Kaynanam beni sevmiyor ve bunu çok takıyorum.

Sevilmeyi istemeyen insan oldugunu sanmiyorum, hayatimizdaki rolu her ne olursa olsun.
Belki sevilme bicimimizi sevmiyor olabiliriz sevilmek, kabul edildigni hissetmek, bir yerinin oldugunu bilmek guzel bir sey.

Agir bir hastalik gecirirken sizi aradiysa mesela bence bu sizden yana makul bir beklenti, ondan yana da makul bir tavir, yeterli.
Ama oglundaki hassasiyeti size gostermesini beklememelisiniz.
Kotu lafi yoktur, kotu tavri yoktur demissiniz, oh mis gibi.
Nice seviyorum diyenler neler neler kaynatiyorlar.
Beklentinizi dusurup odaginizi kayinvalidenizden cekin.
Yoksa bir sure sonra sevilmiyorum hissiyle hircinlasirsiniz, gerek yok.

örnek2 ben bende de durum aynı sayılır. kaynanam tek yaşıyor. varı yogu torunudur. (benim cocugum yok henuz. diğer oğlundan torunu). gelini zamanında çok çektirmiş hakaretler kavgalar gürültüler. bu zamanak adar olan bütün küfürleri yutup torunum için diye onunla hala görüşür sık sık ayagına çağirir kaynanamda koşa koşa gider evine neden torun sevdası. tabi diğer oğlu evlenipte senelerce cocuk yapmayınca o oğluda gelinide önemsiz oldu onun için. bunu dile getirmiyo ama her hareketinden belli ediyor. misal diğer küfürcü gelini çağirinca akşam vakti atlar evine gider. ama ben evlendigimden beri defalarca yemeğe vs davet ettigimde hastlaık bahanesi uydurur ne hikmetse. en son rahatsız olup dile getirdigimde sizin cocugunuzo lunca sizinde peşinize koşcam istemesende gelcem diye cevap vermişti. işin aslı torun yoksa adam yerine konmuyoruz. aramızda kavga tartışma olmaz hiç ama bu durumu farkettigimden beri o kadar koşturup düşündüğüm zamanlar onun için değersizönemsiz oldugunu anlamştım. hiçbir zaman beni diğerinden ayırıp allah razı olsun demedi. resmen ikimiz içinde el kızı lafını kullandı. bu yuzden ben sogudum eskisi gibi merak edip aramam gitmem. üzülmüyorum yani. herkes hakettigini yaşar. bu durumda bile (1,5aydır aramadım) hiç merak edip bizi aramadı :) insanları bişey için zorlamak mantıksız. hele ki sevgi içinden gelmiyosa (sebepsiz yere) keyfi bilir. bundan sonrada ona göre davranırsın. o sevse ne olur sevmese ne olur yani. görüştügümüzde elini öper halini hatrını sorar gerisinde geçer giderim. bence en iyisi budur. yoksa daha çok eziliriz böyle

Sevmeyebilir bu gayet normal, herkes herkesi sevecek diye bir kanun yok. Sana karşı kötülük etmiyorsa daha ne istiyorsun ki?

Ben 2. Kısma takilirdim. Neden herşeyi yapmak zorundasınız?

Aileden sevgi ve guveni öğreniyor insan.
Ailenizden bu duygulari alamamissaniz kv'den tedarik etmek isteyisiniz ondan bence.
Böyle bir durum yok ise ; beğenilme ve örnek teşkil etme çabası sizinkisi.
Her zaman sevilemezsiniz,herkes size bayılmak durumunda değil.
Eğer daha önce sevgizlik gormemisseniz,hep el üstünde tutulmussaniz bu yüzden takıntı yapmış olabilirsiniz.
Kv'de böyle davranınca hafiften hırs yapmışsınız.
Bu bence.

Kocam hariç -çünkü bir ömrü beraber tüketeceğiz- kimsenin beni sevmemesini önemsemem ve kafaya da takmam. Sevmiyorsa mesafeli de olursunuz hem kafanız rahat olur. Kayınvalideden sevgi mi dileneceksiniz, sizi sevmeyeni siz hiç sevmeyin. Kendinizi böyle telkin edin, annenizle aranız nasıl? Bazen insan anneden sevgi şefkat göremeyince, eşinin annesini annesi gibi hissetmek istiyor olabilir. Böyle bir durum olabilir mi temelde?

Bence benimki de bana bayılmıyordur ama saygısızlık yapmadıgı aileme müdahil olmadıgı müddetçe cokta tın yani. Hayatımda takacagım son sey olur heralde

Ben 2. Kısma takilirdim. Neden herşeyi yapmak zorundasınız?
Ya şey iste o bizim oğlumuz bizim dediğimiz şeyleri yapar. Kendi aramızda karar verince küsüyorlar. Evlerimiz ayrı ama her hafta sonu geliyorlar neredeyse ve mesela eşimle konuşup karar veriyorlar bana söylemiyorlar. Ama eşimle beni ilgilendiren şeyler hakkında bu kararlar hep . Sanki ben yokmuşum gibi yani. Aslında sadece sevgi meselesi değil saygı da yok bana sorarsan. Bir birey olarak gorulmuyorum

Teşekkürler yorumunuz için ama kendi ailemle aram çok iyidir çok şükür.

Yani kimi kaynanası çok seviyordur ki
Bir tarafta doğurduğu büyüttüğü çok sevdiği bir insan var. Elbette onu çok seviyor. Sizi o kadar çok sevmeyecektir. Mümkün de değil. Annem babam eşimi sever. Ama beni sevdiği kadar sevmez. Bugün beni üzsün canına da okurlar. Normali de bu.
Kayınvalide de sizi asla o kadar sevmez. Mümkün değil. Bu nedenle umursamamaya çalışın. Sizi eşiniz sevsin de anası danası sevmesin

Demek ki sorun eşinizle çözülmeli

Evet yorumunuz katılıyorum herkes beni sevsin istiyorum sanırım. Sevilmeyince de bunu kaldıramıyorum. Psikolojik bir sorun olabilir

Ne kadar mesafe o kadar iyidir. Iki tarafta birbirine karşı saygısızlık etmesin bu yeterli. Daha yeni evlisiniz. Bazı erkek anneleri oğullarının elinden alındığını düşünüp gelinlerine bir kızgınlık besliyorlar. Belki de böyle biridir. Kapıyı kapiyorsunuz esinizle iyi olmaya çalışıyorsunuz. Sizin hayatınız bu. Cok fazla dertlenmeyin boş şeylere size yazik

Eşim zaten onlari pek dinlemiyor. Yine benim istediğimi yapıyor. Benim istemedigim seyleri yapmiyor. Bu konuda çok şanslıyım. Ama onlar yine de ben yokmuşum gibi davranıyor.
O zaman sizde onlar yok gibi davranın bu güzel günlerinizi kimsenin mahvetmesine izin vermeyin.

Evet yorumunuz katılıyorum herkes beni sevsin istiyorum sanırım. Sevilmeyince de bunu kaldıramıyorum. Psikolojik bir sorun olabilir
herkes herkesi sevmez. Hatta herkesin sevdiği insan var mıdır? Bence yoktur. Benim sevmediğim insanları başkaları itici buluyordur mutlaka. Yani herkesin sevdiği makul insan olacaksak eğer kendimiz olamayız. Burada bile benim sevdiğim bir kaç üye var ama sevmeyeni de çok.

Sevilmediğinizi hissettiğiniz birileri için yormayın kendinizi bu kadar üzerine düşünmeye değmez. Herkes herkesi sevemez ve olmayınca olmuyor. Sevgi davranışlarla alakalı değil zaten. Bazen dış etkenler bazende aradaki kimya ile ilgili bir durum.

Ben anlıyorum sizi,arada şeffaf bir duvar varmış gibi geliyor insana ama bu mesafeyi koyan eğer siz değilseniz yapabilecekleriniz çok sınırlı.Sizi gelin etiketinden sıyırıp değerlendirse belki çok iyi ilişkiler kurabilirsiniz ama öğrenilmiş davranışlar üzerinden ilerliyorsa yol almanız zor.
Birde mesela benim kayınvalidem eşimle hiç bir zaman çok yakın bir anne oğul ilişkisi kurmamış, buna rağmen evlendiğimizde bir süre oğlunun evlenince çok değiştiğini ima eden cümleler kurdu ki aslında gerçeğin bu olmadıgını gayet biliyordu.Değişiklikleri kabullenmek zaman alıyor.
Ben bu hislerimi kesinlikle kendisiyle paylasır, aldıgım cevaba göre bir tavır belirlerdim.

Size kaynanası tarafından sevilmeyen biri olarak söylüyorum takmayın sizi sevmesin umrunuzda olmasın. Aman hayatta başka dert yokmuş gibi bir de onun sevip sevmemesini mi takacağım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…