-hiçte kaynana tanınınca anası kocamı benim için doğurmuş daha ne istiyim denmiyor.böyle bi evlat böyle bi cadıdan nasıl doğmuş deniyor filmlere bile konu olmuştur :S (bknz :jennıfer lopez in filmi )
-es kaza büyütüp bu yaşa nasıl getirmiş tabi düşe kalka :):):):)
-bende erkek annesiyim bende kaynana olacağım ama gelinden uzakta
veeeeeee
- asla ve asla evlatlarım ve torunlarım arasında ayrım yapmadan
ve ve ve en önemlisi
-bu gelin dışarıdan ,yok bu gelin bizim köyden diye asla ve asla ayrım yapmayacağıma söözzz veriyorum
şaka bi yana gelin -kaynana muhabbeti tarihten günümüze geldi ise vardır bi bildikleri atalarımızın öyle değil mi ?
hiç kız anasının damada "seni kızıma boşatırım yada ispiyonlarım "dediğini ve "başka damat alırım "dediğini duydunuz mu ????ben şahsen duymadım
ama erkek anasında hem açıkca dile getirirler hemde sinsi sinsi hareket ederler.
çok haklısın cnm. her zaman söylerim erkek anneleri ve kız annelerinin farklarını.
siz hiç gelin yüzünden boşanan kaynana-kayınpeder gördünüz mü?
bakın inanmıcaksınız ama bıızim burda gelınleri el üstünde tutarlar artı gelinler kendilerini ezdirmezler.
artı oğullar oyle anne agızlarına bakmazlar.
benım abimde evli. ama annemin yengemı kıskanacak işlerine karışacak kadar düşkünlüğü yok. 3 ayda bır gider yengeme
onuda yengem çağırır gel anne mısafır geldi diye.
yengemlerde istedikleri zaman haftada bır yada 2 haftada bir anneme gelırler. nıe gelemdınızde falanda filanda annem hayatta demez.
her geldiklerinde elleri dolu gönderir annem.
yengemde sürekli anneme hediyeler alır.saygısızlık yaptıgını hıç duymadım ve gormedim.
aralarında 5 km var.
herkesın evi işi gücü kesesi ayrı. herkesın işi gucu var karışmaz kımse kımseye.
birde burda erkek evlensede çocuguna maddi yardımda bulunur. ev alırlar.yani çoocuk evlenınce ailesine değilde ailesi halaa bakmaya devam eder.
aynı sekılde kızlarınada ev alırlar. onlar için çalışırlar.erzaklarını gönderirler.ben hep boyle gördüğüm için.
yani annemin yengeme zararı yok olmadığı gıbı faydasıda cok. burda hıç görmedim zamanlı zamansız gelınlerıne gitmeler. yok burası oğlumun evi falan demeler. bana anlatılınca çok garip gelıyo gercekten..
Bu iki mesajda anlatmak istediğinizi anlamadım.Kız anneleri ile erkek annelerinin farkından bahsedip,sonrada kayınvalide olan annenizi övmüşsünüz.Anneniz erkek annesi sayılmıyor mu?
işte bunu dile getirmeye calıstım. erkek anneleri tabıkı torunlarını sevsın ama bakım konusunda gelınlerle sürekli tartısırlar genelde.
halbukı benım annem gibi pek etliye sütlüye karışmayan fazla görüşmeyen. arada gidip gelen onlarında artık bir çekirdek aile olduklarını idrak eden kayınvalıdeler olsa pek sorun çıkmaz .
bunu anlatmaya calıstım cnm.
acaba senın evlı erkek kardesın var mı canm?
Ayip, ayip, cok ayip.
Ogluna gelince bayila bayila al, sonrada oglunu dogurani begenme. Vallahi cok ayip.
Basit insanlarin basit oyunlari bunlar. Utaniyorum bazen kadin olmaktan.
Bir erkekte cikip kaiynpederinden sikayetci olsa ya, ben bu yasa geldim daha hic görmedim.
Yemin ediyorum gülme krizindeyim su an, biri beni durdursun.
Ayip.
Neyse ciddi olayim:
Yapmayin artik utaniyorum bu gibi konulari okumaktan, basit haeketlerinizden.
Sahi, baska isiniz gücünüz yokmu habire su zavalli kayinvalideleri cekistirirsiniz, vallahi o cekistridiginiz kadinlar zoraki gel oglumu al demiyor.
Madem anlasamiyorsunuz uzak kalin ama hem böyle davranip hemde nasil yüzlerine bakabiliyorsunuz? hayret ediyorum.
Sunu hic unutmayinki, bu hayat etme bulma dünyasi, gün gelir sizede gelinleriniz yapar yapacagini.
Ayip ya. Hicmi insan sevgisi, saygi, terbiye yok sizde?
Ayip, ayip, cok ayip.
Ogluna gelince bayila bayila al, sonrada oglunu dogurani begenme. Vallahi cok ayip.
Basit insanlarin basit oyunlari bunlar. Utaniyorum bazen kadin olmaktan.
Bir erkekte cikip kaiynpederinden sikayetci olsa ya, ben bu yasa geldim daha hic görmedim.
Yemin ediyorum gülme krizindeyim su an, biri beni durdursun.
Ayip.
Neyse ciddi olayim:
Yapmayin artik utaniyorum bu gibi konulari okumaktan, basit haeketlerinizden.
Sahi, baska isiniz gücünüz yokmu habire su zavalli kayinvalideleri cekistirirsiniz, vallahi o cekistridiginiz kadinlar zoraki gel oglumu al demiyor.
Madem anlasamiyorsunuz uzak kalin ama hem böyle davranip hemde nasil yüzlerine bakabiliyorsunuz? hayret ediyorum.
Sunu hic unutmayinki, bu hayat etme bulma dünyasi, gün gelir sizede gelinleriniz yapar yapacagini.
Ayip ya. Hicmi insan sevgisi, saygi, terbiye yok sizde?
Su "ogluna gelince bayila bayila al" diye giden cumleyi okudugumda direkt aklima 20 sene oncesi SSK hastaneleinde calisan ebeler geldi nedense.. Onlar da aci ceken, bagiran dogumdaki kadinlara derlerdi: "Cocugu oraya koydururken iyiydi, o zaman da bagiriyor muydun boyle" diye.. Mantik ayni..
Olivia siz turkiye'de yasamiyor musunuz? sanki kaynana gelin anlasmazligi ve kaynanadan sikayeti hayatinizda ilk defa burada, bu insanlardan duymus gibi davranip bir de hepsini ayiplamaya da kendinizde hak gormussunuz? Mevlanaya sormuslar, "bu kadar kitap okudun, yer gezdin, ne bilirsin?" diye. "Haddimi bilirim" demis. Keske herkes bilse..
Ben de aynen kaynanamdan hic mi hic hoslanmam, dunyanin en sevimsiz insanidir, hayatimda tanidigim en buyuk artisttir, yaptiklari adami cileden cikartir, anlatmasi ise cogu zaman komiktir, guleriz de yaptiklarina, oyle yani.. Allahtan esim anasini bildigi icin ikimizin arasina hic girmez, onu icislerime hic karistirmadan yuvarlanip gideriz. Tabi eltim benim kadar sansli degil, anaci bir esi var, oyle ki daha 17 yasinda karninda bebesi ile kaynanam yuzunden intihar etmeye kalkismis, komsular kurtarmis, kaynimin ilk ve son sozu gidip esine "O cocuga birsey olursa seni oldururum". Bu kadar.. sonra, her kaynanamin gelinine surat asisini gordukten sonra oldugu gibi neden bile sormaksizin 15-20 gun konusmamis esiyle.. Artist kaynanamin boyle bir kozu vardi iste zavalli eltime istedigi gibi kullandigi... zehir etti onun evlilik yasamini, hayatini.
Ben kaynanamdan hic hazetmiyorum, ama esimin annesi oldugu icin Turkiyedeyken hemen hemen hergun goruyorum, yuzyuze bakiyoruz, konusuyoruz, hatta oturup beraber yemek yiyor cay iciyoruz. Insan sevgisi olmadigindan, saygisizliktan, terbiyesizlikten her halde.. Siz olsaydiniz ne yapardiniz? Insan sevginiz ve sayginiz, terbiyeniz bizden ustun oldugundan sevmediginiz kaynananizla yuzyuze gelmez, evine gitmez, evinizden de kovar miydiniz?
Bence artık insanlar bu forumda derdini rahatlıkla ifade edemeyecek noktaya geldi. Hanımefendi gayet dürüst bir şekilde içinden geçen hissi söylüyor. Eğer kadına hakaret etse saygısız davransa evet yaptığın ayıp diyebiliriz. Ama hepimizin hayatında sevmediği nefret ettiği insanlar vardır. Benim sırf başımdan geçen bir nişan olayı bile erkek annelerinin hepsinden nefret etmeme yetti. Ve hayatıma bir insanı sırf o insanın annesiyle tanışmak istemediğim için sokmak istemediğim anlar oldu. Buradaki iyi niyetli, saygılı, hoşgörülü erkek annelerini tenzih ederim ama genel olarak kaynana denildiğinde kafamda kötü bir imaj var.Erkek anneleri asla oğlunun karısını kabullenemiyor. Bende sırf sevdiğim insanın ailesi diye o insanların bana yaptığı saygısızlığı kabul edemem. Yukarıda bir arkadaş yazmış karnındaki çocuğu aldırmak istediğinde bile nefret etmemiş, oğluna gel karını döv ben tutarım dediğinde bile nefret etmemiş. Yok artık bırakın nefret etmeyi bana el kaldıran kadını doğduğuna pişman ederim.Benim ailem beni üç kuruşluk insanlara köle olayım diye doğurmadı herkes haddini bilecek.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?