• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaynanamin Tavri :/

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Nedir bu 10 gün anlamadım doğrusu. Doğrusu herşeyi hesap edip hazırda tutmaktır. Kayınvalideye bakarsanız işiniz iş...

Sanırım kadın çok bilirim, benim dediğim olacak modunda. Bu modele fazla yüz vermeye gelmez, maalesef doğumdan sonra azıcık didişeceksiniz, sinirlerine hakim olmaya bak.

dogum yapıcaksın zaten yorgunsun hassas ve anlayıslı olması gerekırken kayınvalıden resmen sımarıklık yapmıs
ben 1 bucuk aylık hamıleyım esımle sımdıden kararlastırdık allahtan bı aksılık olmazsa hastanede benımde esım kalacak basımda ne annesını ne annemı ıstemıyorum
benzer seyler yasadık senle eskı konularını okudum

sen ıyı yapmıssın tedbırlı davranmıssın bosver hıc canını sıkma
buyukler dogumden 1 hafta onceye kadar pek bısı almak ıstemıyorlar allah korusun ya bırsey olursa dıye
sen bosver hıc takılma hıc stres yapma altdan alma kendılerı bılır valla

şaka gibi benim 32. haftamda bebek yatağının çarşafı bile açılmıştı.. olacak şey değil son 10 gün.. kaldı ki 40. haftada doğan bebek sayısı çok az, genellikle 38'e doğru doğuyorlar.. ben sizin yerinizde olsam beşiği alırdım, daha sonra parasını versinler madem onlar almak istiyor.. ama sakın sakın son 10 güne bırakmayın, kendinizi yormayın alışveriş, yerleştirme, temizleme diye..

tehlikeli biri değil k.valideniz ama eşin her seferinde annesine "biz böyle uygun gördük" dese siz uğraşmak zorunda kalmazsınız..

cok sanslisin cünki anladigim kadariyla esin seni destekliyor. ve sende bence asiri bi saygisizlik yapmamissin.
kaynananin tavrini anlamadim, neden son ana birakilacakmis felan ama sen cok fazla takma tamam tamam de yine esinle kendi bildiginizi yapin
Allah bebegini hayirlisiyla kucagina almayi nasip etsin

Bence kriz yaratacak bir şey yok. Gezerken ufak ufak bir şeyler alırsın. Neden aldın derse denk geldi beğendim filan dersin. O son 10 gün desin, siz önceden hazırlanın ama hazırlanırken ona inat gibi yapmanıza gerek yok. Bu arada hazırlık dediğiniz para varsa 1 günde olan bir şey stres yaptığınıza değmez.

21 gün erken doğurmuş bir anne olarak son günü beklemeyin derim. 36 +5 te doğdu ilk kızım. Benimde annem aman bebek girmeden yatak girmez kafasıyla sona bıraktırmıştı ama ben her şeyi almıştım dinlemeyip. buna rağmen hastane çantamız hazır değildi kızım doğduğunda. sabah 05:30 sancıyla uyandım allahtan herşey yıkanıp ütülenmişti. Annemi kaldırdım bavulu hazırladı ben duş aldım falan derken 9 da gittim hastaneye 11 de kızım doğdu.

Gercekten haklisiniz kizlar cok sukur esim destek yanimda dogumdan sonrada sıkicam disimi yapicak bisi yok ben simdiden alicam hersey besik te dahil kimseyi bekleyemem valla..
iyiki yaziyorsun en azindan okuyorum yorumlarinizi rahatliyorum yoksa dusundukce sinir oluyoorum :/

Şu günlerde sinirlerini hiç kimse için oynatma, bebeği etkiler, sakin bir anne olun ki sakin bir bebeğiniz olsun. Bebek senin ve eşinin bebeği, ev de senin evin, eşya da senin, para da senin. O yüzden kimsenin bunlara müdahale etmelerine müsade etme. İpin ucu bir kere kaçmaya görsün hemen herşeye hükmetmeye çalışacaklardır. Yalnız sen ve eşin bebeği ilgilendiren konularda söz sahibisiniz. Lohusalık döneminde iyice abartabilir kayınvaliden onun için bunları yazıyorum. Sakın stres yapma, sakın kendini üzme ve bildiğinden şaşma. Allah anneleri yönlendiriyor, bebeğin için en doğrusu neyse sen bilebilirsin. Eğer eşyaları önceden hazırlamak içine doğuyorsa öyle yap, belki senin bebek sana sinyal gönderiyor erken gelme hazırlığında, bunun garantisi mi var ? Bazen büyükler biz büyüğüz ayağına iyice cozutuyorlar sinir oluyorum. Her anne farklıdır her bebek farklıdır. İçinizden geleni yapın ve eşinizden başka kimseye hesap vermek zorunda olmadığınızı hissedin, hissettirin =)
Allah bebeğinizin hayırlısıyla sağlıkla sıhhatle dünyaya gelmesini ve size de dünyaya getirmeyi nasip etsin inşaallah :nazar::nazar::nazar:

Seninki yine iyi demis benim esimin ablasi bosver hicbir sey alma sen dogum yapinca soylersin kardesim herseyi alir gelir demisti :D :D
Yani bi kosu markete gidip sut getir diyoruz sanki.

aldiklarinizin parasini kv mi oduyorki bekliyorsunuz anlamadim. kendiniz oduyorsaniz nicin beklediginizi hic anlamadim ! sona aylar zaten zor gecer millet 7 aylikken hazirliyor...

Şu günlerde sinirlerini hiç kimse için oynatma, bebeği etkiler, sakin bir anne olun ki sakin bir bebeğiniz olsun. Bebek senin ve eşinin bebeği, ev de senin evin, eşya da senin, para da senin. O yüzden kimsenin bunlara müdahale etmelerine müsade etme. İpin ucu bir kere kaçmaya görsün hemen herşeye hükmetmeye çalışacaklardır. Yalnız sen ve eşin bebeği ilgilendiren konularda söz sahibisiniz. Lohusalık döneminde iyice abartabilir kayınvaliden onun için bunları yazıyorum. Sakın stres yapma, sakın kendini üzme ve bildiğinden şaşma. Allah anneleri yönlendiriyor, bebeğin için en doğrusu neyse sen bilebilirsin. Eğer eşyaları önceden hazırlamak içine doğuyorsa öyle yap, belki senin bebek sana sinyal gönderiyor erken gelme hazırlığında, bunun garantisi mi var ? Bazen büyükler biz büyüğüz ayağına iyice cozutuyorlar sinir oluyorum. Her anne farklıdır her bebek farklıdır. İçinizden geleni yapın ve eşinizden başka kimseye hesap vermek zorunda olmadığınızı hissedin, hissettirin =)
Allah bebeğinizin hayırlısıyla sağlıkla sıhhatle dünyaya gelmesini ve size de dünyaya getirmeyi nasip etsin inşaallah :nazar::nazar::nazar:

Ogle guzel yazmissin ki cok tesekkur ederim oglede yapicam sadece esim bebegim ben baskasinin karismasina bizi yonlendirmeye calismasina izin vermiycem

aldiklarinizin parasini kv mi oduyorki bekliyorsunuz anlamadim. kendiniz oduyorsaniz nicin beklediginizi hic anlamadim ! sona aylar zaten zor gecer millet 7 aylikken hazirliyor...

Yok canim.biz aliyoruz da bu zamana kadar bekledim iste bilmiyorum hep bekletildim artik yoruldum ve kendi kendime hazirliyorum allahtan kimseye muhtac degiliz

Seninki yine iyi demis benim esimin ablasi bosver hicbir sey alma sen dogum yapinca soylersin kardesim herseyi alir gelir demisti :KK70: :KK70:
Yani bi kosu markete gidip sut getir diyoruz sanki.
abovv :D sizin durum daha vahimmis allah yardimcimiz olsun cahil insanlarla ugrasmak zor

bosversene o zaman ben yanimda bile gezdirmezdim herhalde. insallah esin yaninda olmaya devam eder. anlasiliyorki kv karisan bir tip. sen sadece bebegini dusun huzurunu bozma. bebek gercekten huzursuz oluyor. pozitif dusun. dogum sonrasi karisirsada bagirip cagirmadan gerekli cevabi ver. ilk gunlerinde bebegini kendi dogrunda buyut sonra neden boyle yaptim diye uzulursun. ben kimseyi karistirtmama ragmen hala birseyler yapmaya calisiyorlardi en sonunda patlamistim cunku.

Diyelimki 9.ayına kadar doğurmadınız etmediniz kimene canım ister hamile kalır kalmaz hazırla ister 5.ayda kimene? Sen nasıl istiyorsan öyle yap şöyle lüzumsuz kayınvalidelere sinir oluyorum bence pek yüz verme.. sizde niye kalıcak anlamadım? Benim kuzenlerim Ablalarım kendileri yanlız kalmak istediler kimseyi istemediler.. bi kaç gün zaten eşiniz işe gitmez sanırım sonra sen halledersin . Büyük konuşmayımda ben bi müddet sonra kendi ailemide kayınvalidemleride çekemiyorum.. başım kaldırmıyo yardımcıdırlar aslında iki tarafta .. ama ben çok sevmiyorum günü birlik belli aralıklarla gelsinler kraliçeler gibi ağırlarım. Herkesin bi düzeni var dimi ama :)

bosversene o zaman ben yanimda bile gezdirmezdim herhalde. insallah esin yaninda olmaya devam eder. anlasiliyorki kv karisan bir tip. sen sadece bebegini dusun huzurunu bozma. bebek gercekten huzursuz oluyor. pozitif dusun. dogum sonrasi karisirsada bagirip cagirmadan gerekli cevabi ver. ilk gunlerinde bebegini kendi dogrunda buyut sonra neden boyle yaptim diye uzulursun. ben kimseyi karistirtmama ragmen hala birseyler yapmaya calisiyorlardi en sonunda patlamistim cunku.

Anladim canim sagolasin uyarma icin esim cok sukur yanimda insallahta hep yanimda olur bebisi kendim buyutucem kimsenin bilgisine yardimina felan gerek yok

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X