Çocuğuna bakmaya mecbur değil..ama bakmayacaksa iki yuzlu davranması iğrenç..bakmayacan madem dunurun baksın diye ali cengiz oyunlarına luzum yok..sen yem olma git bakıcı tut..annenin gunahı ne..bırak onlar zaten sizi buyuttu yeter.
Sen kulağını tıka tut bakıcını soran olursa kaynanan ayar yaparsa bu benim tercihim bu süreçte bana güven vermedinşz de kocan yokken ..kocan varkende ustume iyilik sağlık hani bir gün çocuğa mı baktı de geç..hem babaannenin baktığı çocuk şımarık olur boşver anaannenin baktığıda şımarık olur...iki otorite kaldırmaz çocuklar.Ben zaten bakici arayışına çoktan girdim ama
böyle söyledikce o esim de bak annemler bakmak istiyor niye bakici arıyoruz diyor. Onun da yüzüne soyleyemiyorum. İki arada kaldim. Aynı şehirde olsak annem ben kimselere bırakmamıştır bakarım diyor. Ama farklı şehirler olunca onları da zora sokmak istemiyorum. Sonuçta orda da anneme ihtiyacı olanlar var.
Madem ilgilenmek istemiyor niye biz bakarız diyor. Bir de sürekli kızımı kendi taraflarına benzitiyolar şurası babasına şurası amcasına bunlar beni çok rahatsız ediyor. Ben de baktirmak istemiyorum ama sürekli içim içimi de yiyor kızımı tanimadigim birine nasıl emanet ederim diye. Aldıkları küçücük bir şeyi o kadar buyutuyorlar ki sanki ev aldılar kıza. Babam da annemde övünmeyi asla sevmezler. Durumları gayet iyi yaparlar ve hemen unuturlar. Ben de böyle bir ailede büyüdüğüm için çok garipsiyorum sanırım.[/QUOTE][QUOTEilgilenmek , post: 41745550, member: 678772"]İlgilenmesini ben kendim bakıy çocuğuna. Çalışıyorum ve bakım için ne annemden nede k validen destek istedim istemem de. Yaşlanmışlar dinlensinler. ( hoş annem abimlerle birlikte oturuyor ve sevgili yengem beşinciye hamile. Onlardan biz diğer çocuklarına zaman kalmıyor. )
Madem ilgilenmek istemiyor niye biz bakarız diyor. Bir de sürekli kızımı kendi taraflarına benzitiyolar şurası babasına şurası amcasına bunlar beni çok rahatsız ediyor. Ben de baktirmak istemiyorum ama sürekli içim içimi de yiyor kızımı tanimadigim birine nasıl emanet ederim diye. Aldıkları küçücük bir şeyi
o kadar buyutuyorlar ki sanki ev aldılar kıza.
Babam da annemde övünmeyi asla sevmezler.
Durumları gayet iyi yaparlar ve hemen
unuturlar. Ben de böyle bir ailede büyüdüğüm
için çok garipsiyorum sanırım.
Şu anneannelere ve babaannelere çocuklarınıza bakması sanki görevi ve mecburiyeti gibiymiş davranmayın ya lütfen. Kadıncağızlar zaten o yaşa kadar çocuk bakma+büyütme+eğitim+evlendirme gibi aile döngüsünü tamamlamış ve yılmış. Bırakın da torunlarıyla geçireceği vakit sadece sevgisini gösterme ve oyunlar oynama olsun. Bakım kısmını da bir zahmet, çocuğunuzu dünyaya getirirken nasıl bir yol izlemeyelim deyip buna göre hareket etmesi gereken siz anneler yapsın.
Bir görevi ve bir mecburiyeti gibi davrandığınız için kadına kendisini kötü hissettirip "ben de bakarım" durumu olmuş.
Arkadaşlar benim 6 aylık bir kızım var. Annemve kayınvalidem aynı şehirde oturuyor. Biz gittiğimizde annem torunu için deli oluyor sürekli onnun bakımıyla ilgilenmek istiyor. Uyuturken sürekli dayısı teyzesi uyutuyor. Yanı onlardan bana sıra gelmiyor. Ama kayinvalidemdeyken sürekli ben ilgileniyorum kizimla onlar sadece komşunun çocuğunu sever gibi en fazla 5 dakika sevip bırakıyorlar. Ben çalışıyorum su ana kadar hep annem baktı kizima. Bundan sonrası için bakıcı tutmam gerekecek. Kayınvalidem biz bakarız anneannesiyle kizima diyor ama benim inanasim gelmiyor hic. Geçen gün kayinvalidemlerdeydik esimle bir yere gitmemiz gerekiyordu ve kızımı goturemezdim kaynanam ben bakarım siz gidin demedi biz önce anneme kızımı bıraktık sonra gideceğimiz yere gidebildik. Doğumundada iki gün kaldı hemen geri döndü. Aranızda böyle kayınvalidesi olan varmı ben nasıl guvenebilirim onun bakarız sözüne.
Bense .!.:Benim annem aynı böyle .Kayınvalide tam tersi sizin anneniz gibi. Ama umurumda değil. İkisinden de beklentim yok çok sıkışmadıkça.
Sanırım mesajların hepsini okumadiniz okusaydiniz bunları yazmazdiniz.Çocuk sahibi olmaya karar verirken onun bakımını üstleneceksiniz. İhtiyacınız var biz aileyiz destek olsun diyorsunuz ama zorla olmaz bu işler. Kendi işinizi kendiniz görün. Yarın bir gün size ihtiyacı olduğunda sizde aynı şekilde davranırsınız.
Ben kötü bir şey yazdığımı düşünmüyorum. Takılmaya gerek yok diyorum. Ne olursa olsun el sonuçta. Allah muhtaç etmesin.Sanırım mesajların hepsini okumadiniz okusaydiniz bunları yazmazdiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?