Kaynanasiyla altli ustlu oturup sorun yasayanlar ....

Evde kendinize bir hobi bulun. Mesela kolye, bilezik, halhal yapın ve bunları internetten satın. Böylelikle evdeyim ama işim var der çıkmazsınız. hem size gelir olur, para kazanırsınız hem de evde oyalanacak güzel bir aktiviteniz olur. Takı yapmak çok eğlenceli...

Kizlar selam, benim büyük olmasada bir derdim var. Her iki tarafida rahatsiz edecek derecede. Hem beni hem esimin ailesini. Dogru yapip yapmadigimi ve ya dogru dusunup dusunmedigimi bilmek istiyorum. Esimin annesi dogru biseymi istiyo?
Ben almanyada dogdum ve buyudum. Orda yetistim. Ama orda sosyal hayatim yoktu.
24 yasima kadar tek bir odanin icinde yasadim. Oyle seviyodum yanliz olmayi seviyodum. Hala da severim degismedim fazla. Arkadaslarim yoktur. Tek takilirdim. Utangaclik vardi. Sosyal fobiliydim. Boyle bir hayatim vardi.
Gegen sene 2018 in Ekim ayinda evlendik esimle. Bir sene olacak hayirlisiyla insallah. Turkiyeye gelin geldim. Bursaya geldim. Bu arada esim kürt. Esimin ailesiyle altli ustlu oturuyorum. Esimin annesi istiyorki yukari cikayim onlarla oturayim vakit gecireyim cay iceyim. Sabahlari bir annesiyle kucuk 12 yasinda kiz kardesi var. Digerleri calisiyor. Esimde diyoki hergun 1 saatte olsa yukari cik görün iki muhabbet et geri asagiya in. Yeterki hergun az da osa görsünler sümeyye yukari yanimiza geliyo desinler diyo. Bende bunu istemyrum. Altli ustlu oturuyorum ayni dis kapidan girip cikiyoz diye hergun yukari cikmak zorunda degilim. Onlarla hergun görünmek zorunda degilim. Haksizmiyim? Benim dsuncem su: Altli ustlu oturuyorum diye, her allahin gunu yukari cikmak zorunda degilim, biyere giderken "Anne biz cikiyoruz haberiniz olsun" denk zorunda degilim. Gunduzleri Herkes isteyken yukarda takilmak zorunda degilim. Yanlismi dusunuyorum kizlar ne olur dusunceniz nedir? Kim dogru dusunuyor? Altli ustlu oturmak nasildir yani. Ben almanyada Boyle bisey yasamadim gormedim de tuhafima gidiyor.
gayet haklısınız, öz anneiz dahi olsa hergün görünmek zorunda değilsiniz...

Benim kaynanam da üstümde oturuyor ama biz komşu gibiyiz 1 hafta görmediğim oluyor hergun çıkıp görünmek saçma geldi bana baştan taviz verirsen hep isterler o yüzden sen nasıl istiyorsan öyle davran

Valla sana 1 saat diyorlar çünkü hiç çıkmıyosun. Hergün çıksan neden 3 saat kalmıyosun derler. 3 saat dursan amaaan aşağıda napıcaksınız akşam yemeğinide burda yiyin derler. Bi bakmışsın yemeklerini hizmetlerini yapıyosun her misafir geldiğinde çıkmışsın ayrı evin kalmamış. Sana ayrı misafir bile gelemez taviz verirsen. Velhasıl DURMAK YOK AYNEN MESAFELİ DEVAM. “Beni darlamayın yoksa taşınırım” de. Bak bakalım bidaha ağızlarını açıyolar mı. Sağlam sustur kaynananı. :sinirli:

Benim kaynanam da üstümde oturuyor ama biz komşu gibiyiz 1 hafta görmediğim oluyor hergun çıkıp görünmek saçma geldi bana baştan taviz verirsen hep isterler o yüzden sen nasıl istiyorsan öyle davran

Benim kaynanamda öyle. Altta oturuyor ve sagolsun cok iyi biridir. Cok yakin davranir, yardimci olur öyle fazlada sikmaz. Bizde komsu gibiyiz, bazen günler boyunca görüsmeyiz. Bazen hergün denk geliriz, ama rahatsiz edici degildir. Günde 5 dkk görüsmemiz bile yetiyor, görüsmeyincede surat yapmaz. Zaten bende esimde calisiyoruz, gitmeye zamanimiz olmuyor. Gönlü olsun diye is yerinden arayip naptigini sorarim. Birsey lazimmi derim okadar. Simdide tatildeler, üc ay sonra dönecekler. Yani hic bir sikintimiz yok. Iyi niyetli bir kaynanan varsa hic sorun etme derim. Maksat dengeyi tutabilmek...

Tabiki mecbur değilsin. Hatta bence mecburmuşsun gibi davranıldığı için sana zor geliyo. Belki seni kendi haline bıraksalar sıkılıp yanlarına gidecektin :)
Açıkcası durum şu; evdesin çalışmıyorsun,henüz çocuğun da yok. Tüm gün evde tek başına durup onların yanına gitmemen sanki onlardan sıkılıyomuşsun gibi anlaşılabilir. İşe girmeyi düşünmüyo olabilirsin bilemem ama evde bi hobi bulsan evde üretim yapsan işim var dersin , zaten bikere alışıldı mı sonra beklentiye girmezler.
Hem de sana da boş zaman aktivitesi olur.
Bu arada Kürt olmalarıyla durumun alakası yok, her kayınvalide gelini ona uğramaynca alınıyo malesef.

Kaynanasıyla altlı üstlü olupta sorun yaşamayan var mı acaba? Evlenmeden bu durumu hiç konuşmadınız mı? Haber vermeniz bana doğru gelmedi sürekli izin alır gibi ben çıkıyorum ben geldim demek bence hoş değil. Evdeymişsiniz bütün gün günde yarım saat çıkıp kahve içmek bence yapılabilir ama bunun bir zorunluluk haline getirilmesi hoş değil. Bu noktada tavrınızı koyun bence

Kesinlikle doğru şeyler değil ama bizde de gelin aile binasına geldi ise, mecbur her gün görüşülüyor hatta kiminde sadece yatmadan yatmaya gidiyorlar. Nefretlik bir durum ama bizde durum bu.
Baştan kabul etmekle en büyük hatayı yapmışsınız.

Kv. siz biri mi, nasıl davranıyor size ?

Isinizi yemeğinizi yaptıktan sonra kahve içmeye çıkabilirsiniz aslında. Çok uzun kalmadan hemen içersiniz aşağıya.

Hem iki tarafında gönlü olur hem de söylenmemiş olurlar.

En azından sabahtan akşama.kadar yemeğe kadar kal demiyorlar , böyle ailelerde var.

Bazen de tatlı falan yapın onu çağırın akşama doğru.

Zitlasmadan ,inceden dokuyun.

O ince çizgi koptuğunda toparlayamazsiniz , bu defa da eşiniz de girer devreye.

Çalışmayı düşünmüyor musunuz ?

Tam aile apartmanında yaşayan bir gelin olarak selamlar 😂 ne yazık ki böyle beklentileri oluyor ben izin alma durumuna baştan müsade etmedim ki altta halası geliniyle oğluyla yaşıyor üstte teyzesi onun üstünde de annesi var eşimin anlıcağınız tam aile apartmanı... Alttakilerle görüşmemi minimumda tutuyorum çünkü ben görüştükçe b.ku çıktı, teyzesi zaten çalışıyor, annesiyle daha önce her gün çıkmıyorum diye bir sürü sorun yaşadım kayınpederimle de aynı şekilde... Tabi ki eşime yansıdığı için çokta tartışmaya maruz kaldım bende siz gibi hep tek büyüyen bi insanım bu kadar aile kalabalığı fazla geldi bana ama kabul etmek için mecburdum bu zamanda kiraya gitmek istemedim.

Çocuğum oldu sorunlar daha da büyüdü 2.5 seneye yaklaştı evliliğimiz kayınpederim emziğe karşıyım çocuğuma vermedim diye beddua etti çocuğuma 2 aylıktı henüz...

Daha neler neler yaşadım ama baktılar beni hiç bir şekilde bastıramıyorlar ben yine kendi istediğim gibi devam ediyorum öyle kabullendik birbirimizi son 2 aydır benim isteğim üzerine yeme içmeyi bir yaptık yemek hazırlamaya çıkıyorum sonrasında mutfağı da toplayıp eve iniyorum böyle böyle bir düzen kurduk umarım sizde düzelirsiniz şimdi aramız her açıdan çok daha iyi ben onları yanlış anladığım dönemleri daha net kavradım onlarda delidir ne yapsa yeridir misali artık herşeyimi kabul ediyorlar

Ben çıkıyorum.. öğlenleri çayı kayınvalidemle içip evime iniyorum.. Akşam yemeklerini de hepberaber yiyoruz bizde yiyoruz ben bundan hiç gocunmadım gocunmamda sanırım.. Kendimi o aileye gelin değil de kız olarak düşündüğüm içn rahatsız olmuyorum sanırım

Merhaba,Bursaliyim ve yillarca kayinvalidemlerle ayni sokakta yaşadik.Hic hatirlamak bile istemiyorum.Surekli gözleri üstümüzdeydi.Hesap sorar,karışir ve hadlerini hic bilmezlerdi.Tek iyi huylari vardi iş vs beklemezlerdi ama onca şeyin yaninda bunun iyi bir sey oldugu farkedilmiyordu bile 😊 12 yil sonra iş degisikligi sebebiyle şehir degistirdik.Bir süre yasadigim yerde kendime gelemedim.O kadar göz hapsindeymişim ki ,o kadar beklentileri varmis ki bizden kendi hayatimi yasayamamisim maalesef..Ve üstelik ne cocuguma bakardi,ne de herhangi bir faydasi olurdu bana..yemek ,lohusalikta yardimci olmak vs hic birini yasamadim yardim olarak.Size tavsiyem ,daha yeni evlisiniz ve baştan nasil tavir koyar sınır cizerseniz öyle gider.Asla başkalari icin degismeyin.Kendiniz olun.Hic değmiyor çünkü buna.Yalniz takilmaktan hoşlaniyorsaniz bunu kırmadan ,uslubünce belli edin,belirtin.Kirmizi cizginiz mutlaka olsun,kendi aileniz hakkinda yüzeysel konusun ,sırlar vs vermeyin.Ama eşinizin ailesi ile olan görüşme şekline mumkun oldugunca karismayin.cunku onlar onun ailesi .Sinirli bile olsaniz ,söyleyeceginiz laflari gülumseyerek ,sinirinize hakim olarak söyleyin.inanin böyle insanlarin sözü daha cok dinleniyor.Bagirip ,cagirmakla hic bir sey hallolmuyor.Ben cok gec ögrendim keske bunlari daha önceden bilseydim..Mutluluklar diliyorum bu arada 🙏🙏

bende kv ile altlı üstlü oturuyorum. çalışıyorum ama evde olduğum dönemde olmuştu.
ama hiç bi zaman gelmiyo uğramıyo demesinler vs. diye düşünerek yukarı cıkmadım canım çıkmak isterse cıktım ilk günden beri :D
ama mesela ailecek orda toplanıyolarsa hiç uyumsuzluk yapmadım katıldım sohbet ettim vs.
ben ilk günden beri ne cok çıkmaya alıştırdım
ne de evime bi misafir geldiğinde onlarıda çağırmaya alıştırdım.
canım isterse çağırdım.
onlarda allah razı olsun bir gün surat yapmadılar
çağırmıyon gelmiyon meselesi hiç olmadı aramızda.

annemle aramda iki sokak var hergün anneme uğrayamıyorsam hergün kv de çıkmak zorunda değilim :)))))

Kizlar selam, benim büyük olmasada bir derdim var. Her iki tarafida rahatsiz edecek derecede. Hem beni hem esimin ailesini. Dogru yapip yapmadigimi ve ya dogru dusunup dusunmedigimi bilmek istiyorum. Esimin annesi dogru biseymi istiyo?
Ben almanyada dogdum ve buyudum. Orda yetistim. Ama orda sosyal hayatim yoktu.
24 yasima kadar tek bir odanin icinde yasadim. Oyle seviyodum yanliz olmayi seviyodum. Hala da severim degismedim fazla. Arkadaslarim yoktur. Tek takilirdim. Utangaclik vardi. Sosyal fobiliydim. Boyle bir hayatim vardi.
Gegen sene 2018 in Ekim ayinda evlendik esimle. Bir sene olacak hayirlisiyla insallah. Turkiyeye gelin geldim. Bursaya geldim. Bu arada esim kürt. Esimin ailesiyle altli ustlu oturuyorum. Esimin annesi istiyorki yukari cikayim onlarla oturayim vakit gecireyim cay iceyim. Sabahlari bir annesiyle kucuk 12 yasinda kiz kardesi var. Digerleri calisiyor. Esimde diyoki hergun 1 saatte olsa yukari cik görün iki muhabbet et geri asagiya in. Yeterki hergun az da osa görsünler sümeyye yukari yanimiza geliyo desinler diyo. Bende bunu istemyrum. Altli ustlu oturuyorum ayni dis kapidan girip cikiyoz diye hergun yukari cikmak zorunda degilim. Onlarla hergun görünmek zorunda degilim. Haksizmiyim? Benim dsuncem su: Altli ustlu oturuyorum diye, her allahin gunu yukari cikmak zorunda degilim, biyere giderken "Anne biz cikiyoruz haberiniz olsun" denk zorunda degilim. Gunduzleri Herkes isteyken yukarda takilmak zorunda degilim. Yanlismi dusunuyorum kizlar ne olur dusunceniz nedir? Kim dogru dusunuyor? Altli ustlu oturmak nasildir yani. Ben almanyada Boyle bisey yasamadim gormedim de tuhafima gidiyor.
Doğru düşünüyorum bende cildircam yan dairemdeler bir gün görüşmeden nerdesiniz siz diyolarrr her gün görüşmek zorundaymisim gibi. İlk tasindgimizda tutturdu kaynana yemekleri bir yiyelim diye kabul etmedik tavır aldılar. Yakın iyi olmuyor malesefff Cat kapı gelir mesela

Back
X