kb ve eltinizle gidilecegini dusundugunuz zaman bebeginizin rahatsiz olabilecegini dusunmemisken kv ve gorumcelerinizin gelecegini duydugunuz anda surekli bahane uretmeye baslamissiniz..bence bahanelerinizi bir kenara birakip tatilin keyfini nasil cikarabilirim diye planlar yapin.gitmeden oncede bebeginizin doktoruyla konusup tatilde ne yapmaniz nasil korumaniz gerektigi konusunda bilgi edinin..kendinize ve etrafinizdakilere zehir etmek yerine eglenmenize bakin...
kızlar kısaca yazayım; büyük bir dert değil çok şükür ama kafam karışıkkaynım eşimi aradı geçenlerde otel ayarlıyorum bayramda biz siz 2 aile gidelim diye. ben de kaynımdan hoşlanmam ama eltimle iyiyiz. olur dedim düşünmeden çocukla ilgileniyordum bi de o sırada. neyse sonra ertesi gün eşime sordum ne oteli, ayarlamış mı abin diye. meğer sadece 2 aile değil eşimin anne babası, kaynım,eltim, 2 görümcem, birinin eşi ve yaklaşık bir düzine çocuk ( hem de buraya 9 saatlik mesafede bir yerde 4 gün.
sorun şu ki; arabamız yok, kızım daha 20 aylık ve otobüsle şehir içi yolculuklarda bile yarım satte çıldıran bir çocuk, hem de tatil zaten o kadarmış,ben de işe başlıyorum bu hafta ücretsiz iznimi sona erdiripeşime dedim iptal ettirsin gidemeyiz diye eşim hiç umursamıyor. ve biz erken rezervasyon tatilimizi çocuk yollarda perişen olur diye iptal ettirmiştik. bunu söyleyince de eşim boşver gezip geliriz diyor. kızım her yolculuktan sonra en az 2 gün ateşenip hafta boyu hasta olan bir çocuk, bünyesi çok zayıf. çocuğumuzu düşünmüyor. hastalansa ben de işe başlıyorum annem nasıl bakacak ona. kendi keyifini, abisini kırmamayı düşünüyor. tekrar tekrar söylemek istemedim eşime, kavga etmeyelim diye sesimi çıkarmadım ama çok kafama taktım. ne yapayım sizce???
tabiiki gidecek,baştan kabul etmiş.sorun çıkarmanın anlamı mı var
Kimi insan kalabalığı sever kimi de arkadaşını dahi istemez yanında.evet gideceğiz canım. inan saadece kızımı düşünüyorum ama kaderde varsa ....,neye yarar üzülmek(
kusura bakma da kayınvalıdeyı duyanakadar çocuğunun yollarda perişan olacağı aklına gelmedi mi
kayınvalıdeyı duydun çocuğunu bahane edıyorsun dürüstçe ben gelmek istemiyorum de ve arkasında dur...bahanelere sığınma koca kadınsın...
2 sene önce gittiğimiz bayram tatilinde kalabalık bir gurup vardı.3 elti, 2 görümce,kaynana, kayınpeder hatta gelinlerin aileleri,çoluk çocuk hepsi bir aradalardı ve o kadar eğlendiler ki.her aktiviteden faydalandılar.yemekleri kalabalık güle oynaya yediler.çocuklar sürekli birlikte koşuşturma içindelerdi,kahkahalar içinde.biz de çekirdek aile kös kös durduk.resmen gıpta ettim.keşke biz de ailecek gelseydik diye düşündüm.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?