• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaynanam beni ynetmeye alyor...

kızlar benimki tam bir sinsi.kendi kendine plan yapıyor ne nasıl alınacakmış ben şuana kadar kibarca hayır ben böyle istiyorum diye direttim hep benim dediğim oldu ama sadece düğün salonu tutulurken ben işim dolayısıyla uzaktaydım ve müdahale edemedim nişanlım bana sordu fikrimi aldı ama salonu tutan kaynana oldu parasını o veriyor ya pek ses etmedim ama inanın kıyafetime kadar karışıyor kına kıyafetimi bana sormadan almaa kalktı ben izin vermedim kibarca hayır dedim ben görmeden birşey alma diye.Ama vazgeçmiyor oğlunun yanında sesini çıkarmıyor ama oğlu yokken durmadan laf sokuyor çok harcıyormuşuz işte şu eksik olsa ne olurmuş falan filan.ben sessiz kalıyorum kavga çıkmasın diye ama oğluna yükleniyorum sen hallet diyorum o da müdahale ediyor ben kötü gelin olmamak için hele şu düğün üzeri elimden geleni yapıyorum ama ailem uzakta diye bana yüklendikçe yükleniyor en son nişanlıma dedim ki bak bigün patlarsam durduk yere neden diye sorma feci bi kavga olacak ve küsecez dedim.O da tavrını koy ama çok kötü olma diyor ben izin vermicem sana karışmasına merak etme diyor

şimdiden karıştırmayacaksın canım evlendikten sonra da karışmaya kalkınca karıştırmayacaksın

ben baştan yaptım cadılığı halen uğraşır arada bişilere ama engel oluyorum

canm öncelikle rabbim mutlu etsin......

canm yapacğn tek şey yavaş yavaş kırmadan uygun dille konuşmaktır.....eşye konusuna geldği zaman 'annecğim biz onu değilde bunu sevdik ,aldık alıyoruz vs işte butür ' bu taktği kullan bakalım nereye kadar yönetebilirki en sonunda oda pes edecektir

şimdiden tepkinizi belli edin. hayalimde ki istediğim şeyler bunlar.. diyerek alın herşeyi...
ben hep bu tür bişiy düşünmüştüm o yüzden böyle olucak.. yada nişanlınızla ikinizde böyle düşündük ama isterseniz öyle yapalım diye konuşun. o laftan snra evet benim dediğim olsun diyemez.
Allaha şükür biz tüm eşyaları bir kerede eşimle aldık bitti gitti.. hiç kimseyi gezdirip götürmedik. kayınvalidemde bişiy demedi annemde..
ama mesafeyi korumak çok önemli.. şimdiden ipleri eline vermeyin ne eşinizin ne de onun.

Tavrını şimdiden koy yoksa sonra sen kötü olursun. Seni asla yönetmesine izin verme. Kırmadan, tatlı dille söyle ama baktın ki olmuyor o zaman hiç tınlama - anlayacaktır diye düşünüyorum ama..

Benim kayınvalidemde maalesef herşeyime karışmaya çalışmıştı - herşeyi kendi zevkine göre istiyordu ama ben izin vermedim. Alışverişim zehir oldu belki ama dediğim oldu - baştan nasıl giderse öyle. Ben onun evine veya zevkine karışmıyorum.

Evimi bile benden habersiz dizdi, çıldırdım tabii. Millet gidince de ben hepsini değiştirdim - ama kendisine laf söylemedim. Sadece neden benim haberim olmadan bunlar yapılıyor demiştim..

Ayrıca eşler maalesef bazen anlayamıyorlar, anaları iyi niyetli bizler nankör durumunda oluyoruz. Erkekler genellikle evlendikten sonra annelerine farklı bir gözle bakabiliyor, yanlışlarını görebiliyorlar. Ne yazık kı bazı eşler bunu hiç göremiyor ve evliliklerde sorunlar oluyor.. Benim eşimde göremiyordu, anlayamıyordu ama şimdi çok şükür bazı şeylerin farkında. Haaa, gidip birşey diyor mu - hayır ama zaten gerekte yok; ben gerekli olanı söylüyorum. Mesafeyi korumak çok öenmlidir, beni annem hep "hiç kimseyi sevmek zorunda değilsin ama saygı göstermek zorundasın" diye aşıladı. Kayınvalidemi sevmiyor değilim ama herkese hak ettiği gibi davranıyorum ve saygımı eksik etmiyorum..

herşeye karışıyor,herşeyi yönlendirmeye çalışıyor, ben de elimden geldiğince kırıp dağıtmadan istediklerimi söyleyip çoğu dediğini kabul etmiyorum ama o hız kesmeden yönetmeye devam ediyor yoruldum bu durumu kökten çözecek önerilerinize ihtiyacım var buarada düğünüm olacak ev eşya vs her şeyde sorun çıkarıyor hep kendi dediği olsun istiyor bazılarını da başarıyor ben yokken.

buarada nişanlımın haberi var herşeyden..o da kırmdan tepki veriyor

Kökten çözecek tek yol var oda nişanlınla konuşmak ev ve eşya konusunda annesinin artık karmaması gerektiğini söylemen yada güzel dille kayınvaliden olacak o cadıya söyle, ben artık bundan sonrasını kendim halledicem oğlunuzla lütfen kimse müdehale etmesin diye biraz diş göstermezsen evlendikten sonra yanarsın..

2 yıllık evliyim ilk zamanlar kayınvalidem evdeki süs eşyasından rujuma yemeği nasıl pişireceğime kadar herşeye karışır hatta gündüz misafir gelecekse akşamda çağırmamı isterdi (nasılsa hazırlık yapmışım aradan çıksın mantığı) zamanla azaldı baya sıkıldım üzüldüm o zamanlar ama şöyle çözüm buldum o şöle yap böle yap dedikçe tepkisiz kalıyor yada kötü mü olmuş ben çok beğendim ama diyordum .. bir kere kot pantolon altına giydiğim babetimi epey eleştirmişti (ona neyse) salamıyorum lafa bakıyorum hıı evet evet düyorum o kadar çok dert varki birde onu takamıycam geçenlerde bana sormadan halı almış neden sermedin diyo gerek yok orası halı istemiyo zaten hava sıcak dedim gerçekten sıcak mı diyo :)) ay ölür müsün naparsın :)) evi halı kaplamak daha doğrusu onun zevki halıyı kullanmak zorunda mıyım ? neyse yani artık ben onun dediklerini olabilir diyip yapmıyorum ev benim evim ben onun evinde bir çöpün yerini değiştiremem bu arada asla kendi evinde izin vermez
geçenlerde evdeki süs eşyalarını değiştirdim yerini bazılarını kaldırdım falan geldi gördü dedim artık bende değiştirmeye başladım sıkılıyorinsan zaanla dedim o şöyle anladı : ev dekorasyonundan anlamadığım halde değiştiridim cevabı şöyleydi herkesin bir uzamanlık alanı var benimki ev dekorasyonu seninki örgü . yani ben anlamıyorum ona göre ama gene de fena olmamış :)) cahilliğine ve kendini beğenmişliğine gülüp geçiyorum .. ne yapıyım onun için ne evliliğimi nede hayatımı zindan edemem

şimdi tepki koyarsan düğünde veya sonrasında muhakkak kavga çıkaracaktır. bizde herşeyi kendimiz aldık istediğimize göre ama düğündede sonrasında da hep kavga çıkarttı eşimin başına ekşidi beni götürmediniz diye. ama eşim ağzının payını veriyor sen gelseydinda hala borç ödeseydim dimi senmi ödeyecektim mobilyaları diyo.

çok köüt kavga ettik ve beni tehdit etti oğluma söyleme diye:( bu ne cadı yaa söylersen unut beni dedi bu gidişle düğün tehlikeye girdi

canım baştan bazı şeylerin ortalığı dökülmesi iyi olmuş bence. evlendikten sonra ortaya çıkan sorunları çözmek daha zor oluyor malesef. zararın neresinde dönülürse kardır. bu durumda aranız düzelirse bir daha sana karışmamayı öğrenir yok düzelmezse hakkında hayırlısı böyleymiş demekten başka çıkar yol yok.

tek bir korkum var evlendikten sonra evime karışması bunun için nasıl bir tavır takınayım diye düşünüyorum

Canim sen de simdiden yüz-göz olmassan...

Söyle, konus fakat kirici olmamaya calis.

Maddi- manevi yipranmamaya, yipratmamaya calis.

Gidin beraber alisveris yapilacaginda, o da fikrini söylesin ama sen gene de kibarca, kendi istedigini belirt. Neticede simdiye kadar senin istediklerin alinmis.

Alinanlar da kirilir, eskir biraz da o nu kirmamak icin onun dedigi de olsun. Sonucta annedir...

Umarim her sey cok güzellikle olur....

diyebilcegim tk şey
fazla samimi durma ciddi oll
yani surat ass kötü ol demiyorum ama
aradaki mesafeyi en başta koymak lazım böyle insanlar için yoksa ilerde çok üzülürsün

Back