Kaynvalideye mektup:(

Herkes benim için annesinden çok seviyor kayınvalidesini der ben asla bir zarar görmedim mesela
-benim olan hep benimdir onun olanda daima benim olacaktır....
-aldığı birşeyi eltim olmasına rağmen bana öncelikli davranıp bana gösteriri fikir alır...
-bana iş yaptırmamak için benimle kavga eder....
-ben yatayım diye yatmaz çocuğa bakar...
-ben yamek yiyeyim diye yemez yedirir.....
-kış gelmeden önce bana yelek örer....
-kalbinin olması ,24 tansiyonla gezmesine rağmen yoruldum demez ben üzülmeyeyim diye....
-ben hamileyken gleir bakar,ben lohusayken bana bakar,ben üzülünce dünyası yanar ,oğlundan çok daha iyi benim annem bana bakarrrrrr.........
Benim annem o nasıl yüzgöz olmam nasıl mesafe koyarım,nasıl lafına laf veripte onu üzerim ha annem ha kayınvalidem aralarındaki tek fark sadece öz annem beni doğurdu canım annem canım iyiki varsınız yanımzda hep olun inşallah .....
Mutlu olmak istiyorsan eğer mutlu etmeyi bileceksin ...anneler babalar bizden ne ister ekmek su mu ister sadece saygı sevgi bekler bir git 10 gelirler ,bir söle bin duyarlar ,iisinide kötüsünüde bizden daha ii tanırlar ,bize yol gösterirler,biz hep emek verirler,bizi aslında bizden çok severler...
Sevmek akılla değil,sonradan duymakla değil,planlamakla dğil,sevmek yaşamak ve yaşatmakla paylaşımlarla olur....
Sev yeter ki sev sevilmek istediğin kadar sev............
belki de bunlar senin kayınvalidene verdiğin elektrikle ilgilidir.. ona nasıl davranıyorsun, nelerle gonlunu alıyorsun , bence bunları anlat.. gelinlere örnek olsun :)

ya kayınvalidemin bana yaptıklarının hangi birini anlatayım.Tamam iylikleri olmadı mı?oldu.Ama her iyilikten sonra bir darbe yani kaşıkla verip kepçe ile alan cinsinden.Mesela;evlendiğim gece balayına gittim döndüğümde emanet bıraktığım takılarımı vermediler niye borç varmış zaten paraları verdiydim birde çeyreklerimi de aldılar zaten nefret burada başladı.Eşimle çok kavgalarımız oldu ama onlar o kadar para gözler ki hep para hep para.Artık bunaldım.Uzaklaşmak mı,benim için hayal.Eşim tek erkek anne ve babasına karşı saygılı zaten sıkıysa olmasın hemen kayınpeder küfür ediyor.Kayınvalidem benden örnek alıp ele bebek yelekleri örer kendi torununa kırk yılda bir düz bir örgü.Ya tabi herşey maddiyat değil.Evlendiğimden beri belki 1500 kere aynı espri benim tek oğlum var 3 kere evlendireceğim.Artık seni takmıyorum çünkü seni duymuyorum diyorum.Ya bazen seveyim diyorum ama muhakkak o gün birşey oluyor ve ben yine deliriyorum.Ya anlatsam neler var ama ne zaman ne yer müsait.Karşılıklı sevgi,anlayış bunlar ben ve kayınvalidem için geçerli değil,olamaz da.Bir yerde dinlemiştim her kadın birer kayınvalide adayı.Evet bende öyle ama ben aynısını yapmak istemiyorum.

Kaynanasinla (9 yildan beri) hic sorun yasamayan bir insan olarak, diyebilecegim su::nazar:

- Fazla yüz göz olma
- Saygili ol fakat saygindan sana yapilan yanlisliklara susma
- Esine mümkün oldugu kadar annesi hakkinda olumsuz konusma
- Kaynananla her zaman aranda bir resmiyet birak
- Dürüst ol, dürüst insan cogu zaman kazanir
- Söyledigi her lafin altinda birseyler arama
- Kendin ol fakat zayif noktalarini belli etme
- ve en önemlisi sakin ama sakin onu kendi Annenle ayni konuma koyma, ne kadarda iyi olursa olsun hicbir zaman kendi Annen gibi olamaz.....:kahve:

teşekkürler canım güzel tesbitler yapmışsın :nazar:

valla cok iyi kaynanada var cok iyi gelinde.bnde bir iyi kaynana ya iyi gelin düsüyor
yoksa ya kaynana kötü cikiyor gelin eziliyor
yada gelin kötü cikiyor kaynana eziliyor.
ben cok uzaktayim 8 yillik evlilikde toplasam bir ay görmedim kaynanami.
ama bir ay bile huzurumu bozmaya yetti.telle bile oglunu doldurdu,ama takiyorum artik.kocama sygim var oda onun annesi diyorum.basta cok taktim.ama mesafe koydugun zaman daha iyi oluyor bende mesafemi koydum.olumsuzlukla karsilastigimda o ana tepkini verceksin.o zama ndaha iyi oluyor sonrada nkeske o bu lafi edince bunu deseydim diye pisman olmuyor insan.
uzakta olmama ragmen bende cok cektim.
kendi kizlarini evinin altina yerlestirdi.ezdirmedi ama düsünmüyorki bizimde ana dogurdu.bizi niye eziyorsun.4 yil aradan sonra izne gittim.rizam yok akrabalarina gidemezsin dedi.sükür beyim.hayir anne bunu kisitlayamam onun hakki dedi.akrabasini görmek.yine de beyimden ALLAH RAZI OLSUNannesinin yaptigi cahillikler fazla takmiyor.oda annesini savunsaydi daha kötü olurdu:KK43:

Herkes benim için annesinden çok seviyor kayınvalidesini der ben asla bir zarar görmedim mesela
-benim olan hep benimdir onun olanda daima benim olacaktır....
-aldığı birşeyi eltim olmasına rağmen bana öncelikli davranıp bana gösteriri fikir alır...
-bana iş yaptırmamak için benimle kavga eder....
-ben yatayım diye yatmaz çocuğa bakar...
-ben yamek yiyeyim diye yemez yedirir.....
-kış gelmeden önce bana yelek örer....
-kalbinin olması ,24 tansiyonla gezmesine rağmen yoruldum demez ben üzülmeyeyim diye....
-ben hamileyken gleir bakar,ben lohusayken bana bakar,ben üzülünce dünyası yanar ,oğlundan çok daha iyi benim annem bana bakarrrrrr.........
Benim annem o nasıl yüzgöz olmam nasıl mesafe koyarım,nasıl lafına laf veripte onu üzerim ha annem ha kayınvalidem aralarındaki tek fark sadece öz annem beni doğurdu canım annem canım iyiki varsınız yanımzda hep olun inşallah .....
Mutlu olmak istiyorsan eğer mutlu etmeyi bileceksin ...anneler babalar bizden ne ister ekmek su mu ister sadece saygı sevgi bekler bir git 10 gelirler ,bir söle bin duyarlar ,iisinide kötüsünüde bizden daha ii tanırlar ,bize yol gösterirler,biz hep emek verirler,bizi aslında bizden çok severler...
Sevmek akılla değil,sonradan duymakla değil,planlamakla dğil,sevmek yaşamak ve yaşatmakla paylaşımlarla olur....
Sev yeter ki sev sevilmek istediğin kadar sev............

tam yaşadıklarımı yazmışşsınız kayınvalideme bir gün kaynana yada soğuk sğuk anne dememişimdir ikside annecim ikisinide çok seviyorum MAŞALLAH opuyorumnanaktan

X