• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaynanam beni ynetmeye alyor...

pembeyalan

şansım dönecek bir gün..
Kayıtlı Üye
5 Temmuz 2009
48
0
86
43
İçel Mersin
herşeye karışıyor,herşeyi yönlendirmeye çalışıyor, ben de elimden geldiğince kırıp dağıtmadan istediklerimi söyleyip çoğu dediğini kabul etmiyorum ama o hız kesmeden yönetmeye devam ediyor yoruldum bu durumu kökten çözecek önerilerinize ihtiyacım var buarada düğünüm olacak ev eşya vs her şeyde sorun çıkarıyor hep kendi dediği olsun istiyor bazılarını da başarıyor ben yokken.

buarada nişanlımın haberi var herşeyden..o da kırmdan tepki veriyor

Canim malesef bunun kökten yada böyle hemencecik bir cözümü yok...keske olsaydi, bunca kadin offf offf kaynanam diye yakinmazdi...

Ancak yavas yavas tavrini iyce belli ederek yapicaksin...seni yönetemicegini herseyine karisamicagini anlastiracaksin...lakin kesinlikle saygini bozmadan...
Hakli iken haksiz duruma düsmemek icin :kahve:

Zordur tabiki...simdi bunca stressin icinde birde böyle tatsiz seylerle ugrasmak ama simdi tavir hal ve hareketlerinde isabetli kalirsan inan sonradan rahat edersin...

Mutluluklar dilerim

bu bütün kaynanaların huyu sanırım.bayılıyolar her halta karışmaya.ama yapacaka tek şey tamam deyip kendi bildiğini yapmak bence.başkada yapacak bişey yok huylu huyundan vazgeçmiyo.ayrıca nişanlın nişanlıyken böyle yapar ama evlendikten sonra anneler çok değerli oluyo nedense.o yüzden evlendikten sonra ve şimdi annesi hakkında fazla bişey söyleme geri dönebilir.

O sizi yöneteceğine ,siz onu yönetin...:smiley-cool:
Eşyalarınıza vs karışıyorsa ''Bizim evimiz,biz oturacağız,kullanacağız eşyaları,kendi zevkimize göre alacağız tabiki...'' diye bir iki laf sıkıştırıverin araya. :delphin:

hepsi aynı bu yaratıkların yaa bizde evmizi taşımayı düşünüyoruz evimizden memnun değiliz kayınvalidemde memleketine gidecek yiğeninin düğünü var bize diyoki ben gelmeden taşınmayın sakın kendi beğenecek onaylıyacak öle çıkıcaz yani izin vermezse hanım çıkmıycaz ödü kopuyo uzaklaşırız 2 sokak diye ölürmüsün öldürümüsün yaa bu ufacık bi örnek daha neler var ahhh ahhh..

bence sen hiç kötü olma şimdiden sen eşinle muhatap ol nişanlını kafaya al kaynanan seni yönetmeye çalışıosa sende nişanlını yönet kendi istedklerini nişanlın istiyomuş gibi göster bi şekilde
nişanlın hep ön planda olsun ama senin istediklerini yapsın bide sen kaynananın dediklerine tamam de kabul etmiş gibi yap ama yine kendi bildiğini yap çözüm olur inşaallah

Nefret ettigim, igrendigim kaynana portresi... :1closedeyes:

canim yonetmekten pes etmiyorsa, sen de hiz kesmeden seni yonetmesine izin vermemeye devam et. bildigini oku. vazgececektir.

ha bu arada hani onun istedigi olmayacak diye mantikli onerilerine de kulak tikama. dinle guzelce, mantikli geliyorsa uygula, neden olmasin ki, yok sana gore mantiksiz taraflar varsa da duruma gore ister aciklarsin ister aciklamazsin bildigini yaparsin.

Henüz nişanlıymışsınız madem şimdiden belli edin tepkinizi.
Sizin hayatınıza müdahale edemeyeceğini,sizi yönetemeyeceğini anlasın.
Bildiğinizi okuyun.

bunun çözümü çok zor kardeş müstakbel eşinin yapabileceği bir iş %80 onun müdahalesiye uslanır bu kayınvalideler. ve toplumumuzda bir çok erkek evlendikten sonra anneleri kıymetliyorlar sözlerine riayet ediyorlar umarım seninki de evlendikten sonra o değişime uğramayanlardan çıkar. unutma sen yüz göz olursan kötü olursun. söyle eşine o halletsin. ama şikayet ederek bıdı bıdı yaparak değil..

canı tavrını baştan koyki şimdi böyle yapan yarın evınıde yönetir

sende iyi alıştın bu topiklere haa:)

canım bencede tavrını önceden koy bunlar bööle koltuğa karıştırırsın masayada karışır bu bööle zincirleme gider hep biz diye konuş biz böyle istiyoruz falan. ben deme sakın

taktik basittt cnm ben de de aynı sorun var

ama il şunu söyleyeyeim benim kayınvalidem çok iyidir kızından ayırmaz ama çok karışır hep deiştirmeye çalışır düşün ben açığım bana uzun kollu ayak bileğine kadar elbise giydirmeye çalışıyor

ben yırtık kotlarla dolanırım bana etek ceket takım giy diyor ben giyemem üstüne para verseler bile

ben napıyorum aaa evet çok güzelmiş ama nişanlım etek giymemiş istemiyo izin vermiyo diyorum tpu oğluna atıyorum tabi niaşnlımın bundan haberi var oda diyorki yok etek giyemez kızıyorum ksıkanıyorum top oraya gitti bendne çıktı oğluna söleniyo o uğraşsın dursun bananeee

Çiçek sayende canım:-D
Valla bu durumlarda hiç onunla da kötü olma,evet de geç,ama kendi bildiğini oku,benim eşim de annesiyle güya çok ii geçiniyor gib,herşeyine evet der ama ben biliyorum ki,hiçbir dediğini yapmaz,çünkü tartıştıkça kaynanam kendi dediğini savunmaya devam ediyor,eşim de öğrenmiş annesini her dediğine hee diyor,kendi bildiğini okuyor.

siz onu umursamayın yok yapamam diyosan umursamıyomuş gibi görün:umursamaz:o yokmuş gibi davran ben öyle yapıyorum en sonunda vazgeçti:lepi::icecream:

ya düşündükçe yaptıklarını iyice gıcık kaptım, nişanlıma çatıyorum o da arada kalıyor ama düşünün ya kadın herşeye burnunu sokuyor ,eve aldığımız herşeye sanki o oturacak bende aman aram bozulmasın diye sesimi çıkarmıyom gene istdeiğimi yaptırıyorum ama iyice soğudum bu sinsi kadından vallahi.

benim korkum ilerde evime barkıma karışmaya kalkmaması için nasıl bir tavır takınayım tek korkum o çünkü onunla aynı ilçede olacağız çok uzak sayılmaz.Nişanlım karıştırmam diyor ama ben yine de korkuyorum.Buarada tavsiyelerini yazan arkadaşlarım hepinizi çok dikkate alıyorum çok sağolun gelişmeleri hep yazcam buraya:)

benimkinde de var aynı sorun halen uğraşır azalmış olsa da karıştırma ben böyle istiyorum de geç
biz eşya alınacağı zaman aileleri götürmemiştik beğendik siparişi verdik öyle gördüler evi de beraber yerleştirdik
şimdi de açıkça söylüyorum canımı sıkan bişi olursa eşim çok aklı başındadır ama onun da kolaylığı var sadece kötü olcam diye korkmayacaksın olursan ol zaten yaranamazsın böyle bir insana ama kesinlikle saygısızca davranma ama kararlı ol bulursun sen yolunu nasılsa

tatlım sende onun yaptığını ona yapabilirsin mesela o zman daha azalıyo inan bana, benimkayınvaliddemde çok iyidir fakat benim iyiniyetimden ötürü nişanlıyken hep yönetmeye çalıştı kıyafetlerime varan dek,evlendik iyice daralttı bende ya sabır çekmekten vazgeçip aynısını ona yapmaya başladım, mesela kıyafetin bu hiç güzel değil şunu giysene, onlarla neden bu kadar samimisin falan, baktı başedemiyo kızım ben karışmak istemiyorum sizlere hiç demeye başladı, anlamazlıktan gelirse "ayna ol gördüğünü yansıt", benim sloganımda bu...başarılar size

benimkinde de var aynı sorun halen uğraşır azalmış olsa da karıştırma ben böyle istiyorum de geç
biz eşya alınacağı zaman aileleri götürmemiştik beğendik siparişi verdik öyle gördüler evi de beraber yerleştirdik
şimdi de açıkça söylüyorum canımı sıkan bişi olursa eşim çok aklı başındadır ama onun da kolaylığı var sadece kötü olcam diye korkmayacaksın olursan ol zaten yaranamazsın böyle bir insana ama kesinlikle saygısızca davranma ama kararlı ol bulursun sen yolunu nasılsa

bizde aynı şekilde yaptık, üstelik ben gelinlik alışverişimide yalnız yaptım, aldığım mağazanın adını sormuştu içinden şeytani duygular geçtiğini bilemediğim için tarif ettim, gitmiş kendisi kardeşi kızı yeğeni, gelinliğine bakacağız handgisi gösterin demiş, sağolsun kız uyanık çıkmılşta rahatsız olurum diye göstermemiş, gerçi onun içinde birsürü tantana yedik ama olsun herşeyi tek başımıza yaptık lafıyla başımıza sokacak bi yardımı dokunamadı neyseki :))

nedir bu kaynanalardan çektiğimiz :))

Back