• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kaynanama nasıl cevap vermelıyım

nebilimben

Guru
Kayıtlı Üye
12 Şubat 2012
2.959
3.466
333
Antalya
kızlar sızden bır onerı ıstıyorum
şimdi .... en bastan anlatayım ılk evlendım kaynanamla gecıcı olarak malesef ayı eve evlendım ama hata yaptıgımı anladım gecıcı o gecmek bılmıyor neyse suan cok sukur kendı evımdeyım esımle mutluyuz en azından kavga etsek bıle kaynanam yuzunden etmıyoruz ama kaynanama arada bır laf sokar ıcınde kalan soyleyemedıgı laflarını sokar ha bırde eger bır lafı sokacaksa lafın yerı gelmese bıle durup dururken lafı kendı acar yıne sokar kacarı kurtulusu yok muhakkak o laf sokulacak bız gecen sene kaynanamla aynı evdeyken benım dayımlar bızı ıftara cagırdılar aslında yengem bana dedı kayınvaldenede soyle dıye ama ben soylemedım ben ıstemıyorum hoslanmıyorum beraber gezmekten kocamla basbasa gezmek ıstıyorum bırde kaynanam eltımle karsılıklı daırelerde oturuyolar yanı aynı ev gıbı bırsey beraber yıyıp ıcıyolar dusunun bız oradayken kaynamam eltımden ayrılmadı bızı beraber yedırdı ıcırdı bırde eltımın evıne gecıyorduk orada yemek yıyorduk sımdı ben kaynanama solesem eltım de gelıyo onlar her yere beraber gezıyolar kabıle gıbı bende o zaman solememıstım sızde davet ettıler gelırmısınız dıye kocamla beraber gıtmıstık gelınce bıze laf sokmaları olmustu ertesın gunde eltım dayısına gıtmıs kaynanam gıtmemıs kocamda saka olarak demıstı orada guzel yemekler varsa bızde gıdelım dıye hemen lafı yapıstırıp nebılımben dayısına gıderken bızı cagırdı mı dıye laf sokmustu ama lafa gelınce kaynamam bız oradayken ayrı eve cıkmamızı ıstemıyordu _ bana bu yastan sonra bı oda lazım ben sızın ısınıze karısmam _ dıyordu ama karısmadıgı ısımız kalmıyordu en cok da heryere gıderken pesımıze takılmasına uyuz oluyordum eltıme de bole yapıyor valla ben eltımı cozemedım nasıl memnun nasıl mutlu oluyor dıye ama bana bulasmasınlar da allah daha cok mutlu etsın onları ben evlendım bı sene o evde kaldım daha bır kere esımın abısının bır hafta tatılınde karısı ve cocuklarıyla basbasa bıseler yaptıgını gormedım nerye gıteler hep kaynanam peslerınde yada daha haftanın basında kaynanam bı plan yapar hafta tatılınde bılmem kımlere gıdelım dıye ve oraya ordu gıbı gıdılır yapı meselesı demekkkı ben kocamı ne kadar cok seversem seveyım asla bole kaynana merkezlı bır evlılıkle mutlu olamam ama eltım artık mutlu mudur yada oyle gıbı mı davranıyor cozemedım daha ama memnunıyetsızse de bunu saklayabılıyorsa da helal olsun ben onu da yapamam ama tabı arada duygusal sebebpler de var beraber yıyıp ıcıyorlar oradası da ayrı ama ben onu da ıstemem azıcık asım agrısız basım oyle kar yapamacagıma olmasın... kaynanam kımsenın pesını bırakmamasının sebebı gelecegını garantıye almak ılerı de hastalıkta yaslılıkta kendıne baktıracak ınsanların etrafında hazır bulunmasını ıstıyor

neyse kaynanamı az cok anlattım sıze sımdı bu senede dayımlar tekrar cagırdılar bız gıttık dun aksam da kaynanamlar bızdeydı guzel masa hazırladım elımden geldıgınce dotr dortluk olsun ıstedım kaynanam gelır gelmez bır selam verdı sonra _ dayınlara gıtmıssınız aksam nasıllar ıyıler mı_ dıye dsordu bende evet ıyıler selam soledıler dedım sofraya gectık sofrada da laflara devam _ yengen bu sene ne yaptı yengen kaalabalıktan hoslanmıyo ya bzı ondan cagırmadı heralde teyzenlerde varmıydı _ bende kocam var dıye uymadım bırde kayınpederım de var ben yapamıyorum kaynanam asla utanmaz laf solemeye ben cevap vermeye utanıyorum ama cok uyuz oldum sımdı esım evde yok kaynanamaı arayıp aynen onun yaptıgı gıbı lafın yerı gelmese bıle ben konusmak ıstıyorum _anne sen dun aksam bole bole ıma yaptın ıste yengemın sucu yok sızınle beraber gıtmeyı ıstemeyen benım her yere yengemın pesıne takılın benım pesıme takılmayın _ demek ıstıyorum sızce yapmalı mıyım sıze sorum bu ? haa bu arada esımle daha once annen sunu yaptı bunu soledı gıbı anlatmalarım yuzunden cok kavga ettık artık antmıyorum hıc bıseyı ama esım bana demıstı kı bana anlatma ben ne yapabılırım anneme gıdıp vuramam ya kendı ısını kendın gor saygısızlık yapmadan kendı cevabını kendın ver o soluyosa sende sole demıstı bende hıc esıme duyurmadan bu sefer solemek ıstıyorum sızce ıyı olur mu bıktım cunku bana laf sokmasından

Hayir canim sakin birsey soyleme. Kocani sana dusman eder. Bu seferlik de sus, "seni istemiyorum" tarzi seylerden uzak dur. Ne olursa olsun hakliyken haksiz duruma dusersin.

söyleme eğer size zararı sadece bu yöndeyse bence uymayın ona derimmm... yarın birgün yine dersede anne heryere kalabalık aile gitmekten hoşlanmıyorum k.bakma seni çağırmadım diye söyleniyorsun ama benim için pekde anlamı olmuyor dersin....
buarada kaynanan kimden öğreniyor onu anlayamadım

söleme,iyice zıtlaşır... aman cnm ya, hee de geç bence.. cvp verme.. çünkü anlamazzz.. aaa evet kızım, bende öle yapmıştım demez... sende sen, bende ben yapar emin ol... şimdi hiç olmazsa konuşup konuşup susuo, cevap verdiğin zaman, üste çıkmak için kocanı bile araya sokar mazallah...

söyleme eğer size zararı sadece bu yöndeyse bence uymayın ona derimmm... yarın birgün yine dersede anne heryere kalabalık aile gitmekten hoşlanmıyorum k.bakma seni çağırmadım diye söyleniyorsun ama benim için pekde anlamı olmuyor dersin....
buarada kaynanan kimden öğreniyor onu anlayamadım

bız zaten cok da uzak oturmuyoruz zaten ogrenmesı zor degıl esım bılmedıgı ıcı n konuyu laf arasında solemıs

bence saygısızlık yapmış olursunuz ..
eşiniz de saygısızlık yapma yeter demiş..
eşinizle de aranız bozulabilir...
söylemek zorunda değilsiniz .. söylemeyin sakın ..

....anne sen dun aksam bole bole ıma yaptın ıste yengemın sucu yok sızınle beraber gıtmeyı ıstemeyen benım her yere yengemın pesıne takılın benım pesıme takılmayın...

Bence,kapanmış bir konuyu tekrar açmak yersiz.Ve söylemeyi düşündüğün şu sözler,gerçekten kavga çıkaracak türden.

Onun yerine,tazesi tazesine,konuyu konuşuyorken,"kalabalık gezmeyi sevmiyorum,heryere birlikte gitmek gerekmez" sözler söyleyebilirsin.

Yalnız sen ne dersen de,onlar bu şekilde gezmeyi normal buluyorlar.Senin laf söylemenle,haaa bizimki yanlışmış demeyecekler.

O yüzden,kendini fazla üzüp yıpratma derim.Duymazdan gelmek ve he deyip bildiğini okumak daha iyi olabilir.

Son düzenleme:
....anne sen dun aksam bole bole ıma yaptın ıste yengemın sucu yok sızınle beraber gıtmeyı ıstemeyen benım her yere yengemın pesıne takılın benım pesıme takılmayın...

Bence,kapanmış bir konuyu tekrar açmak yersiz.Ve söylemeyi düşündüğün şu sözler,gerçekten kavga çıkaracak türden.

Onun yerine,tazesi tazesine,konuyu konuşuyorken,"kalabalık gezmeyi sevmiyorum,heryere birlikte gitmek gerekmez" sözler söyleyebilirsin.

Yalnız sen ne dersen de,onlar bu şekilde gezmeyi normal buluyorlar.Senin laf söylemenle,haaa bizimki yanlışmış demeyecekler.

O yüzden,kendini fazla üzüp yıpratma derim.Duymazdan gelmek ve he deyip bildiğini okumak daha iyi olabilir.
anlıyorum sızı ama lafın yerı gelınce dıyorsunuz ama o anda sofradayız ve esımden tamam o kadar cekınmem ama kayınpederım de var ben utanıyorum karsılık vermeye o soylemeye utanmaz ama
bırde kaynanamın anlatııgım gıbı huyu oyledır eger bır lafı soyleyecekse yerı gelsın dıye beklemez lafı kendı acar

sakın telfn falan etme. onu yeri gelince yüzyüze yaparsın. özellikle eşin yokken tatlı dille sokucan böylelerini. gerçi ben de hayatta yapamam ama:)))

bencede söylemeyin geçmiş mevzu yüzünden tartışma olur hem hoş olmaz
madem laf sokmasından rahatsızsınız
olay anında koyun tepkinizi
o size laf sokuyorsa
sizde kibarca lafı ona iade edin
yada umursamaz gibi davranın bu en kolayıdırki ben çok yaparım :))
o size yengen kalabalıktan hoşlenmıyor galiba dediği anda
yoo aslında ben hoşlanmıyorum
yengem kaynanada söyle istersen demişti
ama ben çok kalabalık oluruz onlarıda başka zaman çağırırsınız demiştim
deseydiniz ben ce cevap veremezdi
sizin içiniz soğurdu :D

bu koloni halinde gezenlere sinir mi sinir oluyorum ne var sanki peşlerine yapışacak ya..bırakın oğullarınız kızlarınız rahat rahat gitsin gezsinler...birde cümbür cemaat misafirliğe gidilirmi akıl var mantık var...benimde bir zamanlar öyleydi bana çok tuhaf geliyordu ne zaman bir akraba ziyaretine gitsek onlarda geliyordu,sonra sonra bırakmaya başladılar heralde hevesti onlarınki bilemiyorum..sizin ne kadar oldu belki zamanla bırakır..ama maaelsef bu konuda hiçbirşey söyleyemezsiniz ya söyler kötü olursun yada söylemiycen zamana bırakıcaksınız

bu koloni halinde gezenlere sinir mi sinir oluyorum ne var sanki peşlerine yapışacak ya..bırakın oğullarınız kızlarınız rahat rahat gitsin gezsinler...birde cümbür cemaat misafirliğe gidilirmi akıl var mantık var...benimde bir zamanlar öyleydi bana çok tuhaf geliyordu ne zaman bir akraba ziyaretine gitsek onlarda geliyordu,sonra sonra bırakmaya başladılar heralde hevesti onlarınki bilemiyorum..sizin ne kadar oldu belki zamanla bırakır..ama maaelsef bu konuda hiçbirşey söyleyemezsiniz ya söyler kötü olursun yada söylemiycen zamana bırakıcaksınız
ben ıkı senelık evlıyım ama eltım 7 senelık evlı onunla 7 senedır gezdıgıne gore bırakmaz pesımızı kaynanam zaten gezmeyı cok sever her yere gıder pesımızden ben en ıyısı soleyıp kotu olmayı tercıh edıcem galıba cunku ıstemyorum kesınlıkle beraber gezmek ıstemıyorummmmmmmmmmmmmm gıdılecek yer var gıdılmıcek yer var ama o her yere gelıyor bıkacagını da sanmıyorum cunku kaynanam gelınlere rahat vermek ıstemıyor eger rahata alısırsak ayrı yasamaya alısırsak daha sonra kendısıne bakacak ınsan kalmaz dıye korkuyor

ben ıkı senelık evlıyım ama eltım 7 senelık evlı onunla 7 senedır gezdıgıne gore bırakmaz pesımızı kaynanam zaten gezmeyı cok sever her yere gıder pesımızden ben en ıyısı soleyıp kotu olmayı tercıh edıcem galıba cunku ıstemyorum kesınlıkle beraber gezmek ıstemıyorummmmmmmmmmmmmm gıdılecek yer var gıdılmıcek yer var ama o her yere gelıyor bıkacagını da sanmıyorum cunku kaynanam gelınlere rahat vermek ıstemıyor eger rahata alısırsak ayrı yasamaya alısırsak daha sonra kendısıne bakacak ınsan kalmaz dıye korkuyor

Annem 23 senedir evli babamla görüncesi yani halalar hala pesinde ölene kadar sürecek heralde

iftar yemeği zaten ki ev sahibide davet etmiş keşke hiç böyle şeylere gerek duymasaydız.ha dışarda yiyecek olsanız tamam başbaşa olunda aile gezmesi sonuçta.iyi gelin olmak çokta zor değil aslında biz kendimiz zorlaştırıyoruz.

Annem 23 senedir evli babamla görüncesi yani halalar hala pesinde ölene kadar sürecek heralde

işlerıne geldıgı gıbı davranıyorlar benım kaynanama 40 sene once evlenmıs kaynanasıyla oturmamıs her yere toplasıp eltısıyle kaynanasıyla kabıle gıbı gezmemıs kendısı cok ıyı bılıyor kayananadan ayrı olmanın degerını ama ısıne oyle gelıyor

iftar yemeği zaten ki ev sahibide davet etmiş keşke hiç böyle şeylere gerek duymasaydız.ha dışarda yiyecek olsanız tamam başbaşa olunda aile gezmesi sonuçta.iyi gelin olmak çokta zor değil aslında biz kendimiz zorlaştırıyoruz.

basbasa da kımseye rahat vermıyor o zamanda pesımızde benım kocam yurtdısındaydı 1 sene o evde kaldım ben eltımın evlılıgını cok ıyı gozlemeledım mesela esımın abısının ılk defa esıyle tanıstıracagı hanımıyla beraber bır arkadası mısafırlıge gelıyor kaynanam hemen damlıyor karsı tarafa eltım mumkun degıl evınde ozel bır mısafır agırlayamıyor ve gıdıp onlarla kaynanam da tanısıyor bır daha kı sefere eltımle abım o ınsanlara mısafırlıge gıdeceklerı zaman kaynanamı davet etmeseler bıle onlar karsıda evlerınde hazırlanırken kaynanamda kendı kendıne hazırlanıyor ve onlar tam cıkarken _ o ınsanları ben de tanıyorum tanıstık gecen bende gelıcem sızınle _ dıyor
ve eltımmm.... nasıl oluyor da her zaman sırıtabılıyor anlam veremıyorum ben asla mutlu olamam oyle yasayarak ıyı gelın olmak zor degıl dıyorsunuz ama ben anladım gercekten cok zormus helekı baskaları sızden kendı yapmadıgı seylerı beklıyorsa daha zormus kaynanam kendı kayınvaldesıne bakmamıs ama bızden beklıyor

Bana kayınvalideniz pek kötü biri gelmedi açıkcası. Anlattıklaırnız kadarını yorumluyorum.
Dayınızın eşi kayınvalidenizi de iftara çağırmış kaldı ki Ramazan ayındayız. Hoşgörü ayı bu ay. İftar sofralarında ailecek oturulması gereken bir ay.
Siz kayınvalidem takılmasın peşime heryere diye çağırmamışsınız. Hoş olmamış.
Evet normal zamanlarda eşinizle başbaşa kalmak istiyor olabilirsiniz, kayınvalideniz gelmedin istiyor olabilirsiniz ama bu normal bir zamanda değil ki.
Üstelik eşinizle başbaşa romantik bir yemeğe gitmiyorsunuz iftara gidiyorsunuz. Sizin ki resmen art niyetliliğe dönüşmüş.

Doğal olarak kayınvalidenizde içerlemiş ben olsam bende içerlerdim.
Ve hiç suçu olmadığı halde yengenizi (dayınızın eşini) suçluyor.
Sizin yüzünüzden bir nevi haksızlık yapıyor kadıncağıza.

Yarın öbürgün bir ortamda konu açılır yengeniz ben sizi davet etmiştim derse olaylar daha farklı boyutlara bile ulaşabilir.

Ve belki de yengenizin gözünde kayınvalideniz davete icabet etmeyi bile uygun bulmamış olarak görünüyor olabilir.

Diğer konu eltinizle olan ilişkisi, araları iyi diye nerdeyse suçluyorsunuz onları. Eltiniz böyle mutlu demek ki siz onu anlamak zorunda değilsiniz ki.
Belki de eltiniz kayınvalidenizde sizin göremediğiniz bişeyleri görüyor olabilir.

Biraz daha sakin bakmanızı tavsiye ederim olaylara.

Bana kayınvalideniz pek kötü biri gelmedi açıkcası. Anlattıklaırnız kadarını yorumluyorum.
Dayınızın eşi kayınvalidenizi de iftara çağırmış kaldı ki Ramazan ayındayız. Hoşgörü ayı bu ay. İftar sofralarında ailecek oturulması gereken bir ay.
Siz kayınvalidem takılmasın peşime heryere diye çağırmamışsınız. Hoş olmamış.
Evet normal zamanlarda eşinizle başbaşa kalmak istiyor olabilirsiniz, kayınvalideniz gelmedin istiyor olabilirsiniz ama bu normal bir zamanda değil ki.
Üstelik eşinizle başbaşa romantik bir yemeğe gitmiyorsunuz iftara gidiyorsunuz. Sizin ki resmen art niyetliliğe dönüşmüş.

Doğal olarak kayınvalidenizde içerlemiş ben olsam bende içerlerdim.
Ve hiç suçu olmadığı halde yengenizi (dayınızın eşini) suçluyor.
Sizin yüzünüzden bir nevi haksızlık yapıyor kadıncağıza.

Yarın öbürgün bir ortamda konu açılır yengeniz ben sizi davet etmiştim derse olaylar daha farklı boyutlara bile ulaşabilir.

Ve belki de yengenizin gözünde kayınvalideniz davete icabet etmeyi bile uygun bulmamış olarak görünüyor olabilir.

Diğer konu eltinizle olan ilişkisi, araları iyi diye nerdeyse suçluyorsunuz onları. Eltiniz böyle mutlu demek ki siz onu anlamak zorunda değilsiniz ki.
Belki de eltiniz kayınvalidenizde sizin göremediğiniz bişeyleri görüyor olabilir.

Biraz daha sakin bakmanızı tavsiye ederim olaylara.
bakın burada sıze ıkı satır kaynanamı anlatmakla anlayamazsınız cunku kaynanam anlatılmaz yasanır
ya soylesem beraber gelsek gıttıgımız her yerede abuk subuk konusur ona satasır buna karısır ya sız bılemezsınız

Back
X