• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kaynanam çok sinsi, ikili oynuyor

haa birde eşimin işe gelip giderken ailesine ben geldim gittim demesinde de problem yok ama zaten uğradığı halde sabah akşam kaynanamın araması beni rahatsız ediyor çünkü zaten uğruyor bu bir gün değil bir gün olsa derim söyliyceğini unuttu arıyor ama hergün böyle yeri gelir gece 12 de arar yeri gelir sabahın 6 sında arar ama hergün mutlaka arar

burda yapmak istediği tek şey otoriteini kurmaya çalışmak.yani oğlunu arıyor fakat sen de buna dahil ol diyor.aklınca kendini unutturmamaya çalışıyor.kendine saygısı olmayan insandan fazla şey beklememek gerekir.

en sonunda bi yerde patlak vermiş :1:

bakalım bigün bende de vercek galiba ama ne zaman bilmem bizimde her hafta sonu kaynanama hep birileri gelir hep misafir gelir ki c.tesi geldilerse kalırlarda pazar kahvaltıda orda olur benim eşimde seninki gibi gittimi kalkmayı bilmez gecenin 12 si olur 1 i olur hala oturur bu huyuda beni deli eder :27: en son geçtiğimiz c.tesi eşimle yürüyüşe çıkcaz bide alışveriş yapcaz tek yapcağımız bu artık plan denilen bişey yok zaten kendiside yarım gün çalışır o günde amcasının gelceğini öğrendim özellikle sordum telefonda gidebilcekmiyiz diye evet gidicez dedi neyse geldi işten yemek yicek amcası bende açım demiş tabi bende hazırlandım bekliyorum eşim aradı bize yemek hazırla amcası var eşide var tabi bide yeğenide var delirdim tabi işimin arasına iş çıktı bide panik yapıyorum ben nedense elim ayağıma dolaşıyor neyse hazırladım bişeyler çay demledim içtik falan sonra amcası aşağı kaynanama indiler inerkende eşime bi iş verdi yaparmısın diye bende eşime çaktırmadan diyorum ki amcana söyle ne istiyorsa yap ama deki amca eşimle biraz işimiz var hemen halledip gelelim senin işin yardım edicem ama yok diyemedi sağolsun bende kendi kendime sinirlendim tabi hafta içi ben yanlnızım bide doğumum yakın çıkamıyorum yalnız çıkmamada eşim vermiyor zaten bişey olur diye ama alt tarafı bi alışverişe gidicez oraya bile giderken tartışma :47: :47: sonra aramız düzeldi tabi ama bu böyle ne kadar gitcek bilmem her ne kadar güzelce desem de senin ki gibi durum uygulamaya geldi mi sonuç yok :19:

en sonunda bi yerde patlak vermiş :1:

bakalım bigün bende de vercek galiba ama ne zaman bilmem bizimde her hafta sonu kaynanama hep birileri gelir hep misafir gelir ki c.tesi geldilerse kalırlarda pazar kahvaltıda orda olur benim eşimde seninki gibi gittimi kalkmayı bilmez gecenin 12 si olur 1 i olur hala oturur bu huyuda beni deli eder :27: en son geçtiğimiz c.tesi eşimle yürüyüşe çıkcaz bide alışveriş yapcaz tek yapcağımız bu artık plan denilen bişey yok zaten kendiside yarım gün çalışır o günde amcasının gelceğini öğrendim özellikle sordum telefonda gidebilcekmiyiz diye evet gidicez dedi neyse geldi işten yemek yicek amcası bende açım demiş tabi bende hazırlandım bekliyorum eşim aradı bize yemek hazırla amcası var eşide var tabi bide yeğenide var delirdim tabi işimin arasına iş çıktı bide panik yapıyorum ben nedense elim ayağıma dolaşıyor neyse hazırladım bişeyler çay demledim içtik falan sonra amcası aşağı kaynanama indiler inerkende eşime bi iş verdi yaparmısın diye bende eşime çaktırmadan diyorum ki amcana söyle ne istiyorsa yap ama deki amca eşimle biraz işimiz var hemen halledip gelelim senin işin yardım edicem ama yok diyemedi sağolsun bende kendi kendime sinirlendim tabi hafta içi ben yanlnızım bide doğumum yakın çıkamıyorum yalnız çıkmamada eşim vermiyor zaten bişey olur diye ama alt tarafı bi alışverişe gidicez oraya bile giderken tartışma :47: :47: sonra aramız düzeldi tabi ama bu böyle ne kadar gitcek bilmem her ne kadar güzelce desem de senin ki gibi durum uygulamaya geldi mi sonuç yok :19:

o zaman çok dikkat et hamileyken sinirlenme ben o olay olduğunda hamile değildim canım.şu an ne hissedersen içindeki masumda hissediyor.sen de bunu kullanarak burnundan getir.benim hamileliğim biraz problemli geçti.ilk 4 ay hiç kilo almadım kendim hep çıkardığım için.hiç bir işyapamadım hepsini eşim yapmak zorunda kaldı.temizlikçide tutmadı.sonra 1,5 ay iyi dönemim oldu o arada alışverişlere başladık ben tekrar rahatsızlandım.acillik olmalar serumlar bel ağrıları dr.da sağolsun demez mi hiç birşey yapmayacaksın diye. eşimde korktu tabi gönüllü yaptı herşeyi zaten titiz biri.ama hiç yürüyüş vermediler bana .benim bebeğim çok erken zamanlarda aşağı baskı yapmaya başladığından dolayo canım acıyordu.eşimde bunlardan dolayı hiç kimseyi önemsemedi arayanlar oldu gelmek isteyenler oldu önce bana sordu.ben de bunun tadını çıkardım görüşmek istersem görüştüm istemezsem bugün iyi hissetmiyorum dedim görüşmedik.en iyi dönemimi yaşadım.

hamileyken bile sinir etmeyi başarıyorlar tabi.bizdede hediye konusu sorun oldu.demiştim ya 2 hediyelik bilezikle evlendim diye.birisi komşulardan akıl vermiş bilezik yap diye doğumda.hediye dimi bu insana böyle yapılmaz ki.eşimle dışarıda eve döndük bir uğrayalım yanına dedik.benim yanımda eşime 450 tl para uzattı filanca böyle dedi al bununla bilezik al diye.eşim gurur abidesi açlıktan ölse almaz hakkını zaten hiç aramaz biri.paranı savurma ihtiyaçlarını alırsın demez mi.3 gün kendime gelemedeim tabi eşimi de rahat ettirmedim.sen kimsin benim adıma karar verirsin diye.bana alınacak hediyeye sen nasıl karışırsın zaten ne yaptılar ki dedim.eşimde verdiği parayla zaten bilezik alınmıyor dedi.doğru 450 tl ne alır ki.?10 gr bilezik 975 tl di o sırada bende dedim siz böyle yaparsınız ana oğul hee. o zaman dedim doğuma daha 3 ay var biriktirsin adam gibi bişey yapsın sonunda dedim o kadar iyi niyetliyse.eşim işte yapmasını istemediğinden annesinin parası bitmesin diye bin dereden su getirmeye başladı tabi benim de kırgınlığımıda anladı.ablan doğum yaptığında demek bilezik yapmış ki bize de yapıyor diye aklına soktum. sonuç 10 gram bileziği aldırdım.ne ben 10 gr bilezikle adam olurum ne zenginlerim ne de10 gr bilezikle fakirleşir .ama ben zorlamasaydım o para şu an görümcemin cebin de olacaktı.şimdi eşim iyi yaptık diyor çünkü kendi gözüyle de gördü bu olaydan sonra görümcemin cebine paraları sokarken..

yani bilmiyorum belkide dediğiniz gibi hamilelik psikolojisidir ama ne biliyim ben annem gibi görüyorum onu annemin bana davrandığı gibi yakın olduğu gibi onunda bana öyle olmasını istiyorum belkide bu yüzden kızıyorum o bana uzak durdukça ben dahada uzaklaşıyorum gelse benden istese bişeyleri benle yapmak istese kötü şeymi istiyorum bende

ama belkide onunda kendince sebepleri var sana uzak durması için
mesela sen onun verdiği parayı küçümsüyorsun, bize bi iğne bile vermedi diyorsun..

boşver kin gütme değmez tabi ki deden için gelmemesi ayıp olmuş sonuna kadar haklısın insan bekliyor ağrına gidiyor benimde ailem dedem içn mevlüt yaptığında kaynanam mevlüt bitince gelmişti yarım saat durdu durmadı gitti çeyizim serildi 1 hafta sonra düğünüm var gelip bakmadı ne eksik vardır sormadı ilk başta insanın ağrına gidiyor ne biliyim bekliyorsun etraftanda sorunca ne diyceğini bilemiyorsun ama inan boşver o durumda o kendi kendini kötü duruma düşürüyor kimse sana bahane bulmuyor ve emin ol etraftan da deniliyor ki işte misal örnek veriyorum şu kişinin de kaynanasına bak hiç gelmedi sormadı etmedi nasıl insanmış falan diyorlar sana hiç laf gelmiyor direk ona gidiyor ve bu durumada kendisi getiriyor
şahsen bende öyle oldu :) olunca da banane kendi utansın diyorum

ahh durumutlu bide ben eşimin gözünü açabilsem benimkide hakkını hiç aramaz en sonki iki binanın faturasını eşime ödettiler hem bizim dairenin hem kendi dairelerinin neymiş paraları yokmuş hepside çalışır neyse tamam belki yoktur anlarım ama o zaman ortak bi çözüm bulunsun niye bi tek onun üstüne atıyorsun ki bu senin oğlun sen zordaysan oda zorlancak eşimde sağolsun hiç sesini çıkarmadı paşa paşa ödedi gelde deli olma ben bide haksızlığa gelemiyorum eşime bu konuyu açtığımda kötü olan ben oldum ailesine laf söyledim diye neymiş ona ailesinden zarar gelmezmiş hep böyle enayi gibi ödesin o zaman 2 3 seferdir böyle yapıyorlardı ama az bişeyde katkıda bulunuyorlardı en sonkinde hiçbişey yok bende artık bişey demiyorum takmıyorum benim ihtiyaçlarımı karşılayabiliyor mu tamam

demişsinya kaynanam bana bişi söyleyeceğinde eşime der benimkide aynı emin ol hatta bi gün çarşıya gitmek için anlaştık bi yerde buluşacaktık ben gittim bekliyom eşim aradı annem gelmiş şurdaymış oraya git diye ozaman bile eşimi aramış ben geldim diye ilk zamanlar benimde canım sıkılıyodu şimdi bende aynısını yapıyorum bişi deneceğinde eşime söylüyorum bunları de annene die oda söylüyo böyle anlaşıp gidiyoz eşimde arada kaynıyo garibim:1:

önceleri çok takardım yapılanlara anlam veremezdim o gün öyle nedense tepem attı öyle bi konu açtım ki son olaylar onlardı aklıma gelenleri yazdım kimileri yanlış anladı kimileride beni çok iyi anladı belki de yazılan yorumlar beni rahatlattı en azından bana benzeyen bir sürü durumlar varmış bu konularda tek olmadığımı anladığım için şimdi kaynanam şöyle yapmış böyle yapmış hiç umrumda değil umarım hepte böyle gider :)

fazla bi sorun yok gibi görünsede seni rahatsız etmeye yetmiş işte....
fazla takma çok vıcık vıcık yakın olmaktan iyidir...
oğluyla konuşurken daha rahat oluyo belliki..
bırak ne hali varsa görsün..
bi de lütfen artık şu eşimin alilesi bana bişey vermedi bişey almadı çocuğuma şunu yapmadı almadı muhabbetini yapmayın yaaaa....
çocuk sizin ev sizin hayat sizin...
ayrı bi ailesiniz sonuçta...
gerçekten hiç hoş olmuyo...
okuyorum okuyorum bi yere kadar hak veriyorum sonra muhabbet almadı vermediye bağlanınca valla bütün o haklı sebepler bi anda kayboluyo...

arkadaşlar benim kaynanam gelip benim yüzüme karşı açık açık bişeyler demez istemez yapmaz ne istiycekse ne yapcaksa eşime söyler eşimden bana ulaşır bende bu duruma çok kızıyorum sanki beni insan yerine koymuyorlarmış gibi ayrıca kaynanam hiçbir şeyime yardım etmez anca akıl verir şaka yolluda hep laf sokar şuan hamileyim doğumuma az kaldı ne yapıyorsa hep eşimin yanında yapıyor bana bitane çanta verdi eşimde yanımda al bunu hastane için hazırlarsın dedi o kadar içine koymam gerek ne yapmam gerek bilmiyorum bişey demedi sonra kendi annemle hastane çantası için alışverişe çıktık geceliği düğmeli almayı unutmuşuz evde sonradan farkettik çanta hazırlarken tesadüfen geldi kaynanam ve anneme sen bunu nasıl akıl edemedin diye ukala ukala konuştu bütün sinirlerim tepeme çıktı ama bişey demedim çok biliyorsan gelip yardım etseydin sende :47: :47:

mesela geçen hafta sonu c.tesi eşim çalıştığı için beni kahvaltıya çağırdı kendisi alt katta oturur neyse iyi güzel kahvaltı yaptık sonra yukarı evime çıktım ben eşimde işten gelicek hazırlanıyorum yürüyüş yapmak için kendisinin pazara gitme ihityacı varmış eşimi aramış işten gelince pazara gidermisiniz diye daha ben sabah kahvaltıdaydım bana söyle hazır yürüyüş yapıyorsunuz benimde şu ihtiyaçlarım var alırmısınız dese gücüme gitmez ama eşimi arayıp pazar ihtiyacım var gidermisiniz demesi yokmu deli etti beni tabi oğlu hayır diyemez :47:

hamileliğimden bu yana bi iğne bile alıp yardım ettiği yoktur ne yaptıysam kendi çabamla kendi annemle yaptık geçen yine eşimin yanında doğum için eksiklerinizi alın geri kalanınada bebeğin eksiklerini alın diye para vermiş verdiği de 40 tl bişey alay eder gibi tamam belki iyi niyetli ama gel bana söyle deki benimde elimden bu kadar geliyor belki ihtiyacınız olur alın dese anlıycam neyse fazla uzatmıyım bunlar son zamanlarda olan şeyler yani bişey yapcağı zaman yada bişey istiyceği zaman eşime söylüyor ondan istiyor

sürekli zırt pırt yukarı gelip rahatsız etme durumu yok ama durmadan elinde telefon her akşam eşimi arıyor napıyorsunuz diye hiç gelmiyorsunuz diye ister geç olsun ister erken olsun zırt pırt arar zaten her sabah eşim giderken ben gidiyorum diye uğrar ne diyceksen o zaman söyle ama yok ille arıycak yada akşam gelirken uğrar kapıdan ben geldim diye yada o zaman söyle yok ille yukarı çıkınca arıycak ama eşime sorsan annesi bak bizi rahatsız etmemek için gelmiyor bile iyilik yapıyor hafta sonlarımız yok hep bi yere gitmek isterler yada eşime iş çıkarırlar ya misafirleri gelir hep bunun gibi şeyler...

yani eşime iyi görünüyor ilk zamanlarda çok tartışıyorduk kavga ediyorduk ama anladım kaynanam masus yapıyor ben bi şey desem haksız ben olcam o yüzden artık sesimi çıkarmıyorum ne yapmalıyım sizce ???? lütfen cevaplarınızı bekliyorum

Kaynanalar genelde aynı.
Neden?
Gelinlerden yani bizden dolayı.
İstedikleri şeylri yapmıyoruz.Bahaneler üretiyoruz.Tai onlarda yerli yersiz herşeyi istiyorlar.
Bu sebeple direk oğullarına söylüyorlar.Ama tatlı dille anne bana niye söylemedin. dye sorabilirsin.

Ama gecelik meselesinde haklısın.
Ben olsam ben de sinirlenirdim.Keşke sen de gelip hatırlatsaydın desydin kaynanana.
Güzel cevap olurdu.

40 TL YE takılma.Beli o kadar vardı.Zaten vermek zorunda değil.

Yaptığı iyiliklri oğluna göstermesi de çok normal.
Malum kaynana.:52:

bence k.v oğlunu kaybetmeme derdinde bir çoğunuza masum gelmiş ama benc öyle değil evli barklı adam sabah gidiyorum diyo akşam geldim diyoo zırt pırt aramalar ne gerek var bunlara bırakta herkes kendi evliliğini bilsin, ve evet benim k.validede söyleyeceği şeyleri bana değilde eşime söylese çok kızardım ki daha önce yaptı böyle bişey biz ayı şehirlerdeyiz gideceğimiz zaman sıorarım ne istiyrorsunuz ne getireyim diye bana söylemezdi eşime söylerdi, görümcem evlendi ona bulaşık makine alacağız bana değil tlfda eşime söylemiş birkaç defa bende oraya gittiğimizde kaçıkca söyledim kırmayarak biz bir aileyiz böyle bir konuda fikrimi sormanızı beklerdim dedim. yok öyle oğluna daha yakın hissedecek de her şeyi ondan isteyecek,

Back