Kaynımın Çocuğunu Taşımalı Mıyım ?

pucca34

Guru
Kayıtlı Üye
3 Kasım 2008
79
0
286
İzmir
Arkadaşlar öncelikle merhaba
Ne olur bana bir akıl verin
2 yıllık evliyim ve dün eşimin 14 yaşında geçirdiği bir kaza nedeniyle asla çocugunun olmayacağını öğrendim.
Bugüne kadar ben hep çocuk isteyen o ise çeşitli bahanelerle erteleyen taraftı.
Ama herşey su yüzüne çıktı

Dün eşimle ciddi anlamda çocuk sahibi olma isteğimi başbaşa konuşacağımızı zannederken kapı çaldı ve kayınvalidem geldi.
Şaşırdım ama bozuntuya da vermedim.:44:
Meğer konudan haberdarmış. Ve başladı anlatmaya

Eşim 3 kardeş ve eşim 3 kardeşin en küçüğü.
Ortanca abi evli ve 2 çocugu var.
Büyük abi bekar.

Benim ise derdim büyük.
Dün eşimin çocugunun olmayacağını öğrenmem yetmezmiş gibi birde kayınvalidemin teklifiyle altüst oldum. :44:

Bana Eylül ayı için Kıbrısta organizasyonun yapıldığını ve ben istersem büyük abi'den alınacak spermlerin bana nakledileceğini söyledi.
:44::44::44: ne düşüneceğimi bilemiyorum.

baştan çok kızdım ama bugün daha mantıklı düşünmeye çalışıyorum

ne olur bana fikir verin

şakamı yaaaa
daha neler öyle şeymi olur.....
hastaneye gttinizmi tüp bebek falan olmuyomu??
valla hiç biri olmuyosa evlat edinin daha iyi ....

keşke şaka olsa.

eşim öncesinde benden gizli çok defa gitmiş ve olmayacağı kesinmiş. ne düşüneceğim bilemiyorum

eşim hiç fikrini belirtmedi ama kayınvalidem evlatlık olsa daha mı iyi olur sanıyorsun yine bizim canımız bizim kanımız olacak diyor

Olur mu canım öyle şey? Saçmalamışlar. Sperm donasyonu ile bebek sahibi olunabilir ama mutlaka tanımadığınız birinden ve sperm bankasından olmalı. Dünyada da bu işin kuralı böyle.
Hayır bir de işin psikolojik boyutu var. İnsan kaynının çocuğunu nasıl taşı, tövbe tövbe.

hadi senden geçtim...
eşin nasıl kabul eder böyle bişeyi...
evlat edinelim deseler daha mantıklı...
saçmalık....

Yapmayın böyle bir şey ... İnanın evlat edinmek daha doğru bir karar olur, hem bir de o çocuk büyüdüğünde olacakları düşünün, eşinizin psikolojisini, kendi psikolojinizi düşünün, kabul etmeyin bunu

Son düzenleme:
seni öteki konundan hatırladım erteleme sebebi maddi anlamda bişeyler yapmak değilmiş demek ki

üzüldüm yani çok zor bi durum yaşamayan bilemez sana şunu yap yada yapma diyemem senin kararın

ama fikrimi soracak olursan ben böyle bişeyi asla ama asla kabul etmezdim

yani eşine ve ailesine de çok kızdım madem böyle bir durumu vardı evlenmeden önce size bildirmeliydi

sonuçta evlilik çocuklarla bir bütündür bana göre...

yani bir kadının anne olma hakkını bilerek bazı şeyleri saklayarak elinden almaya kimsenin hakkı yok

çok büyük hakkınıza girmişler

peki eşin ne dedi bu teklife razı mı

ya kaynın :26:

kabul görmem mümkün değil :120::120::120:

Başlığı da konuyu da okuyunca şok oldum..Eşiniz ne diyor..?

Bilmiyorum ama hiç mantıklı görünmüyor..İster istemez kayınbiraderiniz ile aranızda bir bağ oluşacak eşiniz nasıl kabul ediyor..Ya da kayınbiraderiniz nasıl kabul ediyor akıllara zarar bir durum doğrusu..Allah yardımcınız olsun..ama unutmayın tercih sizin elinizde..

dün konunu okurken ne yalan söyleyeyim aklıma gelmişti ama bişey diyemedim.

ben olsam karsımdaki insana asla asla güvenemezdim bunu sana en baştan söylemeliydi senin böyle bir durumun olsa ve gizlesen şu anda ögrense senin yüzüne bakarmıydı çok merak ediyorum?

bide gelip utanmadan yüzsüzce ne teklif etmişler. üstelik bu işte eşinizin annesinin hiç işi yok sizin sorununuz

Oha yok artık ya millet çok geniş ya da çok cahil ne iğrenç bir durum bence o aileden uzaklaşın zaten böyle bir durumda kandırmışlar sizi saklanmaz böyle şeyler boşanın gitsin sapık bir aile.

Son düzenleme:
eşininde bu konudan haberi var sanırım yoksa kaynanan gelip bu kadar rahat söyleyemezdi,
aile yapınız nasıl bilmiyorum ama kocası ölünce kaynıyla evlendirilen çok kadın var ülkemizde,
yani kocanızın aileside böyle geleneksel düşüncelere sahip bir aile sanırım.

ne diyeyim bilmiyorum ki, benim içim kabul etmez ama evlat sahibi olamamak da çok kötü bir duygudur sanırım.
eğer bütün yöntemleri deneyip yinede olmuyorsa,eşinizin,sizin ve kaynınızın rızası olarak ve bu işin hukuki ve psikolojik boyutları hakkında da bilgi alarak yapın derim.
ama hiç kimsenin haberi olmasın hatta aileden bile çok az kişi bilmeli,

hayata gelmiş, anne babaya muhtaç bir bebeği evlat edinmek çok daha mantıklı ve etik bence...

Eşim çok üzgün bu konuşma olduktan sonra ağzını bile açmadı öyle kala kaldı.

Kaynımın haberi varmış kayınvalidem onla da görüşmüş. ama henüz karşı karşıya gelmedik ve ne düşündüğünü bilemniyorum

bu nasıl birşeydir ya hayret ettim ve şaşırdım
gerçekten yuhhhh yanii...
bu nasıl bir kayınvalidedir ki böyle birşeyi size söyleyebiliyor
gidin bir yetimi sevindirin daha hayırlı ama bunu kabul etmeyin bence

Asla kabul edılecek bır durum değil,düşüncesi bile kötü bunu esınız nasıl kabul ederkı sızden önce?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…