Kaynvalidemin hayatma mdahaleleri beni canmdan bezdiriyor

seli54

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
20 Şubat 2009
1.045
487
133
evet arkadaşlar herkesin kendine göre sorunu var derler ya çok doğru ben de kayınvalidemle ilişkiler bakımından sürekli sorun yaşayan bir insanım..
Beş yıllık evliyim nişanlılığı da sayarsak 6 yıldır tanıyorum eşimin ailesini...İlk zamandan beri kayınvalidemin karakterini farkettim bunca yıldır da da hiç yanıltmadı beni: Kayınvalidem çok dominant bir karakter ailede onun sözü geçer iki oğlu var oğullarını çekip çevirip ortaya çıkaran o baba pek bir şeye karışmamaış yıllarca o yüzden ipler kayınvalideme geçmiş zaten emekli hemşire kendisi, para işleri de hep onun elinde olunca evde dediğim dedik çaldığım düdük anlayacağınız...hemşire emeklisi olunca sonuçta çalışan insan modern falan sanılıyor ama sadece lafta kendini methetmek için modern görünür, uygulamaya gelince tamamen eski kafalıdır...Evlendiğimiz günden beri bana aşırı derecede müdahale eder ve müdahaleleri göze batmasın düşüncesiyle sanırım sürekli canım cicim hayatım diyerek her hareketimi her şeyimi ailemle olan ilişlkilerimi bile alttan alttan yönlendirmeye çalışır...Ben bu durumu baştan farkettiğim için baştan beri hiç izin vermedim bunu yapmasına her karıştığı konuda ben öyle değil böyle düşünüyorum öyle değil böyle yapıcam diye fikrimi açıkladım müdahale ettirmedim fakat benim çok bunaldığım konu şu: herkes zamanla vazgeçer diyordu ama ben bu şekilde ona karakterimi belli etmeye çalıştıkça o asla vazgeçmedi bu durumdan 6 sene oldu artık usandım neden hala saygı duymayı öğrenemedi bana diyorum neden hala çocuk gibi her şeyime müdahale ediyor gerçi eşimin bu durumdaki payı yadsınamaz...Eşim hala çocuk gibi ona açıklama yaptığı için her konuda kadın da kendinde hak görüyor tabii...
Bu yıl ekim ayında doğum yaptım doğum zamanı yanımda1 ay kaldı, işkence çektim... Bebeğin kafasını sıkmaya kalktı tülbentle alnı düz olsun diye yaptırmadım suçlu oldum göbeğine para bağlamaya kalktı yaptırmadım suçlu oldum saçma sapan doktorların dediğine tamamen ters uygulamaları zorla yaptırmaya çalıştı ben ısrarla o yanlış doktor böyle yapıcaksın dedi deyip yapmadıkça çıldırdı ama belli etmedi, bi de annem de o kaldığı sürede yanımda kaldı bazı şeylerde kendi annemin bana ondan daha yakın olmasını da hiç hazmedemedi gittikten sonra tel açıp beni saçma sapan nedenlerden terslemeye başladı...En sonunda bi gün yüzüne vurdum niye böyle yaptığını, söylemez olaydım bir başladı: ben ne fenaymışım ne biçim insanmışım onu hayvan yerine koymamışım onu adam yerine koymamaışım annemle ikimiz ona bir hiç gibi davranmışız insan yerine koyup bişey sormamışız doktorun dediklerini yapıp onu kaale almamışız onun 30 yıllık meslek tecrübesi varmış hiçe saymışız o doktorlardan daha iyi bilirmiş her şeyi onun mesleğini yere düşürmüşüm ben mesleğini yere düşüreni o parçalarmış falan filane etmedk laf bırakmadı yanlışlarını anlatmaya çalıştım anlamak şöyle dursun beni suçlu çıkarmaya çalıştı ben seni mezara gömdüm öldün bilmem ne deyip telefonu kapattı canın sağolsun madem böyle düşünüyorsun dedim...ondan sonra aramadım bir müddet o da aramadı ama 2-3 ay geçince torunu özledi yanıma gelmek isteyince çark etti aramaya sormaya başladı ben yine aramıyorum tabi o ararsa konuşuyoruz evime geldi ben pek alaka göstermedim sesini de çıkartamadı ama arada bir laf sokuşturuyo ben saygısızmışım büyük lafı dinlemiyormuşum gibisinden duymazlıktan geliyorum...Şimdi bir de şu sorun var bu onların ilk torunu ve erkek doğulularda erkek biraz daha değerli görülüyo malesef ne kadar çağ dışı olsa da kendisi inkar ediyo ama belli...Buldumcuk oldular anlayacağınız tutturdu çocuğuma yabancıya asla el sürdürmem ben bakıcam diye ilk doğduğundan beri gerçi aramzı bozulunca bu konuda yorum yapamıyo epeydir ama fikri aynıı bu gün bunu tekrar anladım...
Eşim çocuğa onun bakmasının mümkün olmadığını aynı evde yaşayamayacağımızı kabul ediyor artık annesinin hatalarının da farkında ben güvenilir bir bakıcı da buldum bir yıldır kendisiyle görüşüyorum anlaştık ama kaynanaın haberi yok duyunca çıngar çıkarıcak dün göreve başladım dilekçe verip, bunu duymuş bu gün hemen aradı uçağa bineyim yarın geleyim siz çocuğu ortada bırakıcakmışınız işe başlayacakmış benim çocuğumu ortada bırakmayın ben gelirim, dedim babası bakacak gelme biz çocuğu ortada bırakacak ya da konu komşuya bırakacak insan değiliz o kadar sorumsuz muyuz dedim hıı mıı dedi ama ağzında şey geveliyo ay yabancı bakamazmış iyi görünür kötü çıkarmış falan mevzuu aynı yani anlayacağınız hala aynı fikirde, ben eşime dedim 8 ay daha izin hakkım var gerekirse onu kullanırım olmadı en sonunda istifa ederim annen bakmayacak dedim kaynanaya da gerekirse 8 ay daha çalışmam dedim tek maaşla geçinmemiz zor olduğu için bu büyük bir koz elimde ama çok bunaldım arakadaşlar ömrüm bu kadınla uğraşmakla mı geçecek diyorum bazen resmen laf anlamıyor eşim de zaten annesinin hiç laf anlamayan biri olduğunu kabul ediyor ama son zamanlarda aramızdaki gerginlikten o da sıkıldı ara ara tavır almaya başladı gibi ona her şeyi açıkça anlatıyorum hatasını kabul ediyor annesinin ama asla icraat yok sesini çıkaramıyor üstelik bu yaz 27-28 gün kalmaktan bahsetmez mi o zaman iyice kızdım geçen gün ben her gün annenin iğneli laflarını çekemem dedim anlattım iyice ama öyle itaatkar yetiştirmiş ki çocuklarını ne kadar haklı olduğumu bilse de bu sadece kuru bir haklısın olarak kalıyor annesine çıt yok gerçi geçen gün haklısın da demedi ısrar edip durdu ben de benim kararım kesin dedim kestirip attım gerekirse otobüse atlar dönerim ankaraya günü gelince bu arada eşimle 5 yıllık beraberlikten sonra evlendik çok iyi anlaşırız aramızdaki sorun sadece annesinin müdahaleleri ve eşimin sessizliği bu durumun artık hayatımı doğrudan etkilemesi...çok uzun oldu ama dolmuşum iyice...

Siz kesin tavrınızı koymuşsunuz. Bence en doğrusunu yapmışsınız. Bundan sonraki görev eşinize düşüyor. Annesine onu kırmadan çocuğu bakıcıya vermeniz gerektiğini anlatmalı. Birde anlamadığım bir hemşire nasıl olurda bu saçma sapan kocakarı uydurmalarını yapar çok tuhaf.

ben de eşime bu konuda beni annenle karşı karşıya getirme sen üzerine al dedim kabul etti ama kayınvalidem de oğlunun sessiz olduğunu bildiği ve kararların benden geçtiğinin farkında olduğu için sanırım hem benimle muhatap olmaya çalışıyor her konuda, hemşire ama köyde büyümüş kapalı bi çevrede yetişmiş o kültürü almış hemşirelik için liseden hemşire olmuş ve mezun olduktan sonra kendini hiç yenilememiş biri gazete bile okumaz heber izlediğini bile görmedim kitap falan zaten adı geçmez, 30 yıl boyunca kendini yenilemeyince nolacak işte mantık olarak da biz büyüğüz ne dersek doğrudur gençler her şeyi susup kabul etmelidir mantığında yani mesleği var ama cahil anlayışı terk edememiş bir tip...

canım yaaaaa
benim çocuğum yok ama benim de en büyük korkumdur bu
bu kararlılık da devam et cnm
sakın taviz verme
çok güçlüsün

ya nedir bu kaynanaların çocuklarına olan baskısı
onlarn yuva kurduğunu bi ailesi olduğunu eşinin çocuğunun oklduğunu kabullenemiyorlar..
hayret bişey..

erkeklerdede büyük hata var
kabullendiremiyorlar
aslında iş onlarıda bitiyor.

sağol canım ama inan çok bıktırıyor bu kadın beni herşey onun istediği gibi olsun istiyor kimse kukla değil bunu anlatamıyorum bencillik çok kötü bir şey malesef bir de ikiyüzlülükten nefret ediyorum bana öyle yağ yapar ki göreceksin ama isteğini yaptıramayınca da tanıyamazsın başkalarına da arkasından çok kötü konuşup yüzyüze gelince hayatım balım yaptığını çok gördüm işin kötüsü insanlar inanıyor bu hallerine mesela eşim düne kadar ay ne kadar şanslısın annem sana ne kadar değer veriyor senin peşinde geziyor falan derdi bana hep dışı seni içi beni yakar cinsten yani...

evleniosun kaynana oğlunu bırakmıo..nese ona alıştık dion...hamiş kalıosun bu sefer bebek daha doğmadan anneden önce kaynana plan yapıo..bebek doğuy sanki oğlu tek başına yapmış gibi ''benim torunum'' havalarına giriolar..üfff dertleri hiç bitmio bu kaynanaların

Yazık inanın sizin adınıza üzüldüm. Böylelerina laf anlatmak çok zördur hani onlar herşeyi daha iyi bilirler ya aslında hiç bir şey bilmezler. Siz genede fazla kötü olmayın. Allah sabır versin. Kayınvalideniz dominantlıkla hem kendi eşini hem çocuklarını sindirmiş demekki.

allahtan benim kaynanam yok:Saruboceq:,olsaydı ben herhalde evli durmazdımCADIARZU,ben çok sert bir insanım,kayın pederim iyi,bazen ona da soldan soldan geliyorlarkaydirigubbakcemile3,yok böyle yap yok şöyle:1no2:,ben hemen cevap veriyorum ben 4 sene ünvrst.boşamı okudum dalmaz:,yada dr senelerce boşa okumuşlarlmaz:,da size mı benim nasıl yapıp yapmıyacağım soylemesine kaldılmaz:?bir de benim aslan gibi görümcem varzemuszemus,o var ya kim bana ne derse herkezi hoplatıyor:enbuyukkk:,hiç affetmıyoalkisalkisalkisr,onun evladı o neapıcağını biliropuyorumnanaktan,iyiki varmış benim görümcem...opuyorumnanaktanopuyorumnanaktan

ben de aynı şekilde düşündüğüm için kötü oldum zaten devamlı okurum araştırırım çocuğumla ilgili şeyleri doktora sorarım büyüklerin dediklerini pek kaale almam 10 tane şey söylerlerse 9 u yanlış çıkıyor genelde yüzlerine açıkça yaptıklarının yanlış olduğunu söyleyip doğrusunu izah etmeye çalışınca düşman oldu kaynanam bana bile bile yanlış şeyleri niye çocuğuma yapayım ki allahtan eşim annesini biliyor da sen tınlama diyor o da anneci olsa boşanırdım çocuk falan yokken kukla olarak yaşamaktansa dul yaşamayı tercih ediyorum çünkü

canim valla cok iyi etmissin basta lafini verip oturtmussun cokta iyi yapmissin..... azda olsa kendini cekmistir sizden! ama anliyorum ki yavas yavas yine size sizmaya calisio yüz bulsa valla basina cikacack gibi geldi. sakin canim yüz verme ne yüzyüze ne de telefonda... simdi ipler senin elinde. sonucta kocanda senin hakli oldugunu biliyor. annesinin suclarini bir bir vur yüzüneki sana lafi cikmasin hakli oldugunu bilsin...sakin aman kocam üzülür felan deyip söylememezlik yapma güzelim! sakin yüz verme gayet ciddi ol... patir patir söyle laflarini yüzüne,,,, benim gibi salak olma! gerci artik bende eskisi gibi degilm yavas yavas kusuyorum yanlislarinda!

ne kadar haklıda olsa bayanlar kocalar hep analarını kayırıo bu böle gelmiş bölede gidecek heralde

yok canım kendini çektiği falan yok hala her şeye hakim olma derdinde ama zamanla anlayacak ben bu zamana kadar açıktan kötülük yapmıyo diye dirsek çevirmedim hiç hep güleryüzlü davrandım ama şimdi ne arıyorum ne soruyorum geçen bana çocuğa oda alma diye tutturdu sadece bi karyola almalıymışım nasıl ısrar ediyor kıyafetlerini eşyalarını nereye koyacaksam zaten bu zamana kadar zor idare ettim bende seçtim beğendim hiç ses çıkarmadan pazartesi geliyo duymuş aramış hııııııı çocuğa oda almışın zaten lazımdı falan diyo bak bak sinir ediyo beni

Kesinlikle taviz verme cnm aynen devam.. Kaynanaların kökü kurusun!!!!

yerimseniben

şimdi eşime diyormuş tatilde fazla kalın ne kadar yüzsüz anlamıyorum daha geçen gün telefonda güzel olanlar hep yılan oluyomuş bunu anladım falan diye laf sokuyodu şimdi fazla kalın diyo insan bu kadar mı yüzsüz olur yaaa

Durusundan oturu kutlarim seni,
kaynana gelince ne desek bos huylu huyunu terk etmez..:umursamaz:

sağol canım şimdi 2. gelin arıyo diğer oğluna genelde birincide böyle insan kıymeti bilmeyenler ikinci de burunlarını sürtecek birine çatıyorlar ben de beklıyorum açıkçası...
bu güne kadar yedi sülalelerini yatılı dahil dört dörtlük ağırladım güleryüzlü davrandım çok emeğim geçmiştim bir gün surat yapmadım ne eşime ne de ailesine kayınpederim kaynım beni çok takdir ederler kişiliğimden ötürü hiç yalanım dolanım yoktur insanların hatalı olduğu konuları yüzlerine söylerim kendi ailemle eşimin ailesine adalaetli davranırım yanlışı bizimkiler de yapsa yanlıştır doğruyu onlarda yapsa doğrudur sadece hayatıma karıştırmam ve yönettirmem bu yüzden en fena en kötü en yılan ilan edildim ama Allah büyük ona da bir dersini veren çıkacak

bunlar kötüyü görmeden iyinin kıymetini bilemezler canım...

evet malesef Allah bi kötüye düşürsün de görsünler başka biri olsa yazın gitmezdi bile ben gene eşimin kayınpederimin hatrı var diyorum

o ne derse desin gene bildiğini oku sen ne yapmak istiyosan onu yapcan ben bunu anladım kayınvalide konusunda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…