehir kayseri hakkınızda hayırlısı olsun
Ben hastanede memurum canım acaba diyorum hastane ortamı daha elit olabilir mi? Birde yüksek lisans düşünüyorum üniversite olacak.istanbulda da çok kötü bir semtte oturuyorum ama mahalleyle hiç işim olmaz.kayseride de aynı sistem yaşarım

Bilmem ki bana çok minnoş bir yer gibi geliyor. O kafa Denizli'de de var. Ama Afyon'un esnafı iyi elit kesimi çok okumuş kültürlü insanlar oluyor o nedenle söylemiştim :)
Siz gerçekten Afyona hiç gittiniz mi?bence aynı şehirden bahsetmiyoruz

kızlar tayinimi kayseriye aldırmayı düşünüyorum.eşimden ayrılıyorum yani kayseride yalnız yaşıycam.aileme yakın olduğu için tercih edicem.şehir hakkında bilgi verebilirseniz sevinirim.
Bosanmis bir kadin ve Kayseri kesinlikle hayir diyorum. Muhafazakar bir sehir cunku.

Kızlar bende muhafazakar biriyim.istanbulda da arkadaşlarımla sahile alışverişe sinemaya filan giderim.akşam en geç dokuzda evdeyim.özgürlükler ülkesi aramıyorum açıkçası da yinede insan tereddüt ediyor

Kızlar bende muhafazakar biriyim.istanbulda da arkadaşlarımla sahile alışverişe sinemaya filan giderim.akşam en geç dokuzda evdeyim.özgürlükler ülkesi aramıyorum açıkçası da yinede insan tereddüt ediyor
Zaten sizi rahatsiz etmeleri icin mavi sacli, dovmeli bir tip olmaniz gerekmiyor ki. Kadin olmaniz ve sahipsiz olmaniz yeterli. Buradaki sahibiniz de kocaniz ya da babaniz oluyor tabi, asagisi kurtarmaz.

Zaten sizi rahatsiz etmeleri icin mavi sacli, dovmeli bir tip olmaniz gerekmiyor ki. Kadin olmaniz ve sahipsiz olmaniz yeterli. Buradaki sahibiniz de kocaniz ya da babaniz oluyor tabi, asagisi kurtarmaz.
Kayseride yaşadınız mı yada bulundunuz mu?şuan karar aşamasındayım o yüzden sizden aldıgım fikirler çok kıymetli

Kayseride yaşadınız mı yada bulundunuz mu?şuan karar aşamasındayım o yüzden sizden aldıgım fikirler çok kıymetli
Kayseri'de bulunmadim hic. Ama genel anlamda Ic Anadolu'yu biliyorum. Kayseri'nin de farkli olmadigini dusunuyorum. Ben kendimi senin yerine koyup cevap veriyorum; Akdeniz ya da Ege'de bir sehir secerdim, bosanmis bir kadin rahat rahat yasar. Ornek Antalya.

Kayseri'de yaşıyorum. Evet sahil kentlerindeki gibi yaşam tarzını burada bulamazsınız, bu bir gerçek. Hiç inkar edemeyeceğim fakat küçük bir şehir değil burası. Sivas, Afyon gibi yerlerle bir tutamayız. O yüzden genelleme yapmak zor, semtine göre değişir yaşam standardı. Alpaslan ile küçük mahalleleri nasıl kıyas edebiliriz ki? Küçük mahalleler zaten her yerde aynıdır, herkes herkesi tanıyınca birbirinin hayatlarına burunlarını sokmayı nedense hak görürler bilirsiniz. Küçüklüğüm böyle bir mahallede geçti, şimdi 36 dairelik bir sitede oturuyorum ve inanın kimsenin kimseye karıştığı yok. Komşumu ancak asansörde falan görüyorum. Kimse kimseyle ilgilenmiyor ne iyi ne kötü manada.
Fakat halk genel olarak muhafazakar diyebiliriz. Bunun size hangi noktalarda sıkıntı çıkarabileceğini tahmin edemem çünkü, sizi tanımıyorum.
Bunların dışında ulaşım fena değil, şehir genel olarak iyi. Gezilecek yer falan derseniz, çok fazla seçenek yok. Birkaç mesire alanı var, Erciyes var işte gerisi avm, cafe ve çeşitli mekanlardan oluşuyor. Yani ortalama diyebilirim, eğlence yönünden ne aradığınıza bağlı. He ama yaşanır mı derseniz, ben yaşıyorum. Günlük rutinimi, temel ihtiyaçlarımı karşılayabiliyorum. Yani kısacası mahrumiyet bölgesi falan da değil, o kadar abartamam. Ama ne beklenildiğine göre değişir, canım sıkıldığında gider sahilde yürürüm gözüm gönlüm açılır, mis gibi doğaya atarım kendimi diyorsanız burası size göre değil.
Sabah kalkar işe giderim, sonra binerim tramvayıma dönerim evime diyorsanız tamam. Hızlı yaşamak konusunda, İstanbul'dan farkı yok bence. İş ve ev arasında koşturan insanlar için standart bir yaşam tarzı sağlayabilir.

Kayseri'de yaşıyorum. Evet sahil kentlerindeki gibi yaşam tarzını burada bulamazsınız, bu bir gerçek. Hiç inkar edemeyeceğim fakat küçük bir şehir değil burası. Sivas, Afyon gibi yerlerle bir tutamayız. O yüzden genelleme yapmak zor, semtine göre değişir yaşam standardı. Alpaslan ile küçük mahalleleri nasıl kıyas edebiliriz ki? Küçük mahalleler zaten her yerde aynıdır, herkes herkesi tanıyınca birbirinin hayatlarına burunlarını sokmayı nedense hak görürler bilirsiniz. Küçüklüğüm böyle bir mahallede geçti, şimdi 36 dairelik bir sitede oturuyorum ve inanın kimsenin kimseye karıştığı yok. Komşumu ancak asansörde falan görüyorum. Kimse kimseyle ilgilenmiyor ne iyi ne kötü manada.
Fakat halk genel olarak muhafazakar diyebiliriz. Bunun size hangi noktalarda sıkıntı çıkarabileceğini tahmin edemem çünkü, sizi tanımıyorum.
Bunların dışında ulaşım fena değil, şehir genel olarak iyi. Gezilecek yer falan derseniz, çok fazla seçenek yok. Birkaç mesire alanı var, Erciyes var işte gerisi avm, cafe ve çeşitli mekanlardan oluşuyor. Yani ortalama diyebilirim, eğlence yönünden ne aradığınıza bağlı. He ama yaşanır mı derseniz, ben yaşıyorum. Günlük rutinimi, temel ihtiyaçlarımı karşılayabiliyorum. Yani kısacası mahrumiyet bölgesi falan da değil, o kadar abartamam. Ama ne beklenildiğine göre değişir, canım sıkıldığında gider sahilde yürürüm gözüm gönlüm açılır, mis gibi doğaya atarım kendimi diyorsanız burası size göre değil.
Sabah kalkar işe giderim, sonra binerim tramvayıma dönerim evime diyorsanız tamam. Hızlı yaşamak konusunda, İstanbul'dan farkı yok bence. İş ve ev arasında koşturan insanlar için standart bir yaşam tarzı sağlayabilir.
En güzel anlatan yazı olmuş. Millet rahatsız eden çok olur falan demiş kim durup dururken rahatsız etsin ki. Her yerde dengesiz insan var. Sonuçta sizde ben dulum diye gezmeyeceksiniz ortada. Kendi halinizde olursanız hiç kimse karışmaz. Üstelik hastane de calisacakmissiniz. Gayette nezih bir iş. Kimse karışmaz size. Burdakilerin abartilarina bakmayın siz. Ama yinede İstanbul'dan sonra zor gelebilir.

Back
X