• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaynanam sorunlumu sizce?

Ahhh canim bende altli ustlu oturuyorum inan benimkinde yok yok masallah butun kotu huylari barindiriyor kendisinde. Iyi olabilmek icin elimden geleni yaptim ama hic birsey tek tarafla olmuyor. Nişanim dahil 3.5 yil cektim kaynana gorumce kapinpeder derken. Hic birsey duzelmedi. Allahtan eşim cok anlayisli iyi insan beni hic zorlamadi uzmedi. Hep yanimda destekcim oldu. Torun torun der Gelin once kariyer sonra bebek yapicak der ki oyle birsey yok. Bize 80 bin borç biraktilar bir gram bile destek olmadilar. Hep kendine yapilsin ister. Bencillik hassafa da. Maddjyatsizliktan bebek yapamadik. insan icinde beni rencide ederdi. Tedaviyle Hamile kaldım. Onlara söyleyince eziyetleri bine katlandi yapmayin uzmeyin beni bebegim kasiliyor dedim birsey olmaz dediler. Hic beni veya torununun sagligini sormadilar. bende dedim demekki sizin icin torun onemli degil istemiyorsunuz dedim ve temelli resti cektik. Esimde bende hic biriyle gorusmuyoruz. Sakin kendini üzme inan degmiyor. Daha da mutlu oluyorlar. Hamilelerin duasi daha cabuk kabul olurmuş. Tum eşinin ailesinden eziyet goren istenmeyen gelinlere dua ediyorum. Tez zamanda allahim bize yardim etsin.

Merhaba hep izliyordum icimi dökmek adina buraya yazmaya karar verdim.

Birkac aylik evliyim,
Evliligmin daha ilk haftasindan beri kaynanam tuhaf. Yaptiklarinin sadece yarisini yazsam eminim inanmakta zorlanirsiniz.

Kaynanam hep kendisinin yanina gitmemi istiyor, esinden ayri, oglunada cok düskpn iki oglu olmasina ragmen benim esimi diger oglundan daha cok sevdigini hep dile getirir. geliniyle anne kiz gibi olmak istedigini söylerdi hep ama oda yalan bu yaptiklarindan sonra asla inanmiyorum.

Bir gün kapimi caldi actim kapiyi ev hali short kisakol giyiyordum.normalde tesettürlüyüm.

Bu olayda sonra birgün sohbet ederken bana dediki, bi kadinin kocasinin yaninda acik giymesi iyi degil, melekler gelmez dedi.
Kaynanama sadece kafa sallladim cahille bir olmak istemedigim icin.
Bi günü yine dediki siz beni evden yüz kere kovsaniz yüz kere kapinizi calirim o benim oglum. Anne biz seni kovmadikki neden böyle bisey diyosun dedim, cevabi sadece sohbet ediyormus.
Bir günü aksam pasta yapmistim sabah götürdüm kaynanama dediki bana artiklarinizı getirmeyin. Ne artigi artık degil bu dedim. Gülmeye verdi saka dedi.
Birgünü ayaklarim soguktu, yine sohbet ederken adetliyim ondan dedim.
Dediki sen soguklara basiosun cocugun olmaz öyle.
Bir günü yine arkadaslarim kahvaltiya gelcek sabah bana gel hic bise yapma hersey hazir zaten alt tarafi bir kahvalti.
Sabah gidince demezmi, nerde kaldin ben herseyi hazirldiktan sonra mk gelinir.
Sustum bisey demedim.
Bari yaranmak icin evin tozunu aliyim dedim. Yok ben hepsini yaptim dedi. Dedi ama gözümün önünde masanin tozunu aldi.

Yani kizlar naparsam yapayim bu kadina asla yaranamiyorum. Birseye dokunsam yok yapma der, yapincada bi sagol demez.

Bir aylik evliyken esimle kavga yapmistik kaynanada sahit olunca cocuklar durun hele bi noluyor demek yerine, esime dedigi su: ben demedimmi siz ayrilirsiniz ben biliyordum.
Nasihat vermesi gereken kaynanaya bakin dünden razi nerdeyse.

Bunun gibi anlatmadigim 20-30 olay var. Ufak seyler kafami takmiyim diyorum. Ama artik damla damla GÖL oldum.

Bu olaylardan sonra arada gitmedim kaynanamin evine, hemen ogluna dediki karina söyle bana oturmaya gelsin, yalniz kalmasin kiyamiyorum. Bunun üstüne
Esime rahatsizligimi belirttim sagolsun hep yanimda oldu annesinin tuhafliklarinin farkinda.
Esim bu böyle olmaz dedi annemle konuscaz artik dedi. Cagirdi annesini. Rahatsiz oldugum sadece iki seyi anlattim ve kaynanam döküldü.

Sen el kizisin ben seni oglum icin seviyorum. Sen sohbetimizi neden ogluma anlatiosun dedi masummus gibi. Bende acikca dedimki, seninki sohbet degil alttan laf sokmak.
Bunun üstüne kaynanam dediki, sen annene anlatiosun beni kapidan duydum. Ben sokkkk meger kapilarimida dinliyormus pes.
Daha fazla döküldü ve dediki yanima kisakolla görmek istemiyorum seni, sakin bana dünün yemegini getirme dedi (artik degildi asla kötü niyetli degildim)..
Artik Esim sinirlendi yeter artik biktim diye bagirinca pesinden kaynanamda kalkti ve dediki, oglum bizi birbirmize düsürmek istiyor bu kiz.

Bu kadin insanmi????
Her sohbetinde kafa salladim sustum icimde he dedim gectim. Artik patladim. Birdaha evine gitmeyide düsünmüyorum.
Inanin anlatmadigim daha okadarrrrrrr gereksiz sözde sohbetleri varki inanamazsaniz.

Resmen kaynanin yüzünden oglundan bosanmaYi düsünüyorum artik.

Yeni evlenenlere tavsiye vermem gerekiyorsa: aslaaaa ayni binada yasamayi kabul etmeyin!

Tatlım sen anlattıkça geçmişim gözümün önüne geldi kaynanalarımız aynıymış resmen ya burda bi kaç arkadaş kıskandığını söylemiş ki çok haklılar kıskanıyor seni sen her ne kadar girmeyi düşünmüyorum desen de eşin gitmeni isticek sakın alttan alma

Sorunlu bir kayınvalideniz var ve ne yazık ki iki seçenek var ; ya bu diyardan gideceksiniz ya bu deveyi güdeceksiniz.
Herşeyi eşinize söylemeyin derim naçizane tavsiyem benim kayınvalidem de dar görüşlü çok laf sokmuşluğu vardır , alttan alttan.. bazen susar arkama atarım bazen bende laf sokarım ama eşime hiç söylemedim bu güne kadar

Yaptiklarinin sadece yarisini yazsam eminim inanmakta zorlanirsiniz.
Hiç şaşırmadım yazdıklarınıza. Klasik kıskanç kayınvalide işte. Emin olun ülkenin yarısı bu tiplerle uğraşmak zorunda kalıyor. Eşiniz annesinin hatalarının farkındaymış zaten. Sizde görmezden gelmeye çalışın.

Ahhh canim bende altli ustlu oturuyorum inan benimkinde yok yok masallah butun kotu huylari barindiriyor kendisinde. Iyi olabilmek icin elimden geleni yaptim ama hic birsey tek tarafla olmuyor. Nişanim dahil 3.5 yil cektim kaynana gorumce kapinpeder derken. Hic birsey duzelmedi. Allahtan eşim cok anlayisli iyi insan beni hic zorlamadi uzmedi. Hep yanimda destekcim oldu. Torun torun der Gelin once kariyer sonra bebek yapicak der ki oyle birsey yok. Bize 80 bin borç biraktilar bir gram bile destek olmadilar. Hep kendine yapilsin ister. Bencillik hassafa da. Maddjyatsizliktan bebek yapamadik. insan icinde beni rencide ederdi. Tedaviyle Hamile kaldım. Onlara söyleyince eziyetleri bine katlandi yapmayin uzmeyin beni bebegim kasiliyor dedim birsey olmaz dediler. Hic beni veya torununun sagligini sormadilar. bende dedim demekki sizin icin torun onemli degil istemiyorsunuz dedim ve temelli resti cektik. Esimde bende hic biriyle gorusmuyoruz. Sakin kendini üzme inan degmiyor. Daha da mutlu oluyorlar. Hamilelerin duasi daha cabuk kabul olurmuş. Tum eşinin ailesinden eziyet goren istenmeyen gelinlere dua ediyorum. Tez zamanda allahim bize yardim etsin.
Amin canım benim Rabbim sağlıkla bebeğini kucağına almayı nasip etsin:)

aynı arkadaşımın kaynanası gibi hatta bir an arkadaşım yazıyor sandım ama detaylardan o olmadığını anladım, böyleleri diye genelleme yapmak istemiyorum ama mecburen yapıyorum cahiller ve geline karşı tutumları, sanki eve muhabbet kuşu almış da oynatıyormuş gibidir, hep istediğini yapacaksınız onlara göre böyle. bence mesafe koyabiliyorsan koy ama bu kadın pek huzur verecek gibi durmuyor zaten dengesiz ve ne dediğini de bilmiyor ayrıca asla yaranamazsın.

Sorunlu bir kayınvalideniz var ve ne yazık ki iki seçenek var ; ya bu diyardan gideceksiniz ya bu deveyi güdeceksiniz.
Herşeyi eşinize söylemeyin derim naçizane tavsiyem benim kayınvalidem de dar görüşlü çok laf sokmuşluğu vardır , alttan alttan.. bazen susar arkama atarım bazen bende laf sokarım ama eşime hiç söylemedim bu güne kadar

Nasil basardinizki ben nasilsa cahildir diyd hep sustum icime atttim. Sonra dedimki kendi kendime icime atipta depresyona girecegime kocama anlatayim..
Kafaya takmamam gerek nasil basardinizz yaa benmi cok hassasim?

Uzaklasin haftada 7 gun sorun yasamak yerine 15te 1 sorun yasarsiniz, daha dayanilasi, alttan alinasi olur. He he diyip gecmek kolaylasir.

O binadan tasinin yani. Daha bastan ayni binanin bu tarz sorunlar getirecegi belli.

Ayrica gencler yeni evliyken, ailelerde șoyle bir kani oluyor, sanki karsi taraf cocugunu çalmis bir daha annesine gostermeyecek, onu annesinden ayirdi, hatta sanki bir daha sonsuza dek gorusemeyecekler bunun gibi bir moda giriyorlar. O yuzden kovsan da ben gelirim gibi gereksiz laflar etmis durup dururken.

Daha bastan kotu olma. Esinle arani bozma. Ama tasinmayi da başar diyorum.

hem kendi hayatımda hem de kk hikayelerinde genelde aynı sorun var. kayınvalideye göre gelin erkeğe muhtaç olduğu için kocasını memnun etmeli. onun da yolu kaynanayı memnun etmekten geçiyor.

halbuki adam karısının ailesini saymasa da olur. nasıl olsa bu yüzden tavır yapacak hiç kimse yok etrafta. oğlum kaynanana saygı göster, bi ara hal hatır sor diyen bir erkek annesi görmedim ben.

çünkü kız verdiysen değerden düşmüşsündür. fakat kız aldıysan artık kırbaçlar sendedir.

bu anlayışı kendimizi geliştirerek yıkarız diye düşünüyorum. kafası güzel ve faydalı şeylerle dolu olan insan çekilir evine, gömülür kitaplarına işlerine, kimsenin tavrını farkedecek hali kalmaz.

evlilik şans işi. prof da olsan, kaynanan kocana 'senin karın temizliğe gelmedi' diyebilir.
ama bilge insan bunları hoşgörür.

tavsiyem mi? kendine ciddi uğraşlar bul. soranlara da herkesin ayrı bir yuvası var. herkes kendi yuvasında yaşamakta özgür de. anlamazlarsa sus.

sadece sus.

Komikmis kaynanan:KK48:
En bastan politik takiliyor yolunu yapiyor.
Şunlari yaparsan şöyle olur bunlari yaparsan böyle olur.
Şunu şöyle bunu böyle yap demeye getiriyor.
Verdigin örneklerde alt metinde hep bu var.
Kahvalti örnegini ele alirsak gelmene gerek yok hersey hazir demis ama sitem etmis gec geldin diye:KK57:
Bir daha gelmene gerek yok dese de sen gitme zorunlulugunu hissedeceksin.
Diger tavirlari da ayni minvalde.
Kapidan kovsaniz bacadan girerim hikayesi:KK48:
Kaynanalik yapmaya calisiyor gibi ama niyeyse itici gelmedi:KK66:
Bu kadar takilmaya gerek yok.
Sadece baştan önyargili oldugu icin önlem aliyor gibi.
Bütün gelinler melek degil sonucta.
Kapidan kovulsa bacadan girme mevzusu gelinlere sitem ve kendi korkusu aslinda.
Şu haliyle pek kötü görünmüyor ilerde level atlar mi bilmem:KK66:

Nasil basardinizki ben nasilsa cahildir diyd hep sustum icime atttim. Sonra dedimki kendi kendime icime atipta depresyona girecegime kocama anlatayim..
Kafaya takmamam gerek nasil basardinizz yaa benmi cok hassasim?
Kafaya takmamayı öğrenmeniz lazım.. yani bir ömür yüzyüze bakacaksınız küssede köpürse de eşinizin annesi..
dün den bir örnek vereyim dün akşam eşim çok istiyor diye kayınvalidem onun için (!) ( ve ben bunu üzerine basarak senin için hayatım ye lütfen dedim ! ) işten gelip bazlama yapmış daha doğrusu bana telefon etti iş çıkışı gel diye her neyse pazar günü de yufka yapacağını söyledi Yani gitmemi bekliyor.. haliyle bir pazarım var eşimle geçirmek istediğim ve onu da yufka vs ile ziyan edemeyeceğim... zaten hiç yapmayız biz öyle şeyler bilmem de..
ben gelemem anne pazar günü dedim hı neden dedi ! Gelemem ben işim var dedim
Ona açıklama yapmak zorunda değilim.
Bozulmadı mı ? Bozuldu.. yüzü asıldı , ama ben bunu yapmazsam önüne geçemezdim ve hiç umursamadım aksine mutlu oldum çünkü çağıramaz istediği lafı da sokabilir sıkıntı değil:) düşünmemeyi öğrenmeniz gerekiyor

Merhaba hep izliyordum icimi dökmek adina buraya yazmaya karar verdim.

Birkac aylik evliyim,
Evliligmin daha ilk haftasindan beri kaynanam tuhaf. Yaptiklarinin sadece yarisini yazsam eminim inanmakta zorlanirsiniz.

Kaynanam hep kendisinin yanina gitmemi istiyor, esinden ayri, oglunada cok düskpn iki oglu olmasina ragmen benim esimi diger oglundan daha cok sevdigini hep dile getirir. geliniyle anne kiz gibi olmak istedigini söylerdi hep ama oda yalan bu yaptiklarindan sonra asla inanmiyorum.

Bir gün kapimi caldi actim kapiyi ev hali short kisakol giyiyordum.normalde tesettürlüyüm.

Bu olayda sonra birgün sohbet ederken bana dediki, bi kadinin kocasinin yaninda acik giymesi iyi degil, melekler gelmez dedi.
Kaynanama sadece kafa sallladim cahille bir olmak istemedigim icin.
Bi günü yine dediki siz beni evden yüz kere kovsaniz yüz kere kapinizi calirim o benim oglum. Anne biz seni kovmadikki neden böyle bisey diyosun dedim, cevabi sadece sohbet ediyormus.
Bir günü aksam pasta yapmistim sabah götürdüm kaynanama dediki bana artiklarinizı getirmeyin. Ne artigi artık degil bu dedim. Gülmeye verdi saka dedi.
Birgünü ayaklarim soguktu, yine sohbet ederken adetliyim ondan dedim.
Dediki sen soguklara basiosun cocugun olmaz öyle.
Bir günü yine arkadaslarim kahvaltiya gelcek sabah bana gel hic bise yapma hersey hazir zaten alt tarafi bir kahvalti.
Sabah gidince demezmi, nerde kaldin ben herseyi hazirldiktan sonra mk gelinir.
Sustum bisey demedim.
Bari yaranmak icin evin tozunu aliyim dedim. Yok ben hepsini yaptim dedi. Dedi ama gözümün önünde masanin tozunu aldi.

Yani kizlar naparsam yapayim bu kadina asla yaranamiyorum. Birseye dokunsam yok yapma der, yapincada bi sagol demez.

Bir aylik evliyken esimle kavga yapmistik kaynanada sahit olunca cocuklar durun hele bi noluyor demek yerine, esime dedigi su: ben demedimmi siz ayrilirsiniz ben biliyordum.
Nasihat vermesi gereken kaynanaya bakin dünden razi nerdeyse.

Bunun gibi anlatmadigim 20-30 olay var. Ufak seyler kafami takmiyim diyorum. Ama artik damla damla GÖL oldum.

Bu olaylardan sonra arada gitmedim kaynanamin evine, hemen ogluna dediki karina söyle bana oturmaya gelsin, yalniz kalmasin kiyamiyorum. Bunun üstüne
Esime rahatsizligimi belirttim sagolsun hep yanimda oldu annesinin tuhafliklarinin farkinda.
Esim bu böyle olmaz dedi annemle konuscaz artik dedi. Cagirdi annesini. Rahatsiz oldugum sadece iki seyi anlattim ve kaynanam döküldü.

Sen el kizisin ben seni oglum icin seviyorum. Sen sohbetimizi neden ogluma anlatiosun dedi masummus gibi. Bende acikca dedimki, seninki sohbet degil alttan laf sokmak.
Bunun üstüne kaynanam dediki, sen annene anlatiosun beni kapidan duydum. Ben sokkkk meger kapilarimida dinliyormus pes.
Daha fazla döküldü ve dediki yanima kisakolla görmek istemiyorum seni, sakin bana dünün yemegini getirme dedi (artik degildi asla kötü niyetli degildim)..
Artik Esim sinirlendi yeter artik biktim diye bagirinca pesinden kaynanamda kalkti ve dediki, oglum bizi birbirmize düsürmek istiyor bu kiz.

Bu kadin insanmi????
Her sohbetinde kafa salladim sustum icimde he dedim gectim. Artik patladim. Birdaha evine gitmeyide düsünmüyorum.
Inanin anlatmadigim daha okadarrrrrrr gereksiz sözde sohbetleri varki inanamazsaniz.

Resmen kaynanin yüzünden oglundan bosanmaYi düsünüyorum artik.

Yeni evlenenlere tavsiye vermem gerekiyorsa: aslaaaa ayni binada yasamayi kabul etmeyin!
Bence tavsiye verecek değil alacak durumdasın. İşleri karıştırmışsın şimdi işin içinden çıkamıyorsun. Kv ile arandaki konuşmaları eşine aktarman eşinin de sana hak veriyormuş gibi görünüp eninde sonunda annesinin lafını dinleyecek olması senin hatan. Kv varken hakkında dedikodu yapmak da senin hatan. Eşine annesini kötülemek de. Oğlundan boşansan ne olacak kv yine birini bulur hayır kimi cezalandırdığını düşünüyorsun anlamadım. Bak kv baştan sona hatalı ama ben seninkileri saydım ki bu kadınla başedebil diye.
Kv ile ilişkilerde mesafeli olmanda fayda var, aranızdaki konuları eşine anlatma kv ile çözmeye çalış, sen susup susup kafada kuruyorsun iyi değil bu.
Kv karışmaya çok müsait mesafeni koru rahatına bak

Son düzenleme:
Bence tavsiye verecek değil alacak durumdasın. İşleri karıştırmışsın şimdi işin içinden çıkamıyorsun. Kv ile arandaki konuşmaları eşine aktarman eşinin de sana hak veriyormuş gibi görünüp eninde sonunda annesinin lafını dinleyecek olması senin hatan. Kv varken hakkında dedikodu yapmak da senin hatan. Eşine annesini kötülemek de. Oğlundan boşansan ne olacak kv yine birini bulur hayır kimi cezalandırdığını düşünüyorsun anlamadım. Bak kv baştan sona hatalı ama ben seninkileri saydım ki bu kadınla başedebil diye.
Kv ile ilişkilerde mesafeli olmanda fayda var, aranızdaki konuları eşine anlatma kv ile çözmeye çalış, sen susup susup kafada kuruyorsun iyi değil bu.
Kv karışmaya çok müsait mesafeni koru rahatına bak

Cok dogru dediniz..
Ven kv ye hic cevap vermedim cahille bir olmamak icin, ama bu defa icimi attim bunalinca esime söyledim. Ve dediginiz gibi eninde sonunda kötü kaynanin bana dedikleri degil, ben kötü gelin ilan edildim kocama anlattigim icin.
Bundan sonra kaynanaya cevabini vericem. Esimlede onun hakkinda hic konusmiycam.

Ayrilmayi düsünürken kimseyi cezalandirmak yoktu aklimda. kendi hayatimi kurtarmak vardi sadece.

ayniii benim kaynana benimki daha beter ve esimde hiç benim tarafımda değil altlı ustluyuz ve ben çok sessizim hep eziliyorum karşısında :( beni görsen hicbiseye cevap veremiyorum hep o ne derse o oluyor

Back