Kaynanamdan nefret ediyorum

Bravo cnm aileneKeşke herkes sizin gibi olsaAnnen öyle olduğu için gelininizde saygılı anlaşılan..Ama anne bi deyiverse niye gelmiyonuz vb şeyler gelinde öyle olmaz...Herşey karşılıklı hayatta..

..Şoyle arkama baktıgımda sokakta top oynayan kızdım..şimdi iki çoçuk sahibi 30 yaşında bir kadın..

kötü gelin katagorisinde değilim allaha sükürrr..kayın validemle anlaşıyoruzz..insanların başına ne gelicek bilinmeznasıl insanlarla karşılaşakları meselaa...yazıyı okuyunca bir an aklıma geldi o kadının yerinde ben olsaydım...Kayın valıdemden nefret ediyorum başlıgı altında..offfff düşünmesi bile kötüü...

Eltim 16 yasinda evlenmis. Esi ondan 8 yas buyuk, yani hamile iken 25 yaslarinda idi. Ben evlendigimde onlar 9 senelik evli idiler. Hersey hala ayni idi, eltimin hic bir seyde soz hakki yok idi. Esinin "akli basi-karakteri anca 40 yasindan sonra oturdu" da anasi ile karisi arasina girmemeye basladi. Tabi benim de faydam olmadi degil, baska turlu de olabildigini gordu. Ancak cok gec tabi, kocaligi eve ekmek getirmekten ve emretmekten ibaret sanir hala. Herseyle yillarca anasi ilgilendigi icin (daha dogrusu evliligini anasi yonettigi icin) kaynim 50 sinden sonra hala evin genc delikanlisi, bekar bir erkek nasil yasarsa oyle yasiyor, akliniza ne gelirse hepsini..

çok merak ediyorum,bu cici kız annelerinin oğulları yok mu:26:
belki de burada kaynanadan,görümceden yakınan konu sahipleri bu cici annelerin birinin gelinidir,olamaz mı

olabılır aslında bunu bende cok dusundum belkıde aynı fıkırde oldukları cok konu vardır ama reale gelınce olay baska

benimde aklıma birşey geldi

ya kayınvalidenin hem kız hem erkek çocuğu varsa ne oluyor

kızı için fedakarlık edip oğlu için cadılık mı yapıyor

evet bızzat yasadım cok kırıcı bır durum oluyor aslında

guzel bır ornektı gelın olunca baska oluyor tabı

ahahah harıkasın yaaa benımde bır oglum var allah hepımızın cocuklarına saglıklı omur versın ınsaallah bende gelınıme dunyayı dar edıcem elımden kurtulamaz

Son düzenleme:
Eski zamani bu yillara tasiyinca böyle problemler kacinilimaz.
Bu herkes icin gecerli, bir insanin gercekten büyümüs olmasi ancak 30 yasindan sonra oluyor.
Erkek olsun, kadin olsun 30 yasindan sonra akli basinda, kendisine bakacak kadar gücü ve hayatin yükünü tasiyabilecek kadar güclü oluyor.
Simdi cocuk yasda siz bu zavalilari evlendirin, sonra gelsin problemler, gitsin dertler, kayinvalide yamyam cikti. kayinvalide öcü cikti, kayinvalide cin cikti.

Yahu acelen ne? Okuyun, meslek edinin, kendi ayakalarinizin üzerinde, durun, maddi ve manevi kimseye muhtac olmayin ve sonra evlenin.
Ve uzak yere tasinin kendi ailenizdende uzak, erkek tarafindanda uzak.
Arada bir ayni SIKLIKLA ailelerinizi ziyaret edin, kendi isinize gücünüze bakin. Iste o zaman herkes mutlu olacak.....Dilerim o günleride görecegiz hepimiz 10- 20 yil sonra....
herkes kendi evinde yasasin, isine gücüne baksin, ne kaynana gelinlerini hizmetci gibi görsün, nede gelinler kaynanalarini öcü gibi.
Uzak olup, güzel bir mesafeden hersey daha güzel olur.

Kesinlikle katılıyorum bence meslek edinmeden asla evlenilmesin. Yaş çok önemli hala bin pişmanım evlenince okurum devam ederim diyorsun ama ne yazık ki olmuyor sonra çoluk çocuğa karışıyorsun ve hayatın o an bitiveriyor. Mesleği ele almadan evlenecek olanlar varsa lütfen iyi düşünsünler evlendikten sonra okul falan okunmuyor kimse kendini kandırmasın

Çocuk bakımından anlamıyorsa eşinizi bu yaşa kim getirip,size ideal bir eş konumuna soktu?
Gelişimi,düzeni,bakımı....sizin sevebilceğiniz konuma kim getirdi?

Kayınvalideniz olabilir,nefrette edebilirsiniz.,ama oğlunuzun babaannesi herşeyden önce...

Siz o kadını beğenmiyorsunuz, Çocuk yetiştirmeyi bilmiyor diyorsunuz ama yetiştirdiği büyüttüğü çocuğuyla evleniyorsun Koca diye almışsın. Ortada bir hata varsa senin bu tavrındır.... kendi Annen Seni nasıl yetiştirmiş ki bunları göremiyorsun?? Çok yanlış baış açısıyla bakıyorsun.... Sanki Kaynana sizden sonra gelmişte varlığını kabul ettirmeye çalışacak? Siz sonradan o Aileye dahil oldunuz ve onların düzenine ayak uydurmak zorundasınız. Evliik oyuncak değil. Sadece karı-koca evlenince bitmiyor. Ailelerde evleniyor. Bu kadarını düşünüp keşke nişanlıykende kaynananla ilişki içine girseydin ve daha yakından tanıma fırsatları yaratsaydın.... Annen ile kaynananı kıyaslamak ço büyük hata. Eşine baksan o da Allah bilir senin gibi düşünüyordur senin annenden için... Kaynanandan bu nedenle nefret etmen En çok eşine haksızlık. Benim anneme böyle diyecek eşim koyarım kapının önüne...

Bir söz var " Zavallı annem Kaynanaların zalim olduğu dönemde GELİN, gelinlerin Zalim olduğu dönemde KAYNANA oldu" diye...

Son sözümde bu olsun...

bu kaynanalrın oğulları kendi kendine büyüdü,kendi kendini yetiştirdi.bu kocişler hiiiiiiççç ailelerine benzemez,apayrı kişiliklerdir
hatta bu kocişler de kendi ailelerini sevmez((((

Son düzenleme:
bu kaynanalrın oğulları kendi kendine büyüdü,kendi kendini yetiştirdi.bu kocişler hiiiiiiççç ailelerine benzemez,apayrı kişiliklerdir
hatta bu kocişler de kendi ailelerini sevmez((((

"Herkes birgün kayınvalide olacak" (nokta) =SS

"Herkes birgün kayınvalide olacak" (nokta) =SS

evet belki de ben çok yakında olacağım.ama annemin yaptığını asla yapmayacağım,kendimi oğluma ve gelinime ezdirmeyeceğim

Ben şu cümlenizi anlıyamadım. (her türlü kendını haklı çıkaracak konular bulmuşsun, doğru veya yanlış...) Bu ne demek. Kendimi haklı çıkarmak için doğru ya da yanlış...Burdaki mantık kadınların yaşadığı sorunları paylaşması belki bu şekilde rahatlaması ne bileyim bu tür sebeplerden dolayı yazıyoruz sanırım buraya. Ben burda yaşamadığım yalan yanlış şeyleri yazarsam bana ne kazandırırki.. kendimi sizlere iyi göstersem ne kazancım olacak anlamadım. Sadece yaşadığım sorunlar bunlar, sorunlu tuhaf bi kaynanaya sahibim , bu tür sorunlar yaşıyorum siz benim yerimde olsanız naparsınız nasıl davranırsınız amacıyla dertleşmek maksadıyla yazıyorum. Burda tanımadığım bayanlar aman beni çok sevsinler bende onları kandırayım yalan yanlış şeyler anlatıp diye yazmıyorum. Eğer sizin paylaşımlarınızda yaşadığınız psikoloji buysa inanın bu duruma çok uzağım. Olmayan şeyleri olmuş gibi göstermek bilmiyorum ama biraz deli saçması olur.

Lisede ve ünv. giriş sınavlarında paragraf bilgisi adı altında sorulan sorular vardı hatırlarmısınız. Bu sorular çıktığı zaman anlıyamazdım ilerde bu konular bizim ne işimize yarıyıcak diye düşünürdüm içten içe. Sonra öğrendim. Gerçekten ileriki hayatımızda çok işimize yaradığını..OKUDUĞUNU ANLAMA VE YORUM YAPABİLME KABİLİYETİ kazandırıyomuş insana. Şimdi ben size ne anlatırsam anlatayım sizin anlama ve okuduğunu yorumlama kabiliyetiniz olmadıktan sonra boşa vakit kaybı olduğunu düşünüyorum. En azından çabanız ve gayretiniz için tebrik ediyorum sizi ...

ya ben anlamıyorum bu bayanları bazen.... kaynanaya kötü diyorsun, oğlunuda almışssın diyorlar....
iyide oğlunu almış bu kız ama kayınvalidesinin dengesiz tavırlarınıda oğlunu almadan önce görmedi değilmi,,,
şimdi arkadaş ,memnun değilse memnun değil, kaynanasının saçma hareketlerini eşi için 1, 2 , 3 sabreder .. belki daha fazla.. ama herkesinde bir sınırı var...
İNSANLAR NE KADAR İYİ OLURLARSA OLSUNLAR, GENELDE OĞLUNU EVLENDİRDİKTEN SONRA KİMLİKLERİ BİLE DEĞİŞİYOR.... ANNELERDE KISKANÇLIKLAR BAŞLIYOR.GENÇLİKTEKİ GİBİ HOŞGÖRÜLÜDE OLMUYORLAR ÇÜNKÜ YAŞLARIDA GEÇKİN OLUYOR.. BELKİ HERKESE İYİ OLUYORLAR AMA GELİNLERİNİ SEVMİYORLAR..
E GELİN OLARAK SÜREKLİ TOPUN ÖNÜNDE OLUNULUNCA KAYNANAYI SEVMEMEK NORMAL...
İNSAN CANINI YAKAN KİŞİDEN SEVMEZ,NEFRET EDER...

Son düzenleme:

Evet bunu anlamak neden bu kadar zor bende onu anlamıyorum canım yaa.. Kaynana iyiyse neden kötü diyelimki. Demekki ortada ciddi bi sorun varki nefret ediyorum. İnsanlar anlamak istedikleri gibi anlıyolar.. Ya da hiç anlamadan yorum yapıyolar..

Bazi gelinler vardir iyilik amaciyla birsey söylersin kizar söylemezsin yine kizar. Halamin oglu evleniyordu. Kadin gelini aldi yanina bizde yanindayiz yani kendi gözlerimle görmesem tamam gelin hakli diyecegim. Nisanligini halam beyenmedi kizim bak su modellere de dedi bunlar daha hos duruyor . Kadin sadece bunu söyledi, gelin ise üff annecigim kaynanaligini simdiden göstermeye basliyorsun dedi. Sonra kadin dügün alis verisinde hic bir sey demedi. Kizim sen ne begenirsen ben sana alacagim, sonra gelin tabi cok zevksiz ve kararsiz ne istedigini bilmiyor . Bu sefer yine basladi gelin. Niye susuyorsun anne niye fikrini söylemiyorsun dedi. Tabi herkez olayi biliyor. Kuzenimde döndü geline sanada kadin ne yapsa yaranamiyor dedi...O kuzenime halen kizgin bu yüzden. Aralari hic iyi degil...

Birde konu sahibi arkadasima bir seyler söylemek istiyorum. Her yigidin bir yogurt yigisi vardir... Demek istedigim k.valideniz bu güne kadar ne gördüyse o sekilde oglunu büyütmüstür. O yüzden sizin annenizde gördügü gibi büyütmüstür ve bu size normal gelir cünkü siz o sekilde büyüdünüz.Bir diger konunuzdan anladigim kadariyla ... lütfen kirilmayin gücenmeyin.. ben bildigim dogrudur, gibi bir durus sergiliyorsunuz.buraya yazan arkadaslarimiz sizin k.v. tanimiyor ve avukatligini da yapmiyor.

Cocuguzu düsüyorsunuz iyi bir annesiniz ama bu kadar da üstüne düsmeyin... sakinan göze cöp kacar... Evli degilim ve cocugumda yok... Olsa herhalde bütün gün camur topragin icinde oynayan bir cocuk olurdu, cocuklugunu yasardi...

Ailemde bebegi olanlar var. Aman cocuga sunu vermeyin söyle yapmayin , sürekli dikkat ederler.Tam da bu süper steril büyütülen cocuklar hastaliktan hic kurtulmuyor...Gelisimleri de daha gec oluyor..

Son düzenleme:
QUOTE=sumuzz;25338327]Bazi gelinler vardir iyilik amaciyla birsey söylersin kizar söylemezsin yine kizar. Halamin oglu evleniyordu. Kadin gelini aldi yanina bizde yanindayiz yani kendi gözlerimle görmesem tamam gelin hakli diyecegim. Nisanligini halam beyenmedi kizim bak su modellere de dedi bunlar daha hos duruyor . Kadin sadece bunu söyledi, gelin ise üff annecigim kaynanaligini simdiden göstermeye basliyorsun dedi. Sonra kadin dügün alis verisinde hic bir sey demedi. Kizim sen ne begenirsen ben sana alacagim, sonra gelin tabi cok zevksiz ve kararsiz ne istedigini bilmiyor . Bu sefer yine basladi gelin. Niye susuyorsun anne niye fikrini söylemiyorsun dedi. Tabi herkez olayi biliyor. Kuzenimde döndü geline sanada kadin ne yapsa yaranamiyor dedi...O kuzenime halen kizgin bu yüzden. Aralari hic iyi degil...

Birde konu sahibi arkadasima bir seyler söylemek istiyorum. Her yigidin bir yogurt yigisi vardir... Demek istedigim k.valideniz bu güne kadar ne gördüyse o sekilde oglunu büyütmüstür. O yüzden sizin annenizde gördügü gibi büyütmüstür ve bu size normal gelir cünkü siz o sekilde büyüdünüz.Bir diger konunuzdan anladigim kadariyla ... lütfen kirilmayin gücenmeyin.. ben bildigim dogrudur, gibi bir durus sergiliyorsunuz.buraya yazan arkadaslarimiz sizin k.v. tanimiyor ve avukatligini da yapmiyor.

Cocuguzu düsüyorsunuz iyi bir annesiniz ama bu kadar da üstüne düsmeyin... sakinan göze cöp kacar... Evli degilim ve cocugumda yok... Olsa herhalde bütün gün camur topragin icinde oynayan bir cocuk olurdu, cocuklugunu yasardi...

Ailemde bebegi olanlar var. Aman cocuga sunu vermeyin söyle yapmayin , sürekli dikkat ederler.Tam da bu süper steril büyütülen cocuklar hastaliktan hic kurtulmuyor...Gelisimleri de daha gec oluyor..[/QUOTE]

Süper steril bi hayat sunmuyorum çocuğuma. Hergün parkta çamurun içinde oynuyo. Ayakları toprağa bassın diyen annelerdenim. Bahsettiğim tamamen farklı bi konu. Tekrar tekrar ana fikri yazmak gereksiz bence. Ama ana fikir sizin anladığınız gibi değil. Yorumunuz için tşkler

evet gelin iyi olursa sevilir,kötü olursa yerilir

Kusura bakmayın ama ne gereksiz yorumlar yapıyosunuz.. Hani sırf konuşmak için konuşan gereksiz insanlar vardırya siz o grubun içindesiniz. Okuduğunu anlamadan tek derdi ''Huu millet bakın bende burdayım'' demek için sadece varlığını belli etmek için yazmışsınız işte.. Ne diyeyimki size Allah sizi bildiği gibi yapsın... Sağlıcakla :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…