Kaynanam Sürekli İlgi İstiyor

sayfalar geçmiş

bundan sonra tek tavsiyem "bu da onun istediği gibi olsun, gönlü olsun" deme

yani o kazanmasın

onun söylediği gerçekten doğru olsa da dahi yapma

hep yazarım sana da yazayım

kv oğlum bebekken evde ayakkabı giydirmiyoruz diye takmıştı

"üşür, ayağının şekli bozuk olur, evde de ayakkabı giysin" ayakkabısızı gördüğü her ortamda hatta görmeden bile, "ayakkabı aldınız mı evde giymeye" derdi

bir gün işten eve geldim

kv kp bizde oğlum ve bakıcısı ile ve oğlumun ayağında ayakkabılar

eve girdim, ayakkabıları ayağından çıkarırken bakıcıya döndüm ve "evde ayakkabı giydirmiyoruz, değil mi" dedim

zaten bakıcı giydirmiyor bunu ikimiz de biliyoruz, bakıcı babaannesi giydirdi dedi

kv geldi "ben o ayakkabıların altını şuradan bez alıp da sildim, temiz" dedi

ben de "kirli demedim ki evde ayakkabı giydirmiyoruz" dedim ve çıkardım ayakkabıları dönüp gittim

kv çok kızdı, çok bozuldu

o ayakkabılar çocuğun ayağında kalsaydı da bir şey olmazdı

ama "benim dediğime geldi, ayakkabı giydirdim evde, annesi giydirmiyor ama BEN giydirdim" diye konuşurdu hatta eşime de ede ayakkabı giydirdim de daha güzel yürüdü vs vs diye kafa karıştırıcı cümleler sarf ederdi

ya da ne bileyim sana X şeyi vereyim der

almam, o şeye ihtiyacım varsa çarşıdan alırım vs

zira yarınlarda ben şunu aldım verdim vs diyecek potansiyeli var

sizin kv de de var bu tarz potansiyel

buna göre tedbirinizi alın

bu demek değil ki kv ile kavga edin

bir şey önerdiğinde bakarız deyin, bir alınana laf ettiğinde biz öyle uygun gördük deyin

mesela ben neden alışverişe gelmedim deyince X böyle yapalım dedi ben de makul buldum iki taraftan da anneleri yormayalım zaten bizim evimiz kullanacak olan biziz dedik deyin

ama hep referans X

X dedi, X istedi X ile konuştuk

Kv oğlumu gelin dolduruyor diye düşünsün gelin de her eleştirilen adımda oğlunun adını ansın

bir süre sonra dengeler oturur

bir de tavsiye her misafir geldiğinde kv ye gitmeyin, size misafir geldiğinde de kv yi çağırmayın

sayfalar geçmiş

yani o kazanmasın

"üşür, ayağının şekli bozuk olur, evde de ayakkabı giysin" ayakkabısızı gördüğü her ortamda hatta görmeden bile, "ayakkabı aldınız mı evde giymeye" derdi

bir gün işten eve geldim

eve girdim, ayakkabıları ayağından çıkarırken bakıcıya döndüm ve "evde ayakkabı giydirmiyoruz, değil mi" dedim

zaten bakıcı giydirmiyor bunu ikimiz de biliyoruz, bakıcı babaannesi giydirdi dedi

ben de "kirli demedim ki evde ayakkabı giydirmiyoruz" dedim ve çıkardım ayakkabıları dönüp gittim

ama "benim dediğime geldi, ayakkabı giydirdim evde, annesi giydirmiyor ama BEN giydirdim" diye konuşurdu hatta eşime de ede ayakkabı giydirdim de daha güzel yürüdü vs vs diye kafa karıştırıcı cümleler sarf ederdi

bir şey önerdiğinde bakarız deyin, bir alınana laf ettiğinde biz öyle uygun gördük deyin

mesela ben neden alışverişe gelmedim deyince X böyle yapalım dedi ben de makul buldum iki taraftan da anneleri yormayalım zaten bizim evimiz kullanacak olan biziz dedik deyin

ama hep referans X

Kv oğlumu gelin dolduruyor diye düşünsün gelin de her eleştirilen adımda oğlunun adını ansın

bir de tavsiye her misafir geldiğinde kv ye gitmeyin, size misafir geldiğinde de kv yi çağırmayın
Sana birşey soracagım alakasız.Kv emrivaki yaparsa naparsın. Mesela dün gece oglunu arasa yarın gelin dese ve yarın işin olmasa. Canın gitmek istemese ve hep böyle emrivakiler için ne tavsiye edersin😊

Müstakbel kaynanan aşırı manipülatif bence sınır koy ve ne kadar yaklaşmaya çalışırsa çalışsın o sınırı geçmesine müsade etme. geçtiği an seni kullanacak....
Bende bunu yapmak istiyorum baştan sınırımı koymam lazım kötü olmadan kimsenin eline koz vermeden alttan alttan işimi yürütmem lazım 🤷🏻‍♀️

BiZde de benzer durumlar söz konusu ne yapcam bilmiyorum ama söylemezsem de kendimi aptal yerine konmuş gibi hissediyorum gördüğümü ve buna rağmen susup içime attığımı bilsin istiyorum ve bunları gördüm bu yüzden korkuyorum bu yüzden mesafeli olmak istiyorum diyebilmek istiyorum ki bana hak verir belki o zaman
Ben olsam söylerdim mesajları gördüğümü, ki söylemişliğim de var. Nişanlım da bize geldiğinde annesi hep mesaj atar dururdu ne zaman geliyorsun diye. Benim yüzüme gülerdi ama arkamdan konuştuğuna emindim, kendi gözümle görmek için karıştırmıştım bir gün nişanlımın telefonunu. Bana aldığı yıldönümü hediyesine bile annesinin laf ettiğini görmüştüm o gün emin olmuştum iki yüzlü olduğuna. Nişanlım da tartışmalarımızda hiç annesine toz kondurmazdı, hep “o iyi niyetli aslında sen yanlış anlıyorsun” derdi. En son dayanamayıp yüzüne vurdum mesajlarını gördüğümü, o günden beri bir kez bile “ama o iyi niyetli” dediğini duymadım. Hep iyi ki söylemişim diyorum çünkü o tartışmamızdan sonra çok şey değişti. Bu iş böyle giderse çok geçmeden ayrılacağımızı anladı, annemle konuştuğumu ve mutsuz olacaksam ilişkiye devam etmeyeceğimi söyledim. Bunları söylerken de sonuna kadar haklı olduğumu biliyordu artık inkar edeceği bir şey kalmamıştı. O günden sonra ailesine mesafe koydu, kendi sınırlarını çizdi ve ilişkimize karıştırmadı.

Siz de kartlarınızı açık oynayın, rol yapmayın. Telefonunu karıştırmış olmanız annesine verdiği cevabın yanında hiçbir şey cidden. Verdiği cevaba rağmen zeytinyağı gibi üste çıkmaya kalkışırsa da ayrılın gitsin, kimse sizden önemli değil.

Bu evde yaşamazsak evlenmeyiz diye şart koşan insan sizi seviyor mu? Buna inanıyor musunuz yani? O şartı duyunca bile hadi bye bye demeliydiniz. Bunlara susmuş sindirmişseniz artık delirene kadar sindireceksiniz demek. Onlar da istediklerini yapacaklar, zaten avuçlarına almışlar sizi. Yarın öbür gün kader kısmet bilemedim demeyin bal gibi bile bile yakıyorsunuz kendiniz.
Bana böyle deseler "ha ittir lan "derim normalde küfür hiç kullanmam sanki başka erkek yok dünyada konu sahibinin daha gözü açılmamış belli ama anneside saf kızını ezdiriyor herkesi kendisi gini zannediyor muhtemelen.

sayfalar geçmiş

yani o kazanmasın

bir gün işten eve geldim

ama hep referans X

Çok teşekkür ederim ihtiyacım olan böyle tavsiyeler 🤷🏻‍♀️ Evlilikten dönmek ayrılmak değil. Bunu söyleyenlerde elbette benim iyiliğim için diyor çok teşekkür ederim ama ben bu işi en az hasarla nasıl atlatırım lafımı nasıl geçirir eşimi nasıl ana kuzusu olmaktan kurtarırım bunları öğrenmek istiyorum. Annesini karşısına alsın demiyorum ama adil olsun haklı kimse onun yanında olsun. Kimseyi idare etmesi için zorlamasın

Sana birşey soracagım alakasız.Kv emrivaki yaparsa naparsın. Mesela dün gece oglunu arasa yarın gelin dese ve yarın işin olmasa. Canın gitmek istemese ve hep böyle emrivakiler için ne tavsiye edersin😊

gitmem, gitmedim

oğlunu arayıp yarın bize gelin dediğinde hep bir işim olur

daha önce de yazdım, işim yoksa da yaratırım

biz ona sonra gideriz derim

ya da işte atıyorum Çarşamba çağıracaksa, başka zaman laf arasında söyledi ise hadi annene gidelim diye Salı yola çıkarım

yani önemli olan gitmek gitmemek değil kv her istediğinde gitmemek

ha iş biraz da eşinde biter, o bahanenin bahane olduğunu anladığı halde yooo işimiz yok derse olmaz tabii

kv Cuma gelin dedi mesela o akşam X ile şunu yapacaktık derim sonra iptal de olabilir o

mesela dün gece oğlunu aradı bugün gelin dedi başım ağrıyor burnum tıkalı der geçerim, başka zaman gideriz şimdi babaanneyi riske atmaya gerek yok

Arkadaşlar nişanlıyım yaklaşık üç ay sonra düğünüm olacak. Eşimin ailesiyle aynı binada oturacağım zaten bu başta hataydı biliyorum. Ama ev almış kendine orada biz tanışmadan. İkimizin işine de çok yakın evimiz çok güzel. Bi sey diyemedim kabul ettim. Başlarda annesiyle de aramız çok iyidi Zaten. Ama şimdi devamlı sıkıntı çıkarmaya başladı. Sürekli ilgi bekliyor onu sürekli aramamı yanına gitmemi istiyor, evimizle ilgili bi şeyler yapınca onun istediği gibi yapayım ona danışayım istiyor karıştırmayınca ağlıyor bana cephe alıyor. Eşyalarımızı alırken nişanlım ikimiz gidip bakalım ikimizin annesi de gelmesin kafamız karışmasın dedi benim annem zaten en basında demişti kızım siz yaşayacaksınız o evde ikiniz gidin beraber bakın beğenin diye ama kayınvalıdem eşyalar alındıktan sonra bi soguk bi ters tavırlar bi surat yapmalar konuştum ne oldu diye Ben sayılmadım o eşyalar alınırken diyor. Şaşırdım. Saygı böyle mi ölçülüyor senin için dedim. Evinize geldiğimde evime geldiğiniz de bi saygısızlık yapmıyorum bi yanlış davranış yapmıyorum kötü bi sözüm hareketim olmadı eşyalarımızı kendimiz almamızda ne sorun var dedim. Sonra bi odaya köşe takımı almak istedim ama o ısrarla köşe kullanışlı olmaz iki tane çekyat al dedi tamam dedim o da öyle olsun öyle yaptım. Sonra baktım nişanlımın bize gelmesinden de rahatsız. Ne zaman bize gelse sebepsiz yere morali bozuk canı sıkkın anlamsız tavırlar tripler. Nişanlıma diyorum bize gelmen mi sorun hayır yok öyle bi sey diyor. Bende bi gün telefonunu karıştırdm annesiyle msjlarını okudum biliyorum yanlış ama dayanamadım sürekli aptal yerine konmaya. Baktım ki ne zaman bize gelse tavır yapmış çocuğa eve gel saat kaç oldu acmıcam sana kapıyı falan ve saat daha akşam 7. Sonra bi gün orada mutluysan orada kal yazmış. Bi gün aramız bozuktu yine bi şeylere küsmüş konuşmaya gidecektim o gün nişanlım annesine msj atmış konuştun mu gelininle diye annesi de hayır önce buraya gelecek onunla kozlarımı paylaşmadan rahat etmem demiş. Özellikle bu msj beni o kadar dehşete uğrattı ki koz paylaşmak nedir ya. Bir de köşe takımından vazgeçip çekyat aldığım gün nişanlıma ohh benim dediğime geldi koltuk aldı yazmış. Ben bunları gördükten sonra daha da uzaklaştım daha az aradm arayınca kısa konuştum evlerine mecbur olmadıkça gitmedim gidince hemen kalktım bunu farketmiş oturup bu seferde bunun için ağlamıs nişanlıma beni istemiyor bak düğün yaklaştı diye böyle yapıyor ben ne yapsam beni kötü biliyor ben gidicem oğlum burdan oda mutlu olsun gibi dolduruşa getiyor. Ne yapcam bilmiyorum. Oda bana soruyor anneme neden böylesin özel bi sebebi yok benim yapım bu çok arayan soran çok mıç mıç olmayı seven biri değilim diyorum ki bu doğruda. Msj ları gördüğümden bahsetmeli miyim yoksa bu kez nişanlımla sorun Yaşar mıyım telefonunu karıştırdığım için? Annesinin de çocukluğu çok kötü çok acılı cekmis bundan dolayı psikolojisi de iyi değil ama baZen de bunu kullandığını hissediyorum. Annemle paylaşıyorum herkes Yaşar böyle sorunlar normal korkuyor tek oğlu ondan uzaklaşacak sanıyor paylaşamıyor alışacak diyor. Onun dışında çok şükür nişanlımla çok iyiz saygımızda sevgimizde bi sorun yok onu çok seviyorum sırf bu yüzden idare etmeye çalışıyorum ama daha şimdiden böyle ilerde neler yasarım diye korkuyorum
Arkadaşlar özellikle msj konusuna o paylaş tatlım yazmış olmasına çok takıldım ben bunun hesabını sormak istiyorum, yaptığının ne kadar yanlış olduğunu anlatmak istiyorum ama msjları okumam da yanlış. Nasıl yapabilirim kendimi haksız duruma düşürmeden üste çıkarak bunun hesabını nasıl sorabilirim
Al yine sinir hastası deli kaynana. Nasıl da kullanıyorlar bu durumu.
Psikolojisi bozuksa tedavi olsun. E iyi benimde çocukluğum zor geçti, önüme geleni darlayayım.
Hiç alttan almayın. Ağlasın kendi kendine.
Ağlar ağlar susar

BiZde de benzer durumlar söz konusu ne yapcam bilmiyorum ama söylemezsem de kendimi aptal yerine konmuş gibi hissediyorum gördüğümü ve buna rağmen susup içime attığımı bilsin istiyorum ve bunları gördüm bu yüzden korkuyorum bu yüzden mesafeli olmak istiyorum diyebilmek istiyorum ki bana hak verir belki o zaman

Hak verse ne olacak? Adam o evi ve annesini senden daha degerli görüyor. Annesinin söyledigi laflari gelip sana anlatiyor. Hatta sanki dövüs maçiymis gibi gidip seni annesi ile konusturuyor. Seven, mantikli bir adam kötü laf çiksin istemez. Esi ile annesinin arasi bozulsun istemez. Annesi es adayi üzerine kötü konustugunda, agizini tikar. Es adayini savunur.

Nisanlin ne yapiyor? Gidip herseyi sana anlatiyor. Emin ol ki senin dediklerinide annesine anlatiyordur. Adam anneci ve kriz yönetimini hiç bilmiyor. Sen saniyorsun ki sana anlattigi için bu iyi birsey, senin yaninda oldugunu gösteriyor. Ki degil, hiç degil.

Adam sana "bu ev olmazsa kapi surda" diyebiliyor fakat sen mesaj konusunu bile konusamiyorsun. Adam senden ayrilmayi bir ev için göze aldi. Sen küçük seyde ayrilmaktan, haksiz durmaktan korkuyorsun.

Burda herkes yazdi çizdi ama dinlemezsin simdi. O ev yapildi, esyalar alindi diye. Halbuki onlar faso fiso seyler. O evliligindeki yipranmisligini hiçbir terapi düzeltemicek. Bundan 1 yil sonra diyeceksin ki "ne aptalmisin, sirf ev biraz yapildi diye, ütü ve yemek takimi alindi diye bu izidrapa girdim".

gitmem, gitmedim

oğlunu arayıp yarın bize gelin dediğinde hep bir işim olur

daha önce de yazdım, işim yoksa da yaratırım

biz ona sonra gideriz derim

ya da işte atıyorum Çarşamba çağıracaksa, başka zaman laf arasında söyledi ise hadi annene gidelim diye Salı yola çıkarım

yani önemli olan gitmek gitmemek değil kv her istediğinde gitmemek

ha iş biraz da eşinde biter, o bahanenin bahane olduğunu anladığı halde yooo işimiz yok derse olmaz tabii

kv Cuma gelin dedi mesela o akşam X ile şunu yapacaktık derim sonra iptal de olabilir o

mesela dün gece oğlunu aradı bugün gelin dedi başım ağrıyor burnum tıkalı der geçerim, başka zaman gideriz şimdi babaanneyi riske atmaya gerek yok
Haklısınız. Bende böyle düşünüyorum de bahane bulmak zor oluyor. Dün aradı oglunu ve bugün için çagırdı. Başka planımız vardı. Ve annesi çok bozuldu, sesi falan gitti. Bende dediginizi uygulayacagım. Gerçekten çok tesekkurler. Genel olarak problemimiz yok ama kahvaltı akşam yemegi gibi emrivakileri var. Şimdi korona diyeceksiniz. Ama korona umurlarında degil. Yeter ki ogulları gitsin. Ki eşim de hergün 2 saat arkadaşının marketinde takılır. Onlar takmıyor. Bende onları düşünmiyecegım artık. Ki akıllanmaları için birinin korona olması gerek.

sayfalar geçmiş

yani o kazanmasın

bir gün işten eve geldim

ama hep referans X

Msj lardan bahsetmeli miyim sizce

Çok teşekkür ederim ihtiyacım olan böyle tavsiyeler 🤷🏻‍♀️ Evlilikten dönmek ayrılmak değil. Bunu söyleyenlerde elbette benim iyiliğim için diyor çok teşekkür ederim ama ben bu işi en az hasarla nasıl atlatırım lafımı nasıl geçirir eşimi nasıl ana kuzusu olmaktan kurtarırım bunları öğrenmek istiyorum. Annesini karşısına alsın demiyorum ama adil olsun haklı kimse onun yanında olsun. Kimseyi idare etmesi için zorlamasın

Iste anlamiyorsun sen, esin zaten ana kuzusu. Bundan kurtarilcak bisey yok. Degisecek birsey yok. Ana kuzuluk degismiyor çünkü o karakter 0-6 yas arasinda tasdikleniyor. Sana bunu bastan beri gösterdi zaten ya bu ev, ya ben yokum diyerek.

Adil degil yani, aslada adil olmayacak. Ki hersey adalet degil, duyguda. Kv'de her aksam onlarda yemek yemeni isterse adam "ee annem bizi düsünüyor para harcamayalim" diye. Hadi gel anlat es olarak, birbirini seven çift olarak yanliz yemek istedigini. Bu duygudur iste. Cahil olmamaktir. Karsindakine önem vermektir.

Sanma ki evli oldugunda o adam sana deger verecek. Daha nisanli olmadan sana sart kosan adam "ahanda orda kapi" diyen adam, evlendiginde aynisini yapar "anneme gelmiyorsan ahanda kapi" "annemi misafirlikte yardim etmiyorsan ahanda kapi".. diye devam eder. Adam hem ana kuzusu, hem kadin haklari üzerine gayet geri görüslü biridir.

Msj lardan bahsetmeli miyim sizce

hayır bil ama konuşma

yani annen sana bu tarz mesaj atıyor demek hem onun tedbir almasına hem de annemi düşman belledi diye gard almasına sebep olur

sonra sen gerçekten herkesi rahatsız edecek bir şey yaşandığında, anlattığında dahi annemin her yaptığı zaten sana batıyordu, taaaa o zamanlardan belliydi der

kırmızı çizgin olsun ama o kırmızı çizgilerin olduğunu açıkça söyleme

mesela kv bir şeye karıştığında bu konuda müdahale kabul etmem de ama annen karışıyor deme

yani kim müdahale ederse etsin karşı ol ama tabii tutarlı da ol

yani korona var annene gitmeyelim deyip akşama kadar başka kişilere de gitme vs

erkeklere annen şöyle yaptı demek yerine bunu onlara göstermek, yaşantıda hissettirmek önemlidir

hatta bir süre geçtiğinde ben o zaman bunu gördüm, duydum ama seni üzmemek için sesimi çıkarmadım deme zamanı da gelir ama daha ona yıllar var

Annemde böyle diyor bi sey olmamış gibi devam et sorma sebebini üstünde düşme diyor. Nişanlının yanında da ilgilen ara sor o bi sey derse benim bi sorunum yok görüyorsun Ben gayet iyi davranıyorum dersin diyo 🤷🏻‍♀️
neden anneniz 5 yıllık evli 2 çocuklusunuz gibi illa su almış bu gemiyi yürütmek istiyor ??
nişan atmak boşanmaktan bin kat dha kolay emin ol .
seninle şartlı evlenen bi ana kuzusuylasın .
benim eşim değil hangi ev hangi ülkede oturmak istesem oraya gider .daha anasının olduğu binadan çıkamayan erkekleri adam diye koca yapmayın kendinize . sonra çok ağlarsınız .

Ben şey demek istedim sadece çekyatları geri ver köşe takımını al istediğin gibi. Her türlü içinde kalacak çünkü. Bir de ' aman yeter ki sussun, konuşmasın' diye insanların isteklerini yaparsan başarısız olursun. İtidalli bir insan ne öncesinde ne sonrasında böyle boş boş konuşmaz.

Neyse kısaca istediğin köşe takımını al ve bir daha dikkat et kendi isteklerini, ki makulse üstelik, yap.

bunu kendi karakteri sağlayabilirdi anca .
neden birini düzeltmeye çalışıyorsunuz ki düzgünü varken .

Size bir şey söyleyeyim mi benim eşim en başına buyruk insandır huysuzdur annesi pazar günü bizi şuraya götür dediğin de bile işim var benim gidin der. Kaynanamda rahatsız edici huyları olsada hakkını yemiyim kötü değildir. Ama bizim yinede evlilikte tek kavgamız ailesi oldu. Biri geldiğinde zorundaymışız gibi beklerler inmezsen laf olur eşin sana huysuz der. Ailen geldiğinde tek ağırlamak istersin ama kaynananı çağırmazsan beni saymadı der sen suçlu olursun. Biyere giderler sizde mevburmuşssunuz gibi gitmenşz gerekir eşine hayır desen ne var ki bunda der. Gittikçe batar gittikçe rahatsız olursun. En basitinden dolapta ıspanağın vardır yarın yaparım dersin ama kaynanana uğradığında akşam şunu yapıcam yiyelim hepbirlikte der hayır dediğinde sonra yaparsın ben şunu ayarladım der ısrar edersen kavga çıkar sonuç olarak ıspanak çöpe gider sinirden deli olursun kocan derki ne var bunda annen yemeğe çağırmış onuda sonra yaparsın anlamazlar anlamicaklar. Şimdi canım EN AZ HASARLA böyle kurtulursun. En fazla hasarıda sabahtan kaynanan gelmeni bekler hizmet etmeni akşamda orda yemeni yatmadan yatmaya çıkmayı. Sana sormadan misafir çağırır. Kocanı doldurur kışkırtır. Duygu sömürüsğ yapar aramadan damlar eve oturur kalkmaz yatta uyuyadabilir. İnsan içinde laf sokar senden gelinlik bekler yapmazsan yine senden kötüsü olmaz. Ezer ezer ezer. Tavsiyem mecburum oturucam dersen al nişanlanını karşına anlat biz ayrı aile olucak bunları bunları istemiyorum ben evi kabul ettim sende bunlara dikkat ediceksin diye. Ama kocan ailesiyle senin aranda kalıcağı için konuşmanızında çok faydası olmicak.

Hanımlar bence parmaklarınızı boşuna yoruyorsunuz. Konu sahibi bir şey idrak edebilecek bir durumda değil, basireti bağlanmış. Yahu bana bu kadar insan böyle yorum yapsa hiç değilse durur bi düşünürüm gerçekten büyük bir hata mı yapıyorum diye. Ama konu sahibi maşallah hiç tınmıyor bile.

Sonra gelecek burada ağlayacak kaynanam şöyle yapıyor böyle yapıyor diye sanki bunları bile bile evlenmemiş gibi...

Hanımlar bence parmaklarınızı boşuna yoruyorsunuz. Konu sahibi bir şey idrak edebilecek bir durumda değil, basireti bağlanmış. Yahu bana bu kadar insan böyle yorum yapsa hiç değilse durur bi düşünürüm gerçekten büyük bir hata mı yapıyorum diye. Ama konu sahibi maşallah hiç tınmıyor bile.

Sonra gelecek burada ağlayacak kaynanam şöyle yapıyor böyle yapıyor diye sanki bunları bile bile evlenmemiş gibi...
Gerçekten iyi cesaret. Bana aynı apartman bırak aynı mahalle deseler afakanlar basıyor. Gercekten helal olsun

X