Kaynanayla iyi geçinmenin yolları

İki farklı örnek birbirinden ne kadar zıt, saraykedisi biliyor musun bizim de size benzer oldu eşimle ikimiz yaptık herşeyi, takacakları bileziğe kadar biz aldık, benim ailem kendileri alıp taktılar. Benim de iyi bir işim var gelirim de iyi eşim nişanlandığımızda çalışmıyordu bile, buna rağmen beni yakıştıramadıklarını hissettim, sürekli kendilerini üstün göstermeye çalışıyorlardı, aslında bu aşağılık kompleksinden kaynaklanıyor.
Aşkperisi sana gelince henüz nişanlısın sanırım bir sonraki yorumunda okudum, çok çok dikkatli ol, benim konumu biliyorsun yorum yapmıştın ders al, düğününü sakın içine sinmeyecek şekilde yapma, ne istiyorsan yaptır, kıymetini bilmiyorlarsa bildir.

Erkekler nişan düğün işlerinden anlamıyor o yüzden isteklerinizin konuşmadan karşılanmasını beklemekle olmuyor ama bunları k.valide k.pederle konuşmak ya da ailelerin bu mevzuları konuşması da işleri daha karmaşık hale getiriyor. İzlenmesi gereken yol nişanlıya tatlı tatlı söylemek. Ben böyle hayal ettim böyle istedim demek. Başta yapamadım ben de, aslında öyle ensesine vur lokmasını al bi tip de değilimdir ama annem sürekli aman sakın diye tembihlediği için siz nasıl uygun görürseniz vs vs şeklindeydi tavrım. Hayır herşeyi eşim ödüyor ben onlara siz nasıl bilirsiniz diyorum bana da saçma geldi en sonunda.. Rotayı eşime(o zaman nişanlım) çevirdim isteklerimi çıtlatmaya başladım. Sen ödeyeceksin seni zorlamak istemiyorum ama böyle hayal ettim vs demeye başladım. Sağolsun o da beni kırmadı pek çok konuda. elinden geleni yaptı. bütün sülalem nişanda takı takılmamasını düğünde de az takılmasını kınadı dedikodusunu yaptı ama ben altın dediğiniz nedir evlendik artık adam benim altın da alır ev de alır araba da alır dedim susturdum herkesi. E takılacak olanı da eşim ödedikten sonra ne diye fazla fazla aldırayım ki??

Başlık kaynanayla iyi geçinmenin yolları konuyu saptırmak istemiyorum daha fazla:))

Cadılıkla değil tatlılıkla halletmekten yanayım ben:)) Ama kimseye de hakettiğinden fazla değer vermemek gerekiyor. Ben evde hizmet yapıyorum ama aslında bunu yaparken muhabbetten kurtulmuş oluyorum dertlerini dinlememiş oluyorum çok da melek değilim yani:KK47: Saygılı davranarak mesafe kuruyorum ben. İnanın laf sokmaları da azalıyor ilk başlardaki gibi olamıyor çünkü fırsatları kalmıyor

İki farklı örnek birbirinden ne kadar zıt, saraykedisi biliyor musun bizim de size benzer oldu eşimle ikimiz yaptık herşeyi, takacakları bileziğe kadar biz aldık, benim ailem kendileri alıp taktılar. Benim de iyi bir işim var gelirim de iyi eşim nişanlandığımızda çalışmıyordu bile, buna rağmen beni yakıştıramadıklarını hissettim, sürekli kendilerini üstün göstermeye çalışıyorlardı, aslında bu aşağılık kompleksinden kaynaklanıyor.
Aşkperisi sana gelince henüz nişanlısın sanırım bir sonraki yorumunda okudum, çok çok dikkatli ol, benim konumu biliyorsun yorum yapmıştın ders al, düğününü sakın içine sinmeyecek şekilde yapma, ne istiyorsan yaptır, kıymetini bilmiyorlarsa bildir.

labellevie aslında okadar çokki içimdekiler,yaşadıklarım ...çok yüzeysel birşekilde anlattım,bunlar basit kalır yanında.senin topiğede hergün bakıp yaşadıklarını şuanki durumunu takip ediyorum.ben bu köşede çok şeye şahit olup,herkezde biraz kendimi buldum.elbette hepinizden ders alıyorum,gözü kapalı uçuruma atamam kendimi.fakat şöyle birşey varki eşyalarımızı zaten aldık,taksitleri ödüyoruz her ikimizde.kaynana tarafıyla iletişimim yok,eskiden azda olsa gelirlerdi artık hiç.çevreden ne duysa inanan,araştırmayan yada gelip sana sormadan etiketi yapıştıran bir insan.bende bunu zamanla anladıkça mesafemi koydum.sadece yüzyüze bakacak saygımız olsun aramızda yeter.evime gelip gelmemesi,araması sorması,altın ,eşya vs almaması çokta umrumda değil.tabi herşey adabınca olsa daha güzel olurdu ama yapıpta hergün dibimde olup herşeye karışacaksa hiç olmasın daha iyi.hiç sıkı fıkı olmamak gerek.5senedir onunla savaşmaktan sıkıldım çünkü,ensonunda pes etti çünkü oğlu karşısına geçip siz bana ne yaptınızki ama o kız benim her sorunumla ilgilendi demiş.eşyalar,çeyiz filan herşey hazırken neden hala evlenemiyorum sanıyorsun;çünkü hala düşünüyorum.tamam çok seviyorum,oda çok seviyor koruyor kolluyor ,aileminde benimde imdadıma 5senedir koşuyor,çevrem çok seviyor filan ama bakalım yetermi yetecekmi diye hala onu bekletiyorum.şimdi günlerdir burada satır satır sizleri okurken daha bir düşünür ''acaba'' der oldum:44:

canım, seni çok iyi anlıyorum. nişan dönemi hayatımın en kötü dönemiydi. Hiçbir zaman kendimi böyle değersiz hissetmemiştim. annemin ve abimin yengem için yaptıklarını kuzenlerimin evlenirken el üstünde tutulmalarını düşünüp ben bunları hak etmiyor muyum diye hep üzüldüm. Erkekler bu konulardan anlamıyor onlara göre birçok şey gereksiz, işte bu noktada ben de "paragöz" gibi algılanmamak adına hem de herşeyi eşim üstlendiği için onun üstüne çok gitmedim. Tek istediğim güzel bir düğündü o da kısmet oldu çok şükür. Benim ailem de abimi evlendirirken para içinde yüzmüyordu ama, layıkıyla yemekli düğünü seti, bohçası(hem sözde hem nişanda bohça yaptık) herşeyi dört dörtlük yapıldı. Yengem de bunları sonuna kadar hak ediyor Allah için. Abim evlendikten sonra sonuçta evden bir maaş gitmiş oldu. ben daha çalışmıyordum. sadece babamın maaşıyla geçiniyorduk. düğünün, takılan setin borçları vardı. düğünde takılanların kuruşuna dokunmadan yengemin eline teslim ettik. borçları da 1 sene içinde kapattık. K.validemlerin ekonomik düzeyi de annemlerle aynı hatta annemlerin kenarda bir paraları altınları filan da yok ama k.validemlerin hac için ayırdıkları paraları, kolunda burma bilezikleri setleri filan var.Bana set filan da takmadılar, annemin hiçbir zaman bir seti olmadı ama gelinine setin en alasını taktı. Benim. k.validem kendi seti boynunda geldi düğüne gelinine de 2 bilezik :))
bohça vs gereksiz artık bohça mı kaldı modern olmak lazım diyerek bohça filan yapılmadı bana dediğim gibi hiçbir hediyelerini görmedim. bütün bunlardan dolayı nişan dönemi doldum doldum doldum. Belki bu yazdıklarımı okuyanlar paraya pula bu kadar değer vermeyin diyebilir ama mesele gerçekten para altın vs değil. Yapabilecek güç varken birşey yapılmaması adetlerin gereksiz görülerek değer verilmemesi vs. insanı üzen şeyler bunlar.

ama şimdi o günlr geride kaldı, artık bir yuvamız var. kapımız kapattık, haftada bir aile ziyaretlerimizi yapıyoruz. ben elimden geldiğince hizmet ediyorum. iğnelemelere sokulan laflara cevap vermiyorum bunu enayilik olarak görmüyorum sadece huzurlu olmayı istiyorum. Allah başımızdan eksik etmesin onlara da sağlık versin. Beni onlara, onları da bana muhtaç etmesin Allahım..

Yani işin kısası nişanlıyken insan hep kendisini birileriyle kıyaslıyor. Görümcem için yapılmasını istedikleri şeyleri bana yapmadılar, eltime yaptıklarını yapmadılar diye kuruntulanıyorsun. Ama bu bir süreç gelip geçiyor. O yüzden sen sabret nişanlın ve sen önemlisin. Huzurunu bozma derim ben. Yapılan veya yapılmayan ne varsa bu onların ayıbı diye düşün. Senin enayiliğin veya haketmemenle alakalı değil bu durum..

Mesela beni oğullarına layık görmediklerini ben biliyorum ama eşim bana asla böyle hissettirmedi. Hep de söyler senin gibisini asla bulamazdım sen benim başıma gelen en güzel şeysin der her zaman, Benmile gurur duyduğunu bilirim. İşte önemli olan da bu..

hepimiz insanız canım,insan ister istemez kıyaslama yapıyor bu elde olan birşey değil paragözlülük diyemez hiçkimse buna.ben artık bunları çoktan aştım,çünkü bunları düşünmenin bana bir getirisi olmadı yıpranıp 15 kilo zayıflamaktan,intihar girişimlerinde bulunmaktan başka:KK14: deşsem çok şey çıkar ama boş.önemli olan bugün.Hakk'a adadım kendimi ve onlarıda sadece ona havale ettim.asla bedduam olmadı ama Rabbimin adaleti öyle sonsuzki bütün kötülükler onları buldu bulmayada devam ediyor.birgünde alın başınızı avuçlarınızın arasına''acaba ben nerede hata ettim,kimi üzdümde böyle üzüldüm'' deseler anlayacaklar.zamanında çok kulp takıp günahımı alanlar bugün kınadıkları şeylerle kınanıyorlar:26:

buaralar yıkılan yuvaları,eşinin şiddet uygulamasını,kaynanası görümcesi vs yüzünden cinnet geçirenleri,aldatıldığını ne yapacağını bilemeyenleri okudukça üzüntüm had safhadaydı.senin bu yazını okuyunca mutlu oldum ama:KK16: sabrın sonu selamet işte ve eşininde anlayışı sayesinde aşmışsınız.inşALLAH bi ömür çok mutlu olursunuz:nazar: vızıltıları bazen duymamak gerek,istediklerini desinler; sen seçildin sen beğenildin ve eşin seni eş seçti ya kendine bırak onlar kendi derdine yansınlar:KK54:

kızlar ben hayatımda benım kaynanam gibi cins insan gormedım.
her lafı ayrı bi cins.
çöz çözebilirsen.
ben ona zamanında bısey anlatmıştım.
biz yengemı istemeye gittiğimizde onlardan çaktırmadan bi tane çay kaşığı aldık.
adettir espri niyetıne.
evlendıklerınde yengemle abım bıze yemege geldıklerınde o çay kaşıgını kırmızı kurdelaya baglayıp verırız yengeme.
buyur biz bunu sızden almıştık senı ıstemeye geldıgımızde falan dıye işte böyle bşey...

dün aksam bana dıyokı durup dururken ''kimisi kız ıstemeye gıttıgınde kaşık alırmış kız cabuk gelın gelsın dıye.''.
biz hiç oyle sey yapamdık dıyo.
dedim allalaa kim dedi bunu sana ?
sen dedin ya dıyo.
allahım yarabbım ozaman nıe baskası yapıyomuş bu işi gibi konusuyosun? kimisi dıyo yaa..
kimisi dediği biziz..
yanı o kadar acayıp bi anlatım biçimi varki...

ama bugunde ben ona dıcemki '' biizmde orda damadı kaynanyı arastırırlar ama bız hiç arastırmadık'' lafı koyacam gorecek o.

bide bu aralar takmış bana ' öyle denmez' diyo.
herseye 'oyle denmez ' dıyo.
birine bısey dedim dıyom oyle denmez dıyo..
dedim denır nıe denmesın..
bı kerede o bana bısey dedi şuna şunu dedım dedi..
dedim oyle denırmı hıç.derım banane dıyo..
ee dedim senın dedıklerın denır cinstende benımkılermı denmıyo..
anlamıyo yada anlamzlıga vuruyo.
ifade edıp anlatamıyosun bıle ne demek ıstedıgını anlamıyo.
sen kuduruyosun bu sefer anlamadıgı için.
anlatmaya calsııyosun sinirlerniyosun haksız pozisyona düşüyosun.

bide dun aksam bısey yaşandı.
benım kayınvalıdemın suçlama huyu vardır.
yemekteydık.dün aksam yogurt koyduk kaseye.dolaba koymuş.kasenın kenarlarındakı yogurt kurumuş.
dun aksamda aynı kaseye yıne yogurt koymuş.
eşim gördü tabı bu ne yaa dedi.hemen karsı ataga gectı.tekerlek koydu onu dedı.dedım gorseydım o kaseye koymazdım.
tekerlek koydu dedi.
daha öncede yaptı aynı şeyi biliyorum mesela eşim buneyaa çatallarda leke var desin hemnn tekerlek yıkadı der.
yanı bana ne bagırıyon karına bagır demek degilmi bu şimdi? :KK52:
dün aksamda aynı seyı soyledi tekerlek koydu dedi.bende sinirlendim hee ben koydum ona değil bana bagır dedim eşime sinirli bi şekılde.
o tabı yanlış anladı.onu korudugumu sandı.bı havalandı ki afferım sana dedi.
bi sevındıkı onu koruyorum dıye sormayın.
ben sok tabii.halbukı ben ona sınırlenıp bu lafı soyledım oda onu koruyorum sandı eşime karşı.
ben aptalmıyım onun yuzune eşime bagırıyım.
yanı olaya bak yaaa deli oluyorum olay nereye geldi..onun menfaatine geldi olay resmen..
o lafları bı gun benı kanser edecek.yapıyo yapıyo karşı ataga gecınce ben oyle demedım ben oyle demek ıstemedım aaa ben oylemı dedım dıyo..
bunlar adamı kanser eder...:KK52:
ölmeden mezara sokar.offffffffffffffffff

her lafı ayrı bi cins.
çöz çözebilirsen.
biz yengemı istemeye gittiğimizde onlardan çaktırmadan bi tane çay kaşığı aldık.
adettir espri niyetıne.
evlendıklerınde yengemle abım bıze yemege geldıklerınde o çay kaşıgını kırmızı kurdelaya baglayıp verırız yengeme.
buyur biz bunu sızden almıştık senı ıstemeye geldıgımızde falan dıye işte böyle bşey...

dün aksam bana dıyokı durup dururken ''kimisi kız ıstemeye gıttıgınde kaşık alırmış kız cabuk gelın gelsın dıye.''.
sen dedin ya dıyo.
allahım yarabbım ozaman nıe baskası yapıyomuş bu işi gibi konusuyosun? kimisi dıyo yaa..
kimisi dediği biziz..

ama bugunde ben ona dıcemki '' biizmde orda damadı kaynanyı arastırırlar ama bız hiç arastırmadık'' lafı koyacam gorecek o.

yemekteydık.dün aksam yogurt koyduk kaseye.dolaba koymuş.kasenın kenarlarındakı yogurt kurumuş.
eşim gördü tabı bu ne yaa dedi.hemen karsı ataga gectı.tekerlek koydu onu dedı.dedım gorseydım o kaseye koymazdım.
tekerlek koydu dedi.
daha öncede yaptı aynı şeyi biliyorum mesela eşim buneyaa çatallarda leke var desin hemnn tekerlek yıkadı der.
dün aksamda aynı seyı soyledi tekerlek koydu dedi.bende sinirlendim hee ben koydum ona değil bana bagır dedim eşime sinirli bi şekılde.
ben sok tabii.halbukı ben ona sınırlenıp bu lafı soyledım oda onu koruyorum sandı eşime karşı.
yanı olaya bak yaaa deli oluyorum olay nereye geldi..onun menfaatine geldi olay resmen..
o lafları bı gun benı kanser edecek.yapıyo yapıyo karşı ataga gecınce ben oyle demedım ben oyle demek ıstemedım aaa ben oylemı dedım dıyo..

ayy cnm tam cins seninkide kafasında beyin yerine sünger var heralde :KK70: kadına kızıosun koruduğunu sanıyor yaa acaba gerçekten aptal mı yoksa
aptal ayaklarına mı yatıyor :| siz ne zaman ayrı eve çıkacaktınız canım

ayy cnm tam cins seninkide kafasında beyin yerine sünger var heralde :KK70: kadına kızıosun koruduğunu sanıyor yaa acaba gerçekten aptal mı yoksa
aptal ayaklarına mı yatıyor :| siz ne zaman ayrı eve çıkacaktınız canım

her 2side.bunlar hep aptal işine geldımı aptal ayaklarına yatıyolar.
eşime anlatıyorum dun aksam ben onu demek ıstemedım o oyle anladı dedim.
ben hıç onun yuzunden sana bagırırmııym dedim.
ama o sevındı onu koruduğum için dedım.
biri arka cıkarsa hemen havalanıyo.
biz birlik olalım ben eşime kızıyım ona bagırmasın diye.oyle ollaım istıyo..
pşııkkkkkk manyakmııym ben.eşimle onun için aramı nıe bozıyım.

ben seneye cıkıcam nisan gibi.
zor sabredıyorum yemın ederım.

kafa yokki kadında.bi laf lar bı laflar verem olursun..

kaynanayla iyi geçinmenin yolları mı ???

neden bunun için mücadele edilecekki..bunun yolu filan yok bence...kendi geçinmek isterse geçinirim istemezse paşa gönlü bilir...

neden annemle geçinmenin yolları dururken kaynanam için kafa yorayım....

her lafı ayrı bi cins.
çöz çözebilirsen.
adettir espri niyetıne.

sen dedin ya dıyo.
kimisi dediği biziz

tekerlek koydu dedi.
ayyyyyyyyyyy bide saf masum ayaklarına yatmıyorlarmı insanı çıldırtıyorlar.
benimkide bazen bunu yapıyor sinir oluyorum benim anlattığm şeyi farklı lanse ediyor.ozaman ölürmüsün öldürürmüsün işte:KK52:

ayyyyyyyyyyy bide saf masum ayaklarına yatmıyorlarmı insanı çıldırtıyorlar.
benimkide bazen bunu yapıyor sinir oluyorum benim anlattığm şeyi farklı lanse ediyor.ozaman ölürmüsün öldürürmüsün işte:KK52:

aynen cnm yaa.
anlatıyosun anlamıyo.
bide 2 saat ona laf anlat.
anlamadıgı için sınırlenıyorum.
bu sefer bagırıyorum bagırdıgım için o masum ben suçluyum.
ne bıcım iştir anlamadım yaaa

her 2side.bunlar hep aptal işine geldımı aptal ayaklarına yatıyolar.
eşime anlatıyorum dun aksam ben onu demek ıstemedım o oyle anladı dedim.
ben hıç onun yuzunden sana bagırırmııym dedim.
ama o sevındı onu koruduğum için dedım.
biri arka cıkarsa hemen havalanıyo.
biz birlik olalım ben eşime kızıyım ona bagırmasın diye.oyle ollaım istıyo..
pşııkkkkkk manyakmııym ben.eşimle onun için aramı nıe bozıyım.

ben seneye cıkıcam nisan gibi.
zor sabredıyorum yemın ederım.

kafa yokki kadında.bi laf lar bı laflar verem olursun..

biz aslında eşlerimizle değil kaynanalarımızla evlendik. Hep onlarla birlik olup eşlerimize saldırıcaz. Benim kaynanamda beni eşime karşı doldurmaya çalışıyor. Söyle yapmasın söyle etmesin söyle harcamasın. İşinde bir sorun oluyor dinliyorum haklısın falan diye konuşuyorum kaynanam duyduğu zaman bana çullanıyor niye öyle diyorsun diye. E bende eşime destek olmayacaksam kim olacak ki. Sorun oluyor eşim haklıyken haksızsın mı diyim sin bir köşeye otur mu diyim. Cidden şu ana kadar eşime kaynanamın dediği gibi davransaydım 2 ayda boşanırdık biz. Neyse canım seninde az kalmış sayılı gün çabuk geçer az daha sabret bak bana en az 4 yılım daha var bir bu kadar daha... Of allahım of bir bu kadar daha nasıl dayanıcam :KK43:or niye öyle diyorsun diye. E bende eşime destek olmayacaksam kim olacak ki. Sorun oluyor eşim haklıyken haksızsın mı diyim sin bir köşeye otur mu diyim. Cidden şu ana kadar eşime kaynanamın dediği gibi davransaydım 2 ayda boşanırdık biz. Neyse canım seninde az kalmış sayılı gün çabuk geçer az daha sabret bak bana en az 4 yılım daha var bir bu kadar daha... Of allahım of bir bu kadar daha nasıl dayanıcam :KK43:

biz aslında eşlerimizle değil kaynanalarımızla evlendik. Hep onlarla birlik olup eşlerimize saldırıcaz. Benim kaynanamda beni eşime karşı doldurmaya çalışıyor. Söyle yapmasın söyle etmesin söyle harcamasın. İşinde bir sorun oluyor dinliyorum haklısın falan diye konuşuyorum kaynanam duyduğu zaman bana çullanıyor niye öyle diyorsun diye. E bende eşime destek olmayacaksam kim olacak ki. Sorun oluyor eşim haklıyken haksızsın mı diyim sin bir köşeye otur mu diyim. Cidden şu ana kadar eşime kaynanamın dediği gibi davransaydım 2 ayda boşanırdık biz. Neyse canım seninde az kalmış sayılı gün çabuk geçer az daha sabret bak bana en az 4 yılım daha var bir bu kadar daha... Of allahım of bir bu kadar daha nasıl dayanıcam :KK43:or niye öyle diyorsun diye. E bende eşime destek olmayacaksam kim olacak ki. Sorun oluyor eşim haklıyken haksızsın mı diyim sin bir köşeye otur mu diyim. Cidden şu ana kadar eşime kaynanamın dediği gibi davransaydım 2 ayda boşanırdık biz. Neyse canım seninde az kalmış sayılı gün çabuk geçer az daha sabret bak bana en az 4 yılım daha var bir bu kadar daha... Of allahım of bir bu kadar daha nasıl dayanıcam :KK43:

cnm benımkıde aynı.. eşime soyleyemıyo kızacak ona dıye.
bana soylettırıyo söyle ona diye.
manyakmııym ben nıe soylıyım.
bide soyledığı mantıklı bısey olsa tamam dicem.
ben nıe eşimle kotu olıyımkı.
bende sen söyle dıyorum artık. :63:
boyle yaparak eşimle aramı acmamı sağlıyo haberı yok yada var :KK53:

inan eşime acıyorum ona bir gram dahi acımıyorum.
nefret ettırıyolar kendınden.
şimdi bıraz eve gıdıcem.
dıcemki durup dururken :millet evlenırken damadı kaynanyı araştırı bız hıç arastırmadık dıcem'
bakım ne dıcek.
ters bısey soylerse ne kadarda körmüşüm yarabbım sen kaynananın evıne gıdıyosun nıe arastırmıyosunkı' dicem.
bişey derse '2 e sen dıyonya bana dun aksam siz kasık sakladınız biz oyle sey yapmadık' diye dicem...
gelişmeyi pazartesi anlatırım :KK5:

cnm benımkıde aynı.. eşime soyleyemıyo kızacak ona dıye.
bana soylettırıyo söyle ona diye.
manyakmııym ben nıe soylıyım.
bide soyledığı mantıklı bısey olsa tamam dicem.
ben nıe eşimle kotu olıyımkı.
bende sen söyle dıyorum artık. :63:
boyle yaparak eşimle aramı acmamı sağlıyo haberı yok yada var :KK53:

inan eşime acıyorum ona bir gram dahi acımıyorum.
nefret ettırıyolar kendınden.
şimdi bıraz eve gıdıcem.
dıcemki durup dururken :millet evlenırken damadı kaynanyı araştırı bız hıç arastırmadık dıcem'
bakım ne dıcek.
ters bısey soylerse ne kadarda körmüşüm yarabbım sen kaynananın evıne gıdıyosun nıe arastırmıyosunkı' dicem.
bişey derse '2 e sen dıyonya bana dun aksam siz kasık sakladınız biz oyle sey yapmadık' diye dicem...
gelişmeyi pazartesi anlatırım :KK5:

evet canım kendileri oğullarıyla kötü olmamak için bizi kullanmaya çalışıyorlar ama yemezler :KK70:. Gelişmeleri bekliyorum canım :KK70:

eveettt haftasonu tatılımızı yaptık geldik.
piknik falan işte..
kaynanamın incileri vardı tabıkı...
ben evıne gelin gelmeden once evde evcil hayvan beslıyolardı..dedim o evden ya ben gıder yada o hayvan dedim.
ben yenı yenı esyalrımın üstüne hayvan ıstemem dedim.
lafını edıyo ikide bir özledım onu falan dıyo...
dedım sen bugun cok bahsettın özledin galıba.

yooo dıyo e dedım nıe 2de bir de lafını edıyon...
özledım ama ben onu evde istemyıodum zaten dıyo...

YİNE AYNI SEYLERE DEVAM ETTİ.annemın mutfagında kevgır gibi bişey gordu.
işte benımde vardı ama nerde kaldı kımbılır atıldı gitti.
bi ara dedim ben ona nıe boyle soyluyosun yanı demek ıstıyosunkı sen geldın duzenım bozuldu benımde vardı.
ee napalım varsa bız yokmu dedik.
yoo oyle demek ıstemedim ben yok oyle duusnmuyorum diyo ama dicenıde dıyo.
off yoruldum artık.
hem yoo oyle degıl dıyo hemde laflarını sokmaktan geri kalmıyo.

bide bir inat bir inat....
tavuk ızgara aldık.illa farklılık yaratacak ya.kımseyle tutmuyo yedığı içtiği.
illa degısık faklı bısey olcak.
soslu olur dimi but mesela.
babama bana sossuz al demiş.
ona zaten evde bıle herseyı ayrı alıcan.
biizm yedıgımızı yemez..
ayrı hane gibii.... zaten ayrı hane o...:63:

Kaynanayla iyi geçinmek için benim izlediğim yol şu: Samimiyeti az tutmak, az görüşmek, araya biraz resmiyet biraz mesafe koymak, en orta yol bu bence.
Ha bir de sana bir iyilik yaptığı zaman bir şey verdiği zaman sanma ki sen sevin diye mutlu ol diye yapıyor sırf oğlu mutlu olsun diye yapıyor, e sen mutlu olursan oğlunu da mutlu edersin, yoksa seni düşünen kim. Beni kendi annen gibi gör, sen benim kızımsın artık falan laflarına da hiç kanma öyle bir şey mümkün dahi olamaz. Rüyada bile olamaz böyle bir şey.

Kaynanayla iyi geçinmek için benim izlediğim yol şu: Samimiyeti az tutmak, az görüşmek, araya biraz resmiyet biraz mesafe koymak, en orta yol bu bence.
Ha bir de sana bir iyilik yaptığı zaman bir şey verdiği zaman sanma ki sen sevin diye mutlu ol diye yapıyor sırf oğlu mutlu olsun diye yapıyor, e sen mutlu olursan oğlunu da mutlu edersin, yoksa seni düşünen kim. Beni kendi annen gibi gör, sen benim kızımsın artık falan laflarına da hiç kanma öyle bir şey mümkün dahi olamaz. Rüyada bile olamaz böyle bir şey.

aynen süper özetlemişsin:))) alkışş:KK9::KK9::KK9::KK9::KK9:

yapar eder onu ben kızım gibi gördüm diye ağlarlarrr:))
ne iyi geçinmesi ya allah başetsin onlarla

aynen süper özetlemişsin:))) alkışş:KK9::KK9::KK9::KK9::KK9:

yapar eder onu ben kızım gibi gördüm diye ağlarlarrr:))
ne iyi geçinmesi ya allah başetsin onlarla

Evet aynen ben de ilk zamanlar ah beni ne çok seviyor bana neler yapıyor, onu alıyor bunu veriyor falan diye saf saf seviniyordum. Ama gerçek kendini sonradan belli ediyor zaten önce kırıldım benim için yapmadığını anladığımda ama sonra kabullendim ve alıştım bu duruma en azından oğlunu seviyor ilgileniyor ya o yeter. Benim aracılığımla oğlunu mutlu etmeye çalışıyor kendine göre bir orta yol bulmuş. Boşver gitsin. İşte en iyisi kendi haline bırakıp araya mesafe koymak.

Ah güzel kardesim,

Daha yolun basindasin cok iyi niyetlisin. Birak evin icine tadilati, saray yaptirsalar bile bos. Kendine sormuyor musun hic " ya tadilat icin maddiyat var ama evlilik icin niye yok diye". Bak buradaki hicbir arkadasin sana " a ne iyi ne güzel otur kayinvalidenle beraber" diyecegini sanmiyorum. Esimle birbirimizi sevdikten sonra katlaniriz bazi seylere diyebilirsin ama bu öyle birsey degil. Asiksin gözün görmüyor kulagin duymuyor simdi.

Yasadigim icin cok iyi biliyorum. Hem benim sartlarim cok daha iyiydi. Biz evlenirken 2+1 eve kiraya ciktik. Yaklasik bir sene kadar. Derken hamile kaldim ve kayinvalidemlerin evi yaptiriliyordu. Her asamada bizi de cagiriyorlardi. Iste odaniz ne renk olsun, panjur mu stor mu....Yani 480 m2 üc katli bir ev+cati kati ve bodrum düsün. Görümceme kendilerine ve bize bir kat ayrildi. Yani her katta yatak odasi, oturma odasi, banyo balkon var. Her konusmanin basinda da söyle söyleniyordu. " Herkesin odasi kati ayri. Kimse kimseyi rahatsiz etmez...

Ben yine istemedim ayni evde oturmayi. Ama kayinpederim ikna etti. Kizim eviniz varken niye kiraci olun. Bak cocuk burada bahcede yesilliklerde büyür falan filan.. Onlarin da yasadigi bina müteahide verilmis yeniden yapilmasi icin. Neyse tasindik hep beraber.Iste fazla gelenler bodruma falan kondu. Ilk zamanlar ev yeni diye biraz karisikliklar oldu. Ben de senin gibi cok iyiniyetliyim tabi anneye birakiyorum her karari. Tabi kayinvalidem devamli "cok masraf yaptik,ev cok büyük masrafi cok, hazir eve kondunuz" gibi laflar etmeye basladi.
Tabiki esim faturalar yeme icme, temizlik gibi masraflarin yarisini karsiliyordu. Kayinpederimin ne kadar titiz oldugunu ögrendim. Yani hersey simetrik olsun. Elinizde bardakla merdivenleri cikmayin. Yerler islak silinmesin. Duvarlara birsey asmayin. Mesela sömine var ama kullanmak yasak. Ses sistemi var ama film seyrederken acmak yasak.Ben bir kere takilmak istedim dedimki torun gelince napicaksin baba? Pesinde mi geziceksin yapma etme diye. Bana dedigi anne olacaksan pesinde gezeceksin. Eline saga sola zarar verecek oyuncak vermiyceksin. Ben sustum kaldim tabi. Duyacagimi tahmin ettigim sey bu degildi. Zannettim ki torunuma hersey feda olsun falan der. Bu lafin üstüne ne denir ki. O an uyandim, hep diyordum ki baba bu merdivenlere güvenlik kapisi yaptiralim cocuk düsmesin diye. Duvarlari deldirip merdiven kapisi yaptirmak yerine cocugu birakmiycakmisiz yere. Kayinvalidemin zaten sesi cikmaz onun yaninda. Simdi bundan sonra olanlari yazsam sayfalar yetmez.
Sonuc itibariyla kizim 7 aylikken yine 2+1 eve tasindik ve sadece kendi ailemin aldiklarini götürdük yanimizda. Esimin bile tepesini attirdilar. Bana kesinlikle görüsmeyeceksin ve cocugu göstermeyeceksin diye yeminler ettirdi esim.
Bak bunlari hava olsun diye yazmiyorum arkadasim.Esya desen en iyi markalar alindi, evin ici hep ithal malzemelerle yaptirildi. Isterse altinla kaplasinlar. Ama huzurdan daha degerli hicbirsey yok. Ask sevgi bile sonra gelir. Oraya tasinmayi kabul ederek cok pisman oldum. Düsün biraz. Evleniceksin, annen kardesin arkadasin kimin evine gelecek. Nasil agirlayacaksin. Hep kayinvalidene danisacaksin. Ya da kapiyi cekip ben bugun anneme gidiyorum veya arkadaslarimla bulusucam veya keyfim yok biraz magaza gezim diyemezsin. Bu yaz sicaginda askili bile giyemezsin. Sabah yataktan cikmak istemezsin ama evde baskalari oldugu icin kalkip giyinip öyle cikabilirsin. Amaan bugün hicbiseye elimi sürmüycem dinlenicem diyemezsin. Esinle keyif yapamazsin. Bizim arkadaslarimiz geldiginde - hem de evli barkli insanlar bebek görmeye- surat asilirdi ama görümcem kayinpederimden gizli erkek arkadas bile getirdi.
Biz ne dersek diyelim yine de bu sartlarla evlenecegini biliyorum. Ama yine de büyügün olarak uyarmak istedim. Arkadasim söyle nisanlina 1 göz oda olsun bekar evi gibi olsun ama yine de ayri oturalim. Iki kap kacak bir yatak bir dolap.Esya dedigin nedir ki? Calisirsiniz alirsiniz yavas yavas. Büyüklerimden hep duyarim" bir odaya gelin gittim zemini bile toprakti"
Bazi arkadaslar demis kendini ezdirme diye. Ben de katiliyorum. Allah yardimcin olsun.

Konuyu yeni okumaya başladım.Mükemmel alatmışsın tabii bu konu için sadece özet niteliğinde.Ben de iyi gorundukleri için beraber oturmayı kabul ettim ama dediğiniz gibi askın gözu kor oluyor.Evlilik heyecanıhiçbir şeyi görmüyorsunuz.Arkadasın da Allah yardımcısı olsun.Sözde bizimkiler de laf soyletmez ewi tadilat yaptılar kendi yatak odaları buyuk onu bana verdiler kendiler
küçük odaya geçti vb. Kayınvalidem cok da sevilen biridir ayrıca ama gelin bir de onu bana sorun.Herkes anne olarak farklı eş olarak kardes olarak abla olarak gorumce olarak faarklı gorevler ustlenmiş.

pardon ama ben tam anlayamadım.
demin ayrı cıkıcaz yemegi falan beraber yiyicez hatta kahvaltıya gidicez demişsin.
berabermı oturacaksın.
temellimi yoksa 1 -2 seneliğinemı?
temelli asla kabul etme'!!!!!!

eğerki eşinin durumu çok kötüyse mecburıyetten 1-2 sene oturursun.
gerçi 2 sene sonra ayrı eve cıksan nolur bı kere önce bi verem olursun ondan sonra..:KK1:

off offffff neler neler yazılıyor bu formlarda örnek al arkadasım..
hepsi tecrübe....:KK28:

Bastan öyle diyorsun 1-2 sene ama zor olmuyor:KK43:Arkadasa cok uzuldum korkutmak da istemezdim.Tecrubeyle sabit 4 yılım dolucak ne ewlılıkten anladım ne anne olmakdan ne de esimden...

zor şeyler yaşamışsın azönce bi ablamda dedi kesinikle beraber gitme diye ama ben napim şimdi benimkine demiştim tek odayada razıyım diye ama o fakirliğe razı değil ben kabul etsem o etmio ama ben ona hiç bizaman beraber oturmayalım demedim gerçi....evde ailesinin yanında para biritirip evi güzelce düzüp öle güzel eve çıkmayı istio anlıcanız benim gibi fakirliğe razı değil..bilmiyorum iniaşşalh sorun olmaz

içten içe amacı ailesiyle yaşamak olduğu için ve bunu sana söyleyemediğinden sakın böyle bir şey demiş olmasın.erkekler güzel eve kadınlar kadar tamah etmez.bence aynı eve çıkma.burada aynı evde olan arkadaşların yazılarını oku.bak neler yaşlamışlar?kayınvaliden ne kadar iyi olursa olsun.ev ev üstüne kurulmaz.bir müddet sonra bazı hareketleri sana batmaya başlayacak.senin hareketlerin de ona.

doğru tesbit..AMAAAA gel gelim benim aynı bina da oturan arkadaşlar bilirler ki mesafe istediğin kadar koy olmuyor her gün görüyorsun birbirini ya da görmek zorunda kalıyorsun..

Rabbim yardımcımız olsun..

Ben kayınvalidemi kendi annemden daha üstün tutardım. Onunla konuşmadığım gün bişeyler eksik gibi hissederdim. Allah razı olsun o da bana karşı öyleydi. Evlendim iki ay sorunsuz yaşadık. Tabi ne kadar sorunsuz olsa da içten içe bişeyler batmaya başlıyor insana. Sonra bi kavga gürültü. Neredeyse eşimden boşanacaktım. Benim canıma tak etti, kaynanamda git boşa oğlum dedi. Eşim de razı olsa ben gözyummuştum boşanmaya. Sonra güç bela aramız düzeldi. Ama ne olursa olsun artık eskisi gibi sevemiyor insan. Çok uzak bir hayal benim için ama ayrı evde yaşayacağım günlerin hayalini kuruyorum. Kendime ait bir yatak odam bile olmadı! Onların eski yatak odalarını kullanıyoruz.
Uzaktan ne kadar iyi olursa olsun, kim ne kadar öğüt verirse versin o eve gireceksen yaşayacağın dertlerin var. Allah yardım etsin...

X