• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaynanamla başım dertte

Simgearzmn

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
18 Mart 2018
12
5
1
26
Kızlar bir buçuk senelik evliyim ve bir buçuk yıldır kaynanamla oturuyorum ilk baştan başlıyım kınamda avucuma altın koymadılar bilezik taktılar ve sonra bilezik sahteydi dediler düğünden sonra bende o zaman saf salak bişeydim olsun sonra yaparsınız dedim görümcem iki tane bileziğimi aldı rahmetli halamdan kalan geri yapcam dedi ama daha gelen giden yok herşeye para var ama bileziğime gelince para yok ve bunları o kadar iyi niyetli gibi söylediler ki bende inandım ve bugüne kadar hiç susmadı herşeye ksruştı aldıgıma eşimle aramdaki tartışmalara biyere gidiyodk eşimle on kere arıyo gelin artık eve diye herşeyİ sorguluyo odama bile hiç sormadan giriyo biri geldimi hemen iyi yüzüne bürünüyo beni öpüyo falan böle eşim varkn iki tane bebek kaybettim karnımda hep beni suçluyo yemedin bişey yok köpekten olmuştur köpeğim var ilk bebeğimde köpek yoktu diyom olsun ondan olmuştur diyo hep kendi iyi herşeyde en iyi onlar inanın var ya evde en ufak bişeyde gidiyo görümceme anlatıyo eşimde sadece takma diyo maddi durum olmadıgı için ayrı eve çıkamıyoruz benim durumda olan var mı naptnz

Çirkef ol. Bağır çağır rezillik çıkar. A dediği zaman sen başla çirkefleşmeye. Ağzına ne geliyorsa söyle. Ancak böyle susar. Yoksa çok çekersiniz.
Canım iyi diyonda kendini o kadar melrk gösteriyo ki ben bişey dedim mi kötü olan ben oluyorum ben ne dedim ki senin iyiliğine dedim diyo

Baş edemezsin... Burda eşin denge sağlamalı... Lafını gerektiğinde esirgememeli...
Kimseyi dinlemiyor kim ne derse susmuyo kendi dediği neyse o doğrudur biz sorma etme dedikçe sormaktan bildiğini yapmaktan vazgeçmiyo evlimiyim hapistemiyim bilmiyorum mesela her işe karışıyo dedim ya en ufagı çamaşır seriyom hemen gidiyo arkamdan çamaşırların yerini değişiyo bilmem napıyo

Ayrı eve çıkmadan çözülecek gibi kolay değil sanki durumunuz...
Ya bu zamana kadar yapmadığınızı yapacaksınız ee bir dur zahmet! deyip; içinizdekileri pat pat söyleyeceksiniz , ya da böyle içinize ata ata hasta olacaksımnız evinizi ayırana kadar...

O bilezikler geri gelmez. Eşin düzelmez. Ya boşan. Yada çalış daha fazla gelir ile ayrı eve çık. Başka kurtulamazsın

Ayrıca bu karmaşık olaylara birde çocuk katma. Çocukla baba evine dönersin. Evini ayır çocuk öyle de.

Eşine bakamayan çocuğuna nasıl bakacak acaba

Çocuğunu kendi evinde yap . Böyle bir ortama çocuk fazla .. neden ayrı eve çıkmak için uğraş verip çalışmak yerine çocuk için ısrar ediyorsun ? Ben olsam çalışır birkaç kirami biriktirir ,ayrı eve çıkar , yine de acele etmezdim şu durumda çocuk için .. bi bak bakalım bas basa kalınca nasıl anlasiyorsunuz , esin ailesinin etkisinde kalıyor mu ..önce bi evlilik otursun . Tek başına biraz daha kolay da , çocukla uğraşmak zor ,insanlar zor hele senin muhatap olduğun insanlar cinnet sebebi ..

Ayrı eve çıkmadan olmaz.
Maddi durum yok demişsiniz. Ama elinizdekileri alan almış yürümüş zaten ki.

Bir yere gidince on kere arıyor gelin diyor yazmışsınya içim daraldı burdan ve eşin sadece takma diyor öyle mi...Bence tak ve biran evvel o evden kurtul.Eşin takma diyeceğine çözüm üretse keşke ya çıksa o evden ya da sustursa annesini daha mantıklı olur.Takma nedir bunu da anlayamiyorum niye takmayacakmışsın.Gayette takılır kafaya yani.Çözüm de basit çalısıp kendi evinizi gecindireceksiniz yani evinizi ayiracaksiniz bu kadar..

ayrı eve çıktın çıktın, yoksa değişmez. ayrı ev olunca da telefonla yetişir. eşin de sağlam değil sanırım. keşke evlenmeseydin. bence çocuk yapmak için acele etme.

sınırınızı koruyun, onunla aynı iletişim düzeyini kullanmayın, açık bir şekilde seninle tartışmak istemiyorum mesajını verin ve en en en önemlisi belki de bebeklerinizi stres nedeniyle kaybetmiş olabilirsiniz öyle olmasa dahi, doğurmak istediğiniz bebeği böyle stresli bir anne ile tanıştırmayın.

inanın hamilelik süreci ve lohusalık süreci kendi içinde çok zor süreçler kendinize bu haksızlığı yapmayın. içinizi kafanızı evliliğinizi ferahlatın ve mümkünse maddi açıdan kendinizi güçlendirin parttime da olsa bir iş edinin.

sizinle geçinemeyebilir kv ama çocuğunuzu çok sevecek sizin durumunuzda bir bebek sizi o eve daha çok bağlayacak gibi görünüyor. birlikte yaşamaya devam edecekseniz bile sınırları koruyup sorunları çözdükten sonra çocuk deneyin.

çocuk konusunda baskı görüyorsanız ve olmıyor diye etiketleniyorsanız da vücudum biraz dinlensin istiyorum, rahmim toparlansın gibi gerekçeler sunabilirsiniz.

dilerim gönlünüze göre çözülsün sorunlarınız

Güle güle yapacaksın sende lafı şakaya vurup söyle geç hayatım alt üst olur diye hiç korkma ben bu şekilde kurtuldum insanlardan

Canım iyi diyonda kendini o kadar melrk gösteriyo ki ben bişey dedim mi kötü olan ben oluyorum ben ne dedim ki senin iyiliğine dedim diyo
çalışıyor musunuz? sakın eşim izin vermiyor demeyin
çalışmıyorsanız çalışmaya başlayın ve evinizi ayırın

Back