Kaynanamla aynı evde yapamıyorum!!!

Ben bilmiyorum ya... Tamam anne kız gibi olmak zorunda değilsiniz. Ya da ona hayran olmak zorunda da değilsin ama sinir oluyorum zaten gıcık oluyordum falan demeler pek sevimsiz bence. Daha 1 hafta olmuş. Çok önyargilisiniz. Gıcık olduğunuz kadın eşinizi doğurup büyütüp okutup bu güne getiren kişi. Olabilir anlasamiyo olabilirsiniz. Gıcık olmadan önce konuşmayı denediniz mi? Ben de mutfağına kimseyi sokmayanlardanim. Annem bile girse sevmiyorum. Ama bu huyumu bilmediği için kayinvalidem yardım etmeye sürekli gelirdi. Dedim ki anne biliyorum yardım etmek istiyosun ama ben rahat edemiyorum, yapacağım sosun kivami pilavın diriligi kendim ayarladigim zaman daha istekli oluyorum dedim. Başta yadirgadi ama alıştı şimdi. Bazen aynı sokakta oturmamiza rağmen gelip bizde kalıyor. Ne zararı olur? Siz de konuşmayı deneyin. Anne haftada bi kac gün yemekleri işten gelip ben yapayim evde hanım olduğumu unutmayayim dimi deyin gülün. Ya da madem eviniz dubleks. Arada ki kapıyı duvar ordurun. Üst komşu gibi olur. Hem yakın hem ayrı. Yine de unutmayın eşiniz anneniz hakkında hiç tanımadığı insanlara sinir oluyorum diye anlatırsa acaba siz ne düşünürsünuz?

Ben bilmiyorum ya... Tamam anne kız gibi olmak zorunda değilsiniz. Ya da ona hayran olmak zorunda da değilsin ama sinir oluyorum zaten gıcık oluyordum falan demeler pek sevimsiz bence. Daha 1 hafta olmuş. Çok önyargilisiniz. Gıcık olduğunuz kadın eşinizi doğurup büyütüp okutup bu güne getiren kişi. Olabilir anlasamiyo olabilirsiniz. Gıcık olmadan önce konuşmayı denediniz mi? Ben de mutfağına kimseyi sokmayanlardanim. Annem bile girse sevmiyorum. Ama bu huyumu bilmediği için kayinvalidem yardım etmeye sürekli gelirdi. Dedim ki anne biliyorum yardım etmek istiyosun ama ben rahat edemiyorum, yapacağım sosun kivami pilavın diriligi kendim ayarladigim zaman daha istekli oluyorum dedim. Başta yadirgadi ama alıştı şimdi. Bazen aynı sokakta oturmamiza rağmen gelip bizde kalıyor. Ne zararı olur? Siz de konuşmayı deneyin. Anne haftada bi kac gün yemekleri işten gelip ben yapayim evde hanım olduğumu unutmayayim dimi deyin gülün. Ya da madem eviniz dubleks. Arada ki kapıyı duvar ordurun. Üst komşu gibi olur. Hem yakın hem ayrı. Yine de unutmayın eşiniz anneniz hakkında hiç tanımadığı insanlara sinir oluyorum diye anlatırsa acaba siz ne düşünürsünuz?
Ayni evde otursaniz devamli böyle oöumlu olmazdiniz iki kadin bir evde olmuyor

Ayni evde otursaniz devamli böyle oöumlu olmazdiniz iki kadin bir evde olmuyor

Haklı ona bişey demiyorum. Dediğim gibi anlaşmak da zorunda değil tabi. Ama anlattığına göre kadın normal bir anne :) zararı da yok diyor. Benim yadırgadıgim önceden arada bir geliyodu ona bile gıcık oluyodum demesi. Halbuki kendi annesine yakın oturmayi eşi de kabul etmiş sıkıntı çıkarmamışken...

Sanki sadece erkekler annelerini seviyormuş gibi düşünüp aynı evde yaşamak mantıksız .Herkesin annesi kıymetli.Bence annesi ile yaşamak için direten erkeklere, kadınlar da kendi anneleri ile aynı evde yaşamak için şart koşmalılar

Haklı ona bişey demiyorum. Dediğim gibi anlaşmak da zorunda değil tabi. Ama anlattığına göre kadın normal bir anne :) zararı da yok diyor. Benim yadırgadıgim önceden arada bir geliyodu ona bile gıcık oluyodum demesi. Halbuki kendi annesine yakın oturmayi eşi de kabul etmiş sıkıntı çıkarmamışken...
Ben ne kendi annemle nede kv yasamak isterim cocuk muamlesi görürsün istedigin yaşta ol. Özel hayat sifir yeri gelie atletle dolsirim yada gecelikle bunlari yapamazsinki. Hersey sorun mutfak desen bende sevmem birinkn müdahale etmesini. Miafiri gelir sizin kafaniz kaldirmaz senin jir arkdasin gelir hic yalniz kalamazsin.insan cinelikten bile sogur yani yan odada annesi yazarken ben olmsam yapamam. En güzeli herkes kendi evine bu devirdi ayni evi paylasanlari inan anlamiOrum. Ki benim kv de teklif etti ne ben nede esim bunu istedik

Bir düşün yan odada kayinvalde kayinbaba ve sen esinle beraber olcan nasil olcak bu iş herkes herşeyi anlicak.özel hayat ayri ev derim ben.misafir olarak gelsin başimin üstünde ama herkes evini bilsin

Kk okumustum bir bayan beraber yasiyor iste cok güzel isten geliyorum kv yemek yapmis oluyor cok rahat bilmem ne.. ya sen niye evlendin kocana kendin yemek yapmadiktan sonra cocuk gibi bana cok sacma geliyor

Sanki sadece erkekler annelerini seviyormuş gibi düşünüp aynı evde yaşamak mantıksız .Herkesin annesi kıymetli.Bence annesi ile yaşamak için direten erkeklere, kadınlar da kendi anneleri ile aynı evde yaşamak için şart koşmalılar

Eğer babalari vefat etmiş ve anneleri tek yasiyosa kadın erkek farketmez bence ikisi de aynı evde yaşamayı şart koşabilir. Bu çok insanca bi istek. Ha zaten büyük sorunlar yaşanıyodur o ayrı.

Bir düşün yan odada kayinvalde kayinbaba ve sen esinle beraber olcan nasil olcak bu iş herkes herşeyi anlicak.özel hayat ayri ev derim ben.misafir olarak gelsin başimin üstünde ama herkes evini bilsin

İyi de rahat edelim diye dubleks tutulmuş zaten. Hemde kayın baba vefat etmiş. Yan oda meselesine bende katılıyorum ama durum farklı oluyo bazen.

Eğer babalari vefat etmiş ve anneleri tek yasiyosa kadın erkek farketmez bence ikisi de aynı evde yaşamayı şart koşabilir. Bu çok insanca bi istek. Ha zaten büyük sorunlar yaşanıyodur o ayrı.

Tam tersi evli çiftlerin kendi başlarına yaşamayı istemeleri daha insanca bir istek.

Yalnız yaşayan annelere ne oluyor acaba? Kurt mu kapıyor? Öcüler mi geliyor? Kocası vefat edince ne oluyor annelere?
Bir de "şart koşmak" terimini kullanmışsınız. PES!

Durum kotu cidden bizimde ole bi muhabbet var daha 10 aylik evliyim esim in anne babasi ayri gelip kalio bizde ama esim ilerde bizde kalirsa diye demisti nisanliyken tmm demistim gecistrmek icin simdi kirada 2 bear oglu daha var onlarla oturuo ama yarin onlarda evlenince ne olacak bilmiyorum bnm kaynananinda dolu arkadasi var orda . Durumumuz baya benziyor . Ayni evde dusunme I yorum . Insan kendi evinde kocasini ozluyor resmen . Rahat edemiyor hic . Ama bnce rahat olmayi dene git salonunda yayil . Odanda istedigin kadar vakit gecir artik o misafir degil anlasin .

Tam tersi evli çiftlerin kendi başlarına yaşamayı istemeleri daha insanca bir istek.

Yalnız yaşayan annelere ne oluyor acaba? Kurt mu kapıyor? Öcüler mi geliyor? Kocası vefat edince ne oluyor annelere?

Hemen pesss diyerek ataralanma yahu. O mesajı cevap olarak yazdim. Cevap verdiğim kişi şartı koşmak terimini kullandığı için öyle yazdim. Benim anlatmak istediğim ilk mesajımda gayet açık. Ayrı evde yaşamak isteyebilir, anlasamayabilr, alisamayabilir. Ama insanın annesi yaşında biri için üstelik de düşmani bile değil.. Asıl pes denilecek tabir onun ki bence. Gıcık olmak ve sinir olmak hakkında yorum yaptım ben. Yoksa herkesin yaşam tarzı ve isteği kendine mahsustur. Beni rahatsız eden kısım ayrı yasamak isteyisi değil kadından bahsederken kullandığı dil... Sonuçta tabi yine de kendi ailesi, istediğini söyler beni çok da ilgilendirmiyor. Cevaplar uzadı. O yüzden farklı bişi savunuyomusum gibi oldu

Sen kv otur masallah cok istekli gibisin☺☺☺

Dublexte olsa sonuta ayni evin icinde merdiven hersey duyulur banyo yapsan bile anlasilir... bana göte degil böyle ic ice yasamak

Ben ille de beraber oturulsun demiyorum. Herkesin kendi tercihi tabi. Konu nerden nereye gitti :) neyse ben sadece yanlız yaşayan ve zarari degil de kendince faydası olan bi kadın hakkında konu sahibinin dilini eleştiridim. O kadar :) bilmiyorum belki ben bazı saygı gereklerini öyle gördüm öyle büyüdüm diyedir. Abartıyor olabilirim

Merhaba arkadaşlar
kimseyle konuşamadığım için buraya yazmaya karar verdim. eşimi çok seviyorum ve bir senedir evliyiz. ilk başta annesiyle oturma fikrini bana söylemişti. ben de saf saf kabul etmiştim başta daha nişanlıyken. tabi sonra da dönemedim lafımdan. babası vefat etmiş diğer abileri de evlenmiş o sıra. annesi eşimle kalmış.. neyse evlendik ve 3+1 eve taşındık. tek şartım madem annenle oturacağız bari benim anneme yakın olsun'du. öyle oldu Allah'tan. o yüzden bu bir sene çok rahat geçti. geçmiş hatta yeni farkediyorum ne rahatmışım. çünkü annesinin olacağı 3. oda hep boş kaldı. sonuçta kadının da komşuları, çevresi, bir düzeni vardı ve onu bozmak istemedi. kadını bıraksan zaten tek başına yaşar. çünkü eşim İstanbul'dayken zaten yaşamış tek başına. eşim sonra onu yanına aldı İstanbul'a. yani birlikte oturma fikri tamamen eşimin annesine zoruyla oluyor. tabi bana yansıttığı mı öyle onu da bilemiyorum. belki de kadın hep istiyordu birlikte yaşamayı, eşim bana öye yansıtıyordu. neyse bu bi sene eşim biraz zaman kazanmış oldu. neyse ilk sene onun evi aynen kaldı. bizim evimiz ayrıydı, arada bir gelip gidiyordu. ki ozaman bile gıcık oluyodum keşke olmasaymışım, daha beterini görecekmişim. neyse bi senemiz dolmadan o tuttuğumuz evden çıkmayı planlıyorduk zaten ama annesinin evine zam yapıldı. ee biz de başka eve çıkacaktık zaten. nolduysa oldu yine birlikte oturma konusuna geldik. bu sefer diretmedim. ilk başta o benim anneme yakın oturmama göz yumdu ki ev çok da beter bir evdi. sırf yakın diye tutmuştuk. ben de onun için fedakarlık yapmam gerekiyor gibi hissettim ve tamam dedim. en azından deneriz dedik. bunu kendi de dedi. çünkü bilmiyoruz ki belki sorun olmayacak. şuan taşınalı bir hafta oldu. bir haftadır kaynanamla birlikteyiz. allah'tan çalışıyorum çok vakit geçirmiyoruz ama ben hiç rahat değilim. akşam gelince yemek de hazır oluyor bana bi tek kaldırması düşüyor ama ben kendi evimde yemek yetiştirmeyi özledim yani. rahat değilim mutlu değilim. evi dubleks tuttuk hem biraz daha büyük olsun sorun olmasın diye. ama mesela yemekten sonra ben çıkıp hep odamda takılmayı istiyorum. salonumun tadını çıkaramıyorum. arkadaşlarımı akrabalarımı çağırsam hep o evde olacak. hatta geldiler. bişey konuşuyoruz yanında sürekli bakıyo dinliyo ne konuşuyoruz diye. tam kaynanalık yapıyor diyemem Allah için. ama ben çok rahatsızım napıcam. bugün dayanamadım eşime de belli ettim kavga ettik. ona da üzülüyorum arada kalıyor. "napıyor" söyle diyo. ama yaptıkları hakkaten öyle cadı kaynanalık değil ama ben mutlu değilim. orası benim evim değil sanki onların evi. mesela ekmek kızartma makinası alalım artık dedi eşim. aa ne gerek var oğlum, benim ekmek kurutucu ne güzel iş görüyor dedi. eşim de olmaz anne külüstür gibi, biz ekmek kızartma makinesi alıcaz, at onu gibi bişey dedi. annesi de kızdı. yani "ne gerek var derken beni hiç düşünmüyor. belki ben istiyorum almayı. yani böyle böyle ufak şeyler. eli ayağı da tutuyo. eve de yeni taşındık. kadın da kendi evini kapadı geldi. bilmiyorum napıcam. . çünkü önceden süreliydi gelişleri. bi hafta kalırdı ,iki gün kalırdı hadi bi ay kalırdı. ama şimdi böyle bi sürede yok. çok fenayım. kafayı yiyeceğim. takmadan da duramıyorum. şirret gelin olmak istiyorum belki ozaman o gider diye olamıyorum. böyle olunca eşime de üzülüyorum ama bi yandan da mesela şuan annemin evine gitmek istiyorum. kocamın olduğu eve gitmek istemiyorum. bana bi yol gösterebilecek var mı???

çok uzun oldu özür dilerim :KK43:((
Seni haksiz bulmuyorum, hissettiklerini de anliyorum fakat bu saatten sonra git diyemezsiniz. Diyelim ki dediniz ve gitti. Olacagi tutar ve evinde tek basinayken bi kaza oldu basina bir is geldi diyelim esin seni suclar hep. Bir de sen kendi annene yakin olmayi bu kadar onemserken esinin annesine yakin olma istegine neden saygi gostermiyorsun. Yengen anneni kabul etmeyip yalniz yasamaya terk etse annen icin uzulmez miydin. Tek tarafli dusunmeyelim. Ihtiyarlikta yalnizlik cok ama cok daha zor olur. Sadece bu dunyadaki rahati degil de ahiretteki rahatinizi, Allahin rizasini dusunerek hareket ederseniz ananiz babaniz yuk gelmez size.

5sayfa okudum ve evinizde borunuz otmuyor bunu anladim
Sevmek/sevmemek yada gecinmek degil mevzu..Kv de sizin ev hanimliginizi bence takdir etmiyor, sizi begenmiyor.Kararlariniza zaten saygisi yok.Bi muddet donra cok kavga cikar bence

Ben ille de beraber oturulsun demiyorum. Herkesin kendi tercihi tabi. Konu nerden nereye gitti :) neyse ben sadece yanlız yaşayan ve zarari degil de kendince faydası olan bi kadın hakkında konu sahibinin dilini eleştiridim. O kadar :) bilmiyorum belki ben bazı saygı gereklerini öyle gördüm öyle büyüdüm diyedir. Abartıyor olabilirim
siz çok iyi niyetlisinin belli ama inanın ki o büyüklere saygı sevgi geleneğini görerek büyüdüm ben de ama
Malesef o ton ton nineciklerin cadı bir kaynanaya dönüştüklerini evlendikten sonra anladım
Bana yalan söylediler kaderden bahsetmediler diyorum yani

Dublexte olsa sonuta ayni evin icinde merdiven hersey duyulur banyo yapsan bile anlasilir... bana göte degil böyle ic ice yasamak
Size daha önce de yazdım cevap vermediniz.Konuların tarihlerine bakmadan yorum yapıyorsunuz,sizin yüzünüzden bir sürü insan arkanızdan yorum yapıyor konulara.Bakın bu konu 2014 tarihli,konu sahibinin üyeliği bile iptal olmuş.Şu konulara yorum yaparken tarihlerine bir bakın,bu kaçıncı oldu dikkat ediyorum hep aynı şeyi yapıyorsunuz.Hem insanların vakti çalınıyor boşu boşuna hem de eski konular ilk sayfaya düşüyor.Lütfen dikkatli olur musunuz artık.

Back