Kaynvalidemin hayatma mdahaleleri beni canmdan bezdiriyor

evet öyle olunca daha da çileden çıkıyolar:jeyyar:
ama memnun etmeye çallışınca da sonu gelmiyor bitmeyen istekler her şey kendilerine sorulsun danışılsın istiyorlar bunaltıyorlar daraltıyorlar insanı benimki açık açık daha ilk yıllarımda çok dik bir tonla: kızım bana her şeyi sormak zorunda değilsin haaaaaaaaa diyelim sordun o zaman ben eşşek başı değilim o kadar hayat tecrübem var benim dediğim yapılacak!!! deyiverdiydi klava:

ben de bi yere yazdım öyle miiiiii dedim kendi kendime ben de hiç bişey danışmayacam demek ki aynen devamdelikafadulden

Allah kolaylık versin canım. Zor durum haklısın, sen mücadeleni ver yinede. Gelip kalırsa çocuğa bakma bahanesiyle daha ne mevzularınız çıkar bunu gibi. malesef bazı kaynanalar hep kendi istedikleri gibi olsun istiyorlar. Biz daha yeni evliydik ortada fol yok yumurta yok, bu kafasından plan yapıyordu çocuk olursa o bakıcakmış. Bana sormak yok ama asla. O zamanlar çok sıkıntı yapıyordum bunu. Gerçi ortada çocuk filan yok henüz 4 yıla yakın bir zaman oldu evleneli. Yinede kısmet olurda olursa asla istemiyorum. Çünkü benim kayınvalidemde aynı seninki gibi canım cicim der, her şeyi bizi düşünerek yaptığını söyler ama her zaman aslında kendi istediğini yapar bize maleder filan. Bu sorunu yaşayan çok gelin var. En kötüsüde ne biliyormusun zamanla bu sıkıntılar yüzünden insan patlayıp bi yerde eşinden alıyor hıncını. En azından ben öyle yaptım. Şimdi eşimin huyu değişti sanki. Tek sorun annesi, annesinin yaptırımları, eşimi yönlendirmesi. Eşimde çok iyi bir insandır ama annesi ne derse onu aynen yapar. Hal bu olunca bende o kadının karakterini çözmüş biri olarak ne yaptırmak isterken aslında ne yaptırmak istediğini çözmüşüm o sebeple dayanmak çok zor oluyor.
Bu konuda yalnız değilsin ve bana göre haklısın. Tabiiki onlar büyüklerimiz ama ben her büyüğün sırf büyük olduğu için her zaman haklı olduğuna asla inanmıyorum :1no2:

o kadar doğru anlatmışsın ki sanki benim kayınvalidemi ve beni anlatıyorsun sandım ben de eşimden almaya başladım eşim uyarıyor bak bana laf sokuyorsun sürekli diye dedim ne yapayım annene kızınca elimde olmadan oluyo konuşup tatlıya bağladık olayı eşim de zaten annesinin çok yanlış yaptığını kabul ediyor benimkinin lafları yenilip yutulacak sözler değil zaten okumuşsundur çok kırıcı oluyor istediğini yaptııramadıkça ama iyice kaybediyor haberi yok

:1shok:bi an eltim buraya üye oldu dedim çoğu şeyler benziyo valla benimkide aynı hemşire emeklisi 30 yıl çalışmış hep ona sorulsun ister diktatör liseden sonra hemşire olmuş cahildir çok ama ona göre değil.bu kadarmı benzer yani ama allahtan çocuğum yok olsa seninki gibi yapar ondan yapmıyom zaten.bende hiç taviz vermem lafımı esirgemem hiç:umursamaz:artık anladı biraz çekilmeye başladı sende vazgeçme.

beş yıl yetmedi anlaması için bakalım bi beş yıl daha uğraşcaz artık

ışte zaten onlar annelerini anlıyorlar zaman geldiğinde ama demekki nede olsa anneleri bi yerde işlerine gelmiyor. Bize hak verselerde bu konuların açılması, onlara anneleri için sürekli şöyle yaptı böyle dedi falan filan dememiz eşlerimizi rahatsız ediyor biyerde. Benimkinin yaptıklarını yazsam kitap olur, hep iyi niyetli gibi gösteriyor her zaman amaaa kendi istediği oluyor. Evlenmeden öncede aynısını yapıyordu, ben arkadaşlarıma evlenmeden önce ; ben birgün ayrılırsam bu kadın yüzünden ayrılırım demiştim. Gerçekdende bizim tek büyük tartışma konumuz annesi ve onun eşimi yanlış yönlendirmelerinden kaynaklanan belalardan kurtulamamamız. Gelinler her zaman haklı değil elbet ama kaynanalarında şu kıskanç ve ben ne dersem o olucak tavırları insana hayatı zehir ediyor.

Bence çocuğuna bakmasına kesinlikle izin verme. Elbet torununa iyi bakar ona şüphem yok ama işte kendince uyduruk yöntemlerinide ben hemşireydim ben bilirim falan filan diye uyguluycak, sonra sen karşı çıktığında yine tartışıcaksınız. Sonra olduğu gibi eşine yansıycak yansımazmı, insanız taş değilizki bi yerde tutamıyor insan kendini. Anladığım kadarıyla aynı şehirde değilsiniz. Zaten baksana ağzından nasıl çirkin sözler çıkmış. Yine söylemeyeceğinin garantisi yok. En güzeli uzak olsun, arada gelip görsün torununu sende mesafeli davranmaya çalış ama tamamen koparma bana sorarsan daha kötü oluyor. ışte mesafeli davranmakda zor. Bide insanın içinde kötülük yoksa bir süre sonra mesafeyi boşverip yine iyi davranıyor. Bi bakıyosun tepene çıkmış yeniden. Mesafeli olunca daha az zarar veriyorlar sanki. Allah yardımcın olsun, vede benim, vede tüm kayınvalide sorunu çekenlerin :Saruboceq:

Son düzenleme:
sağol canım yorumun için dediklerine aynen katılıyorum bebeğe bakması konusunda kesin tavrımı koydum istifaya kadar yol açık dediğin gibi aynı evde olmuyo hayatımı cehenneme çeviriyo seninki de benimki gibi organizatör ruhluymuş herkesin kendi kuklası gibi davranmasını isteyenlerden ben çok iyi mesafe koydum o kadar soğumuşum ki yaşananlardan sonra ne kadar şu anda o mesafeyi yıkmaya çalışsa da yüz vermiyorum içimden gelmiyo sevgi kalmadı çünkü içimde o mesafeli olmak istemiyo sürekli arayıp duruyor bunca şeyden sonra, mesafeli dursa rahat karışamıcak çünkü bişeylerin dışına itildiğini hissetti o yüzden sürekli hemen hemen her gün arıyor ya eşimi ya beni ama hava gazı bundan sonra

bana tutturmuş çocuğa oda almıcakmışım benim yatak odanın parçalarıyla idare edermiş bi yatak alcakmışım tamam biliyomusun ben de maaşımı komple eve veren bi insanım kendime harcamam bile yok doğru düzgün ama nasıl ısrar ediyo ben tamam demedim sessiz kaldıkça soruyo ne alacan ne alacan diye ben de bakıcaz bilmiyorum dedim zaten geçen yaz da bana sen hazır peynir alıyosun oğlumun paraları gidiyor demişti içime oturmuştu o lafı :gitme: onların memleketten gönderdiği salamura peyniri yemiyomuşlum da oğlunun paraları gidiyormuş sinir şey...neyse ben de dün gidip zevkime göre en iyisinden oda aldım oğluşuma lülülülülülü ohhhh çatlasın harcadım oğlunun paracıklarını (ben de oğlu kadar kazanıyorum nası oğlunun parası oluyosa

canım Allah kolaylık ve sabır versin sana.
hiç kolay değil bu işler.
benim kayınvalidem yok, yıllar önce vefat etmiş. bazen keşke ölmeseydi falan diyorum, hatta kayınpederime tekrar evlenmesi konusunda zaman zaman baskı da yapıyorum ama burada çoğu kişinin kayınvalidesiyle ilgili sorunlarını okuyunca da düşüncelerim değişiyor tabi.

benim de yeni bir bebeğim var. bebek yeni doğunca her kafadan bir ses çıkar. yok onu öyle yap, bunu böyle yapma gibilerden. biz de eşimle kimseyi takmıyoruz. kızımı ikimiz büyütüyoruz. bebek ilk doğduğunda kayınpederim geldi 3-4 gün kaldı. ama kafayı yiyiyordum. bir taraftan hastaneden yeni çıkmışım ağrılarım oluyor, diğer taraftan bebeğe alışmaya çalışıyorum. ilk bebeğim birçok şeyi bilmiyorum öğrenmeye çalışıyorum.
bir de kayınpeder vırvır. yok bebeği öyle tutma, yok öyle yatırma, bebek ağlıyor niye ağlatıyorsun bu bebeği falan. ay çok sinir bozucuydu. ben de patladım artık. baba sen niye herşeye karışıyorsun. kaynanam yok derken sen bana kaynanalık yapmaya başladın falan epey laf söyledim. oğlu bile bişey yapsa ondan çekindiğinden bana laf söylüyor ben de sinirlenip bağırıp çağırdım sona birdaha tık yok.
bir başka gelişinde de bebek yine ağlıyor niye ağlatıyorsun bu çocuğu falan demeye başladı. ben de özellikle ağlatıyorum, ne yapayım hoşuma gidiyor dedim. bu bir şaşırdı. hiç birşey de diyemedi. yani insan çocuğunu isteyerek ağlatırmı ya. bebek bu birsürü şeye ağlayabilir. ama soru soruş tarzına bakarmısın niye ağlatıyorsun bu çocuğu. böyle soruya böyle cevap.
hatta geçen yine geldi, bu sefer de bebek gece hiç ağlamadı maşallah hiç sesini duymadım falan diyor. ben de annesi ona iyi bakıyor, ağlaması için bir sebep yok dedim.
eşim de aramızdaki diyologlara gülüyor sadece, dalgaya alıyor.
bana da o yaşlı başlı adam. değiştiremezsin sen onu, tamam de geç falan diyor. ben öyle tamam deyip geçemiyorum malesef. lafımı söylerim yani.
sen de bence sessiz kalma. yerinde ve zamanında söylemen gerekenleri söyle. ha öyle kavga eder gibi değil ama ciddi olduğunu belli et yani. tabi burda senden çok eşine görev düşüyor. çocuk konusunda sessiz kalmamalı. annesi de olsa karşısındaki tavrını belli etmeli. artık onun ailesi sizsiniz. ezdirmemeli kimseye.

sağol canım benim kaynanam gelin adayı olarak mutlaka okumuş meslek sahibi ister oğlu geçim sıkıntısı çekmesin iki maaş olsunlar eve bol para girsin diye düşünür ama aldıktan sonra da ister ki ben ne dersem onu yapsın kukla gibi parmağımda oynatayım bu ne yaman çelişki aslında hem okumuş olacak meslek sahibi olacak yani bu da demek oluyor ki yaşı da en az 25 olacak hem de onun kuklası gibi ne derse yapacak ben böyle bi salak tanımadım açıkçası hani böyle 15-16 yaşında hayatı tanımamış eğitimsiz birini almayı düşünse diyecem ki ha istediği gibi yönetmek için ideal olarak görüyor 25-26 yaşında görmüş geçirmiş çalışan bir insan nasıl senin kuklan olur ki bak seninki de benimki gibiymiş aynen dediğin gibi insan inadına tersini yapıyor bi de alınma arkadaşım ama çalışsan da çalışmasan da kaynanalar gelinleri oğullarının yiyicileri gibi görüyolar inan ben çalıştığım halde böyle görüyo biliyorum halbuki bir kadının eşinin hayatındaki hizmetini çalışan bir kadın olmasa bile milyarlarca liraya temin edemezler ama mecbur yapcak gibi görüyolar malesef üstelik ben ek gelirlerle beraber eşimden fazla kazanıyorum gene de sonuç aynı tatmin olmaz bunlar...

canım sana hak veriyorum kararlarından şaşma sakın çünkü kayınvalidelere yüz vermeye gelmiyor..Benim anlamadığım oğullarına bekarken bukadar dikkat etmeyen anneler neden evlendikten sonra böyle davranışalrda bulunuyorlar...
bende çalışan bir insanım..birgün marul temizliyordum. marulun kötü kısımlarını attım vay efendim niye atmışım oğlanın paraları bir marula gidiyor diye laf etti.Ben susmuştum ozaman..geçenlerde eski bir çantamı atmıştım.Yine laf söyledi tabi hemde oğlunun yanında..Bende ''ben oğlunun parasını değil kendi alnımın terini yiyorum.Senin gibi akşama kadar evde yatıp koca parası yemiyorum.Merak etme ben bilirim neyi atacağımı neyi atmayacağımı dedim.'' bende şaşırdım nasıl karşılık verdim diye eşimde...ıkisindede çıt yokk...Artık söylenmiyor...

(Buarada lütfen çalışmayan arkadaşlarım bazı kelimelerimi üstlerine alınıpta polemik yapmasınlar..Benim amacım kaynanama cevaben di.)

evet haklısın insan kızınca öyle cevap veriyor ama arkadaş da zaten o para yiyon imalarına kızdığı için öyle demiş yoksa annelerimizin hakkını nasıl öderiz çalışmasalarda emekleri yadsınamaz ben de 1 yıldır evdeyim izindeyim yine de yoruluyorum ev hanımlarının da emeği kutsaldır ama çalışınca daha da koyuyo bu laflar çünkü hem işte hem evde cidden insan çok yoruluyo sabahın köründe kalkıp işe gitmek bazen aç açına kolay değil bide işte onca kahır çekiyosun şahsen ben bazen ne serseri kişilikli insanlarla uğraşıyorum sonra da ay peynirin parası ay onun parası vay bunun parası diye laf etmek kaynanalara düşüyo onlara noluyosa ben de kendisine bu laflarından çok alındığımı söyledim ama beni suçlu çıkardı ben kötü niyetliymişim o kötü niyetle mi diyomuş bir an önce biriktirin de ev alın mal mülk sahibi olun diye diyormuş o melek ben şeytan olduk birden

elbette canım benimm... Benim lafım kesinlikle çalışmayanlara değil..Sonuçta benim annemde kayınvalidem gibi çalışmayan bir insan laf söylemek ne haddime..Ben kayınvalidemle ogün aramızda geçen konuşmayı aktardım.Sadece yanlış anlaşılma olmasın istedim çünkü bazı konularda farkındaysanız çok basit şeylerden kavga çıkabiliyor...
Kayınvalide olunca sanki işler değişiyor.tamam annesin.yıllarca çocuğuna yemeyip yediriyorsun,ne zorluklarla büyütüyorsun.Benim çocuğum yok çok istiyorum olmasını anlayabiliyorum ama anneliğin zorluklarını..
Benim anlamadığım neden huzur kaçırıyorlar.Benim kayınpederimin bir lafı vardır.HERKES KENDİ MİNDERİNİ ALTINA KENDİ KOYAR 'diye çok doğru :Bırakın biz size hareketinizden insanlığınızdan dolayısaygılı olaım çok sevelim diymi....

haklısın canım...Hayatta nefret ettiğim tek şey çalıştığımı başa kakmaktır aleni bir şekilde..Ama maalesef zorla insanı günaha sokuyorlar..

Seli54 canım yine şanslısın eşin seni anlıyor.Bide eşin anlamasaydı seni hayat daha çekilmez olurdu..

Ben eşimi 16 yıldır tanıyorum ailesinide tabii..11 yıllıkda evliyiz..Bekarlığında annesini üvey anne zannerdim yemin ederim size..ama evlendikten sonra işler değişti.Dediğin gibi fedakar anne rolü başladı...Eeeeee bu adam bekarken niye böyle değildin....Ben buna çok kızıyorum.Bekarken kendilkeri harcardı eşimin maaşını bekar diye..Evlat herzaman değerlidir ama evlendikten sonra niye...diymi...

desene hepsi aynı model....Çok fazla bir değişiklik yok...Annemi gözümün önüne getiriyorum.Kardeşim bekarkende aynıydı evlendikkten sonrada aynı.Hiç karışmaz işlerine resmen kadın çekinir gelininden.Bende bazen kızarım ne çekiniyosun diye...Demekki herkez bir değilmiş.Acaba annem diyemi öyle hissediyorum...Ama hiç karıştığını duymadım gerçektende..

alemmiş ha seninki de :roflol:

benım kaynanam kı aslında oyle bıle gormuyorum kadıncagız ıyı ama ben sevmıyorum ıste,kadın zaten sehır dısında oturuyor zaten evlenırkende bunada cok dıkkat ettım oyle gelıp kalmalar her seye karısmalar felan olmasın dıye benım aılem karsı boyle seylere bende esımden baska kımseye hızmet edemem yanı ısım olmaz.Çok sukur telde gorusuyoruz ama ben gene oyle hasır nesır degılım arar sorar ama benım hıc muhattabım olmaz zaten pek katkısı olmadı bıze o yuzden tın tın :)

Tın da tın.....yapabiliyorsan bravo sana..Ozaman eşinden yana şanslısın canım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…