bakın inanmıcaksınız ama bıızim burda gelınleri el üstünde tutarlar artı gelinler kendilerini ezdirmezler.
artı oğullar oyle anne agızlarına bakmazlar.
benım abimde evli. ama annemin yengemı kıskanacak işlerine karışacak kadar düşkünlüğü yok. 3 ayda bır gider yengeme
onuda yengem çağırır gel anne mısafır geldi diye.
yengemlerde istedikleri zaman haftada bır yada 2 haftada bir anneme gelırler. nıe gelemdınızde falanda filanda annem hayatta demez.
her geldiklerinde elleri dolu gönderir annem.
yengemde sürekli anneme hediyeler alır.saygısızlık yaptıgını hıç duymadım ve gormedim.
aralarında 5 km var.
herkesın evi işi gücü kesesi ayrı. herkesın işi gucu var karışmaz kımse kımseye.
birde burda erkek evlensede çocuguna maddi yardımda bulunur. ev alırlar.yani çoocuk evlenınce ailesine değilde ailesi halaa bakmaya devam eder.
aynı sekılde kızlarınada ev alırlar. onlar için çalışırlar.erzaklarını gönderirler.ben hep boyle gördüğüm için.
yani annemin yengeme zararı yok olmadığı gıbı faydasıda cok. burda hıç görmedim zamanlı zamansız gelınlerıne gitmeler. yok burası oğlumun evi falan demeler. bana anlatılınca çok garip gelıyo gercekten..
iyi hoşta 17 yaşında evlenip birde bebek bekleyen elti ve kocası yaşları kaç ki tabi ki savunamaz karısını kendi çocuk daha
aklı başında adam karakteri oturmuş adam korur kollar orta yolu bulur
en iyi olan kayınvalide kayınpeder görümce bile muhakkak üzecek birşey yapmıştır
kendi annemizle bi fikir tartışması oluyorken eşin ailesiyle olması çok normal
biraz saygı yeter çata çat kavga evde huzur bozacak kavgalar yersiz
bi kere de biri çıkıp benim annem kaynanalık yapıyor demedi
onlarında oğlu yok mu
hep bi karşı tarafı irdeleme lafları cımbızla çekme
ben çoğu konuda önyargı olduğunu düşünüyorum bu konu için değil daha sonra açıklama yapmış konu sahibi genel konuştum
çok merak ediyorum,bu cici kız annelerinin oğulları yok mu:26:
belki de burada kaynanadan,görümceden yakınan konu sahipleri bu cici annelerin birinin gelinidir,olamaz mı
benimde aklıma birşey geldi
ya kayınvalidenin hem kız hem erkek çocuğu varsa ne oluyor
kızı için fedakarlık edip oğlu için cadılık mı yapıyor
canım bır hıkaye duymustumm yanlıssa duzeltın
ıkı kadın sokakta karsılasıyorlar
kadının bırı soruyor senın kızz vardı ne oldu dıye dıgerıde dıyor kı evlendı bır kocası var elını sıcak sudan soguk suya sokturmuyor yemegı yapar kahvaltıyı onune getırır fılan dıyor
pekı oglan ne oldu dıyor oda evlendı kı sorma bı gelın var hıc bı ıs yapmaz butun gun yatar her ısı oglum yapar kahvaltıyıda yatagına ıster dıyor
aklıma geldı konuyla pek alakası var mı bılmıyorum
Ben hem kız annesiyim hem erkek annesiyim.
Kızımı evlendirince acayip süper bir kaynana olacağım.
Etliye sütlùye karısmayacağım.
Oglumu evlendirince, geline zindan edicem hayatı.
Herşeye karışacağım, yaptiğı hic birşeyi beğenmeyeceğim.
Kendimden nefret ettireceğim.
Eski zamani bu yillara tasiyinca böyle problemler kacinilimaz.
Bu herkes icin gecerli, bir insanin gercekten büyümüs olmasi ancak 30 yasindan sonra oluyor.
Erkek olsun, kadin olsun 30 yasindan sonra akli basinda, kendisine bakacak kadar gücü ve hayatin yükünü tasiyabilecek kadar güclü oluyor.
Simdi cocuk yasda siz bu zavalilari evlendirin, sonra gelsin problemler, gitsin dertler, kayinvalide yamyam cikti. kayinvalide öcü cikti, kayinvalide cin cikti.
Yahu acelen ne? Okuyun, meslek edinin, kendi ayakalarinizin üzerinde, durun, maddi ve manevi kimseye muhtac olmayin ve sonra evlenin.
Ve uzak yere tasinin kendi ailenizdende uzak, erkek tarafindanda uzak.
Arada bir ayni SIKLIKLA ailelerinizi ziyaret edin, kendi isinize gücünüze bakin. Iste o zaman herkes mutlu olacak.....Dilerim o günleride görecegiz hepimiz 10- 20 yil sonra....
herkes kendi evinde yasasin, isine gücüne baksin, ne kaynana gelinlerini hizmetci gibi görsün, nede gelinler kaynanalarini öcü gibi.
Uzak olup, güzel bir mesafeden hersey daha güzel olur.
Çocuk bakımından anlamıyorsa eşinizi bu yaşa kim getirip,size ideal bir eş konumuna soktu?
Gelişimi,düzeni,bakımı....sizin sevebilceğiniz konuma kim getirdi?
Kayınvalideniz olabilir,nefrette edebilirsiniz.,ama oğlunuzun babaannesi herşeyden önce...
bu kaynanalrın oğulları kendi kendine büyüdü,kendi kendini yetiştirdi.bu kocişler hiiiiiiççç ailelerine benzemez,apayrı kişiliklerdir
hatta bu kocişler de kendi ailelerini sevmez((((
"Herkes birgün kayınvalide olacak" (nokta) =SS
ben genel olarak konustum cnm...
çoğu kişi o şekilde konustuğu için...
ayrıca o kadar çok nefret etmıssin ki kaynanadan, söyledıgın bazı seylerın sadece tesadüf olduğunu düşünüyorum..sırf burada ki bayanlar
senı elestırmesınler dıye, her türlü kendını haklı çıkaracak konular bulmuşsun, doğru veya yanlış...
hiç bir şekilde kaynanan haklı tarzında cümleler kurdutturmamak için,
maşşallah hiç fırsat bırakmamamıssın insanlara..
ben suçun asla tek taraflı oldugunu düşünmem, ınsan bazen kendıne kör bakabılıyor..ayrıca kaynana'na desen ki, o tarz seyler yapmanı ıstemıyorum nolcak?? sankı daha önce konusmayı denedınız mı ki, bu yargılara varıyorsun..
kaynanan dan yana değilim..sadece durumu anlamaya calısıyorum hepsı bu..
Siz o kadını beğenmiyorsunuz, Çocuk yetiştirmeyi bilmiyor diyorsunuz ama yetiştirdiği büyüttüğü çocuğuyla evleniyorsun Koca diye almışsın. Ortada bir hata varsa senin bu tavrındır.... kendi Annen Seni nasıl yetiştirmiş ki bunları göremiyorsun?? Çok yanlış baış açısıyla bakıyorsun.... Sanki Kaynana sizden sonra gelmişte varlığını kabul ettirmeye çalışacak? Siz sonradan o Aileye dahil oldunuz ve onların düzenine ayak uydurmak zorundasınız. Evliik oyuncak değil. Sadece karı-koca evlenince bitmiyor. Ailelerde evleniyor. Bu kadarını düşünüp keşke nişanlıykende kaynananla ilişki içine girseydin ve daha yakından tanıma fırsatları yaratsaydın.... Annen ile kaynananı kıyaslamak ço büyük hata. Eşine baksan o da Allah bilir senin gibi düşünüyordur senin annenden için... Kaynanandan bu nedenle nefret etmen En çok eşine haksızlık. Benim anneme böyle diyecek eşim koyarım kapının önüne...
Bir söz var " Zavallı annem Kaynanaların zalim olduğu dönemde GELİN, gelinlerin Zalim olduğu dönemde KAYNANA oldu" diye...
Son sözümde bu olsun...
ya ben anlamıyorum bu bayanları bazen.... kaynanaya kötü diyorsun, oğlunuda almışssın diyorlar....
iyide oğlunu almış bu kız ama kayınvalidesinin dengesiz tavırlarınıda oğlunu almadan önce görmedi değilmi,,,
şimdi arkadaş ,memnun değilse memnun değil, kaynanasının saçma hareketlerini eşi için 1, 2 , 3 sabreder .. belki daha fazla.. ama herkesinde bir sınırı var...
İNSANLAR NE KADAR İYİ OLURLARSA OLSUNLAR, GENELDE OĞLUNU EVLENDİRDİKTEN SONRA KİMLİKLERİ BİLE DEĞİŞİYOR.... ANNELERDE KISKANÇLIKLAR BAŞLIYOR.GENÇLİKTEKİ GİBİ HOŞGÖRÜLÜDE OLMUYORLAR ÇÜNKÜ YAŞLARIDA GEÇKİN OLUYOR.. BELKİ HERKESE İYİ OLUYORLAR AMA GELİNLERİNİ SEVMİYORLAR..
E GELİN OLARAK SÜREKLİ TOPUN ÖNÜNDE OLUNULUNCA KAYNANAYI SEVMEMEK NORMAL...
İNSAN CANINI YAKAN KİŞİDEN SEVMEZ,NEFRET EDER...
"Herkes birgün kayınvalide olacak" (nokta) =SS
"Ne ekersen onu bicersin", iyi olursan sevilirsin, kotu olursan yerilirsin (nokta).
evet gelin iyi olursa sevilir,kötü olursa yerilir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?