Benim Kayın validem 5 dk lık yürüyüş mesafesinde oturuyor evimize. Benim şuanda 3 yaşını doldurmak üzere olan ikizlerim var. Bulunduğum yerde eşimin akrabalarından başka kimsemiz yok. Ikiz olduğu için hamileliğim çok sıkıntılı geçti çalışıyordum doğuma son 1,5 ay kala doğum iznine ayrıldım. Sürekli başım dönüyordu, ayağa bile zor kalkıyordum her yerim ödemden şişmişti. Gelip de öldün mü kaldın mı diyen olmadı. Bir bardak su veren bulunmad. Eşim benim rahatsız olduğumu gidip yemek yapmasını rica etmiş bir gün evdeki kadına ben mi yemek yapacağım demiş. Çocuklar doğduktan sonra da o kadar zor günler geçirdim ki hem beden sağlığımı hem de ruh sağlığımı yitirdim. Anlayacağın seninkiler iyi yine bizimkilere kıyasla. Allah Görüyor herşeyi Hakkımı helal etmiyorum hiç
Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
kaynanam kizimla ilgilenmiyor
- Konu Sahibi biyoist
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?Bakmak zorunda değil tabi ki,ama bakarız diye söz vermesi saçma olmuş.Ayrıca kendini çok yıpratmana ne gerek var canım benim,en az sıkıntısız olduğu dönem bebeklerin.Besle altını değiştir gazını çıkar uyut döngüsü:) sürekli ağlıyorsa aç kalıyordur ya da gazı vardır.Bu döngüyü yaparsan 3 saate yakın mışıl mışıl uyur sen de dinlenirsin.Nerden biliyosun dersen bebek hemşiresiyim,çalıştığım günlerde birsürü bebek bakıyorum
Su an cok şükür o günler geride kaldi. Ben kizima bakmaktan şikayetçi değilim ki. Sadece ilişkilendirmeyi calistim. Yanı annemler torunları için deli divane olurken karşıttarafın böyle davranması beni düşündürüyor ve buna rağmen hala ben bakarım torunuma lafları beni rahatsız ediyor. Esim açısından sanki ben onların bakmasını istemiyorum gibi algılanıyor. O yüzden kafam çok karışık.
[sedefler, post: 41745832, member: 255012"]Benim Kayın validem 5 dk lık yürüyüş mesafesinde oturuyor evimize. Benim şuanda 3 yaşını doldurmak üzere olan ikizlerim var. Bulunduğum yerde eşimin akrabalarından başka kimsemiz yok. Ikiz olduğu için hamileliğim çok sıkıntılı geçti çalışıyordum doğuma son 1,5 ay kala doğum iznine ayrıldım. Sürekli başım dönüyordu, ayağa bile zor kalkıyordum her yerim ödemden şişmişti. Gelip de öldün mü kaldın mı diyen olmadı. Bir bardak su veren bulunmad. Eşim benim rahatsız olduğumu gidip yemek yapmasını rica etmiş bir gün evdeki kadına ben mi yemek yapacağım demiş. Çocuklar doğduktan sonra da o kadar zor günler geçirdim ki hem beden sağlığımı hem de ruh sağlığımı yitirdim. Anlayacağın seninkiler iyi yine bizimkilere kıyasla. Allah Görüyor herşeyi Hakkımı helal etmiyorum hiç[/QUOTE]
Sizinki çok daha zormus. Rabbim merhamet duygusu versin böyle insanlarin kalbine. Bir de ikiz çocuk bakmak her yiğidin harcı değil gerçekten.
Sizinki çok daha zormus. Rabbim merhamet duygusu versin böyle insanlarin kalbine. Bir de ikiz çocuk bakmak her yiğidin harcı değil gerçekten.
Çocuk sahibi olmaya karar verirken onun bakımını üstleneceksiniz. İhtiyacınız var biz aileyiz destek olsun diyorsunuz ama zorla olmaz bu işler. Kendi işinizi kendiniz görün. Yarın bir gün size ihtiyacı olduğunda sizde aynı şekilde davranırsınız.
Sanki ben bakmalarini istiyormusum gibi yazmissiniz o yüzden öyle söyledim. Ben daha kızım doğmadan bakici arayışına girmiştim zaten. Kendi ailem de olsa kimseye muhtaç olmak istemem. Kimsenin benim için düzenini bozmasini istemem.
Su olanlardan sonra ben de artik istemem.Benim kaynanam baksa bile ben birakmam kizimi ona ..
Bakmasin ... istemem!
Ben hamile değilken bile istemiyodum. Çünkü sürekli beli ağrıdığını söylüyordu. Sonrada ben istemedim zaten. Gelirse yatılı kalması gerekecekti . işten gel hem çocuk bak hem onlara hizmet et. Almayayım kalsın.Su olanlardan sonra ben de artik istemem.
ilgilenmesin ne istiyosen tepende herşeye karışmasını mı. bu gelinler de bi ilginç yaa. keşke hiçbişeyi umursamayan bi kaynanam olsaydı ayda yılda bi görseydim
Kaynananın benden bi beklentisi yoktur. Görücüye cikarir gibi her akrabasının yanına goturmek istemesinden başka. Ona da esim izin vermiyor zaten. Bayramlarda bile önce benim aileme gidilir sonra onun ailesine. Bu bayram dedim oönce sizinkilerin yanında olalım diye çok şaşırdı ve sevindi.
Ben hamile değilken bile istemiyodum. Çünkü sürekli beli ağrıdığını söylüyordu. Sonrada ben istemedim zaten. Gelirse yatılı kalması gerekecekti . işten gel hem çocuk bak hem onlara hizmet et. Almayayım kalsın.
Ben de evimde sürekli kalinsin istemem tabiki. Beni rahatsız eden çelişkili davranışları.sürekli acaba diye kendime sorular soruyorum.
Ne olacak ki, annen yardimcin oluyormus, daha ne istiyorsun.. bakipta karissaydi daha iyi olmayacakti bence.Arkadaşlar benim 6 aylık bir kızım var. Annemve kayınvalidem aynı şehirde oturuyor. Biz gittiğimizde annem torunu için deli oluyor sürekli onnun bakımıyla ilgilenmek istiyor. Uyuturken sürekli dayısı teyzesi uyutuyor. Yanı onlardan bana sıra gelmiyor. Ama kayinvalidemdeyken sürekli ben ilgileniyorum kizimla onlar sadece komşunun çocuğunu sever gibi en fazla 5 dakika sevip bırakıyorlar. Ben çalışıyorum su ana kadar hep annem baktı kizima. Bundan sonrası için bakıcı tutmam gerekecek. Kayınvalidem biz bakarız anneannesiyle kizima diyor ama benim inanasim gelmiyor hic. Geçen gün kayinvalidemlerdeydik esimle bir yere gitmemiz gerekiyordu ve kızımı goturemezdim kaynanam ben bakarım siz gidin demedi biz önce anneme kızımı bıraktık sonra gideceğimiz yere gidebildik. Doğumundada iki gün kaldı hemen geri döndü. Aranızda böyle kayınvalidesi olan varmı ben nasıl guvenebilirim onun bakarız sözüne.
Hiccc kafana takmana değmez. Cocugu onlar baksin diye yapmiyoruz sonucta. Bosver.
Su an cok şükür o günler geride kaldi. Ben kizima bakmaktan şikayetçi değilim ki. Sadece ilişkilendirmeyi calistim. Yanı annemler torunları için deli divane olurken karşıttarafın böyle davranması beni düşündürüyor ve buna rağmen hala ben bakarım torunuma lafları beni rahatsız ediyor. Esim açısından sanki ben onların bakmasını istemiyorum gibi algılanıyor. O yüzden kafam çok karışık.
Belki aman karismayam diyordur kv. Yanlis anlamandan cekiniyordur. Yanlis davranmaktan korkuyordur..
Sonuç olarak şikayet edecek bir durum yok İşte. . Hala neyi taktigini anlamadım açıkçasıKaynananın benden bi beklentisi yoktur. Görücüye cikarir gibi her akrabasının yanına goturmek istemesinden başka. Ona da esim izin vermiyor zaten. Bayramlarda bile önce benim aileme gidilir sonra onun ailesine. Bu bayram dedim oönce sizinkilerin yanında olalım diye çok şaşırdı ve sevindi.
Kv den den kat kat gencim benim çocuğum 5 yaşında daha bebek bakmayı da unutmadım ama bana alışkın olmayan çocuğa ben de bakmam
Madem sen işte iken çocuğa hep annen bakıyor bir yere giderken de ona bırakmak doğal
En ufak şey olsa Kv nin burnundan getirilir ki daha benzetmelerinden bile rahatsız olduğunuz Kv ye o çocuğu nasıl bırakacaksınız ki
Kv ben bakarım vs dedi olmaz dedim eşim bir ara acaba demişti çocuk 3 aylık Kv ye oturmaya gittik kucağında tuttu ben yoruldum al diye kızına verdi
Eşime dedim daha severken yorulana günde 11 saat bırakamam o da bana hak verdi
Biz bakarız lafı da bakmadı demesinler diye anneannesi ike bakarız diye zaten o gidince ben bakarım bile diyemiyor demek ki kendine güvenmiyor
Komşu çocuğu gibi sevip bıraksınlar daha iyi bana garip gelir açıkçası annesi varken babaannesinin çocuğu uyutması doyurması vs
Madem sen işte iken çocuğa hep annen bakıyor bir yere giderken de ona bırakmak doğal
En ufak şey olsa Kv nin burnundan getirilir ki daha benzetmelerinden bile rahatsız olduğunuz Kv ye o çocuğu nasıl bırakacaksınız ki
Kv ben bakarım vs dedi olmaz dedim eşim bir ara acaba demişti çocuk 3 aylık Kv ye oturmaya gittik kucağında tuttu ben yoruldum al diye kızına verdi
Eşime dedim daha severken yorulana günde 11 saat bırakamam o da bana hak verdi
Biz bakarız lafı da bakmadı demesinler diye anneannesi ike bakarız diye zaten o gidince ben bakarım bile diyemiyor demek ki kendine güvenmiyor
Komşu çocuğu gibi sevip bıraksınlar daha iyi bana garip gelir açıkçası annesi varken babaannesinin çocuğu uyutması doyurması vs
Soyledıklerınıze tamamen katılmakla beraber sadece bu olaydaki gıbı babanneleri anlayamıyorum aynı s ey anneanne uçun de gecerli madem bakmayacak neden rol yapıp gelini pes ettırıp ogluna karsı bak oğlum karın abaktırmıyor muhabbetı ıcın ıkıyuzluluk yapıyor ..dırek soylese ya kızım ben bakamam su saatten sonra çocuk ıcın kendımı yeterli görmüyorum vs.. ama yok illa dalavereŞu anneannelere ve babaannelere çocuklarınıza bakması sanki görevi ve mecburiyeti gibiymiş davranmayın ya lütfen. Kadıncağızlar zaten o yaşa kadar çocuk bakma+büyütme+eğitim+evlendirme gibi aile döngüsünü tamamlamış ve yılmış. Bırakın da torunlarıyla geçireceği vakit sadece sevgisini gösterme ve oyunlar oynama olsun. Bakım kısmını da bir zahmet, çocuğunuzu dünyaya getirirken nasıl bir yol izlemeyelim deyip buna göre hareket etmesi gereken siz anneler yapsın.
Bir görevi ve bir mecburiyeti gibi davrandığınız için kadına kendisini kötü hissettirip "ben de bakarım" durumu olmuş.
Sanırım yanlış anlaşıldı ben çocuğuma niye bakmıyor demiyorum ama bir torunun nasıl sevildigini az çok biliyorum neden uzak duruyorlar neden seviyolarsa da sevgilerini gostermiyorlar onu anlamıyorum. Annem baktı ama annem de farklı şehirde babamı kardeşimi bırakıp geldi de baktı yanı aynı şehirde değiliz. 6 saatlik mesafedeyiz. Benim anlamadığım nokta madem ilgilenemeyeceksin ne diye kızınızı bakici eline birakmayalim biz dunurumle dönüşümlü bakarız diyor onu anlamıyorum.
Anlatmaya çalıştığım tam da bu. Ben eşime annen bakmasin diyemem şimdiye kadar birkaç kez bakici da ısrar ettim. Niye istemiyorsun annemin bakmasını dedi. Ama istemeyen ben değilim annesi. Annem şimdiye kadarbbaktı sağolsun şimdiden sonra kendisine guvenemedigini açıkça söyledi çünkü babam kalp hastası onu yalnız bırakmasına gönlüm razı gelmez.
Soyledıklerınıze tamamen katılmakla beraber sadece bu olaydaki gıbı babanneleri anlayamıyorum aynı s ey anneanne uçun de gecerli madem bakmayacak neden rol yapıp gelini pes ettırıp ogluna karsı bak oğlum karın abaktırmıyor muhabbetı ıcın ıkıyuzluluk yapıyor ..dırek soylese ya kızım ben bakamam su saatten sonra çocuk ıcın kendımı yeterli görmüyorum vs.. ama yok illa dalavere
Bu olayın ortası yok herhalde. Benimki de abartır ben varken bile herşeyine karışmaya çalışır. İlgiden bunalıyo çocuk okadar yani. Kadına saldırıp ısırmaya çalışır. Çalışmaya başlayınca bakıcı mi tutsam acaba diye düşünüyordum ki oğlum 2 yaşındaydı kalp krizi geçirecekti. Başkası bakacak diye. Birgün anneme bıraksam olay çıkartır. Bu sene bari bakıcı tutuyum en azından günlük yemeğimi de yapar dedim. Küstü sürat astı sonunda bizde pes ettik