- 20 Ocak 2024
- 33
- 24
-
- Konu Sahibi bikahvebikitap
Ben evlenirken ailem tıpkı sizin aileniz gibi hiç bişey istemedi. Gücünüz neye yetiyorsa dedi. Tabi ben de gurbette çalışıyorum. Eşimle aynı memleketteniz. Haberleri var isteme durumu olacağından. Ozmn çalıştığım yerde bir tanıdığım beni kenara çekti altın iste dedi. Ben de gözlerimi büyüttüm "daha neler, bizde öyle şeyler olmaz, herkes gücünün yettiğini alır" dedim. Şimdi duyduğunuza çok kızacaksınız belki ama kurduğu cümle aynen şuydu "bak bizde derlerki geline ne kadar masraf yapılırsa gelin okadar kıymetli olur. Çok masraf yaptık sorun çıkmasın şimdi derler"... Bi de sanırım boşansa daha çok şey isteyeceğinden emin olduklarından.... Sinirlenmiştim ama yaşadıklarınız da bunu destekliyorKızlar biz 6 yıldır evliyiz eltimler 8 yıllık evli yani yakın yakına evlendik. Onların evlendiği dönem eltimin ailesi o kadar çok altın istemişler ki önceden gidip modeli beğenmişler gramı belirlemişler falan şurdan ev alacaksınız falan demişler tabi bizimkilerde ikiletmeyip almışlar yapmışlar istediklerini. Bizim evlendiğimiz dönemde de sanırım aynı şeyi bizim aileden beklediler ama benim babam benim satılık kızım yok neye ne kadar imkanınız varsa buyrun yapın yapamadığınızı bende yaparım ben kız vermiyorum sadece yuva kurmasına destek oluyorum bu kadar dedi işin içinden çıktı. Bunları neden anlatıyorum yani eskiden gelen bir sıkıntı yok tam tersi ben yük olmayan zorlamayan oluru olan bir gelindim hep. Aile içindeki olaylara girmem etliye sütlüye karışmam bi akşam oturmasına davet edildiysem anca gider yemeğimi yer çayımı içer evime dönerim. Hiç eyvallahımda yok açıkçası. Ama kayınvalidem eltimin çocuğuna bakıyor akşamda birlikte yemek yiyorlar kayınvalidemlerde falan yani hep birlikteler anne kız gibiler artık varsın öyle olsun benim bütün ailem burda ama eltimin burda kimsesi yok onun daha çok ihtiyacı var desteğe benden yana hiç sorun yok. Benim 2 tane çocuğum var eltimin 1 tane 5 yaşında şimdide ikinciye hamile 8 aylık oldu. Kayınvalidem her girdiğimiz ortamda eltimi anlatır sena böyle iyidir yemekleri böyledir çocuğuyla şöyle güzel ilgilenir böyle güzel ilgilenir ama benim için hiç tek kelime yok. Bir araya geliriz onun saçımı sever sen bizim gözbebeğimizsin der sena demez senam der ama bana gelince düz ceren deryani önceden komik geliyodu hiç öyle kıskanç biri de değilim yani takılmam pek ama işin içine çocuklarda girince yani Tabiki takdir beklemem kimseden ama ben ve tüm anneler gerçekten büyük emeklerle çocuk büyütüyoruz bunun kıyaslanması çok can sıkıcı. Ona mesela hiç laf söylenmez ama bana laf arasında iliştirirler illaki bişeyler gülerekte olsa çekinmezler yani. Geçen eltimde kendini anlatıyor evdeki herşey doğal çocuğunun yeme içmesini benim kadar düşünen yoktur falan filan. Kayınvalidem benim çocuklarımın üstü ince mi kalın mı üşürler mi diye senaya sorarak teyit alıyor düşünün. Ben abla diyorum yaşça 7yaş büyük benden can ciğer olmak zorunda değiliz ama aynı şehirde ayda bir falan anca görüşürüz ondada muhabbetler senanın iyiliği üzerine kurulu bense akıl ve nasihat verilen tam olarak hiç beğenilmeyen o gelin. Daha öncekş konumda da yazmıştım çok yumuşak yüzlüyüm küs durmam eşim ve ailesinde beni ciddiye alma sıkıntısı var yani tam olarak o ağırlığı koyamadığımı şimdi şimdi farkediyorum. Artık değişip bunun onlara da yansımasını istiyorum bana fikir verir misiniz siz olsanız ne yapar nasıl davranırdınız? Onun söyledikleri emir niteliğindeyken ben cümlemi bitirmeden konu başka şeye dönüyor ben öylece kalıyorum bazen çok sinir bozucu bir durum gerçekten
Teyzeme çok kızmıştim.3 oğlu var büyüğü evliydi.Kucuk evlenmek istedi isteme olmadan kız tarafı hemen ev aldırdı.Esya aldırdı.Nisan olmadan kuzenim nisan attı.Aile sikintiliydi.Kızlar biz 6 yıldır evliyiz eltimler 8 yıllık evli yani yakın yakına evlendik. Onların evlendiği dönem eltimin ailesi o kadar çok altın istemişler ki önceden gidip modeli beğenmişler gramı belirlemişler falan şurdan ev alacaksınız falan demişler tabi bizimkilerde ikiletmeyip almışlar yapmışlar istediklerini. Bizim evlendiğimiz dönemde de sanırım aynı şeyi bizim aileden beklediler ama benim babam benim satılık kızım yok neye ne kadar imkanınız varsa buyrun yapın yapamadığınızı bende yaparım ben kız vermiyorum sadece yuva kurmasına destek oluyorum bu kadar dedi işin içinden çıktı. Bunları neden anlatıyorum yani eskiden gelen bir sıkıntı yok tam tersi ben yük olmayan zorlamayan oluru olan bir gelindim hep. Aile içindeki olaylara girmem etliye sütlüye karışmam bi akşam oturmasına davet edildiysem anca gider yemeğimi yer çayımı içer evime dönerim. Hiç eyvallahımda yok açıkçası. Ama kayınvalidem eltimin çocuğuna bakıyor akşamda birlikte yemek yiyorlar kayınvalidemlerde falan yani hep birlikteler anne kız gibiler artık varsın öyle olsun benim bütün ailem burda ama eltimin burda kimsesi yok onun daha çok ihtiyacı var desteğe benden yana hiç sorun yok. Benim 2 tane çocuğum var eltimin 1 tane 5 yaşında şimdide ikinciye hamile 8 aylık oldu. Kayınvalidem her girdiğimiz ortamda eltimi anlatır sena böyle iyidir yemekleri böyledir çocuğuyla şöyle güzel ilgilenir böyle güzel ilgilenir ama benim için hiç tek kelime yok. Bir araya geliriz onun saçımı sever sen bizim gözbebeğimizsin der sena demez senam der ama bana gelince düz ceren deryani önceden komik geliyodu hiç öyle kıskanç biri de değilim yani takılmam pek ama işin içine çocuklarda girince yani Tabiki takdir beklemem kimseden ama ben ve tüm anneler gerçekten büyük emeklerle çocuk büyütüyoruz bunun kıyaslanması çok can sıkıcı. Ona mesela hiç laf söylenmez ama bana laf arasında iliştirirler illaki bişeyler gülerekte olsa çekinmezler yani. Geçen eltimde kendini anlatıyor evdeki herşey doğal çocuğunun yeme içmesini benim kadar düşünen yoktur falan filan. Kayınvalidem benim çocuklarımın üstü ince mi kalın mı üşürler mi diye senaya sorarak teyit alıyor düşünün. Ben abla diyorum yaşça 7yaş büyük benden can ciğer olmak zorunda değiliz ama aynı şehirde ayda bir falan anca görüşürüz ondada muhabbetler senanın iyiliği üzerine kurulu bense akıl ve nasihat verilen tam olarak hiç beğenilmeyen o gelin. Daha öncekş konumda da yazmıştım çok yumuşak yüzlüyüm küs durmam eşim ve ailesinde beni ciddiye alma sıkıntısı var yani tam olarak o ağırlığı koyamadığımı şimdi şimdi farkediyorum. Artık değişip bunun onlara da yansımasını istiyorum bana fikir verir misiniz siz olsanız ne yapar nasıl davranırdınız? Onun söyledikleri emir niteliğindeyken ben cümlemi bitirmeden konu başka şeye dönüyor ben öylece kalıyorum bazen çok sinir bozucu bir durum gerçekten
Bir psikolog da aynını diyor, erkek kadıni elde etmek için emek zaman ve kaynak harcamalı, kolay elde edilenin biz Türklerde kıymeti yok ne yazık kiBen evlenirken ailem tıpkı sizin aileniz gibi hiç bişey istemedi. Gücünüz neye yetiyorsa dedi. Tabi ben de gurbette çalışıyorum. Eşimle aynı memleketteniz. Haberleri var isteme durumu olacağından. Ozmn çalıştığım yerde bir tanıdığım beni kenara çekti altın iste dedi. Ben de gözlerimi büyüttüm "daha neler, bizde öyle şeyler olmaz, herkes gücünün yettiğini alır" dedim. Şimdi duyduğunuza çok kızacaksınız belki ama kurduğu cümle aynen şuydu "bak bizde derlerki geline ne kadar masraf yapılırsa gelin okadar kıymetli olur. Çok masraf yaptık sorun çıkmasın şimdi derler"... Bi de sanırım boşansa daha çok şey isteyeceğinden emin olduklarından.... Sinirlenmiştim ama yaşadıklarınız da bunu destekliyor
Büyük gelin olması onu öne çıkarıyor akılları sıra ağzınla kuş tutsan yaranamaz hale gelmişsin ben de eşimin ailesinden kurtulmaya çalışıyorum boşver bırak böyle kalsın daha iyi eşin de sorun etmiyorsa ne önemi var seni sevmiş sevmemiş takılma bu kadar bir de demişsin ki ben hep oluru olan gelindim güzelim anlayamadın mı bu devirde yaptıran aldıran yaranır bizim gibi safların da tepesine binerlerKızlar biz 6 yıldır evliyiz eltimler 8 yıllık evli yani yakın yakına evlendik. Onların evlendiği dönem eltimin ailesi o kadar çok altın istemişler ki önceden gidip modeli beğenmişler gramı belirlemişler falan şurdan ev alacaksınız falan demişler tabi bizimkilerde ikiletmeyip almışlar yapmışlar istediklerini. Bizim evlendiğimiz dönemde de sanırım aynı şeyi bizim aileden beklediler ama benim babam benim satılık kızım yok neye ne kadar imkanınız varsa buyrun yapın yapamadığınızı bende yaparım ben kız vermiyorum sadece yuva kurmasına destek oluyorum bu kadar dedi işin içinden çıktı. Bunları neden anlatıyorum yani eskiden gelen bir sıkıntı yok tam tersi ben yük olmayan zorlamayan oluru olan bir gelindim hep. Aile içindeki olaylara girmem etliye sütlüye karışmam bi akşam oturmasına davet edildiysem anca gider yemeğimi yer çayımı içer evime dönerim. Hiç eyvallahımda yok açıkçası. Ama kayınvalidem eltimin çocuğuna bakıyor akşamda birlikte yemek yiyorlar kayınvalidemlerde falan yani hep birlikteler anne kız gibiler artık varsın öyle olsun benim bütün ailem burda ama eltimin burda kimsesi yok onun daha çok ihtiyacı var desteğe benden yana hiç sorun yok. Benim 2 tane çocuğum var eltimin 1 tane 5 yaşında şimdide ikinciye hamile 8 aylık oldu. Kayınvalidem her girdiğimiz ortamda eltimi anlatır sena böyle iyidir yemekleri böyledir çocuğuyla şöyle güzel ilgilenir böyle güzel ilgilenir ama benim için hiç tek kelime yok. Bir araya geliriz onun saçımı sever sen bizim gözbebeğimizsin der sena demez senam der ama bana gelince düz ceren deryani önceden komik geliyodu hiç öyle kıskanç biri de değilim yani takılmam pek ama işin içine çocuklarda girince yani Tabiki takdir beklemem kimseden ama ben ve tüm anneler gerçekten büyük emeklerle çocuk büyütüyoruz bunun kıyaslanması çok can sıkıcı. Ona mesela hiç laf söylenmez ama bana laf arasında iliştirirler illaki bişeyler gülerekte olsa çekinmezler yani. Geçen eltimde kendini anlatıyor evdeki herşey doğal çocuğunun yeme içmesini benim kadar düşünen yoktur falan filan. Kayınvalidem benim çocuklarımın üstü ince mi kalın mı üşürler mi diye senaya sorarak teyit alıyor düşünün. Ben abla diyorum yaşça 7yaş büyük benden can ciğer olmak zorunda değiliz ama aynı şehirde ayda bir falan anca görüşürüz ondada muhabbetler senanın iyiliği üzerine kurulu bense akıl ve nasihat verilen tam olarak hiç beğenilmeyen o gelin. Daha öncekş konumda da yazmıştım çok yumuşak yüzlüyüm küs durmam eşim ve ailesinde beni ciddiye alma sıkıntısı var yani tam olarak o ağırlığı koyamadığımı şimdi şimdi farkediyorum. Artık değişip bunun onlara da yansımasını istiyorum bana fikir verir misiniz siz olsanız ne yapar nasıl davranırdınız? Onun söyledikleri emir niteliğindeyken ben cümlemi bitirmeden konu başka şeye dönüyor ben öylece kalıyorum bazen çok sinir bozucu bir durum gerçekten
Sana Allah öyle güzel baba vermiş senin başka kimsenin sevgisine ihtiyacın yok hele kvye hiç..Kızlar biz 6 yıldır evliyiz eltimler 8 yıllık evli yani yakın yakına evlendik. Onların evlendiği dönem eltimin ailesi o kadar çok altın istemişler ki önceden gidip modeli beğenmişler gramı belirlemişler falan şurdan ev alacaksınız falan demişler tabi bizimkilerde ikiletmeyip almışlar yapmışlar istediklerini. Bizim evlendiğimiz dönemde de sanırım aynı şeyi bizim aileden beklediler ama benim babam benim satılık kızım yok neye ne kadar imkanınız varsa buyrun yapın yapamadığınızı bende yaparım ben kız vermiyorum sadece yuva kurmasına destek oluyorum bu kadar dedi işin içinden çıktı. Bunları neden anlatıyorum yani eskiden gelen bir sıkıntı yok tam tersi ben yük olmayan zorlamayan oluru olan bir gelindim hep. Aile içindeki olaylara girmem etliye sütlüye karışmam bi akşam oturmasına davet edildiysem anca gider yemeğimi yer çayımı içer evime dönerim. Hiç eyvallahımda yok açıkçası. Ama kayınvalidem eltimin çocuğuna bakıyor akşamda birlikte yemek yiyorlar kayınvalidemlerde falan yani hep birlikteler anne kız gibiler artık varsın öyle olsun benim bütün ailem burda ama eltimin burda kimsesi yok onun daha çok ihtiyacı var desteğe benden yana hiç sorun yok. Benim 2 tane çocuğum var eltimin 1 tane 5 yaşında şimdide ikinciye hamile 8 aylık oldu. Kayınvalidem her girdiğimiz ortamda eltimi anlatır sena böyle iyidir yemekleri böyledir çocuğuyla şöyle güzel ilgilenir böyle güzel ilgilenir ama benim için hiç tek kelime yok. Bir araya geliriz onun saçımı sever sen bizim gözbebeğimizsin der sena demez senam der ama bana gelince düz ceren deryani önceden komik geliyodu hiç öyle kıskanç biri de değilim yani takılmam pek ama işin içine çocuklarda girince yani Tabiki takdir beklemem kimseden ama ben ve tüm anneler gerçekten büyük emeklerle çocuk büyütüyoruz bunun kıyaslanması çok can sıkıcı. Ona mesela hiç laf söylenmez ama bana laf arasında iliştirirler illaki bişeyler gülerekte olsa çekinmezler yani. Geçen eltimde kendini anlatıyor evdeki herşey doğal çocuğunun yeme içmesini benim kadar düşünen yoktur falan filan. Kayınvalidem benim çocuklarımın üstü ince mi kalın mı üşürler mi diye senaya sorarak teyit alıyor düşünün. Ben abla diyorum yaşça 7yaş büyük benden can ciğer olmak zorunda değiliz ama aynı şehirde ayda bir falan anca görüşürüz ondada muhabbetler senanın iyiliği üzerine kurulu bense akıl ve nasihat verilen tam olarak hiç beğenilmeyen o gelin. Daha öncekş konumda da yazmıştım çok yumuşak yüzlüyüm küs durmam eşim ve ailesinde beni ciddiye alma sıkıntısı var yani tam olarak o ağırlığı koyamadığımı şimdi şimdi farkediyorum. Artık değişip bunun onlara da yansımasını istiyorum bana fikir verir misiniz siz olsanız ne yapar nasıl davranırdınız? Onun söyledikleri emir niteliğindeyken ben cümlemi bitirmeden konu başka şeye dönüyor ben öylece kalıyorum bazen çok sinir bozucu bir durum gerçekten