KaYsErİ MaNtIsI
Merhaba CaNıSıLar sizlere yöresel tadlardan ilk defa yaptığım
Kayseri mantısını sunuyorum. Umarım beğenirsiniz. Ben yapıp birazını da buzluğa koydum
ilk yapmama rağmen çok güzeldi
MaNtI HaMuRu
4 su bardağı un(sert bir hamur olması gerektiği için göz kararı un eklenebilir)
1 yumurta
1çay kaşığı tuz
1 su bardağı su
Hazırlanışı:Malzemeleri yoğurup biraz sert bir hamur elde ediyoruz.3 bezeye ayırıyoruz ve bezelerimizi oklava ve merdane yardımı ile açıyoruz.Açtığımız yufkayı kenar uzunluğu 2,3santim olan karaler elde edecek şekilde bıçakla kesiyoruz.
Kıymamızı,açıp kare kestiğimiz yufkamızın ortalarına ufak ufak koyup fotoğraftaki gibi kapatıyoruz.
(İç HaRcı)
200 gr kıyma
1 Adet büyük boy kuru soğan
1 Çay kaşığı kırmızı toz biber
1 Çay kaşığı tuz,karabiber
Hazırlanışı:Soğanımızı rendeledikten sonra suyunu süzüp kıymamızın içine ilave ediyoruz,tuzu ve baharatlarımızıda ilave edip karıştırıyoruz.
(SoS)
50gr margarin yada tereyağı
1.5 yemek kaşığı salça
1.5 Çay bardağı su
Tuz
Hazırlanışı:Yağı eritip salçamızı kattıktan sonra 1,2 dk karıstırarak pişiriyoruz.tuzu ve suyunu ilave edip 2 dk kadar daha karıştırarak kaynatıyoruz.
(ÜzErİ)
2 su bardağı yoğurt
2 diş sarımsak
Kekik
Pulbiber
Hazırlanışı:Yoğurdumuzun içine rendelenmiş sarımsakları ve tuzu koyup karıştırıyoruz.
Ve Tencereye kaynamış suyumuzu koyup içine tuzu ve mantılarımızı atıyoruz ve pişmeye bırakıyoruz. Mantılarımızı suyun yüzüne çıkıncaya kadar pişirelim.
Pişen mantımıZı süzüp soğuk sudan geçirip tekrar süzüyoruz.Tabağımıza alıp üzerine sarımsaklı yoğurt ve onun üzerine sosumuzu ilave edip sunuma geçiyoruz.
Veeeee Sunumlar
SeVgİLer...!