daha çok acemisin. on sene sonra donunda sallamayacaksın bunları. sana tavsiyem öncelikle kafanda iyi gelin olacağım fikrini bitir. insani en çok bu fikir yoruyor. bir de basta KV yi anne gibi gördüğü icin insan kendi annesine davrandigi gibi davranıyor. yani anne gibi görmek derken, bir büyük gibi görmekten bahsettim. ben sizi biraz da iyi niyetli gordum, yoksa çok fesat olsanız bunu bile takmazdınız. eğer karşı taraf oturaklı, olgun, iliskilerinde ve hayatında yetebilen birisi ise, zaten olgun davranislari ile iliskiye yon verir. ama maalesef, ülkemizde kaynanalar sanki gelinle yasit bir genc kız gibi yarisiyor, oğlunu kiskaniyor vs. ben daha kaynana olmadım ama benim annem boyle degil mesela, çünkü kendisi ile çok barisik biridir. ama cogu kadın boyle degil.
siz zamanla karşı tarafın gözüne girmeye calistikca, ne annesinin ne esinizin gönlünü edebileceğinizi farkettiginizde o zaman zaten bu yaranma cabasını birakacaksiniz. çünkü insanlara iyilik yaparak, yalakalik yaparak onların gözünde degerin olmuyor. daha çok simariyorlar, kendilerini bir şey zannediyorlar. halbuki senin onlarla muhatap olmanın tek sebebi esin. tabi ki saygı duyacaksın, ya da misafirliğe geldiklerinde evinde nasıl misafir agirlanmasi gerekiyorsa ona gore yapacaksın, ama bunu KV beni sevsin çabasıyla yapmayacaksın. o zaman tavrin, durusun, bakisin bile değişecek. esinin ve annesinin sana olan davranislari da değişecek, sana daha çok saygı duyacaklar.
diler bir tavsiyem de çok tepkisel olma, mesela esinin anne babası çok müdahele mi ediyor, biraz gözlemle, esin nasıl davranıyor bir bak. onemli olan gunun sonunda KIMIN DEDIGININ OLDUGU. eğer bu noktaya odaklanırsan, onlar demis mi dememiş mi umrunda bile olmaz. onlar da bir sure sonra anlarlar çok da müdahelesi edemeyeceklerini. esine de kayinaileyle alakalı kendi rahatsız oldugun konuları söylemene gerek yok bence. birincisi erkekler bu kadar duygusal meseleleri, soğuk savaşı, laf sokmayı ya anlamıyorlar, ya da anlasalar bile anlamamazliktan geliyorlar. sen de onlar çok karisiyor vs demek yerine, sakin bir sekilde ne istediğini konus. o zaman daha etkili olur. mesela eve bir eşya alin diyorlar, baska bir zaman ben bunu istemiyorum, sunu alacağım de direk. annen boyle dedi vay baban bunu yaptı meselesine girme. zaten ben bunu istiyorum ben karar veririm modunda ol.