• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kaynanama karşı kazandığım zafer:)

felicyam

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
4 Eylül 2012
418
3
0
Ankara
ettiğini buldu diye buna derler,hemen kısaca özet geçeyim,herşey eşimin bana aldığı hediyeyle başladı kayınvaldıem eve geldı eşim evde yokken bana bağırdı çağırdı ne gerek vardı buna sen oğluma süreklı para harcatıyorsun vs. birsürü hakaret etti,bende karşılığında sende kocanın parasını yiyorsun demem üzerine ,hemen eşime koştu akşamına bende dükkandaydım o sırada,yüzüme baka baka bana iftira attı oğlum beni evden kovdu demediğini bırakmadı dedi,ben şşokk oldum oracıkta cünkü tam tersi olmuştu,oğlum Allah sana sabırlar versin ,bununla çingeneler bile baş edemez vs. hakaretler arka arkaya geldi,neyse olay olduğu yerde kaldı ve kapandı,eşim şehir dışına iş için gitti ,ayda bir yanına gidiyordum yanımda kayınvalidem ve elamanı üçümüz gidiyorduk maksat bizi başbaşa bırakmak istemıyordu kayınvalıdem daha öncede eşim 6 ay gitmişti iş görüşmesine ben gitmemiştim kayıvalidemde gitmiyordu 2 kez gitti sadece bu kez amacı benimle gelip ortamı soğutmak eşimle olan davranışlarımız kısıtlamak vs. bu son kavga ve iftiradan sonra kayınvalidem benimle gitmicekti düşüncem buydu,o gün bana haber vermeden başka arabayla oğlunun yanına gider diye düşünüyordum,eşim 10 gün sonra gel demişti çalıstığım sehire kayınvalideminde haberi vardı, karnıma kramplar girmişti o gün gelmeden önce,acaba yine ne huzursuzluk çıkartır neyden bahane bulur diye düşünüp duruyordum...

neyse ki aceleci kaynanam o günü beklemeden erkenden yollara koyulmuş oğlunu bulmuş yanına gitmiş,benım arkamdan demediğini bırakmamış yılan gelin bizi dağıttı,boşan oğlum bundan,buna haketmediği şekilde davranıyorsun şımarttın tepemize çıktı,ailesinede senin paranı yediriyor,şöyle böyle iftiraları saymış...

eşimde demişki; benim karıma birşey yapanın kemiklerini kırarım ,laf söyleyenin dilini koparırım,o benim himayemde tabikide ben bakıcam herşeyin en iyisini alıcam,şuan calısıyorum diye ailesinin yanında sorun etmeden beni bekliyor..ailesinin bizim paramıza ihtiyacı yok hem onlar öyle insanlar değil,senin söylemenle niye boşanayım hem boşansam yerine başkası gelecek,hem ben karımı çok seviyorum niye boşanayım demiş...daha birçok şey söylemiş ,kayınvalidem mors olmuş...

evine dönmüş arkadaşına anlatmış bunları ağlaya ağlaya koskaca oğlumu ne hale soktu bu yılan gelin demiş ,arkadaşı ve çevresi çok sever beni,arkadaşı anlattı bana geri bunları...

gün gelir devran döner işte böyle,bir zamanlar oğlunun yanında gelinimi çok seviyorum diyordu beni hiç kötülemezdi,eşim yokken ağzıma sı..rlardı,eşime anlatırdım annenler böyle yaptı diye inanmazdı beni sustururdu,arkamdanda kayınvalıdem biz ona çok iyi davranıyoruz ama gelin bizi sevmiyor derdi,şimdi içindeki kini nefreti kustu sonunda eşime,böyle olması iyi oldu,ben şimdi ne yapayım kızlar,onun yaptığı gibi eşime annenleri çok seviyorum ama bana neden soğuk davranıyorlar mı deyim,yada hiç adlarını anmayayım mı?birde birkaç gün sonra eşimle buluşacağım,kayınvalıdem gelmez dıye umuyorum,gelirsede nasıl davranayım eşimin yanında?

Öncelikle eşinizle konuşun.
Annesine de mesafeli davranın. Sonuçta size iftira atmış evden kovdu falan demiş.
Ama sizde biraz hatalısınız. Sende kocanın parasını yiyorsun demek onu ateşlemiş zaten.
Nolursa olsun yüzüne karşı söylemeyin. O büyütür büyütür eşinize sunar.
Sonra yine siz haksız olursunuz.

Son düzenleme:
Öncelikle eşinizle konuşun.
Annesine de mesafeli davranın. Sonuçta size iftira atmış evden kovdu falan demiş.
Ama sizde biraz hatalısınız. Sende kocanın parasını yiyorsun demek onu ateşlemiş zaten.
Nolursa olsun yüzüne karşı söylemeyin. O büyütür büyütür eşinize sunar.
Sonra yine siz haksız olursun.

eşimle konuşup konuşmamak konusunda kararsız kaldım,çünkü o gereken cevabı annesine zaten vermiş,bana hiç bahsetmedi üstelik..
hem iftira attı yüzüme baka baka,hemde eşime arkamdan neler söylemiş,milletin kayınvalidesi yavrum kızım diyor benımkiside yılan..
ne deseydim canım,iki lafından birisi oğlumun parasını yiyorsun oda kocasının parasını yiyor yalan mı,bana gelince sanki büyük suç işliyormuşum gibi,dost parası yiyormuşum gibi davranıyor..
zaten ben birşey demedim,ama dayanamadım yani tek söylediğim bu oldu eşimin yanında da bana hakaretler ederken sakin bir ses tonuyla annenin bana hitap tarzına bakar mısın dedim:) hiç ağzımı açmadım

hıı bide kaynanam demiş ki; görüyorsun değil mi arkadaşım anasından önce karısını tuttu,tabi koynuna giren şeytan çeliyor oğlumun aklını ,onun lafı sözü daha öncelikli olur,..kocamla yatak ilişkimden bile bahsetmiş..devamı var ama yazamıcam terbıyem müsade etmedi

buradaki şeytanda ben oluyorum

Evliliklerde aile konusu hasastir, maalesef
Eşinize anında olmasada yuzyuze geldiğinizde annesiyle olan kırgınlığınızdan bahsedin.Ama o bunu dedi ben bunu dedim seklinde degil. Onun annesine saygı duyduğunuzdan bahsedip, aranizin sağlıklı bir sekilde düzelmesi için ne yapacagınızı bilmediğinizi. Tam eşinizin size aldığı güzel hediye sonucunda sevincinizi paylasirken yaptıgı yorumlara kırıldığınızı ve bundan sonra nasıl yapalım ben biraz mesafe koymalı miyim ? Seklinde eşinize sorabilirsin ?
Ama onun annesi olduğunu, saygı duydugunuzu ve senin de artık artık onların kızı olduğunu belirtmeninizin iyi olabileceğini düşünüyorum.:)

Ortada kazanılmış bir zafer yerine cılkından çıkmış bir savaş gördüm anlattıklarınızdan.

Bu boyutta çirkinleşen bir ilişkiye ve sözlere maruz bırakılmayı kazanılmış bir zafer görmeyin lütfen,bu kendinize ve evliliğinize yaptığınız büyük bir haksızlık olur .

Son düzenleme:
Evliliklerde aile konusu hasastir, maalesef
Eşinize anında olmasada yuzyuze geldiğinizde annesiyle olan kırgınlığınızdan bahsedin.Ama o bunu dedi ben bunu dedim seklinde degil. Onun annesine saygı duyduğunuzdan bahsedip, aranizin sağlıklı bir sekilde düzelmesi için ne yapacagınızı bilmediğinizi. Tam eşinizin size aldığı güzel hediye sonucunda sevincinizi paylasirken yaptıgı yorumlara kırıldığınızı ve bundan sonra nasıl yapalım ben biraz mesafe koymalı miyim ? Seklinde eşinize sorabilirsin ?
Ama onun annesi olduğunu, saygı duydugunuzu ve senin de artık artık onların kızı olduğunu belirtmeninizin iyi olabileceğini düşünüyorum.:)

peki canım teşekkürler,fikirlere açığım,6 senelik evliliğimde bu bir ilk:) gerçekler ortaya çıktıya çok mutluyum.

bence eşinize hiç bilmiyor gibi davranın o zaten sizi korumuş..size hak veriyor.bir eşten beklenen bu değilmidir tekrar açıp konuşsanız ne dğişecek..bence sadece sevginizi gösterin ona...

Ortada kazanılmış bir zafer yerine cılkından çıkmış bir savaş gördüm anlattıklarınızdan.

Bu boyutta çirkinleşen bir ilişkiye ve sözlere maruz bırakılmayı kazanılmış bir zafer görmeyin lütfen,bu kendinize ve evliliğinize yaptığınız büyük bir haksızlık olur .

ben kendimi çok mutlu hissettim gerçeklerin ortaya çıkmasından dolayı zafer kazandığımı düşünüyorum,çünnkü kayınvalıdem senelerce rol yaptı,eşime kendimi bir türlü ispat edemedim...ama sabreden muradına erer...

kayınvalıdem gercek yüzünü gösterdi,artık eşim benim yanımda:)

cılkından çıkan sadece kayınvalidem :))) evliliğim daha çok yoluna girecek çünkü artık ilişkimize yön veremicek...cevabını aldı..

tehlikeli bi kadın belli ki üstelik yatak odası muhabbeti yapacak kadarda terbiyesiz ki ne bilebilir odanızda yaşananları, bence eşine bişey deme, önceden anlattığında annesini tutuyomuş baksana, şimdi bişey demene gerek yok, eşin gerekeni söylemiş

ben kendimi çok mutlu hissettim gerçeklerin ortaya çıkmasından dolayı zafer kazandığımı düşünüyorum,çünnkü kayınvalıdem senelerce rol yaptı,eşime kendimi bir türlü ispat edemedim...ama sabreden muradına erer...

cılkından çıkan sadece kayınvalidem :))) evliliğim daha çok yoluna girecek çünkü artık ilişkimize yön veremicek...cevabını aldı..

Kayınvalideniz sizi neden sevmiyor ve istemiyor?
Hiç onunla yüzyüze konuşmayı denediniz mi?

Bu arada eşinizin annesine bu derece sert çıkıp "benim karıma birşey yapanın kemiklerini kırarım ,laf söyleyenin dilini koparırım" demesi bana hiç doğru gelmedi..
Annesine karşı daha terbiyeli konuşabilirdi eşiniz..Hiç hoş olmamış..

bence eşinize hiç bilmiyor gibi davranın o zaten sizi korumuş..size hak veriyor.bir eşten beklenen bu değilmidir tekrar açıp konuşsanız ne dğişecek..bence sadece sevginizi gösterin ona...

evet sende haklısın gelgit yaşıyorum,bir taraftan hiç bahsetmesem bu kayınvalidemin bana olan tutumlarının tekrarının getirecek,bir taraftan nasıl olsa ben olayı olduğu yerde kapatıyorum ve bunların devamının gelmesinden korkuyorum...
eşimle maaşallah aramız çok iyi ,annesinin bu tavırlarından sonra telde kendine benim için çok iyi bak diyor..çok ilgili..

çok kararsız kaldım,kknın hanımlarından yardım istiyorum:)

biz ne dersek diyelim sen karekterinin el verdiği gibi davranacaksın.....

anlattıklarımız anladığın kadardır bence içinden nasıl geliyorsa,seni sen yapan davranış ne ise öyle davran....

taşıma suyla değirmen dönmeyeceği gibi taşıma karakterle de bu işler yürümez....kolay gelsin sana....

Kayınvalideniz sizi neden sevmiyor ve istemiyor?
Hiç onunla yüzyüze konuşmayı denediniz mi?

Bu arada eşinizin annesine bu derece sert çıkıp "benim karıma birşey yapanın kemiklerini kırarım ,laf söyleyenin dilini koparırım" demesi bana hiç doğru gelmedi..
Annesine karşı daha terbiyeli konuşabilirdi eşiniz..Hiç hoş olmamış..

kayınvalıdemde hep aşşağlık kompleksı var,kendı kendıne trıpere gırer,aniden küser,ilgi odağı olmak ister,yalan cok konuşur,huyu böyle onu değiştiremem şu saatten sonra,keşke bana bir adım gelse ben onu başımın üstünde gezdiririm,herkes gelini çok sevıyoruz der,buda onu sinirlendiriyor,kendı kızının birisi dul diğeride mutsuz evliliğinde ,benım mutlu olmam ona batıyor...

eşim direk annesine öyle söylememiştir,genelleme yapmıştır,anneside kendine pay cıkarsın diye,ben öyle düşünüyorum..tam neler konuştular olay nasıl gelişti haberim yok..eşimde sinirlenmekte haksız mı yani benim için hayvan isimleri kullanıyor,boşan diyor,kadın delirdi şu sıralar

Eşinize annesinin gerçek yüzünü gösterdiğiniz için zafer kazanmış olabilirsin,bundan mutluluk duymakta pek tabii; ben başka bir boyuttayım.

Bu kadar söz,hakaret...Futursuz bunca söze verilen cevaplar değilde,bunların hiç duyulmayacağı ilişkiler kurabilmek büyük zafer bence.

Neyse,yine de tebrikler...

biz ne dersek diyelim sen karekterinin el verdiği gibi davranacaksın.....

anlattıklarımız anladığın kadardır bence içinden nasıl geliyorsa,seni sen yapan davranış ne ise öyle davran....

taşıma suyla değirmen dönmeyeceği gibi taşıma karakterle de bu işler yürümez....kolay gelsin sana....

ben senın gibi düşünmüyorum,burada ki yaşanmışlıkları okuyorum kendime herzaman ders çıkarıyorum yön veriyorum,bu siteden çok faydalandım,düşüncelerim hayata bakış açım herşey değişti,yani insanların söylediklerine önem veriyorum ..

Eşinize annesinin gerçek yüzünü gösterdiğiniz için zafer kazanmış olabilirsin,bundan mutluluk duymakta pek tabii; ben başka bir boyuttayım.

Bu kadar söz,hakaret...Futursuz bunca söze verilen cevaplar değilde,bunların hiç duyulmayacağı ilişkiler kurabilmek büyük zafer bence.

Neyse,yine de tebrikler...

sağol canım...

evet seni anlıyorum yalnız eşim ve benim aramda futursuz bunca söz dediklerin olsaydı sen haklı olacaktın,şayet olaylar sadece kayınvalidem arasında dönüyor,eşimle bir problem yok çok şükür,annesine tepkisini koyduğunu bana bahsetmedi bile...
bu sitede gördüğüm kadarıyla %50 si belkı daha fazlası kayınvalıdesınden yakınıyor...keşke böyle olmasa,şimdi o bu sözleri söyledi bana diye eşimden ayrılmam saçmalık olur...artık bir adım gerimizde olacağı için mutluyum...

kayınvalıdemde hep aşşağlık kompleksı var,kendı kendıne trıpere gırer,aniden küser,ilgi odağı olmak ister,yalan cok konuşur,huyu böyle onu değiştiremem şu saatten sonra,keşke bana bir adım gelse ben onu başımın üstünde gezdiririm,herkes gelini çok sevıyoruz der,buda onu sinirlendiriyor,kendı kızının birisi dul diğeride mutsuz evliliğinde ,benım mutlu olmam ona batıyor...

eşim direk annesine öyle söylememiştir,genelleme yapmıştır,anneside kendine pay cıkarsın diye,ben öyle düşünüyorum..tam neler konuştular olay nasıl gelişti haberim yok..eşimde sinirlenmekte haksız mı yani benim için hayvan isimleri kullanıyor,boşan diyor,kadın delirdi şu sıralar

Ben sorumun cevabını alamadım ama..
Niye kayınvalidenizle yüzyüze konuşmadınız?
Bu insan bir gün durup dururken evinize gelip hediye yüzünden bağırmaya başlamadı herhalde, mutlaka öncesinde de olaylar yaşanmıştır..
Durum bu şekilde çirkin bir hal alıncaya kadar niye birşey yapmadınız?
Bu sözüm hem siz hem de eşiniz için geçerli..

Benim yazdıklarınızdan anladığım, herkes birbirine bağırıp duruyor ama ortada sorunu çözmek için bir adım atan ya da "neden" sorusunu soran kimse yok..Sadece bir sürü çirkin söz..

sen artık bişey deme ağırlığını koru, hanım teyze zaten şu ara sana iyice diş biliyodur ve kısa zamanda gene patlıcaktır, mümkün mertebe eşin olmadan görüşme, görüşme ki bişey dicekse herkesin içinde demek zorunda kalsın

Ben sorumun cevabını alamadım ama..
Niye kayınvalidenizle yüzyüze konuşmadınız?
Bu insan bir gün durup dururken evinize gelip hediye yüzünden bağırmaya başlamadı herhalde, mutlaka öncesinde de olaylar yaşanmıştır..
Durum bu şekilde çirkin bir hal alıncaya kadar niye birşey yapmadınız?
Bu sözüm hem siz hem de eşiniz için geçerli..

Benim yazdıklarınızdan anladığım, herkes birbirine bağırıp duruyor ama ortada sorunu çözmek için bir adım atan ya da "neden" sorusunu soran kimse yok..Sadece bir sürü çirkin söz..

aslında yazdım,tekrar acık sekilde yazayım,öncesine gelince dedimya kayınvalıdem mutlu olmamı istemıyor,kızının birisi dul,resmen yüzüme senin mutlu olman gülmen bana batıyor dedi,bu insanlarla ne konuşabilirim,diğer kızıda evlendi ve şuan mutsuz,onun kayınvalıdesı kızına nasıl davranıyorsa benım kaynanada bana öyle davranıyor...
ah canım keşke kayınvalıdem laftan sözden anlayan merhametli bir kadın olsa ben onunla çok konuştum ama cahilin teki ben A diyorum o B anlıyor,herşeyi laf ediyor,eşim çalışıyor kazanıyor para harcamamızı istemıyor herşeyde mesela,eşim dediki bugun dükkana sattıcılar geldi temizlik robotu satıyorlarmış bende epeydir istiyordum alalım madem dedim,kayınvalidem atladı almayın sakın oğlum benim evdeki robotu götürün sizin olsun geline vereyim yenısını almayın dedi,o evındekini bana verse kendisine yenisi alınacak,bu derece yani bana hiçbirşeyi layık görmüyor konuşmaları çok saçma,yanında otursan 2 dk zor tahammul edersın hep iğneleyici sözler..

canım ben bununla ne konuşayım eşime direk boşan demiş,bana attığı iftiralar yetmemiş gibi ailemede laf söylemiş,eşimin parasını yiyorlarmış:) kadın gördüğü yerde beni parçalar :) bu kadar fırçadan sonra çiğ çiğ yer,walla kaynanamı görsen bana hak verirsin...

Back