evet canım aynen öyle kı ben kaynıma asla laf söletmezken herseyıyle ılgılenırken ya öyle yanılttıkı benı anlatamam ınan allah sahıt ya tek bır kötu sözum olmamıstr ama onuda böle yapan kaynanam ben bılıyorum ya vazgecıcemde gecemıyorum cok sevıyorum dunyam yıkılır anlıomusun canm suan bıle bole ayrılık cumlelerı yazarken ağlıyorum burda nasıl yasarım onsuz offf
yaa okadar olayları bılmeden sadece burada anlatılmakla böle yorum yapmak sıze yakısmamış,benım hakkımda bılgı sahıbı olmussunuz ya sen benm yasadıklarımı kaynanama bana oğlunu anlatırken sureklı yaparsınız anne sız anne oğulsunuz derım ben hep ya sen kımsın bu tarz benle konusabılıyorsun beğenmıyorsan yorum yapmıcaksın ben onun gıbı cahıl değilim nısanlımı onla benm aramda bırakmam terbıyesız lafınıfa ya sen yada baska bır arkadas nısanlıma dedığı ıcın dedım nısanlım annesın esahop cıkıyor dedım kaynanam kıskanclık yapıyır tebıyesız lafı burda kayınvalıdeme yakısır demek ıstedım bılmeden konusma ya hosalanmıyorsan yazmıcaksın ozaman bır kere sen bekarsın benı anlayamazsnkı böle ıslerın ıcınde olan ark..benı anlıyordur umarım dılerım sende yasamazsın bu acı yasananları bunlar topluumun buyuk sorunları cunku şimdi sen selematle
Kocasından yeteri kadar ilgi ve alaka görmeyen kadınlar, tüm sevgisini ilgisini kendi çocuklarına verirler. Çocukları onların herşeyi(farklı anlamda herşeyi diyorum),dert ortağı, kimseyle paylaşamayacağı vss olup çıkar.
Bazen bu durum o kadar inanılmaz boyutlara ulaşır ki; evet Kalamış ta olduğu gibi, gelinlerini kendilerine ORTAK olarak görmeye başlayan kayınvalideler ortaya çıkar.
Bu kıskanmak değildir arkadaşım, oğlunun sevgisinin, ilgisinin paylaşılma korkusudur
Bu böyledir.Erkek çocukları onların hem çocukları hem de kocaları gibidir. Her daim yanında olmak zorundadırlar. Bu tarz evlilik yapanlar malesef her zaman sorunlarla karşılaşırlar.
Üzgünüm Kalamış..Senin problemlerin asıl evlendikten sonra başlayacak..
Yapacağın tek şey, kayınvalideni idare etmek ya da sorunlarla boğuşmak.
Çünkü o oğlunu, senin de dediğinin gibi kocasının yerine koymuş, evlendikten sonra da ilgi alaka vs. beklemeleri devam edecek belki de artacak..
Bu söylediklerim farklı algılanmasın.Tabii erkek evlatlar, kız evlatlar her zaman anne babanın yanında olmalı ama bu durum farklı..
kolay gelsin arkadaşım..
burada yeniyim ve kaynanalar konusunda yazılan yazılardan ortak bir iki şey çıkardım
2- eşlerinden ilgi görmeyince bütün her şeyi oğlundan bekleyenler
hayır ya burdan anlatılması guc olay söle annesı zaten bas tacıdır ve hıcbırseye hayır demez esınden cok ılgılenır onla diğre kardesı ılgılenmez babası ılgılenmez hep o ılgılenır burdan ne kadar hayırlı bır evlat olduğunu cıkartın..işte oğlu sureklı onla ılgılendığı ıcın hep benm olsun ıstıyor kadın terbıyesız bence..cunku artık oğlu artık onla ılgılenmıcek artık bır sorumluluğu olucak bunları kaldrıamıyor bence evli bayanlar benı anlar..zaten bu olaylarda uzak durdum nısanlım hallettı herseyı ve bana ben sana ara dıyene kadar bızı arama dedı hayır cok mutluyuz bız bırbırımız cok sevıyoruz ya hep kaynanam mahvedıyor ben onsuz o bensız nasıl yasarız ya inanaın moralım okadar kötukı elim ne işe kalkıyor ne guce,işime bile kendımı veremez oldum
Oğlunun onunla ilgilenmeyeceğini nereden çıkarıyorsunuz aynı binada oturacaksınız.Annesine düşkün bir erkek evlendim diye annesini 2. plana atmaz.Sizi zor günler bekliyor.
Günümüze kadar, annelerin şimdiki gibi el atabilecekleri, uğraş verebilecekleri, meşgul olabilecekleri şeyler fazla değildi. Belkide o yüzden emek verdikleri(ki emek verilen şey herzaman için çok değerlidir, paylaşması zordur)meşgul oldukları konu belkide sadece evlatlarıydı.Kız evlat, eski düşünceye göre nasılsa birgün yuvadan uçup gelin VERİLECEKTİ. kız veriliyor, gelin alınıyor. Yani erkek evlat daima yanında olacakmış düşüncesi hakim olmuş hep.Haliyle bu düşkünlük normal oluyor.
Bir de yine, şimdilerde pek olmasa da erkek evlat doğuran kadın taçlandırılıyor, kız evlat doğuran o kadar pohpohlanmıyor. Yani erkek çocuk kadına değer kazandırıyor. bu durumda da erkek evlada olan düşkünlük pek bi doğal sanki. erkeklerin tek lafi : '' askim o benim annem ve yasli lutfen alttan al ''
bence bu laf bu iliskiye en cok darbe vuran laf
"erkeğin çok okumuşu kadı, kadının çok okumuşu cadı olurmuş"
bu sözü Zübeyde Hanım, Latife Hanıma söylemiş.O bile kıskanıyormuş..teori geliştirmek lazım pratikte kalmıyor hiçbirşey..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?