Kaynanamdan nasıl kurtulabilirim

nedir bu kaynanalardan çektiğimiz ya bitane bile iyisi yok heralde. eşinle konuş sepetlettir bi şekilde gerekirse tartışma çıkar ama hiç pes etme bence

Bence şikayet etmeden eşinizle konuşun. Seninle bas basa kalamiyorum, istediğim gibi giyinemiyorum, sana yakın olmak istiyorum olamiyorum vs gibi, eşinizi biraz da belaltindan vurun. Annen içindeyken rahat edemiyorum deyip, sevismeyin. Belki annesiyle konuşur, biraz evinde kalir, biraz diger kardeslere gider, biraz size gelir. En azindan bolusmus olursunuz. Ne kadarlık evlisiniz

Eşinle konuş, bu misafirliğin fazla uzadığını, birlikte oturuyor gibi hissettiğini söyle. Ayrı evde oturmak üzere evlendiğini böyle devam edecekse evden gideceğini... Tamam tamam bu kadar ileri gitme ama noluyoruz nedir bunun sonu anlamında bir konuşma olsun.
Kayınvalidenin evi duruyor mu yani eşyası düzeni yerli yerinde mi ? Aynı şehirde misiniz ? Başka şehirse, anne sen biraz evine geç, bayramda biz sana geliriz dersiniz. Diğer kardeşler başka şehirde veya semtteyse, orası baharda çok güzel olur şeklinde kandırın.

4 yıllık evliyim canım eşimle konuştum abisi konuşacak umarım bir süre onlarda kalir

Gazozuna ilaç at

Kaynana kaynana sen de git de bu evden de.bide sessiz sedasız oturmayip bık bık yapiyosa bida gelme de keserim seni de

Bir sure hasta ol, butun isler kaynanana kalsa mesela?

evlenıldıgınde boyle bır anlasma falan ımzalanmalı vallahı ya emrivaki yapıyorlar sonradan yada vıcdan yaptırmaya calısıyor kocalar bu sefer mevzubahıs kendı kaynanaları olsa agız burun kıvırırlar cıdden ayar oluyorum rahatsız oldugunu bellı et bence.

Annen baban gelsin. Sen de yerden cikmadin sonucta senin de bir ailen var. Bakalim esin rahat oluyor mu?

Benim de aklıma annenizin gelmesi geldi. Çıkın gezin evde mecbur yemek yapmak zorunda kalsın. Yani bi süre boykot edin kocanıza yatak odasından ses gider korkusuyla az uzak durun surat asın ne bileyim kaynananız bişeye karşırsa da açık açık bu evin hanımı benim ben ne istersem nasıl istersem öyle olur deyin bu çok etkili oluyo

3 yıllık evliyim.kaynanamla cok cok iyi anlasıyoruz denilmez.ara sıra laf soyler aöa oyle cok buyutulecek seyler degil.yaslıdır der eşimin hatrına ses etmemeye calısırım.sizin anlattıgınıza gore sadece evde rahat degilmişsiniz bu konuda haklısınız.kendinizi onun yerine koyun sizde ilerde anne olup yaslanacaksınız.bizim anne babbalarmız bu cocuk bize rahat vermiyor evde rahat degiliz diye bizi kapı onune koymayı dusundu mu hayır.peki biz niye o gunleri dusunmuyoruz.evet evde rahat degilsinizdir o konuda hal veriyorum ama kendinizi onun yerine koyun evde tek basına bu ne kadar zor bi durum tahmın edin bakalım.bu kadar rahatımıza duskun olmayalım.onlar bizim anne babalarımız bizde yaslanıcaz ne edersek onu buluruz.bu sozlerim kimsenin hosuna gitmeyebilir fakat gercek bu.ilerde belki bende kaynanama bakmam bunun garantisini vermiyorum ama hep dua ediyorum allah bana o sabrı versin bakabileyim.sizde bu acıdan bakın ne kadar kotu olursa olsun o eşinizin annesi

Kayinvalidelerin oğlan sevdası bir bitmedi.
Her neyse eşinin huyunu suyunu çok iyi biliyorsun.
Uygun bir zamanını bul ve artık aile olduğunuzu izah et..
Madem ki birlikte yaşama fikirleri vardı neden ayrı ev tutuldu..
Hiç ama hiç fikirlerini gizleme.
Emin ol aynı şeyi senin ailenden herhangi biri yapmış olsa idi eşinin tavrı çok net olurdu.
Bir daha dünyaya gelme şansımız yok.
Hayat akiyor.
Böyle saçmalıklarla uğraşıyoruz.

Yaşlılık ve ihtiyaclilik durumunda bakıma muhtaç birisini elbette ki tek başına bırakmak vicdansizlik olur.
Ama sağlık sorunu yok ise sürekli kalmak zorunda da değil.
Haftada bir yahut iki gün gelinir.
Insanlar aile olduğunun farkina varsın.

Duruma müdahale etmezsen hepten başına kalıcak kayınvaliden. Zaman geçtikçe gitmesi zorlaşır. Resti çek herkeste eşit kalsın. Eşinin kardeşleride düşüncesiz demek ki yeni evli bir insanın evinde annemiz nasıl kalıyor demiyorlar. Yada herkes bıkmış kv sizin başınıza kalmış.

Bütün kardeşleri sessiz kaldığına göre diğerlerini de biktirmis olma ihtimali yüksek.
Yeni gelin ya bir şey diyemez diyene kadar kalsin demislerdir

İsin cok zor canim Allah sabir versin sana hic bisekilde saygisizlik yaoma kaynana fakat esine tatli dille onunla basbasa kalmak istedigini herkesin evinin ayri oldugunu hatirlat Allah yardimcin olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…