• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaynanamdan nefret ediyorum

Arkadasim sizin adiniza geldiginiz duruma üzüldüm. k.v gercekten size kötü davranmis. Ama burada k.v den cok esinize kizdim. Esiniz daha suclu neden k.v. söyledigi herseye yapiyor hatta size siddet uyguluyor. Bu kadar mi acimasiz... Hic bir bayana el kalkmaz ama hamile bayana hic hic kalmaz...Siz bu durum karsisinda sizin tutumunuz ne oldu ? Bu kadar siddet görmenize ragmen esinizle birlikteniz ... Sizi yargilamiyorum lütfen yanlis anlamayin.... kendimi suçluyorum bazen bunlara nasıl izin verdim diye gurur yaptım ailemin evine dönemedim ozaman 7 aylık hamileydim. çocuk doğana kadar katlanırım ondan sonra başımın çaresine bakarım diye düşündüm.hep içime attım. herkes istediğini yaptı ben cevap vermedim kimseye uymadım.eşimin ve ailesinin sorumsuzlukları sonra çocuğu alıp birsüre sonra ailemin evine döndüm 3 sene ailemle yaşadım tabii bu arada boşanmadım.hiçbişey yokmuş gibi bize glip oturup çay içiyodu birde yılbaşlarını bayramları tatilleri bizle geçirdi maddi yönden benim aileme muhtaç oldu.kendi ailesi sırtını döndü ortada kaldı.yani gene benim başıma kaldı ben çocoğumu büyüttüm şimdi 4 yaşında tekrar evime döndüm.eşim daha iyi bir işte çalışıyor bol kazançlı.ama ona ve ailesine hiçbir zaman hakkımı helal etmiyorum sadece kızım babasını çok seviyor onun için bu saatten sonra kimseye eyvallhım yok.kötüde olmam çünkü umrumda bile değiller.ama kim nederse desin benim kaynanm aklı başında olgun davransaydı oğlu suçlu olsa bile ben bunları yaşamazdım.

İlahi adalete inananlardanım canım. Allah kötülük yapanın yanına bırakmaz. Sen kızın için doğru olan neyse onu yapmaya devam et.Bence çok iyi bi anne ve çok iyi bi eşsin..

İlahi adalete inananlardanım canım. Allah kötülük yapanın yanına bırakmaz. Sen kızın için doğru olan neyse onu yapmaya devam et.Bence çok iyi bi anne ve çok iyi bi eşsin..

teşekkür ederim canım,bende senin için aynı duyguları paylaşıyorum.zaman çok çabuk geçiyor biraz daha sabret bebeğini ve seni mutlu günler bekliyor öyle düşün.su akar yolunu bulur...

Lisede ve ünv. giriş sınavlarında paragraf bilgisi adı altında sorulan sorular vardı hatırlarmısınız. Bu sorular çıktığı zaman anlıyamazdım ilerde bu konular bizim ne işimize yarıyıcak diye düşünürdüm içten içe. Sonra öğrendim. Gerçekten ileriki hayatımızda çok işimize yaradığını..OKUDUĞUNU ANLAMA VE YORUM YAPABİLME KABİLİYETİ kazandırıyomuş insana. Şimdi ben size ne anlatırsam anlatayım sizin anlama ve okuduğunu yorumlama kabiliyetiniz olmadıktan sonra boşa vakit kaybı olduğunu düşünüyorum. En azından çabanız ve gayretiniz için tebrik ediyorum sizi ...

Canım sen hiç sıkıntı yapma! Benim Dilbilgisi ve edebiyat bilgim bana yeter. Kucağınca bir çocukla yazsaydın o yorumu, sende farklı yazamazdın emin ol.. Sözlerim sizi incitmiş olabilir. Ne demiş atalarımız " Doğru söyleyeni dokuz kövden kovarlar". İŞte bu kadar açık ve net.

Yine bir dipnot;

2 tane çocuğumla üniversite sınavına hazırlanıp KKTC ODTÜ' de %100 Burs eğitimi tercih edebiliyorum. :24: Bu yıl ki sınavda paragraf sorularının fazla olduğunu hesaba katarsak sana en güzel cevap bu olur diye düşünüyorum :72: :36:

Bende sizin gereksiz cevaplarınız için tşk ederim. Sizin gibi insanlar hayatta herşeyi ciddiye almamamız gerektiğini öğretiyo... Kısa bi süreliğinede olsa yüzümüzde bi tebessüm oluşuyo... Ciddiyetsiz ve gereksiz olsada gülümsememi sağladınız tşkler....

Abi benim türkçeme laf atana bak! Dİlgisinden bahseden adama bak!!!!! Öğretiyooooooooooooo , oluşuyoooooooooo.............

"r" harfini yuttunuz mu hanım efendi!

Dinime küfreden Müslüman OLSA!

Ben yazdığımı okudum çok mu hata yapmışım acaba diye ama görüyorum ki bence hata sizin niyetinizde... Allah eşinize, çocuğunuza ve kayınvalidenize yardımcı olsun. Eleştiriye açık olmayı öğrenin, daha sonra bir başlık açın sevgili Türkçe öğretmenim ;)

Abi benim türkçeme laf atana bak! Dİlgisinden bahseden adama bak!!!!! Öğretiyooooooooooooo , oluşuyoooooooooo.............

"r" harfini yuttunuz mu hanım efendi!

Dinime küfreden Müslüman OLSA!

Ben yazdığımı okudum çok mu hata yapmışım acaba diye ama görüyorum ki bence hata sizin niyetinizde... Allah eşinize, çocuğunuza ve kayınvalidenize yardımcı olsun. Eleştiriye açık olmayı öğrenin, daha sonra bir başlık açın sevgili Türkçe öğretmenim ;)

Arkadaş bi dur sakin sakin ...Önce bi rahatla nefes al... 10 'a kadar say..:)) Tamam sakinmisin.. Valla ben imla kurallarına pek dikkat etmedim sanırım.. Haklısın bi de zamanım kısıtlı olduğu için kelimeleri yuvarlamış olabilirim... Çok çok utandım şimdi. Fakat benim anlatmaya çalıştığım şey yine farklı bişeydi...Bak yine kaldın sınıfta :)) Okuduğunu anlıyamama ve yorum yapabilme kabiliyetinden uzak olduğunu yazmıştım senin yorumunu okuyunca.... Ki yanılmadığımı bikez daha gösterdin. Keşke yanıltsaydın beni.. Üzgünüm:((

Kayınvalidenden başkası çocuğuna bakarken endişe etmiyor ve gözün arkada kalmıyorsa bu işte ciddi bir gariplik var derim. Çünkü annelik zaten gözü arkada kalmaktır. Çocuğa kim bakarsa baksın endişe duymaktır. İster eşin, ister annen, ister teyzesi,halası vs. Dolayısıyla kayınvaliden bakarken de endişe etmen çok normal.

Ancak bu normal duyguyu, anormal hale getirip bunun adını nefret koyman ilginç.

Son düzenleme:

Kayınvalidenden başkası çocuğuna bakarken endişe etmiyor ve gözün arkada kalmıyorsa bu işte ciddi bir gariplik var derim. Çünkü annelik zaten gözü arkada kalmaktır. Çocuğa kim bakarsa baksın endişe duymaktır. İster eşin, ister annen, ister teyzesi,halası vs. Dolayısıyla kayınvaliden bakarken de endişe etmen çok normal.

Ancak bu normal duyguyu, anormal hale getirip bunun adını nefret koyman ilginç.

Başkası derken tabiki bakıcıya emanet etsemde gözüm arkada kalır. Ama annemin ne denli titiz ve benden bile daha iyi baktığını bildiğim için gözüm arkada değil Allaha şükür. Ama çok özlüyorum ve tabi merak ediyorum.. O işin başka boyutu. Kaynanaya gelince daha öncede biçok vukuatı olduğu için emanet etmem mümkün değil. Nefret etme sebebim çocuk bakabilme kabiliyeti olmadığı için değil..Eşimde bende onun bakmasını istemediğimiz halde bu konuda inatlaşması ve huzur bozması... Sebep bu.

Artık konu kapanmadan yetişeyim diye önce yazıyor sonra okuyorum :)))

Burada yorum yapan yüzlerce kadın olduğuna göre, yüzlerce de görüş vardır. İnsanlar hiç mi düşünmez bir konu açarken, ben bunu buraya yazıyorsam, bu yazdıklarıma karşıt görüşlerde gelebilir, illa herkes benim tarafımı tutacak diye birşey yok diye. İlla alkışlanmayacağım.

Şimdi şimdi okumaya başladım gene aynı muhabbet, konu sahibi gene işine gelmeyen yorumları yazan arkadaşları terslemeye başlamış. Derdine derman bulmak, illa aynı görüşlerle olmaz, esas derman karşıt görüşlerdedir. Çünkü o senin düşünemediğini düşünmüş sana yol göstermiştir.

Gerçekten amacı kendine birşey katmak olmayan, "sırf oh yazdım rahatladım" diyenler nasılda belli oluyor, dök içine rahatla, iki de tanımadığın insanlara çemkir stres at ohhh tasasız hayat.

Birşeyler yazıyorsan karşıt görüşleride aynı efendilikle karşılamak lazım.

Son düzenleme:

Burada yorum yapan yüzlerce kadın olduğuna göre, yüzlerce de görüş vardır. İnsanlar hiç mi düşünmez bir konu açarken, ben bunu buraya yazıyorsam, bu yazdıklarıma karşıt görüşlerde gelebilir, illa herkes benim tarafımı tutacak diye birşey yok diye. İlla alkışlanmayacağım.

Şimdi şimdi okumaya başladım gene aynı muhabbet, konu sahibi gene işine gelmeyen yorumları yazan arkadaşları terslemeye başlamış. Derdine derman bulmak, illa aynı görüşlerle olmaz, esas derman karşıt görüşlerdedir. Çünkü o senin düşünemediğini düşünmüş sana yol göstermiştir.

Gerçekten amacı kendine birşey katmak olmayan, "sırf oh yazdım rahatladım" diyenler nasılda belli oluyor, dök içine rahatla, iki de tanımadığın insanlara çemkir stres at ohhh tasasız hayat.

Keşke önce okuyup sonra yazsanız.. Bakın kendiniz itiraf etmişsiniz zaten önce tüm yazdıklarımı okusaydınız mantık çerçevesi içerisinde eleştiren arkadaşlara tşk ettiğimide görmüş olurdunuz..Sizin değiminizle çemkirmek stres atmak ve tasasız hayat... Valla bu sanal platformda nasıl stres atıp tasasız yaşanabiliyo ben bu psikolojiye çok uzağım. Benim stres atmam için somut gerçekler lazım... Burda üç-beş kişinin eleştirisi nasıl benim yaşadığım gerçekleri değiştirmiyosa yazılan güzel sözlerde beni tasasız hayat yaşamama sevk etmiyo. Keşke öyle olabilseydi ama gerçekler malesef öyle değil...

kaynananız hiç bir halttan anlamıyor olabilir,ondan nefret edecek kadar çocuğunuza bakma özürlü olabilir..
ama ilk mesajınızdan itibaren yazdıklarınız ...ne kadar nefret dolu!!! çocuğunuzu böyle içinizle nefretle mi yetiştireceksiniz?
peki ilerde aynı rolü yani kaynananızın yerine geçme olasılığınız? ben söyleyim % 99..geleceğin gelinleri sizden bile sevgisiz olucak..

annenizi her yerde övmüşsünüz de üzgünüm ama sevgi dolu,anlayışlı bir evlat yetiştirememiş..mübarek kandil günü her şeye rağmen
elini öpüp kandileşeceğiniz insanı yerden yere vurdunuz..vizcdanım sızladı gerçekten..:26: benim annemde neler çekmiş vakti zamanında
ama kadın işte,hala el üstünde tutuyor babaannemi..napıyım yavrum Allah görüyor der..kendi kızı annem kadar düşünmez belkide..ama işte
zaman öyle bir yere doğru gidiyor ki...

siz en iyisi alın pılınızı pırtınızı uzaklaşın..bir ömür sinir hastası modunda geçmez..hem çocuğunuzu büyütürken içinizde rahat olur..:31:

Keşke önce okuyup sonra yazsanız.. Bakın kendiniz itiraf etmişsiniz zaten önce tüm yazdıklarımı okusaydınız mantık çerçevesi içerisinde eleştiren arkadaşlara tşk ettiğimide görmüş olurdunuz..Sizin değiminizle çemkirmek stres atmak ve tasasız hayat... Valla bu sanal platformda nasıl stres atıp tasasız yaşanabiliyo ben bu psikolojiye çok uzağım. Benim stres atmam için somut gerçekler lazım... Burda üç-beş kişinin eleştirisi nasıl benim yaşadığım gerçekleri değiştirmiyosa yazılan güzel sözlerde beni tasasız hayat yaşamama sevk etmiyo. Keşke öyle olabilseydi ama gerçekler malesef öyle değil...

İşte konu bu, mantık çerçevesinde ama o çerçeve sizin belirlediğiniz çerçeve yani sizin bakış açınızı yansıtan görüşler, tabi ki teşekkür edeceksiniz garip birşey yok bunda.

Ancak haklısınız vallahi , okuyunca kendimden utandım sizin gibi terbiye fakiri birini kaale alıpta cevap yazdım diye. Teşekkürleri okuduğum gibi, hiç tanımadığınız Egem'e dersler verdiğinizi de okudum , gene hiç tanımadığınız diğer bir üye arkadaşa paragraf bilgisinden girip, okuyup anlamadan çıktığınızı da okudum.

Tekrar söylüyorum haklısınız. Önce eldeki malzemeye bir bakmak, ona göre yorum yazmak lazım. Varsın yetişemeden konu kapansın. Değmez insanlara değer yorumlar yapmak, diğer değerli arkadaşlara ayıp etmek oluyor.

Son düzenleme:
kaynananız hiç bir halttan anlamıyor olabilir,ondan nefret edecek kadar çocuğunuza bakma özürlü olabilir..
ama ilk mesajınızdan itibaren yazdıklarınız ...ne kadar nefret dolu!!! çocuğunuzu böyle içinizle nefretle mi yetiştireceksiniz?
peki ilerde aynı rolü yani kaynananızın yerine geçme olasılığınız? ben söyleyim % 99..geleceğin gelinleri sizden bile sevgisiz olucak..

annenizi her yerde övmüşsünüz de üzgünüm ama sevgi dolu,anlayışlı bir evlat yetiştirememiş..mübarek kandil günü her şeye rağmen
elini öpüp kandileşeceğiniz insanı yerden yere vurdunuz..vizcdanım sızladı gerçekten..:26: benim annemde neler çekmiş vakti zamanında
ama kadın işte,hala el üstünde tutuyor babaannemi..napıyım yavrum Allah görüyor der..kendi kızı annem kadar düşünmez belkide..ama işte
zaman öyle bir yere doğru gidiyor ki...

siz en iyisi alın pılınızı pırtınızı uzaklaşın..bir ömür sinir hastası modunda geçmez..hem çocuğunuzu büyütürken içinizde rahat olur..:31:
[/QUOTE
Peki siz neden böyle bi öfke nöbeti modundasınız... Allaha şükür ben bu yaşa kadar büyüklerime saygısızlık yapmadım yapmamda.. Kaynanamda dahil olmak üzere..Sadece önlem alırım sınır koyarım asla yüz göz olmam. Ama içimden geçen duygularım konusundada ikiyüzlülük yapmam.. Çoğu kadın kayınvalideyi sevmez hatta benim gibi nefret eder..Tabi SEBEPLER varsa... Ki tanıdığım gerçekten çok hanımefendi kayınvalidelerde var ... Konu dağılmasın tüm yazdıklarımı okuduysanız ama hepsini okuduysanız ve hala böyle düşünüyosanız sadece saygı duyuyorum fikirlerinize tşkler

İşte konu bu omantık çerçevesinde ama o çerçeve sizin belirlediğiniz çerçeve yani sizin bakış açınızı yansıtan görüşler, tabi ki teşekkür edeceksiniz garip birşey yok bunda.

Ancak haklısınız vallahi , okuyunca kendimden utandım sizin gibi terbiye fakiri birini kaale alıpta cevap yazdım diye. Teşekkürleri okuduğum gibi, hiç tanımadığınız Egem'e dersler verdiğinizi de okudum , gene hiç tanımadığınız diğer bir üye arkadaşa paragraf bilgisinden girip, okuyup anlamadan çıktığınızı da okudum.

Tekrar söylüyorum haklısınız. Önce eldeki malzemeye bir bakmak, ona göre yorum yazmak lazım. Varsın yetişemeden konu kapansın. Değmez insanlara değer yorumlar yapmak, diğer değerli arkadaşara ayıp etmek oluyor.
[/QUOT

Bu yaptığınız yorum değil zaten adı konulmamış psikolojik bi rahatsızlık belkide adı vardır ben bilmiyorum...Bencede yazmayın ... Benim hiç tanımadığım ismini andığınız kişinin ''bütün kızlar toplandık'' haddi hurra saldıralım tarzında hoş olmayan bi yere doğru gidiyo bu yorumlar... Gereksiz bi saldırı içine düştüm sanırım. Ama şu var ki burda saygı çerçevesinde eleştiren arkadaşlara mutlaka yine yorum yapıcam ama sizin tabirinizle terbiye fakiri insanların yorumlarını es geçicem... Çünkü bu konu öyle bi yere geldiki cidden şaşırdım. İnsanlar birilerinden nefret edebilir... Bu çok normal bişey . Sebepleriyle beraber anlatmama rağmen ki nefret ettiğim kişiye asla saygısızlık etmemişimdir. Bu duygu içimdedir.. Hiç kimsemi kaynanasından nefret etmiyo Allah aşkına nedir bu iki yüzlülük.. Ben sadece bunu paylaştım. Yoksa kimseyi yerden yere vurmuşluğum yok. Bu sadece bi duygu.. Sebep olmadan insan nefret etmez diyorum ve size iyi günler diliyorum hoşça-kalın:)

:46::46::46::46:

Anlama + yorum yapma + cevap yazma Konusunda süper zeki arkadaşa en güzel cevap bu olmuş :46:

biraz daha uğraşırsak kaynanasını sevecek arkadaşımız ha gayret..

Bu kadar kaynanasını seven arkadaşları görünce bi mutlu oldumki... Ne güzel insanın içi dışı bir olunca.. Yapmacıksız riyadan uzak... Valla arkadaşım bu beni eleştiren hemcinslerim varya burda böyle yazdıklarına bakma sen. Eminim kaynanalarını evlerinden içeri bile sokmuyolardır... En azından ben sadece nefret ediyorum..Ki kimse kimseyi sevmek zorunda değil.. Bunu anlamak bu kadar zormu acaba???? Bu arada sözüm size değil aman sizde yargılamayın beni :))

Back