Tamam taktikler benden...
U Unicorn kadin eşiniz ile ilgili
***Erkekler huzuru severler, eşinize evde huzurlu bir ortam sunun...gün boyunca çocuklarınızla yorulsanız bile akşam eve geldiğinde eşinize şikayetlenmek sizin yorgunluğunuzu almayacağı gibi eşinizi de negatif enerji ile doldurur, eşiniz ya size püskürür yada evden dışarı çıkıp huzuru dışarıda yada annesinde aramaya çalışır....huzuru sadece ve sadece sizde bulsun.... huzur kimde ise erkek ona bağlanır...
***Eşinizin sevgi dilini öğrenin """"onaylanmak mı, nitelikli beraberlik mı, armağanlar almak mı, hizmet edilmek mı, fiziksel temas mı"""(5 sevgi dili kitabını okumanızı tavsiye ederim)..... Eşinize onun sevgi diline göre davranirsanız eşinizi kendinize bağlamanız daha da kolaylaşır....
***Esinizle birlikte film izlemek, puzzle parçaları birleştirmek,herhangi bir oyun oynamak, çay yada kahve içerken sohbet etmek gibi aranızdaki paylaşımı artıracak şeyleri yapın.... özellikle onun sevdiği şeylere odaklanın.... eğer maç izlemek onun için çok önemli ise sevmeseniz bile onunla birlikte maç izleyin, sonra da onun bundan nasıl keyfi aldığını size bağlandığını gözlemleyin
***İş çıkışı arayıp arkadaşları ile takılacağını söyleyen erkeğe bağırıp çağırmak yerine, "bende çocukları uyuttum film izleriz diye düşünmüştüm ama sen bilirsin" yada "seni çok özlemiştim ama madem arkadaşlarınla çıkmak istiyorsun sen bilirsin" diyebilin ki hem kendini özgür hissetsin hemde aklı sizde yaptığınız planda kalsın, zaten çok vakit geçirmeden dönecektir.
***Cinsel hayatınızı aktif tutun..her ne kadar iki küçük çocuğunuzda olsa bunu yapın, başım ağrıyor, dişim ağrıyor, erken kalkıyorum, gece uyumuyorum gibi bahanelerle eşinizi redetmeyin... Ayrıca bu konuda memnun edilen erkek minnet duygusu ile eşine ev işleri ve çocuk bakımında daha çok yardımcı oluyor...bir taşla iki kuş vurmuş oluyorsunuz yani..
***sen dili kullanma, ben dili kullan... Örneğin eşine "yemeklerimi beğenmiyorsun hep kusur buluyorsun" demek yerine "yemeklerimi beğenmediğin zaman ben çok üzülüyorum" de....sonra eşinin kendi dünyasında kendisini suçlayıp sana karşı nasıl değiştiğini gör.....(((sen dili ve ben dilini internetten iyice araştır)))
***Eşinize kullandığınız her cümle ve kelime kulağına girer ama kalbine giremez... Cümlelerinizi öyle efsunlayın ki, ağzınızdan çıkıp onun yüreğine dokunsun.... Örnegin; evlendim evleneli hiç mutlu olmadım" demek yerine "bu evlilikte gözlerimi hiç güldürmedin" demek gibi.....
***Eşiniz sizi herhangi bir durumda suçladığında savunmaya geçmek (savunmaya geçmek suçu kabul etmektir,, yapmayın) yerine karşı bir cümle ve soru ile düşündürebilirsiniz.... Örneğin; ""anneme şunu şunu yaptın diyen eşe, ben bunu durduk yere mi yaptım, sor bakalım hangi davranışı karşısında da böyle yaptım"". gibi
***Annesinin kıymetli olduğundan dem vuran kocaya kendinizinde anne olduğunu hatırlatin...benim çocuklarım beni savunamayacak yaşta olduğu için mi ben eziliyorum, senin annenin anneliği kıymetli de, senin çocuklarının annesinin anneliği kıymetsiz mi" diye karşı sorularla eşinizi adaletli düşünmeye sevk edin...