Allah kolaylık versin canım. Zor durum haklısın, sen mücadeleni ver yinede. Gelip kalırsa çocuğa bakma bahanesiyle daha ne mevzularınız çıkar bunu gibi. malesef bazı kaynanalar hep kendi istedikleri gibi olsun istiyorlar. Biz daha yeni evliydik ortada fol yok yumurta yok, bu kafasından plan yapıyordu çocuk olursa o bakıcakmış. Bana sormak yok ama asla. O zamanlar çok sıkıntı yapıyordum bunu. Gerçi ortada çocuk filan yok henüz 4 yıla yakın bir zaman oldu evleneli. Yinede kısmet olurda olursa asla istemiyorum. Çünkü benim kayınvalidemde aynı seninki gibi canım cicim der, her şeyi bizi düşünerek yaptığını söyler ama her zaman aslında kendi istediğini yapar bize maleder filan. Bu sorunu yaşayan çok gelin var. En kötüsüde ne biliyormusun zamanla bu sıkıntılar yüzünden insan patlayıp bi yerde eşinden alıyor hıncını. En azından ben öyle yaptım. Şimdi eşimin huyu değişti sanki. Tek sorun annesi, annesinin yaptırımları, eşimi yönlendirmesi. Eşimde çok iyi bir insandır ama annesi ne derse onu aynen yapar. Hal bu olunca bende o kadının karakterini çözmüş biri olarak ne yaptırmak isterken aslında ne yaptırmak istediğini çözmüşüm o sebeple dayanmak çok zor oluyor.
Bu konuda yalnız değilsin ve bana göre haklısın. Tabiiki onlar büyüklerimiz ama ben her büyüğün sırf büyük olduğu için her zaman haklı olduğuna asla inanmıyorum :1no2:
o kadar doğru anlatmışsın ki sanki benim kayınvalidemi ve beni anlatıyorsun sandım ben de eşimden almaya başladım eşim uyarıyor bak bana laf sokuyorsun sürekli diye dedim ne yapayım annene kızınca elimde olmadan oluyo konuşup tatlıya bağladık olayı eşim de zaten annesinin çok yanlış yaptığını kabul ediyor benimkinin lafları yenilip yutulacak sözler değil zaten okumuşsundur çok kırıcı oluyor istediğini yaptııramadıkça ama iyice kaybediyor haberi yok
seli hanım yazdıklarınızı okuyunca çok üzüldüm sizin gibi eğitimli okumuş ayakları yere basan öyle tahmin ediyorum yani kaynananız memnun kalması gerekir bu durumdan ne güzel gelinim tahsilli eğitimi deyip gurur duyması gerekiyo aslında hadı sizinki hemşire böbürleniyo kendince ya benimki cahil okula gitmemiş ama herşeyi ben bilirim havasında yüzüne bakmadığım tavsiyelerini dinlemediğim halde anlatır durur ev ekonomisi dersi verir hep bulaşıkları elde yıka süpürme hrgün evi gırgırla hamileyken doktora gitmeme bile karıştı o hiç doktora gitmemiş ne varmış doktora gidicek kendi kızıda gitmemiş yani görümcem sigortada doğurucakmışım bide normal doğurucakmışım oğluma çocuk odası almıycakmışım sepet içinde yatarmış ne varmiş o yerde yatırmış çocuklarını daha bunun gibi birsürü sey.sonuç olarak oğluma en güzel çocuk odası takımını en pahalı marka giysilerini aldım odasını dayadım döşedim söylemedim bile özel hastanede kendi isteğimle sezeryan ile doğum yaptım o ne derse inadına tersini yapıyorum ona her gittiğimde baştan aşağı bakımlı gidiyorum hasetinden çatlıyo diyoki oğlum karının çantası çık güzel bende isterim böyle kocamda dediki anne çok pahalı o çanta aysegül para biriktirip kendi almış ben almadım kaynanam dediki ehh kimi parasını biriktirmiş senin paranı deli oldum varya seninde dediğin gibi arkadaşım ohh çatlasın harcıyorum oğlunun paracıklarını.sanada sabır diliyorum kardeşim inşallah kıymetin bilir kaynana olacak hatun
alınacak birşey yok arkadaşım evde oturuyoruzda bizde boş durmuyoruz ki evin işi bitiyomu temizlik yap yemek yap bebek bak bunları biri eve gelip biri yapsa ayda kaç para maaş ister acaba ben bebeğim oldu diye işime ara verdim çaliştım didindim borç ödedik ev aldık ama kaynanama sorarsan oğlu ev aldı oğlu çok çalışkan bizim yaptığımız yok ortada benim kaynanamda hiç çalışmamiş yan gelip yatmiş yıllarca ama durmadan derki ben çocuklarımı nezorluklarla büyüttüm ne yaptında zorluk çektin hem işe gittin hem ev işi hemde çocukmu baktın sinir hastası olmamak mümkün değil böyle insanlarla
alınacak birşey yok arkadaşım evde oturuyoruzda bizde boş durmuyoruz ki evin işi bitiyomu temizlik yap yemek yap bebek bak bunları biri eve gelip biri yapsa ayda kaç para maaş ister acaba ben bebeğim oldu diye işime ara verdim çaliştım didindim borç ödedik ev aldık ama kaynanama sorarsan oğlu ev aldı oğlu çok çalışkan bizim yaptığımız yok ortada benim kaynanamda hiç çalışmamiş yan gelip yatmiş yıllarca ama durmadan derki ben çocuklarımı nezorluklarla büyüttüm ne yaptında zorluk çektin hem işe gittin hem ev işi hemde çocukmu baktın sinir hastası olmamak mümkün değil böyle insanlarla
evet haklısın insan kızınca öyle cevap veriyor ama arkadaş da zaten o para yiyon imalarına kızdığı için öyle demiş yoksa annelerimizin hakkını nasıl öderiz çalışmasalarda emekleri yadsınamaz ben de 1 yıldır evdeyim izindeyim yine de yoruluyorum ev hanımlarının da emeği kutsaldır ama çalışınca daha da koyuyo bu laflar çünkü hem işte hem evde cidden insan çok yoruluyo sabahın köründe kalkıp işe gitmek bazen aç açına kolay değil bide işte onca kahır çekiyosun şahsen ben bazen ne serseri kişilikli insanlarla uğraşıyorum sonra da ay peynirin parası ay onun parası vay bunun parası diye laf etmek kaynanalara düşüyo onlara noluyosa ben de kendisine bu laflarından çok alındığımı söyledim ama beni suçlu çıkardı ben kötü niyetliymişim o kötü niyetle mi diyomuş bir an önce biriktirin de ev alın mal mülk sahibi olun diye diyormuş o melek ben şeytan olduk birden
Seli54 canım yine şanslısın eşin seni anlıyor.Bide eşin anlamasaydı seni hayat daha çekilmez olurdu..
bende 3 yıllık evliyim canım ama 9 yıldır tanıyorum hepsini kaynanamla eşim hiç anlaşamazdı derdiki allah belanı versin defol git evlen daha gelme bu eve ama bir evlendik kadının oğlu kıymete geçti balayına gittik geldik yemeğe aldı bizi masayı görsen kıtlıktan çıkmış bunlar dersin gel oğlum sevdiğin yemekleri yaptım hadi ye özlemişindir yemeklerimi dedi ağzım bi karış açık kaldı vallahi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?