- 7 Eylül 2016
- 88
- 42
- 88
- Konu Sahibi Hafsanuralli546
-
Aman aman büyük bir dert değil ama bezdiriyor be kardeşim. Senin istediğinide almıyor ki keşke.Derdini seveyim yaa.
Neyi istiyorsan söyle onu alsın. Yada kendi bir şey öneriyorsa şunu dene "annecim çok güzel düşünmüşsün ama onun yerine şu olsa daha çok işime yarar" gibi.
Aman konuşsun dursun,içinde kötülük yok ya. Arayınca arkadan ısrarla x arıyor dersin. Kapatırsın. Yanına gelince de idare et.
Benim kayınvalidemde hiç eşinden ilgi görmemiş kaynanasından şiddet görmüş hem fiziki hem pskolojik kendini anne olmaya adamış.
Görümcelerim var onlarla aman aman görüşemiyoruz işleri çok yoğun. Umarım bakışım değişir bunu çok istiyorum. Sevgisi pek samimi gelmiyor bana.Benimkide oyle canim kendini strese sokma 60 yildir degismemis biz hic degistremeyiz.sadece biraz torpuleyebiliriz.olumlu yonlerini dusun seni dusunuyo seninle bisiler paylasmak istiyo seni seviyo.zamanla muhakkak birseyler yerine oturur oda kendi yaotigin farkina varir .gorumcen var mi
Haklısın galiba canım kadının elinden gelen sadece annelik yapmak kendini o konuda yeterli hissetmek istiyor. Kaynanadan çekmiş şimdi bende ona kötü gelin olsam kadıncağız kahrolur. Bunu istemem şahsen.Sizede anne olmaya çalışıyor. Yapabildiği şeyler bunlar belkide. Kaynanası gibi olmak istemeyip suyunu çıkartıyor napsın. Üzüldüm cidden
Annenizin dediğini bende diyeceğim anlamaya çalış, saygıda kusur etme. Gelininden yüzü gülsün bari
Haklısın galiba canım kadının elinden gelen sadece annelik yapmak kendini o konuda yeterli hissetmek istiyor. Kaynanadan çekmiş şimdi bende ona kötü gelin olsam kadıncağız kahrolur. Bunu istemem şahsen.
Insallah samimidir.)napcaz mecbur ya bu deveyi gudecegiz ya bi diyardan gidecegiz.sevdigimiz adamin ailesi bazi seylere goz yumup olumlu taraflarini goz onunde bulunduracagiz ki takip kurmayalim kafamizda.ben boyle yaomaya calisiyorum.olumsuz bisi oluyo ya su konuds cok iyi belki bosluguna gelmistir diyorum kulak arkasi ediyorum:)Görümcelerim var onlarla aman aman görüşemiyoruz işleri çok yoğun. Umarım bakışım değişir bunu çok istiyorum. Sevgisi pek samimi gelmiyor bana.
Maşallah ya bende tavsiyene uyucam canımInsallah samimidir.)napcaz mecbur ya bu deveyi gudecegiz ya bi diyardan gidecegiz.sevdigimiz adamin ailesi bazi seylere goz yumup olumlu taraflarini goz onunde bulunduracagiz ki takip kurmayalim kafamizda.ben boyle yaomaya calisiyorum.olumsuz bisi oluyo ya su konuds cok iyi belki bosluguna gelmistir diyorum kulak arkasi ediyorum:)
İnat kısmı dışında görümcemden bahsettiniz çok şaşırdım bu kadar benzerlik olurSiz olsanız nasıl tepki verirsiniz yada ne yaparsınız ben uzun süre görüşmesekte her görüşmede strese giriyorum.
Hepimize bol sabırlar kardeşim aynı şeyleri yaşamak rahatlatıcıİnat kısmı dışında görümcemden bahsettiniz çok şaşırdım bu kadar benzerlik olur
Benimki burada yaşamıyor, geldiğinde 15 gün kalıyor. İnanın ses tonu ve konuşmasından beynim uyuşuyor ve gözlerime bir ağırlık iniyor o derece. Ben de tam tersi çok sakin ve az konuşurum.
Hatta bir gelişinde yine çok kötü hissettim. Gittiği gün vertigo oldum. Doktorum dedi ki, tek bir şey sorucam seni kim bu kadar üzdü? Anlattım tamam dedi işte sebep
Tabi artık çeşitli telkinlerle sakinleştiriyorum kendimi ama sizi çok iyi anlıyorum. Bol bol sabır diliyorum.
Senin kayinvalidenin tek travması bence kötü kaynana olmamak. Yani iyi olma çırpınışları gibi. Onu kötü bilmeyin istiyor olabilir. Buda aşırıya kaçmış tavırlara sebep olmuş olabilir. Ama sizi kizlarindan daha çok sevdiğine inanmayın ole bişey yoktr. Ben bir tepki vermem açıkçası.Kızlar dertleşmek anlamında yazıyorum. Biraz içimi dökmeye ihtiyacım var.
Kayınvalidem gerçekten içinde kötülük barındırmayan kendini evlatlarına adamış bir kadın.
Bana aman aman bir faydası yok şahsen ama eşimin annesi olduğu için saygı duyuyorum.
Bir konu var ki aşırı daralıyorum oda çok konuşması.
Aşırı heyecanlı bir yapısı var birşeyi anlatırken adeta kendini kaybediyor hatta ona odaklanmazsanız gelip kolunuzdan tutuyor bacağınızdan tutuyor ağzınızın içine kadar giriyor dikkatinizi ona verin diye.
Çoooooook konuşuyor çok.
Ve ses volümünüde ayarlayamıyor benim kulaklar sizlere ömür.
Anne bağırma lütfen diyorum anlamıyor :))
Bir ara telefonlarını falan açmadım mesafeli davrandım sanırım anladı aramaları azaldı. Nedeni ise telefondada aşırı konuşup hep soru soruyor hiçbirinin cevabını beklemiyor dümdüz metin okuyor adeta.
Mesela şöyle( Aralıksız konuşması )
-Kızım nasılsın iyimisin oğlum nasıl yemeğiniz var mı ne yiyorsunuz oğlum yemek yedimi sen yedin mi bende işte şunu yaptım bunu yaptım şuraya gittim şunu aldım öyle işte siz napıyorsunuz nasılsınız birşeye ihityacınız var mı benimde bugün dizlerim ağrıdı çok uzandım öyle akşam şunu yaptım kızlarda işte vs vs
Abartmıyorum 4-5 dk nefessiz tek başına konuşuyor.
-(BEN) iyi anne sen nasılsın. Bu kadar.
Kendi anneme bahsediyorum nasıl davranmam gerekiyor diye bence kayınvalidenin bu durumu pskolojik anlamaya çalış saygıda kusur etme travmaları vardır diyor ( iyi niyetli olarak )
Yakın yerlerde oturuyoruz mesela bir araya geleceğimiz zaman strese giriyorum.
Bir de bir huyu aşırı inatçı.
Örneğin ben et yemeği sevmiyorum diyelim bana her defasında et yedirmeye çalışır ısrarla.
Şekerli şeyleri sevmem inadına şekerli şeyler alır bize yada gönderir.
Hadi bana değil oğluna gönderiyor desem Oğluda sevmiyor. Ne desem tersini yapıyor.
İnadına yapmadığına eminim asla karşındaki kişiyi dinlemiyor kendi kendine konuşup tmm diyor.
Mesela şöyle
- Kızım sana şundan yaptırıcam yada alıcam
-yok anne istemiyorum
- yok yok alıcam
- anne gerçekten istemiyorum kullanamam ben onu
-olmaz alıcam
-anne eve sokmam onu boşuna alma paranıda verme.
-hayııır alıcam
-(artık ciddi bir şekilde) istemiyorum anne lütfen ya
-( bir hafta sonra)
-kızım bak aldım der getirir ( zorla )
Ve sırf ben o aldığı şeyi kullanim diye 1 saat konuşur ürünün özelliklerinden bahseder beynimi ve kulaklarımı parçalar.
Eşime birkaç defa söyledim oda annesine beni çok daralttını beni sıkmaması gerektiğinden bahsetmiş oda eşime olurmu oğlum ben onu kızlarımdan daha çok seviyorum demiş
Eşim konuşmasına rağmen ısrarla yapacağını yapıyor asla dinlemiyor.
Sürekli bizimle olmak vakit geçirmek istiyor ama ben mesafe koyuyorum sağolsun eşimde iki tarafıda kırmadan idare ediyor gerçi bende kırkıyorum annesini işlerim var diyorum hep.
Siz olsanız nasıl tepki verirsiniz yada ne yaparsınız ben uzun süre görüşmesekte her görüşmede strese giriyorum.
Aynen bunu bende yapıyorum geçenlerde aradı beni telefonu koltuğun üstüne bırakıp tvye baktım toplam 3 4 dk sonra elime aldım hiç farketmemiş bile hala konuşuyordu dedim pess. En son ben hiç cevap vermeden telefonu şöyle kapattı neyse kızım işlerine bak tutmim seni. Eee sorduğun soruların cevabı? Nasılım iyi miyim kötü müyüm birşeye ihtiyacımız var mı? Konuşmak için konuşuyor. Bu gerçekten sinir bozucu.Hahahabenim kayınvalidenin aynısı. Yüzyüze veya telefonda sadece kendi konuşur. Napıyosun der ve başlar ahsjşabzmzğajana... 15dk...sjakaizhağüa....30 dk... Ajaiaiahaüaü..... ben sadece iyiyim diyebiliyorum o da havada kalıyor zaten. Aradığında hoparlöre alıp işime devam ediyorum bazen..
Aşırı ne demek suyunu çıkarıyor. Kızlar konusunda da haklısınız buna kim inanır ki. Elin kızı kendi doğurduğumdan nasıl kıymetli olabilir. Çok samimiyetsiz.Senin kayinvalidenin tek travması bence kötü kaynana olmamak. Yani iyi olma çırpınışları gibi. Onu kötü bilmeyin istiyor olabilir. Buda aşırıya kaçmış tavırlara sebep olmuş olabilir. Ama sizi kizlarindan daha çok sevdiğine inanmayın ole bişey yoktr. Ben bir tepki vermem açıkçası.
Foruma acil derdini seveyim butonu eklensin lütfen.
Bu yazı gerçekten yardımcı oldu :))Israrla kendi bildiğini yapıyor ise , sizde bırakın ısrar etmeyin.
Biz yemeyiz biz kullanmayız diye diretmeyin. .
Verdiği şeyi ya çöpe atın, ya bir dahaki görüşmeye kendisine geri götürün. Kaldı bu yenmedi diye.
Anlamıyor işte, neden kendinizi anlatmaya yoruyor. Psikolojik bir savaşın içine giriyorsunuz. .
inatlaşmak için iki kişi gerekir unutmayın .
Beraberken konuştuğu sırada , lafın başını dinleyin ortasını dinlemeyin. .
Önümüzdeki herhangi bir şeyle uğraşın .
Lafın sonunda himmm demek öyle .
Diyip geçin.
Biz gelinler ister istemez aman kibar davranalım diye her şeyi dinlemeye anlamaya çalışıyoruz. Kendi evlatlari ne kadar dinliyor ? HİÇ.
Benim kayınailemde de her fert ben saygıdan dinliyorum diye bütün derdini tasasini işini gücünü bana anlatır. Kayinailemin psiko terapilerini gerçekleştiriyorum resmen.
Olduğu kadar, idare etmeli...
himm....yaaa... Evet... Tabi.... Nasip....
Arada kafa sallamak....
Gazları çıkıyor işte
Oldum ve idare ettim yani. Büyük bir sorun olmadı hayatımda. Çok konuşmayan kaynana var mı ki diyorum hattaniye yahu hiç çok konuşan birinden muzdarip olmadın mı
ben telefonu kenara koyuyorum mesela hiç es vermediği için ben konuşmaya katılmışmıyım katılmamışmıyım anlamıyor bile.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?