Arada cikiyorum zaten. Hic cikmiyor degilim ki. Sorun annesinin benim hergun yukarda takilmamami sorun yapmasi. Bu yuzdende surat yapiyorEvden çıkarken haber vermeye gerek yok ama arada bir, yukarı çıkıp bir kahve içmekle yada beraber kahvaltı yapmakla da birşey olmaz.
Hergün olmasa da olur çünkü sürekli olunca beklenti haline gelir. Ama haftada 2-3 gün çıkabilirsiniz, aranızda bir problem de yoksa.
Hergün çıkmak zorunda değilsiniz elbette ,zamanla alışacaktır bu duruma kayınvalideniz. Hergün çıkarsanız o bir saat tüm günü beraber geçirmeye kadar gidebilir, hiç o toplara girmeyin.Arada cikiyorum zaten. Hic cikmiyor degilim ki. Sorun annesinin benim hergun yukarda takilmamami sorun yapmasi. Bu yuzdende surat yapiyor
Yok valla sukur KV nin ist yaptirma gibi biseyi yoktur. Bana sunu Yap bunu Yap demez. Bir senedir bir defa demistir sadece. Tek derdim benim hergun yukari cikmamam bu yuzden surat bile yapiyor bana .Güzelim, mesele günde bir saat çıkıp kahve içmen, sohbet etmen değil. Sen oraya her gün çıkarsan daha da evine inemezsin. Elinden toz bezi, süpürge düşmez. Bir gün camları sil der, bir gün ütüsünü yaptırır. Bir bakmışsın sabah kahvaltıya çıktığın evden, gece çay meyve faslından sonra kocanla birlikte pert bir şekilde inmişsin. Gelme bu oyunlara derim. Mümkünse de hemen çocuk yapma.
Tamam onun icin istiyoda olabilir ama cikip cikmamak yinede bana kalmis bisey degilmi surat yapmakta neyin nesin oluyo pekibence bu konuda biraz hosgörülü olmak lazim. Karsi tarafida hergün ugramaya alistirmamak lazim, bir gün gidiyorsan ikinci gün gitme. Esinin gönlünü yapmak istiyorsan bir türlü idare edeceksin. Mesela oturup konusmak istemiyorsan, markete gidecegim birsey lazim mi aliyim bahanesiyle bir ugra. Hatir sor kapidan, hem onun gönlünü yapmis olursun Hemde sen rahat olursun... calismadigin icin evde kalman biraz zorlastiriyor isi... veya asagiya in bir görün, evde islerim duruyor onlari halletmem lazim de, sonra tekrardan evine git...islerine karismiyorsa ve iyi bir kaynanaysa hic bir sorun olmamasi gerekiyor, belki oda iyi niyetinden senin ugramani istiyor, evde canin sikilmasin diye. Herseyi kötüye baglamamak lazim
Tabiki hergun çıkmaya gerek yok,Kizlar selam, benim büyük olmasada bir derdim var. Her iki tarafida rahatsiz edecek derecede. Hem beni hem esimin ailesini. Dogru yapip yapmadigimi ve ya dogru dusunup dusunmedigimi bilmek istiyorum. Esimin annesi dogru biseymi istiyo?
Ben almanyada dogdum ve buyudum. Orda yetistim. Ama orda sosyal hayatim yoktu.
24 yasima kadar tek bir odanin icinde yasadim. Oyle seviyodum yanliz olmayi seviyodum. Hala da severim degismedim fazla. Arkadaslarim yoktur. Tek takilirdim. Utangaclik vardi. Sosyal fobiliydim. Boyle bir hayatim vardi.
Gegen sene 2018 in Ekim ayinda evlendik esimle. Bir sene olacak hayirlisiyla insallah. Turkiyeye gelin geldim. Bursaya geldim. Bu arada esim kürt. Esimin ailesiyle altli ustlu oturuyorum. Esimin annesi istiyorki yukari cikayim onlarla oturayim vakit gecireyim cay iceyim. Sabahlari bir annesiyle kucuk 12 yasinda kiz kardesi var. Digerleri calisiyor. Esimde diyoki hergun 1 saatte olsa yukari cik görün iki muhabbet et geri asagiya in. Yeterki hergun az da osa görsünler sümeyye yukari yanimiza geliyo desinler diyo. Bende bunu istemyrum. Altli ustlu oturuyorum ayni dis kapidan girip cikiyoz diye hergun yukari cikmak zorunda degilim. Onlarla hergun görünmek zorunda degilim. Haksizmiyim? Benim dsuncem su: Altli ustlu oturuyorum diye, her allahin gunu yukari cikmak zorunda degilim, biyere giderken "Anne biz cikiyoruz haberiniz olsun" denk zorunda degilim. Gunduzleri Herkes isteyken yukarda takilmak zorunda degilim. Yanlismi dusunuyorum kizlar ne olur dusunceniz nedir? Kim dogru dusunuyor? Altli ustlu oturmak nasildir yani. Ben almanyada Boyle bisey yasamadim gormedim de tuhafima gidiyor.
Onlara göre gelin almak eve köle almak gibi bisey her gün gelecek arayacak soracak igrenc bi durum yani ... bide bu mic mic ic ice olma isteklerini hic anlamiyorum aci horanta olacagina tatli komsu ol ama yok iste akillari yetmiyor malesef bu kadarini düsünmeye..Mesafe , mesafe ,mesafe.
Cok ciddiyim. Ben cok samimi surekli gelen giden arayan biriydim. Elini versen kolunu kaparlar.
Sonra pisman olursun mesafe koymaya calisirsin ama bu defa seni degismekle suclarlar. Dogru yoldasın. Alışsın o da.
Ya bir de ben kayınvalde olsam her gun evim de birini niye isteyeyim ki ? Cok sacma degil mi ya ?
Alışır zamanla. Sen birşey yokmuş gibi davran.Tamam onun icin istiyoda olabilir ama cikip cikmamak yinede bana kalmis bisey degilmi surat yapmakta neyin nesin oluyo peki
Yok bizimkiler de hizmetci degil ama şey hep geleyim hep arayim vs. Ben bunlari zaten isteyerek yapiyodum. Amal sirf gorumceyle gorusmeyi reddettim diye bunlari gormezden gelebiliyorsa kötu oluyorsa ben kendimi cekerim. Vay efendim bu defa gelin degisti.Onlara göre gelin almak eve köle almak gibi bisey her gün gelecek arayacak soracak igrenc bi durum yani ... bide bu mic mic ic ice olma isteklerini hic anlamiyorum aci horanta olacagina tatli komsu ol ama yok iste akillari yetmiyor malesef bu kadarini düsünmeye..
O bile fazla yani akraba olundu diye sürekli görüsmek aramak sormak zorunda olunmamali ya .. böyle biktiriyorlar kendilerinden ve en ufak catlaka nankör oluyorlar hic yapmadim etmedin oluyor sonra en iyisi bastan hic alistirmamak beklentiye sokmamak kimseyi o zaman kimse degisti yapmadi etmedi diyemezYok bizimkiler de hizmetci degil ama şey hep geleyim hep arayim vs. Ben bunlari zaten isteyerek yapiyodum. Amal sirf gorumceyle gorusmeyi reddettim diye bunlari gormezden gelebiliyorsa kötu oluyorsa ben kendimi cekerim. Vay efendim bu defa gelin degisti.
En baştan mesafeli olcaksin ya. Samimi olmaya gerek yok. Kimse haddini aşamayacak.
Aynenn oyle. Napacakmis konu sahibini kayinvaldesi hergun ? Ne alaka yani ? Mumkunse baska semte oturacaksin.O bile fazla yani akraba olundu diye sürekli görüsmek aramak sormak zorunda olunmamali ya .. böyle biktiriyorlar kendilerinden ve en ufak catlaka nankör oluyorlar hic yapmadim etmedin oluyor sonra en iyisi bastan hic alistirmamak beklentiye sokmamak kimseyi o zaman kimse degisti yapmadi etmedi diyemez
Aynen arkadasim en basta kabul etmeyeceksin böyle ic ice oturmayi o zaman sorun olmaz böyle .. basta kabul ediyorlar sonra vay niye böyle yapti niye böyle dedi .. sen kabul edersen herseyi isterlerde derlerde dilin kemigi yokAynenn oyle. Napacakmis konu sahibini kayinvaldesi hergun ? Ne alaka yani ? Mumkunse baska semte oturacaksin.
Tamam onun icin istiyoda olabilir ama cikip cikmamak yinede bana kalmis bisey degilmi surat yapmakta neyin nesin oluyo peki
Ben olsam bende çıkmam vallahi , haftada bir yaparım kahvemi alıp çıkarım mesela , yarım saat hatır gönül , yallah eve , yeter .Yani hergun cikmamayla iyi Mi yapyon diyosun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?