• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kaynanam çok sinsi, ikili oynuyor

arkadaşlar çok teşekkür ederim yorumlarınız için bi daha düşünmeye başladım ama sanki bana oğlunun yanında iyi görünmeye çalışıyormuş gibi geliyordu buda beni hem kızdırıyor hem üzüyordu büyük ihtimalle hamilelikten olmalı o zaman çok laf sokar bişey becerip yapamadığım zaman ama oda her gülün bi dikeni olur misali buda böyle bişey olmalı

eşinin sabah giderken gidiyorum aksam gelirkende ben geldim demesi çok saçma...

ben hemen aklıma geleni söylemek istiyorum.birileri sizi kaynananıza karşı dolduruyor.bunlar hiç takılcak şeyler değil.allah beterinden saklasın.neler var dünyada.sizde kendinizi kurup doldurmuşsunuz.onu sevmeyi deneyin.hep öküz altında buzağı aramayın.alenen bişey olmadan fevri davranıp hamile hamile kendinizi germeyin.

canım çok masum ifade etmişsin kendini bence yaşadığınız herşey normal kaynanan senle arasına mesafe koyuyor hani çok içli dışlı olmayalım kötüde olmayalım gibi birşey yapıyor bişileri senden istemiyor belki ters bir tepki verirsen aranız bozulacak oğlumdan ayrılacağım korkusu var eğer sen istiyorsan öyle olmasını sen yukarıya çıkarken anne bir ihtiyacın var mı pazardan yürüyüşe çıkacaz ya alalım de ama bana sorarsan deme çünkü bu mesafe bence iyi olmuş birde oğlunu eve çıkınca araması da azcıkta olsa kayanana kıskançlığı var:)torununa bişiler almamasına gelince bazı yörelerde çocuk doğmadan bişi alınmaz belki öyle bişidir yardım konusuna gelince bence atmali insan hamile komşusuna bile yardım ediyor eee sen gelinisin etmesi lazım ama o da onun kusuru bana kalırsa yardımda etmesin yardım da istemesin en iyisi bu bebeğine sağlıkla kavuşman dileğiyle:emir_bebek:

hep kk da gelinlere kaynanayla arasına mesafe koyması öğütlenir.bu konuda da mesafeyi kaynana koymuş ne güzel:34:
altlı üstlü sorunsuz oturmak ne kadar güzel:34:
ayrıca kaynana altta oturuyorsa oğlunun işe gelip giderken uğramasında ne sakınca var:50:
bende ihtiyacım olduğunda gelinimi değil oğlumu aramayı tercih ederim herhalde:50:

konu sahibi kaynanası tarafından sürekli rahatsız edilse,belli belirsiz saatlerde kapısına gelse,herşeye emrivaki yapsa,annesinin gelmesini sorun yapsa şimdiki durumunun kıymetini daha iyi bilirdi.:34:

hiç bişey yapmak almak zorunda değil demişsiniz tamam elimizin altında internet var ama aynı şey değil insanlık hali bekliyor bişeyler en azından gönlüm olur bişey yapması sonuçta torun torun diye tutturan o ve şimdi de yabancıymış gibi bişey yapmaması üzüyor beni... sonuçta onun oğlunun parçası

Almadığı şeyler ıçın üzülme,doğduğunda sevgisini gösteremezse üzülürsün.

Benim çocuklarıma kayınvalıdem hiçbirşey almadı,ki maddi durumlari çok iyidir.

Biz hiçbirşey almayın dediğimiz halde çocukların oda takımlarını bile annem aldı.
Bizim buralarda adetler gereği herşeyi anneanne alırmış.

Ama kayınvalıdemin çocuklarıma öyle bir sevgisi varki,daha ne yapsin kadın dıyorum.

canım sen bıraz hamılelegın verdıgı stresle gergınsın sanırım .herseyı yanlıs anladıgını dusunuyorum .

anlattıklarınıza gore kayınvalıdenın kastlen yaptıgı bırsey yok.gereksız yere kin güddugunuzu dusunuyorum .

belli kı bırazcık doldurusuda gelıyorsunuz ,hamılelgın stesı de eklendı mı ıyıce kayınvalıdeye dusman kesılmssınız .

ama anlattıgınıza gore,kayınvalıde kendı halın de bır kadın .bırsey ıstedıgın de oglunu aramasıda sızden yakınlık

gormuyordur.yada bu dusuncelerınızı hıssedıyordur .kadın kadının halınden anlar hıssederler bırbırlerını .

kayınvalıdenız de bence sızın dusuncelerını hıssetmıs kı ,sıze gelmek yerıne telefonla arıyor

ayrıca aynı apartman da oturdugunuz halde,ne guzel oyle zıppırt gelen bı kayınvalıdenız yok bellı kı sızı rahatsız etmek

ıstemıyor .bence dusuncelı bır kadın .sız de degerını bılın .bırakın da oglunu aramasına ızın verın .onu da cok gormeyın .

hamılelık cantası ıcın ıse; sız sureklı annenızı cagırdıgınız ıcın belkı de kırgın da olabılır sıze .sonuc da bakılırsa sızın

kayınvalıdenıze hıc ıhtıyacınız yok ne olursa annenızı cagırıyorsunuz .yanı kayınvalıde yardım etse de olur etmese de olur .

kadın kendını dıslanmıs gıbı de hısseder .o yuzden yardımcı olmak ıstememıs de olabılır .nede olsa sıze yardım eden annenız var

eee sinsilik bunun neresinde ne alaka?? ayrica size para yardiminda bulunma gibi bi mecburiyetleri yok ! sanirim kayinvalidenize kizdiginiz icin ne yapsa size batiyo ama yanlis buldum sikayetiniz bence yersiz !!

eşimin ailesinin para verme gibi bi zorunluluğu yoksa o zaman bizden de para istememeli.....böyle bi durumda var

ayrıca ben kendimi annemi hiçbir zaman çağırmadım bana yardım edilmediğini görünce ve içinden geldiği için gelip herşeyimi yapıyor ki her ne kadar yardım edenim çok olmuş olsaydı da yine gelip yapardı belki de ben buna alıştım o yüzden bekliyorum ve göremeyince tepki veriyorum

ve bazıları 40 tl küçümsemişsin demişler arkadaşlar ben küçümsemedim ama bana gelip deseydi ki benim elimden bu kadar geliyor çok değil ama belki bi ihtiyacınızı görür alın deseydi tamam ama kendisi çalıştığı halde o parayı verip üstünede kurduğu cümle şuydu bunu alın bi gecelik daha al kalanıylada bebeğin eksiklerini gider sonra sarı tülbent al (sarılık için) bana sadece bu veriş tarzı kaba geldi üzdü ve kızdırdı...

haa birde eşimin işe gelip giderken ailesine ben geldim gittim demesinde de problem yok ama zaten uğradığı halde sabah akşam kaynanamın araması beni rahatsız ediyor çünkü zaten uğruyor bu bir gün değil bir gün olsa derim söyliyceğini unuttu arıyor ama hergün böyle yeri gelir gece 12 de arar yeri gelir sabahın 6 sında arar ama hergün mutlaka arar

haa birde eşimin işe gelip giderken ailesine ben geldim gittim demesinde de problem yok ama zaten uğradığı halde sabah akşam kaynanamın araması beni rahatsız ediyor çünkü zaten uğruyor bu bir gün değil bir gün olsa derim söyliyceğini unuttu arıyor ama hergün böyle yeri gelir gece 12 de arar yeri gelir sabahın 6 sında arar ama hergün mutlaka arar

Kafanı böyle şeylere takarsan inan mutlu olamazsın.
Kayinvaliden oğlunu arıyor sonuçta.sen niye rahatsız oluyorsun ki.

Bak canım ,bu hayatta hiçkimse mükemmel değildir,insanların artıları ve eksileri vardır.
Kayınvalıdenın bence eskilerinden çok artıları var,en azından Bukadar yakınınızdyken bile hayatınıza müdahale yetmiyormuş.

Bazen küçük kusurları,olduğu gibi kabul etmek,hem bizi rahatlatir,hemde karşımızdakiyle ılışkılerımızı düzeltir.

ne kaynanalar var sizinki yanında melek kalır,kadıncağızın olumsuz bir davranışını göremedim anlattıklarınızdan,gecelik konusunda belki siz onu yalnız alsanız ve anneniz görüp bunu akıl edemedinmi dese belki gücünüze gitmicek:26:söyleyenin adı kayınvalide olduğu için belkide tepkiniz...kayınvalidenizi savunmuyorum yanlış anlamayın,anlattıklarınıza göre yorum yapıyorum sadece,40 tl vermiş demişsiniz,durumu varmı yokmu bilemiyorum ama olsun düşünüp vermiş bunu akıl edemeyen insanlarda var

oğlunu arasın ne var ki? seni rahatsız etmiyo, sen de kendini mutsuz etme. çünkü anlattıklarında hiçbişey yok bence. senin soğukluğun kadına geçiyor olmalı ki sana yakın davranmıyor. bu kadar küçük şeylerden benden neredeyse nefret eden insana ben de yakın davranamazdım herhalde...anlıyordur yani...

Altlı-üstlü oturuyorsunuz sanırım. Bu anlattıklarınız o kadar sorun değil de, her gün görmesine rağmen her akşam araması h.sonlarını da sürekli beraber geçirmeniz daha büyük sorun. Eşininizin dengeye koyması lazım.

Bir de evet birileri bir şeyler yaparken başkalarının işin ucundan tutmadığı halde dışarıdan bilmiş bilmiş konuşmaları insanı rahatsız ediyor, ama siz fazla kafanızı takmayın, bu güzel bekleyişin tadını çıkarın.

Aynen katılıyorum, bizde de aynı dert, illa her haftasonu bir is çıkarırlar, yok gidilecek bir yer olur, yok bir misafir gelir, vs.vs. hic bitmez... Esim de sagolsun hiç hayır demeyi beceremez, biz asla bir program yapamayız haftasonu icin. E tabi bana da kendi kendime dellenmek kalır :27:

canım emin ol seninle muhattap olmaması daha şöyle düşün eşinin yanında sana iyi davranıp
kızım cicim diyip o yokkende laf soksa herşeye seni ortaya koysa; bu daha rahatsız edici madem o maşa
kullanıyor eşinde bu duruma bozulmuyorsa ortada bir sorun yok sende yap birşey yapacağpın zaman eşine söyle ne söylemek istiyorsan eşine söylet bu daha büyük sorunları önler sıkma canını bu rahatsızlık emin ol
hem saygı bariyerini aşmamış olursunuz mesafede hayır vardır

arkadaşlar benim kaynanam gelip benim yüzüme karşı açık açık bişeyler demez istemez yapmaz ne istiycekse ne yapcaksa eşime söyler eşimden bana ulaşır bende bu duruma çok kızıyorum sanki beni insan yerine koymuyorlarmış gibi ayrıca kaynanam hiçbir şeyime yardım etmez anca akıl verir şaka yolluda hep laf sokar şuan hamileyim doğumuma az kaldı ne yapıyorsa hep eşimin yanında yapıyor bana bitane çanta verdi eşimde yanımda al bunu hastane için hazırlarsın dedi o kadar içine koymam gerek ne yapmam gerek bilmiyorum bişey demedi sonra kendi annemle hastane çantası için alışverişe çıktık geceliği düğmeli almayı unutmuşuz evde sonradan farkettik çanta hazırlarken tesadüfen geldi kaynanam ve anneme sen bunu nasıl akıl edemedin diye ukala ukala konuştu bütün sinirlerim tepeme çıktı ama bişey demedim çok biliyorsan gelip yardım etseydin sende :47: :47:

mesela geçen hafta sonu c.tesi eşim çalıştığı için beni kahvaltıya çağırdı kendisi alt katta oturur neyse iyi güzel kahvaltı yaptık sonra yukarı evime çıktım ben eşimde işten gelicek hazırlanıyorum yürüyüş yapmak için kendisinin pazara gitme ihityacı varmış eşimi aramış işten gelince pazara gidermisiniz diye daha ben sabah kahvaltıdaydım bana söyle hazır yürüyüş yapıyorsunuz benimde şu ihtiyaçlarım var alırmısınız dese gücüme gitmez ama eşimi arayıp pazar ihtiyacım var gidermisiniz demesi yokmu deli etti beni tabi oğlu hayır diyemez :47:

hamileliğimden bu yana bi iğne bile alıp yardım ettiği yoktur ne yaptıysam kendi çabamla kendi annemle yaptık geçen yine eşimin yanında doğum için eksiklerinizi alın geri kalanınada bebeğin eksiklerini alın diye para vermiş verdiği de 40 tl bişey alay eder gibi tamam belki iyi niyetli ama gel bana söyle deki benimde elimden bu kadar geliyor belki ihtiyacınız olur alın dese anlıycam neyse fazla uzatmıyım bunlar son zamanlarda olan şeyler yani bişey yapcağı zaman yada bişey istiyceği zaman eşime söylüyor ondan istiyor

sürekli zırt pırt yukarı gelip rahatsız etme durumu yok ama durmadan elinde telefon her akşam eşimi arıyor napıyorsunuz diye hiç gelmiyorsunuz diye ister geç olsun ister erken olsun zırt pırt arar zaten her sabah eşim giderken ben gidiyorum diye uğrar ne diyceksen o zaman söyle ama yok ille arıycak yada akşam gelirken uğrar kapıdan ben geldim diye yada o zaman söyle yok ille yukarı çıkınca arıycak ama eşime sorsan annesi bak bizi rahatsız etmemek için gelmiyor bile iyilik yapıyor hafta sonlarımız yok hep bi yere gitmek isterler yada eşime iş çıkarırlar ya misafirleri gelir hep bunun gibi şeyler...

yani eşime iyi görünüyor ilk zamanlarda çok tartışıyorduk kavga ediyorduk ama anladım kaynanam masus yapıyor ben bi şey desem haksız ben olcam o yüzden artık sesimi çıkarmıyorum ne yapmalıyım sizce ???? lütfen cevaplarınızı bekliyorum

üzülme canım bende de var daha beteri hem de. ilk başlarda ben de senin gibi hissettiklerimi eşime anlatıyordum ki bunların çoğunda da kavga ediyorduk.sonuçta erkekler anneye biz kadınlardan daha çok düşkünler.bizim tanışmamızdan şu ana kadar hiç sıcaklık görmedim ve hep uyuzluk var.bazı arkadaşlar yaşamamış olabilirler bu duyguları..sadece maddiyat değil sorun maneviyatta var.ben sıcak yaklaştıkça o kendini çekti..düğüne doğruda işler koptu 2 hediyelik bilezikle evlendim.biz herşeyimizi kendimiz yaptık fakat karşılığında insan en azından saygı bekliyor.neyse 3 yıllık evliyim 8.ayımda hamileyim hala sinir oluyorum çok yüzsüzler.istemeye gelince hep isterler vermeye gelince dirsek gösterirler.ben neler yaşadım psikolojim bozuldu.
ne yapman lazıma gelince :
sen daha iyisini yap..bizimkisi gezmeyi çok sever mesela ama kocası kendini gezdirmekten onu hiç gezdirmez kocası yani kayınpederim maaşını tek başına yer. ki ben kayınvalidemi tatilede , pikniğede ne gezmelere götürdüm yine de hiç götürmüyor durumuna düştüm ki kendi kızı bir kere olsun çarşıya bile götürmemiştir.
şimdi neler yaparak hıncımı alıyorum:
gezmeye giderken onu hiç götürmüyorum evden kaçarcasına çıkıyorum.biliyorum gelince neler olacağını.gelince beni niye götürmediniz diyor.bende kocamla başbaşa gittik diyorum.ona hissettiriyorum senin yerin benim yanım değil diye.
pazar işi ne gelince bizimde kapı önünde pazar kurulur ve yıllardır eşim yapar pazarlığını ben onun yüzünden hamileyken bile pazar gezdim ona da çözüm buldum. eşime bırak annen gitsin dedim insan pazarda tanıdık görüyor iki laf ediyor sen annene iyilik yapmıyosun dedim pazarlığını yaparak dedim o da onayladı artık pazarlıkta kendi yapıyor.
bunun gibi daha bir sürü şey,yani kısacası sinsi kayınvaliden varsa aptal gelin olma tepene çıkartma ben çok dayandım mide mi kaybediyordum neredeyse sinirlenince direkt olarak mideme vuruyordu ve iğnesiz asla geçmiyor ve en az 3gün yeri ağrıyor du. şimdi ki planım ise en kısa zamanda ev alıp kaçıp gitmek böyle insanlarla ömür geçmez.bol şans kocana direkt olarak anlatma..çünkü o onun annesi :)) unutma sen de hayatını paylaşacağı eşisin ;))

durumutlu gerçekten çok güzel anlatmışsın bilmiyorum bazen beni kaynanam çıldırtıyor yeni evliyim benimde haziranda doğumum olcak artık onun etkisi midir yoksa ben evlenmeden önce çevrem çok kalabalıktı hem çalışıyordum da yoğun bi hayatım vardı ki etrafımdaki insanların yaklaşımı yardımı çok olurdu tanımadığım bi insan bile yardım ediyim der gelirdi evlendikten sonra hepsinden uzaklaşınca bide hamile kalınca iştende ayrılmak zorunda kalınca birden yanlızlığa düşüşün etkisi olup bide aynı beklentileri göremediğimden midir orasını çözemedim ama tuhaf bi kaynanam var galiba diğer arkadaşların dediği gibi mesafe koymuş sonradan düşününce bence de en iyisi bu diyorum benim kaynanamda gezmeyi çok sever hep kızınıda alıp bi yerlere gezmeye giderler bi kere de bana demez sende gel gezelim diye iyi bişey diyceği zaman eşimin yanında der hep o yoksa hiç bişey demez görmez beni işte bu tür şeylere kırılıyordum ben şimdi banane diyorum artık kendimi düşünüyorum

üzülme canım bende de var daha beteri hem de. ilk başlarda ben de senin gibi hissettiklerimi eşime anlatıyordum ki bunların çoğunda da kavga ediyorduk.sonuçta erkekler anneye biz kadınlardan daha çok düşkünler.bizim tanışmamızdan şu ana kadar hiç sıcaklık görmedim ve hep uyuzluk var.bazı arkadaşlar yaşamamış olabilirler bu duyguları..sadece maddiyat değil sorun maneviyatta var.ben sıcak yaklaştıkça o kendini çekti..düğüne doğruda işler koptu 2 hediyelik bilezikle evlendim.biz herşeyimizi kendimiz yaptık fakat karşılığında insan en azından saygı bekliyor.neyse 3 yıllık evliyim 8.ayımda hamileyim hala sinir oluyorum çok yüzsüzler.istemeye gelince hep isterler vermeye gelince dirsek gösterirler.ben neler yaşadım psikolojim bozuldu.
ne yapman lazıma gelince :
sen daha iyisini yap..bizimkisi gezmeyi çok sever mesela ama kocası kendini gezdirmekten onu hiç gezdirmez kocası yani kayınpederim maaşını tek başına yer. ki ben kayınvalidemi tatilede , pikniğede ne gezmelere götürdüm yine de hiç götürmüyor durumuna düştüm ki kendi kızı bir kere olsun çarşıya bile götürmemiştir.
şimdi neler yaparak hıncımı alıyorum:
gezmeye giderken onu hiç götürmüyorum evden kaçarcasına çıkıyorum.biliyorum gelince neler olacağını.gelince beni niye götürmediniz diyor.bende kocamla başbaşa gittik diyorum.ona hissettiriyorum senin yerin benim yanım değil diye.
pazar işi ne gelince bizimde kapı önünde pazar kurulur ve yıllardır eşim yapar pazarlığını ben onun yüzünden hamileyken bile pazar gezdim ona da çözüm buldum. eşime bırak annen gitsin dedim insan pazarda tanıdık görüyor iki laf ediyor sen annene iyilik yapmıyosun dedim pazarlığını yaparak dedim o da onayladı artık pazarlıkta kendi yapıyor.
bunun gibi daha bir sürü şey,yani kısacası sinsi kayınvaliden varsa aptal gelin olma tepene çıkartma ben çok dayandım mide mi kaybediyordum neredeyse sinirlenince direkt olarak mideme vuruyordu ve iğnesiz asla geçmiyor ve en az 3gün yeri ağrıyor du. şimdi ki planım ise en kısa zamanda ev alıp kaçıp gitmek böyle insanlarla ömür geçmez.bol şans kocana direkt olarak anlatma..çünkü o onun annesi :)) unutma sen de hayatını paylaşacağı eşisin ;))

hem sen eşinle evlendiğini.eşinin ailesine ek olarak gelmediğini anlatmaya çalış.sonuçta senin de bir ailen vardı .aileye ek olmak için gelmedin yeni bir aile olmak için geldin.valla sana saygı göstermeyene sen de gösterme saygı yaşa bakmaz büyük onu beceremiyorsa sana ne kalmış kardeşim. biz evimize ne alsak gözüne batar.kendi annem bebek odası takımı aldı bize hediye olarak ve ilk torunu olduğu içinde çok heyecanla severek aldı.kayınvalidem odayı görünce ne dedi sence ? : herşeye de çok meraklısınız.. :(( gelde şimdi saygı göster hayırlı olsun dese ya . büyük gibi.. misafir olayına gelince biz de ne zaman plan yapsak eşimin ablası ve eniştesinin geleceği tutar. bir değil iki değil. ben eşime diyorum tamam hemen gitmeyelim onlarla oturalım bir saat neyse sonra gidelim.tamam der uygulamaya gelince yapmaz.ve ablası ise asla planını bozmaz böyle şeyler için benimki si ölecek birlikte olalım diye.kayınvalidem se hep aman bugün de gitmeyiversinler der. ve birgün bu olayda son buldu..nasıl mı:

yine planımız var dışarı çıkacağız pat diye ablası ve eniştesi kayınvalideme geldiler (alt katta otururlar kendileri).bende eşime aynen dedim 1 saat oturur kalkarız diye.tamam dedi.ama nerde gözünün içine baktım olmadı .kibarlıkla söyledim olmadı.bir de üstüne artist kocam tuhaf bir bakış attı.sinir oldum tabi..kayınvalidemin o sözüde (aman bugün de gitmeyiversinler ) tuz biber.sen misin bunu diyen izin istedim kalktım katımıza çıktım.eşimi bekledim surat beş karış ben de tabi.bir yandan da giyiniyorum tek başıma çıkıcam.eşim geldi.aşağıya neden gelmiyosun dedi.ben de senin gelmen gerek planımızı niye bozuyoruz ablanların habersiz gelip benim planımı bozsun diye mi onlar annene geldi falan filan ne kadar anlatsamda sesini yükseltti.aşağıya indi.bende çektim kapıyı çıktım.tabi defalarca aradı açmadım gezdim bir güzel sinirle ağlaya ağlaya.sonra döneceğim vakit ardığında açtım teli nerede olduğumu sordu beklememi gelip alacağını söyledi.tabi o annemlere gittiğimi düşündüğünden orayı da aramış.neyse sonra buluştuk.eşim bana annnelere gidiyoruz dedi önce blörf yaptığını düşündüğümden tamam gidelim dedim.meğersem o orayı aradığı içinde geri adım atamamış.ben de saf saf gidiyorum annemlerin sokağa girdik.tabi ben tutuştum.çünkü babam bana evlenmeden önce emin misin sen o insanlarla yapamazsın demişti bende babama ben eşim için ona güveniyorum o beni mutlu edecek dediğim için babamda bana ileride tek bir sorun istemiyorum demişti.şimdi böyle kapının önüne kadar geldik eşim yüzüme baktı hadi dedi ve ben o zaman anladım.zile bastı annem kapıyı açtı içeri girdik ben şoktayım tabi blörf olmadığını anlayınca.sonra o derdini anlattı benimkilere kendi açısından.babam bana niye böyle yaptın diye defalarca sorunca dayanamadım ben de içimdekileri anlattım.ama eşim aileme sanki ben onun ailesini hiç tanımyormuşum gibi hareket ettiğimi anlatıyor du yani beni ya hiç anlamamıştı yada babamın karşısında paçayı kurtarmaya çalışıyordu.neyse sonuç benim ailem onu desteklediler ve niye desteklediklerinide biliyorum bana kötü davranmasınlar diye yoksa ailem daha doğrusu ailelerimiz bizleri tanıyorlar.babam bir daha böyle şeyler istemiyorum dedi oradan kalktık evimize geldik sarıldık ağlaştık niye babamları huzursuz ettin dedim.oraya gittiğimi düşünüp korkmuş :))bir daha böyle şey olmadı.planlarımız bozulmadı. :)) bazı yollar zordur.ama geçmeyi bilmediğimizden.önemli olan savaşmadan kaleyi ele geçirmek.

durumutlu gerçekten çok güzel anlatmışsın bilmiyorum bazen beni kaynanam çıldırtıyor yeni evliyim benimde haziranda doğumum olcak artık onun etkisi midir yoksa ben evlenmeden önce çevrem çok kalabalıktı hem çalışıyordum da yoğun bi hayatım vardı ki etrafımdaki insanların yaklaşımı yardımı çok olurdu tanımadığım bi insan bile yardım ediyim der gelirdi evlendikten sonra hepsinden uzaklaşınca bide hamile kalınca iştende ayrılmak zorunda kalınca birden yanlızlığa düşüşün etkisi olup bide aynı beklentileri göremediğimden midir orasını çözemedim ama tuhaf bi kaynanam var galiba diğer arkadaşların dediği gibi mesafe koymuş sonradan düşününce bence de en iyisi bu diyorum benim kaynanamda gezmeyi çok sever hep kızınıda alıp bi yerlere gezmeye giderler bi kere de bana demez sende gel gezelim diye iyi bişey diyceği zaman eşimin yanında der hep o yoksa hiç bişey demez görmez beni işte bu tür şeylere kırılıyordum ben şimdi banane diyorum artık kendimi düşünüyorum

daha iyi valla ben görmek dahi istemiyorum.çünkü hiç içimden gelmiyor.çok uzaktaymışız gibi benim oturduğum kattan oda bile istedi kendine kocası sağ bir de.ama sakın eşinle aranıza girmesine izin verme bu çok önemli.evlendik 6 ay evde kaldım kafayı yemek üzereydim işe girdim kurtuldum hamile kalınca ayrıldım mecburen özel sektör malum.ama bende kin var işte hiçbir şeyi unutamıyorum.hala herşey en ince ayrıntısına kadar aklımda.kendi annemle evlendiğm ev arasında bir cadde var 100 metre diyeyim sana.dedem vefat etti başsağlığına bile gelmedi kayınvalidem.insanlar sorar nerde diye dedeme mi ağlıyayım kaynanamı ? dedemin yedisi çıktı o gün yine onu sordular delirdim gözüm dönmüş şekilde eve geldim.yüzüne söyledim bu kadar mı değersizim diye hiç mi hatırım yok dedim.eşimde yanımdaydı tek kelime etmedi zaten etseydi o gün bırakır giderdim çok kırıldım.şimdi umrumda değil çünkü zamanla aştım bunları.şimdi o çıldırıyor onunla ilgilenmediğimizden.oh olsun çok ağladım.ve hala da hakkım varsa helal etmiyorum.anne baba hakkı kadar evlatların da hakkı varsa heal etmiyorum.

Back